pigenlina

Picknick

Publicerad 2013-08-30 08:20:05 i Allmänt

Igår hade jag picknick med min norska väninna Sara och en av Oles barndomskompisar som flyttat hit från Ungern. Det visade sig att Sara och Mikael hade gått på samma grundskola fram till sexan. Hur liten är inte världen? Det var väldigt trevligt, och vi åt grillad kyckling, vitlöksbröd, minitomater, mango och kex. Härlig picknickmat. Här är är en bild från i Somras, när Sara visade Ole och mig "The Laundrymat". Ett ölställe kombinerat med, just, tvätt. Vi drack dock bara öl.
Här sitter jag brevid Sara på en maskerad med tema "Im on a boat". 
 
 
 

Kraniet

Publicerad 2013-08-28 12:41:42 i Allmänt

Då är det kraniet som står på programmet. Det är en utmaning för den som vill teckna alla kroppsdelar, d.v.s. jag. Kraniet är ingen lätt match för pennan, men med hjälp av bilder från böcker, internet och många försök lyckades jag ganska bra tillslut. Det är svårt att föreställa sig var ett hål på insidan landar på utsidan. Man måste nästan ha ett kranie framför sig, men det är inte alltid man har det. Här är basis cranii externa, d.v.s. kraniet underifrån när man har tagit bort käken. Jag har även ritat en basis cranii interna, kan ni gissa ad det är för något? Juste, samma sak fast från insidan. Lite senare idag ska jag ha kiropraktik (neurologisk undersökning) och volleyboll. 
Innan jag somnade igår kollade jag på Svenska Hollywoodfruar. Maria Montazami skulle köpa ett biljardbord. Sedan drömde jag att Maria och jag skulle köpa en biljardbordsmatta, alltså en matta som såg ut som ett biljardbord. Till den fick man två kö, som skulle stå i ett hörn av rummet. Sjukt. 
På tal om Svenska Hollywoodfruar. När jag stod på centralen och skulle åka tillbaka till Odense, stod det två amerikaner brevid mig som diskuterade programmet. "Who watch this show?" frågade de sig gång på gång. Jag vågade inte räcka upp handen, utan gick lite längre bort...
 

Soligt värre

Publicerad 2013-08-27 17:08:02 i Allmänt

Nu är det säkert många som undrar hur cykeln Rex mår. Han mår bra! Däcken är pumpade (det gjorde jag själv) och kedjan är bytt (det gjorde jag inte själv). Rex går som aldrig förr.
Idag har jag sprungit och varit på anatomitimme. Det märks att jag inte har löpt ordentligt under sommaren, för det går ganska tungt. Men ge mig en vecka eller två så ska det nog gå bättre. Det är strålande sol i Odense, känns som Marocko!
 
 

Rex på reparation

Publicerad 2013-08-26 13:51:10 i Allmänt

Idag lämnade jag in min cykel på reparation. Kedjan är trasig. Den hoppar hela tiden och är sönder på ett ställe. Så imorgon vid 15-tiden kommer Rex vara som ny. Vilka härliga cykelturer vi kommer att få! Nu är varje cykeltur som en benpass på gymmet. Förutom hos Pers cyklar, så har jag varit på föreläsning. En timme bara, så det var en helt okej start. Snart ska jag lufta löparskorna, det är superbra väder i Odense!
 

Odense

Publicerad 2013-08-25 16:18:38 i Allmänt

Nu är jag tillbaka i min stad, Odense. Det är alltid skönt att sova i sin egen säng, ha kläderna i en garderob istället för i väskan och träffa alla vännerna igen. Imorgon börjar skolan lite försiktigt med en introföreläsning. Efter den är det tradition att jag köper in pärmar, papper och pennor för det nya året. Lite som att det är roligast att träna i snygga sportskläder är det att studera med ett fint block och en välsorterad pärm.Den här kursen ska vi läsa om nervsystemet och lära oss neurologisk undersökning. Det blir kul! Modul 9 är känd för att vara en av de värsta. Men det var ju å andra sidan modul 4 också, och den var ju kul. Och framförallt av stor vikt för oss kiropraktorer.
Igår släppte jag väskorna på mitt rum och gick på fest. Det var ingen i huset när jag kom hem, och jag blir alltid sällskapssjuk efter att ha tillbringat så mycket tid med nära och kära. Vi var hos Benjamin Otto, norrlänningen i Svorskarna. Eftersom alla inte har kommit tillbaka än v ar vi ett väldigt blandat gäng, vilket vara kul.Vi uppdaterade varandra om sommaren och mötte sedan upp de nya på LA-bar.
Nu är jag tillbaka, skolan startar, jag har fått dansa och träffat skolkamraterna. Det är bara en sak som fattas, min cubanske prins. På denhär bilden äter han hummer i Nyhavn. Snacka om att det var gott! Vi tog en trerätters meny som bestod av hummer till förrätt, oxfile och bakad potatis till varmrätt och brownie med glass och bär till efterrätt. Need I say more? En stilig middag till en stilig kille.
 
 
 

Tack Sverige!

Publicerad 2013-08-23 22:07:38 i Allmänt

Då tackar jag för den här gången och åker tillbaka till Odense. Imorgon går tåget, klockan 10.21. Sverigeturen avslutades med en RIKTIGT BRA dag. Jag vaknade upp hos Anna, där vi åt frukost tillsammans alla systrarna. Sedan gav vi oss ut på stan, kollade i affärer och åt god lunch. Efter lunch möttes vi upp av Linn och sa hejdå till Anna, som slöt upp med Angelica. Jag köpte ett par jeans, ett par chinos, ett par shorts (till Lanzarote 2013/14), ett par skor och två BH. Snacka om shopping, jag vet inte var den kom ifrån. Pillan och Linn var bra smakråd antar jag. Och då hann vi även med en fika och en middag. Effektiva är väl ett ord som passar in här.
Jag vill passa på att tacka alla fina släktingar och vänner för den här blå-gula tiden. Att ni är så underbara gör att jag snart vill komma tillbaka. Vi avslutar med en gammal bild på Pillan, Linn och mig, som tyvärr togs på den tiden jag fortfarande hade tandställning. Den bjuder jag på.
 
 
 

Augusti

Publicerad 2013-08-20 12:15:55 i Allmänt

FJÄLLTUR
I augusti har jag haft fri som man säger på norska, och ledigt som man säger på svenska. Det har varit fett skönt! Jag kom hem från frambu den 3 augusti och drog direkt på klassfest med Artesgänget. Efter det väntade fjälltur med pappa och syskonen. Det var helt fantastiskt och något jag kan tänka mig att göra fler gånger. Det var bra att ha två vana fjällvandrare med i gänget, som kunde berätta hur ryggsäcken skulle sitta och att regnkläderna skulle vara överst (Anna och jag fick genast packa om). Vi sov i stugor, och jag som hade ett sömnunderskott sen frambu kunde inte ha sovit bättre. Men nästa gång blir det kanske tält... Man får avancera sakta men säkert. Det var underbart att samlas till en gemensam semester igen och spela kort på kvällarna. Till frukost åt vi välling med müsli, och nu har jag fått smak för välling. Jag vet inte om det kommer vara lika gott här hemma som i fjällen, men det är värt ett försök. Kajsa har alltid pratat så gott om välling, så nu kan vi bli vällingvänner. Hennes familj har också fjällvandrat mycket...
KÖPENHAMN
Efter fjällvandringen spenderade jag några välförtjänta dagar på landet. Det enda jag gjorde var att äta, löpa och virka. Virka, virka och virka. NU är Annas virkade filt klar! Den får du den 22 ;)
Sen bar det av till Köpenhamn, där Oleo och Björn skulle få sina födelsedagspresenter: två nätter på hotell, mat och Aladdin the Musical. Det var bra dagar med mycket god mat, promenader på stan, glass, dans och musik. Jag sjunger fortfarande på "arabiska natt" och dansar magdans när ingen ser mig...
Pillan, jag och Björn åkte tillsammans till Kbh från Uppsala och ankom lite tidigar än Ole. Under tiden passade vi på att äta lunch och shoppa lite.
Sen åt vi på den franska resturangen, Mon Amour, som har stans godaste creme brulee.
Självutlösaren på kameran är alltid en bra vän.
Lina och Ole??
Pillan och Björn??
Utsikten från operan, där Aladdin the Musical gick.
Pillan hade köpt program.
Evelina kände sig hemma på Hotellet, som låg brevid den här skylten...
Grabbarna var lite trötta på morgonen...
THE MARATHON ALWAYS STARTS AFTER 30K. THAT´S WHERE THE PROBLEMS START. YOU START WITHOUT ANY PROBLEMS, WITHOUT ANY PAIN. ALL THE PAIN COMES AFTER 30K. SOMETIMES, IT´S POSSIBLE TO HAVE PAIN EVEN IN THE FINGER.
Kul citat, som stod på fönstret till en sportsbutik.
Vi hälsade på Mr Andersen.
Vi spenderade mycket tid (och pengar) i Nyhavn...
Det här badkaret önskar jag mig i julklapp...
Glass med flødeball!
PARTY
I augusti har jag också hunnit med att gå på pappas 60års fest, som var den bästa 60års fest jag har varit på. Nu ska jag tillbringa de sista dagarna i stockholm innan skolan börjar. So long!
 
 
 

Pernillas place

Publicerad 2013-08-04 18:46:46 i Allmänt

Nu är jag i Uppsala hos Pillan och Björn (men Björn är inte här). Jag kom hem till Sverige igår efter 7 veckor i Norge. De två veckorna på Frambu var bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Jag lärde mig mycket om andra och mig själv, och presenterades för en helt ny värld. Jag har fått vara med om de bästa upplevelserna i andra personers liv, vilket gör det till den bästa upplevelsen i mitt liv. Saker som jag upplever varje dag, och som för andra inte är en självklarthet: kärlek, vänskap och frihet. Underbart! 
Imorgon hämtar pappa oss och vi bilar upp till fjällen. Det blir härligt! Jag har ju aldrig fjällvandrat förr, men jag kan inte tänka mig annat än att det blir fantastiskt. 
Det är skönt att vara tillbaka i Sverige, och jag ser fram emot att tillbringa augusti här!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela