pigenlina

Sambo

Publicerad 2013-11-29 14:53:17 i Allmänt

 
De två senaste dagarna har Ole och jag flyttat, packat upp och inrett. Fler bilder kommer!

Frost

Publicerad 2013-11-26 09:11:48 i Allmänt

 
Nu får man skrapa cykeln om morgonen, för sadeln är full av frost. Julbelysningen är tänd, och på söndag är det första advent! 

Svengelska

Publicerad 2013-11-22 19:31:18 i Allmänt

Sist jag var på Lidl köpte jag Finn Crisp. På de danska paketen står det dock Thin Crisp, vilket ger lite mer mening. Jag undrar vad som kom först Finn eller Thin Crisp. Jag gissar på det senare... Kanske den svenska översättaren inte var så bra på engelska.
Vad kom först, hönan...
...Eller ägget?
 

Ensam hemma

Publicerad 2013-11-21 13:24:58 i Allmänt

I helgen är det nästan bara jag som blir kvar i Odense. Kajsa och Maren har åkt till Norge, Ole åker till Norge imorgon, Eleonor åkte till Sverige idag och Ellen ska på semester med familjen. Jag tänkte göra klart mammas stolsdynor, sticka ett par tofflor, plugga lite och köpa flyttkartonger + börja packa. Det blir nog en bra helg! På söndag ska jag på lindy hop med Oles kompis Mikael. Det är en 2 timmar lång work shop. Jag hoppas vi får göra volter!
 
Igår var jag på cheerleading. Det var 3 nya som prövade på, varav en kille. Han var hur lång som helst och hade massa muskler, så vi kunde kasta topparna jättehögt! Kul! 
JAGUARS! 
 
 

Decemberbarn

Publicerad 2013-11-20 09:32:47 i Allmänt

Jag är ett riktigt Decemberbarn, för jag älskar julen. Det är bara November, men jag har ändå lyssnat på jullåtar och kollat in julpynt. Något som jag verkligen vill ha är den här adventsljusstaken formad som en gris. Den är så fin! Kostar 300 Dkr i Odense... Det blir en perfekt inflyttningspresent till mig själv och Ole, eftersom jag flyttar in den 1 December... 
 

Elephant and dog best friends

Publicerad 2013-11-19 11:12:24 i Allmänt

Den hær videon visade Ole før mig. Jag tror att mormor och mamma kommer tycka om den...
http://m.youtube.com/watch?v=e4OD8dxIry8&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3De4OD8dxIry8 

Helgen som var

Publicerad 2013-11-18 11:33:09 i Allmänt

I fredags var Ole och jag på kok og vin. Det var en riktigt trevlig resturang med god mat och kunnig personal. Jag åt sniglar till förrätt, eftersom jag aldrig provat det, andlår till huvudrätt och créme brule till efterrätt. Allt var supergott. På restaurangen mötte jag ingen mindre än KENT TOBIASEN som jag bodde hos mina första veckor i Odense! Kul va?! 
På lördagen bar det iväg till nyborg och ölprovning. Dansk ölprovning går inte bara ut på att smaka, man får dricka öl från hela sortimentet. Säkert en deciliter från alla 20 olika sorter. Det var superkul och intressant med historien bakom varje ölsort och ölbryggninen i sig.
Igår tog Ole och jag en promenad, jag hjälpte Kjell flyttstäda och åt middag med Ole. Ole lagade sin specialitet panerad fisk och jag skötte potatisen. Bra fördelning!!
 

Kok & Vin

Publicerad 2013-11-15 14:17:56 i Allmänt

Ikväll har jag bokat bord på Kok og Vin, som är en fransk resturang i Odense. Det är Oles födelsedagspresent från mamma. Vi har bara inte använt den än. Det ska bli supermysigt, jag har aldrig ätit där förut. Imorgon har en av våra vänner ordnat en sightseeing av Fyn: vi ska på ölprovning i en by utanför Odense. Det blir också kul! Man får passa på i starten av modulen...
 

Viborg

Publicerad 2013-11-14 13:07:40 i Allmänt

Igår var jag i Viborg med cheerleadingen. Det tog 2 timmar att ta sig dit med buss. Vi uppträdde i halvleken på bortamatchen, såg klart matchen och åkte hem igen. Det var en bra "get together" för Jaguars. Den 19 November är det kommunval i Odense, och jag får rösta. Politikerna här ta till alla medel och jag har fått nötter, blommor och äpplen på stan. Igår var det en politiker som åkte med i bussen och delade ut mackor och läsk. Det fanns även öl och vin för de som inte skulle uppträda (fans följde okså med i bussen). Kvällen innan valet tänkte vi göra lite efterforskningar om de olika partierna. Det är ju viktigt att sätta sig in i valfrågorna. Det är lite förvirrande, här är vänsterpartiet blått. Jag kommer gå för partiet med öppnast flyktingpolitik. Danmark är alldeles för stängt! Jag har bara tur som kommer från Norden.
Pillan hade rätt på cheer-frågan, jag står till vänser i den högra basen.
 

Tisdag

Publicerad 2013-11-12 17:05:47 i Allmänt

Idag har jag varit i skolan hela dagen, dels på holdtimmar om T-lymfocyter och dels på föreläsning om streptokokker. Just nu kastas det bakterier och virus över oss, men förhoppningsvis får man en översikt snart. Snart ska jag träna med Maren. Vi har infört ett veckligt styrketräningspass, vilket är kul! Jag har saknat att träna tillsammans med någon.
Imorgon onsdag ska jag och resten av cheerleaderlaget åka med HCO Odense på en bortamatch. Det blir spännande att uppträda utanför Odense! Igår övade vi stillastående flickflack, något som jag aldrig riktigt kunnat, men det gick superbra! Nu kan jag till och med görra ett hopp innan (som på första bilden), landa och direkt göra stillastående flickis. Ibland handlar det bara om mod. Här är två bilder på mitt cheer-lag. Jag är bara med på en av bilderna. Kan ni se mig?
 

Fredag

Publicerad 2013-11-08 22:41:30 i Allmänt

Hej hopp!
Idag prövar jag att blogga från min nya iPhone, som jag ärvde av Pillan och Andreas. Det betyder att jag har fått ett nytt nr, ska smsa det till er. Jag har skaffat ett nytt abonnemang, det heter "ropa hem" eller nåt sånt och gör att jag ringer gratis till SVERIGE och resten av Norden. Bra va? Nu kommer jag telefonterrorisera alla där hemma. Jag kan också ta bilder på min stiliga pojkvän!
Ikväll hade jag cheerleader Cassandra på middagsbesök. Supermysigt! imorgon blir det stor fest på Lyckliga gatan. God helg på er alla!!

Superhelg

Publicerad 2013-11-03 18:53:58 i Allmänt

Vilken superhelg det här har varit! I fredags gjorde jag sista examen (praktisk, kiropraktik) och på kvällen uppträdde Jaguars för första gången. Det gick kanonbra, alla mina stunts, hopp och volter flöt på. Det enda som skedde var att den musikansvariga stängde av musiken MITT I FRAMTRÄDANDET. Så han får inte vara musikansvarit nästa gång. Vet inte vad han tänkte, men vi fortsatte ändå och räknade åttor högt. Det var riktigt bra stämning i hallen, eftersom det var en liga-match som spelades. Vi hejar ju på HCO Odenses damlag i handboll. Efter matchen bar det av hem till två av tjejerna i Jaguars, där vi åt mat och förfestade. Sen dansade vi hela natten.
På lördagen var det bara att värma upp benen på nytt, för Ole och jag hade värvats till en innomhuscup i fotboll. Den anordnas av sjukhuset. Vi var 4 killar och 3 tjejer på laget, som hette "Team SendALStil1234". Det syftar inte  påsjukdomen, utan på en dansk medlem i Let´s Dance, som tydligen är superdålig, men alltid röstas vidare ändå. Lite Karl-Jan style. Team SendALStil1234 VANN!! Varsin vinflaska och en ask Merci. Gissa om vi var glada! Obesegrade och utan utvisningar. Tjejerna på laget firade med potatisgratäng, baconinlindadkyckling med philadelphiafyllning och jordnötssås. 
Idag vaknade Ole och jag vid 10-tiden, åt frukost, och gick och la oss igen. Sov en timme till och gick ut på promenad. Blev hugriga och fikade på Statoil (varm choklad och panini). På hemvägen började det regna ordentligt och mina converse blev dyngsura. För att komma hem fortare praktiserade Ole sina militärkunskaper och sprang med mig över axeln genom skogen. När vi kom hem hoppade jag snabbt in i duschen, men det tyckte inte fötterna om. Snart började de klia och nässelutslag ploppade fram. Ett par varma sockor och två avsnitt solsidan senare är de försvunna. Imorgon börjar skolan igen, efter bara två dagar ledigt. Men jag känner mig redo. En superhelg laddar upp även demest urladdade batterierna!
 

En helt ledig helg!

Publicerad 2013-11-01 12:17:39 i Allmänt

Nu är det säkert många som undrar hur kiropraktikexamen gick. Den gick jättebra! Jag är väldigt nöjd med att modul 9 är helt över, och jag känner att jag har fått visa vad jag kan. Snart ska jag till Ole och fira med lite nespressokaffe (han fick en maskin i födelsedagspresent), sen väntar cheerleadning ikväll, första uppträdandet! Det blir SUPERFETT! Speciellt nu när jag har fått nya skor, rosett i håret och kläder. Hoppas någon fotar och filmar så jag kan visa er på bloggen senare. För det var ju inte jag på de två bilderna jag la upp för ett tag sen, haha. Men jag tar det som en komplimang, mamma...
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela