pigenlina

Huancayo

Publicerad 2015-06-01 03:51:20 i Allmänt

Nu sitter Ole och jag och väntar på en nattbuss till Lima i Huancayo. Vi trodde att det gick att ta en buss direkt från Huancayo till Cusco, men det var tydligen ganska svårt. Så nu tar vi bussen tillbaka till Lima, och flyger till Cusco istället. Här i Huancayo har vi åkt på arkeologisk tur, besökt olika parker och gått på söndagsmarknad. Vi har ätit massa god mat och anpassat oss till höjden. Huancayo är inte lika turistigt som Lima och Cusco - jag tror att vi var de enda västerländska turisterna, så idag blev vi bedda om att vara med på kort. 
På arkeologisk tur med utsikt över Huancayo...
Trädkramare. I ruinerna som vi besökte fanns det ett manligt träd och ett kvinnligt. Kvinnorna skulle krama manträdet och männen kvinnoträdet för att ta del av den urgamla energin som träden ruvade på. 
Ole intar trappan...
Vi fick ta del av en gammal tradition som gick ut på att Ole skulle dricka vatten ur mina händer, och han ur mina. Efteråt fick vi reda på att det var så man gifte sig förr i tiden. 

Ole undrar om tröjan passar på söndagsmarknaden.


// Ahora estamos esperando un bus a Lima de Huancayo. Mañana vamos a volar de Lima a Cusco. Aquí en Huancayo hemos tomado un tour arqueologico, hemos visitado los parques y caminamos por la feria. Me parese como somos los unicos turistas aquí, y hoy día alguna gente nos preguntó si pudo sacar una foto con nosotros. //

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-06-01 08:00:49

Den tröjan och ett rejält regnställ var den klädseln som man skulle haft på Sthlm Marathon i lördags.
Vi saknade er!
Pusspuss

Postat av: Pappa

Publicerad 2015-06-01 08:17:54

Fina traditioner.

Postat av: Cas

Publicerad 2015-06-01 10:17:43

Då är ni ju gifta nu! GRATTIS ;D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela