pigenlina

Hjerne og Sanser

Publicerad 2013-10-30 15:18:31 i Allmänt

Modul 9, "Hjerne og Sanser" = hjärna och sinnen, är nu avklarad efter 4 timmars skriftlig examen. Det gick bra, jag är helt säker på att bli godkänd (peppar peppar), så det är bara att vänta på betyget. Nu är det bara att ta sig samman och öva kiropraktik till på fredag. Tur att jag har Eleonor i samma hus! Trötta med glada tjejer, precis som på den här bilden...
 

MYSPYS!!

Publicerad 2013-10-27 19:58:41 i Allmänt

I helgen var Pillan och Linn hos mig i Odense. I tre dagar njöt vi av shopping, party, goda middagar och Odense Bazar. Här kommer ett bildregn!
Frellsens flödeballer... MUMs!
Massagekvällar!
Te i litervis!
Odense Bazar!!
 
 
 
 

Harry Potter-festival

Publicerad 2013-10-20 09:43:29 i Allmänt

Igår var en riktigt bra dag, för jag var på Harry Potter-festival! Första året det anordnades i Odense, var faktiskt J.K. Rowling på plats, tänk att få träffa henne! Det fick vi tyvärr inte i år, men vi fick träffa massa andra, se här:
Det fanns magiska djur av alla sorter, här håller jag en jättekackelacka
Ellen tyckte bättre om djuren utan ben och krafsade runt bland maskarna
En cool skorpion som lyste tillbaka när man lyste på den
Man kan inte handla med vanliga pengar på Diagon Alley, så Ellen och jag växlade in danska kronor till galleoner
För dom köpte vi varsin trollstav, honungsöl och trollgodis
Trollstaven var bra att ha när vi skulle in i den förbjudna skogen...
Eller om man kom i närheten av en Dementor... Expecto Patronum! Om man inte kunde formeln sen innan, fick man lära sig den på trollformellära
Sen bar det av till Hogwarts! Vi fick uppleva hur det är att komma som ny till skolan. För att ens komma in var man tvungen att svara på en gåta från ett av porträtten i entrén. Ellen tog den och vi gick vidare för att bli sorterade...
Alla framför oss hamnade i Gryffindor, och jag sa till Ellen "man kan nog bara hamna där", tills hatten sattes på mitt huvud och ropade ut: Slytherin. Så istället för att få dipolm från ett vackert, vitt spöke (som alla andra Gryffindorare) var vi tvungna att hämta vårt från Mr. Filch, the caretaker. Vi var glada ändå och ritade massa ormar på diplomet.
Vi fick prova på att blanda trolldryck med Snape och hälsa på Fluffy
För en tjej som alltid har velat gå på Hogwarts var det här drömmen!
Men allt var inte bra.. Voldemort hade kommit tillbaka!
Så vi lugnade oss genom att gå in i Klosterkirken och lyssna på Hagrid, som berättade sagor
Vi hade massa Galleoner över och fixade varsin ansiktsmålning. Slytherintjejen bad såklart om en orm...
Dagen avslutades med tacos och två Harry Potter filmer. En magisk dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cats stealing dog beds

Publicerad 2013-10-19 09:50:28 i Allmänt

Mormor, den här videon är till dig. Jag tror att du kommer skratta lika mycket som jag gjorde!
 
http://www.edisproduction.de/2013/10/16/compilation-of-cats-stealing-dog-beds/

Ansiktsmask

Publicerad 2013-10-18 19:55:09 i Allmänt

Eftersom inte Ole är här och tar hand om mig, gör jag mitt bästa för att ta hand om mig själv. Det inkluderar ansiktsmask, massage med Eleonor, Harry Potter-festival och vit choklad-brownie. 
Den här bilden är bland det sötaste jag har sett. Jag önskar mig en förstoring av Ole i julklapp. Ser ni hur grisen riktigt myser? Så känner jag mig när jag kramar Ole. 
 
 

The cut

Publicerad 2013-10-17 14:31:01 i Allmänt

Nu ligger över en decimeter av mitt hår på golvet hos frisören. Jag har fått mellanlångt hår och är jättenöjd! Håret behöver inte fastna i armhålan, och de slitna topparna är borta. Här är mitt nya jag.
 

Pensum

Publicerad 2013-10-16 17:48:11 i Allmänt

Sentralnervsystemet av Per Brodal är pensum för den här modulen. Vi ska läsa kapitel 1-21, vilket omfattar hela den 500 sidor långa boken. Det känns ganska vilt, men jag har faktiskt bara några sidor kvar. Det gäller inte bara att läsa allt, man ska också komma ihåg allt. Det är bara att bli Hermione Granger. 
 
Imorgon ska jag klippa mig. Eftersom jag inte klipper mig så ofta kommer jag låta frisören ta en rejäl bit. Det är kul med förändring! Nästa helg kommer Pillan och Linn hit, och jag har redan planerat in massa kul. Jag skypade med Pillan igår. Då bestämde vi att vi ska på julklappsshopping en av dagarna. Nu har jag bestämt mig vad Ole ska få i julklapp, och det är ju perfekt att fixa medan han är i Norge.
 
Här får ni mina frisyrer genom tiderna. Rösta på er favorit!
 

CSN och Cheer

Publicerad 2013-10-14 20:34:58 i Allmänt

När man har läst för mycket om nervsystemet börjar allt se ut som hjärnor och hjärnstammar. Jag tog en paus för att laga mat och hittade en jordärtskocka som såg precis ut som thalamus.(=omkopplingsstation i hjärnan). Det var två jordärtskockor som satt ihop med en liten stjälk mellan sig, precis som thalamus. Tur att det var cheerleading idag, så att jag fick annat att tänka på. Nervsystemet är väldigt intressant, men ENORMT. 
Thalamus??
Jordärtskocka??
 

Ole och jag

Publicerad 2013-10-13 08:49:28 i Allmänt

Jag hittade lite fler bilder på familjen Obama när jag gick igenom kameran igår. Jag hade glömt att vi tog några kändiskort här hemma!
 
Här får ni en vanlig bild på mig och Ole, ifall ni har glömt hur vi verkligen ser ut...
 
 

GRATTIS LINN!

Publicerad 2013-10-12 10:38:47 i Allmänt

Godmorgon! Idag är det helg och höst och jag tänkte ta en löptur, efterföljt av lite styrka. I förrgår gjorde Eleonor och jag en styrkeövning till låten "Bring Sally up" som går ut på att man ska göra knäböj (40 kg på ryggen för kvinnor och 60 kg för män - utmaning till dig Björn!). varje gång de sjunger "Bring Sally up" går man upp, och varje gång de sjunger "Bring sally down" går man ner. Ibland får man sitta i nedre läget ganska länge och då syrar det när man ska gå upp. Väldigt kul styrkeövning som går på 3 1/2 minut. Man kan också pröva utan vikt. 
Idag fyller Linn år, så jag tar tillfället i akt att hylla henne här på bloggen. Linn, du är en fantastisk person och min snyggaste vän. Hoppas du får en fantastisk födelsedag!! Håll i hatten, här kommer massa bilder från min gamla mobil!
 
 
 

Blomkål

Publicerad 2013-10-11 16:47:29 i Allmänt

När det här läsåret började lovade jag mig själv att bli bättre på att laga mat. Inte för att jag tycker jag är dålig, utan för att jag tycker det är tråkigt att bara laga åt mig själv. Det har det blivit ändring på och jag har hållt mitt löfte om att äta en varm rätt om dagen (mikrad gröt gills inte). Det blir oftast två matlagningar i veckan, eftersom man alltid lagar 4 portioner. Den här veckan har jag gjort raggmunk med bacon och lingonsylt och blomkålsgratäng med potatis- och jordärtskock-mos. Ser ni hur jag tänker smart och använder potatis i båda rätterna? Då kan man köpa 2 kilospåsen utan att den ruttnar. Mamma briukade ju få "spara pengar-tips" från mig när jag bodde i Molkom, så där kom ett från Odense. Idag börjar mitt höstlov, som jag kommer fylla med läsning och sport. Jag satsar 100% på cheerleadingen nu och har beställt ett par cheerskor. Snygga va? Ja, man får väskan med på köpet.
 

Höstlovsplaner

Publicerad 2013-10-09 16:57:14 i Allmänt

Nästa vecka har jag höstlov, men det blir snarare en läsvecka eftersom jag har examen 1,5 vecka efter det. Jag tror det kan bli mysigt ändå, eftersom de flesta tjejerna är pojkvänsfria. Planer är att plugga ordentligt på dagen och mysa järnet på kvällen. Lite fruktsallad, varm choklad och Top Model Norge, så är jag nöjd. Kanske den här krabaten kommer på besök helgen innan examen. Det är en bra motivation till att plugga så mycket som möjligt innan det!
 

CHEER!

Publicerad 2013-10-08 14:02:42 i Allmänt

Idag ömmar det i kroppen, jag var nämligen på cheerleading igår. Vi gjorde massa kul saker, bl.a. hopp, stunts (när man lyfter upp folk) och pyramider. Man blir riktigt trött, cheerleading är inget för veklingar! Stuntsen är riktigt häftiga. Beroende på hur man får upp och ner en person heter det olika saker. Det är svårt att förkvara, men här kommer en bild eller två... Bild 1: STUNTS, bild 2: PYRAMID. Den 1 november uppträder vi för första gången på en hemmamatch. Det blir kul! Bara att öva öva öva fram tills dess. 
 
 
 
 
 

Sorry!

Publicerad 2013-10-07 13:22:43 i Allmänt

Det verkar som att jag har smittat alla där hemma med min långvariga förkylning. Det ber jag om ursäkt för! Jag har precis blivit frisk och tog min första löptur på länge igår. Ikväll ska jag på cheerleading, och idag ska vi börja öva på ett nummer, eftersom Odenses handbollslag spelar match den 1 november, och vi ska vi uppträda. Eftersom det är mitt fel att alla nu är sjuka utom jag, har jag hittat ett pysselprojekt åt er, som kan göras i sängen/soffan. Kolla in dessa snygga stolsdynor!!
 

First Lady

Publicerad 2013-10-05 18:01:31 i Allmänt

Haha, jag skrattar högt åt mamma och pappas kommentarer till symaskininlägget! Jag älskar min familj :)
Den här helgen har varit riktigt lyckad! I torsdags var det kändisfest hemma hos Maren, och det var vilt och kul. Alla hade satsat 100% när det gällde kostymer, och där var en röd matta, partytält, faklor, kakor och nattamat, så festen varade hela natten. Ole och jag tågade in som Mr. and Mrs. Obama, och vi mötte bl.a Eva och Adam, det danska kungahuset, familjen Beckham, Danny och Sandy från Grease, sångaren i Queen, Baby och Ginger spice, Heidi från bierbar, Harry Potter och Hermione... Listan kan göras lång, vi var nog 40 stycken. 
 

Kändisfest

Publicerad 2013-10-03 13:58:32 i Allmänt

Ikväll byter jag namn till Michelle, och Ole till Barack. Vi ska på kändisfest hos Maren som fyller år. Nu har vi fått tag på brun kroppsfärg och varsin peruk. Jag lovar att ta massa bilder som hamnar på bloggen imorgon! 
 
Jag önskar mig en symaskin i födelsedagspresent av mamma och mormor. Här är de som sälgs på Stof og Stil i Odense:
http://www.stofogstil.dk/Katalog/Sytilbehoer.aspx?group_id=10519
 
 
Jag tycker såklart att den vita med blommor på är finast. Den har bara 8 sömmar att välja på, men det kanske räcker? Det är här jag behöver mamma och mormors råd!

Test av knä

Publicerad 2013-10-02 16:54:54 i Allmänt

Idag lärde vi oss att undersöka knät, dvs de strukturer som stabiliserar ledet: 
  • Kollaterala ligament
  • Korsband
  • Muskler
  • Menisker
 
Snart ska jag ta en promenad i det vackra höstvädret, och sen ska jag till Maren och hjälpa till med förberedelser inför hennes födelsedagsfest. Den är imorgon och temat är kändisar. Jag, Ole och Michael ska var de här tre:
 

Bebis

Publicerad 2013-10-01 12:16:21 i Allmänt

Jag tror att jag kommer bli bästis med den nya bebisen. Varför? Jag älskar också välling. Det är viktigt att ha ett gemensamt intresse, och mat är väldigt socialt.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela