pigenlina

Club aleman

Publicerad 2015-03-06 17:18:47 i Allmänt

Ole och jag har blivit medlemmar i Club Aleman. Tack vare att vi kommer från Europa får vi besöka klubben hur mycket vi vill, gratis de två månaderna vi är här. Helt sjukt egentligen, men bra för oss. Club Aleman består av ett klubbhus med gym, pooler (swimming och jacuzzi), bastu (vanlig och eukalyptus), biljard och restaurang, samt ett uteområde med fotbollsplan, tennisplaner, solstolar och en lekplats. För att bli medlem måste man betala 10.000 dollar, och därefter kostar medlemskapet 100 dollar i månaden. Crazy! Vi är glada som fick det gratis... Så just nu känns det som om Ole och jag lever i två olika världar. På dagarna jobbar vi på IDAI och på kvällen hänger vi på Club Aleman. Hur går det då med projekten på IDAI? Här är en sammanfattande lista över allt vi vill få till. På måndag kommer en arkitekt till IDAI för att se över området vi vill bygga en lekplats med inhängnad på. Han/hon kommer säga cirka hur mycket det kommer att kosta, och så får vi avgöra om det är möjligt. Det ska bli så spännande! 
- Mixer
- Leksaker
- Kläder
- Vagga till de minsta (de älskar att gunga!)
- Gåstolar (ger mer frihet!)
- Stereo
- lekplats med inhängnad 
- Sponsring av Mamita
Här kommer en livshistoria angående den sista punkten, sponsring av Mamita:
De flesta Mamitas jobbar 24-timmars pass, men för några är det omöjligt. En av kvinnorna på IDAI är förtvivlad. Hon kan bara jobba 8 timmar om dagen, eftersom hon måste passa på barnen efter skolan. Hon tjänar 800 sek i månaden. När hon bad om löneförhöjning fick hon 50 kr extra. Om inte situationen ändras måste hon sluta, efter fem års trogen tjänst, där hon varje dag har med sig sitt eget friska barn, för att hon inte har råd till dagisplats. 300 kr extra i månaden hade gjort allt enklare. Det är så mycket som saknas på IDAI, men arbetskraft är ändå det viktigaste. Ole och jag drömmer om att starta en fond, där en viss del går till sponsring av Mamitas och andra delar till andra saker. Problemet är att IDAI inte har något sådant konto (anledningen till att jag gav er mitt kontonr). Nu ser vi efter möjligheten att öppna ett konto här i Bolivia och låta någon vi litar på sköta det. Angående sakerna på listan här ovan blir det inga problem, de sakerna köper vi medan vi är här. Men saker som går över en längre tid, som sponsring av Mamitas, behöver mer planläggning, eftersom det inte är hållbart att föra över pengar till utlandet varje månad.
För att avsluta med något glatt, vill jag dela med mig av denna bild på "couples' products that went to far". Björn och Pillan, något för er?


Kommentarer

Postat av: Pappa

Publicerad 2015-03-07 09:19:37

Kan man inte få Club Aleman att sponsra? En dollar per månad och medlem av medlemsavgiften till Mamita?

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-03-09 07:59:34

Vilken bra idé Per.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela