pigenlina

Old friends

Publicerad 2016-04-29 11:03:18 i Allmänt

I tisdags kom Kajsa på besök från Landskrona och stannade till torsdag. Hon tar de sista 3 åren i Köpenhamn så att hon kan bo tillsammans med sin pojkvän i Sverige. Sist jag såg Kajsa var i vintras, när Maren, Sara, Ellen och jag åkte upp för att fira Marens födelsedag med julmarknad i Landskrona. Det är så härligt med vänner som kommer tillbaka med känslan att ingen tid har gått och att det var igår vi sågs. I tisdags åt Kajsa, Maren och jag tapas i kolonihagen och både Kajsa och jag sov över. I onsdags tog vi en vända på stan och åt på Risiteria, som är ett nyöppnat, barnvänligt cafe i centrum. ALLT är i rosa och pastellfärger, en njutning för ögat. På kvällen väntade tacos, choklad och massa tjejsnack, precis som det ska vara. Nu ser jag fram emot en helg fylld av träning, vänner och avslappning. På tisdag ska jag vara instructor för andra gången och undervisa i palpation av handen, och på onsdag bär det av till Lomma för att ladda inför toughest. Kul veckor som väntar!!
Kajsa och Anne på Risiteria 


Jiujitsu

Publicerad 2016-04-25 21:33:48 i Allmänt

Något som går väldigt bra i mitt liv just nu är träningen. Jag löper regelbundet och varierat (medelintensivt och intervaller) och lyfter tungt. Förra veckan satte jag personligt rekord i frontsquat på 100 kg. Dessutom håller jag på att lära mig en ny teknik som heter clean & jerk. Det är en blandning av marklyft, frontsquat och push press kan man säga. Väldigt tekniskt, men kul! Nu klarar jag 50 kg med fin teknik, men målet är 70. Nog om träning, men visst är det skönt att ha något som alltid gör dig glad? Förutom träning har jag några andra förslag på saker som kan muntra upp. Här kommer en lista på saker du kan göra när allt inte känns helt grönt:
- Byt sängkläder och lägg dig i helt rena lakan (den känslan!)
- Ring mormor
- Duscha länge och varmt
- Prova en ny sport (i helgen testade jag jiujitsu - thank God for autokorrekt, jag har inte stavat rätt en enda gång)
- Laga din favoriträtt
- Lyssna på din pepp-låt på högsta volym 
- Sätt på fina kläder och piffa till dig
Har ni några andra förslag? 
Jiujitsu-fötter, röda och hudlösa... 


Intervaller

Publicerad 2016-04-23 11:29:07 i Allmänt

Har jag berättat att vi ska göra ett 8-veckors träningsprogram åt oss själva i tränings och övningsterapi? Det ska hela klassen i alla fall, för att känna på hur det känns att följa ett utformat program. Jag valde kardiovaskulär träning, som i löpning och har lagt upp en plan med tre löppass i veckan. Två 8 km-pass och ett rent intervallpass på en friidrottsbana. Sander (en kille i klassen) och jag tävlar mot varandra. Den som kommer längst på 5 minuter vinner och förloraren måste hoppa i hamnen och laga trerätters åt vinnaren och Kasper (professionell löpare i klassen som agerar tränare). Igår maxade jag på 5 min för första gången och hann 1300 m. Det var i jämnt tempo och utan spurt, så jag räknar med att kunna förbättra mig till 1400 inom 1-2 veckor (3,5 varv runt en friidrottbana) och målet är 4 varv, alltså 1600 m. Då ska jag löpa ganska snabbt, men det gäller att ha ett mål. Jag kan tipsa om att tävla mot en kompis (eller sig själv). Det ger motivation. I alla fall om man är tävlingsmänniska som jag.
Här kommer ett musiktips: Maitre Gims, en artist från Kongo som sjunger på franska. Älskar hans låtar! Även om jag inte förstår vad de handlar om...
Efter löpningen lade jag mig för att sola, brände mig lite och dubblade antalet fräknar. Våren är här! 
Respekt

Publicerad 2016-04-20 17:03:15 i Allmänt

Jag har fått en helt ny respekt för radiografer! Innan radiografikursen trodde jag att röntgen var något så simpelt som att trycka på en knapp, men det handlar om ström, spänning, avstånd, filtrering, och Gud vet vad. Jag har aldrig tänkt över att det finns olika energi i röntgenstrålningen och att det gäller att optimera strålarna för materialet som ska genomlysas. Men det är kul att lära om! 
Ni har önskat bilder på resten av lägenheten, så idag tänkte jag presentera köket. Det är inte jättestort, men kan absolut hålla en middag för 6 personer (har inte provat fler, återkommer med maxantal). Jag funderar på att sy gardiner för att höja mysfaktorn, men det är inte en av mina prioriteringar tidsmässigt. Bordet köptes för 100 kr inklusive hemkörning. En av mina bästa affärer någonsin... Det är ett klapp-bord och går att veckla ut på båda sidor. Har ni några förslag på andra stämningshöjare till köket?

Home spa

Publicerad 2016-04-14 21:29:43 i Allmänt

Två dagar i rad har jag tagit en powernap på en timme om eftermiddagen, så jag tänkte att jag kanske inte var så utvilad efter helgen ändå. Därför här kvällen spenderats i mitt eget sällskap, men löpning, fotbad och ansiktsmask. Tidigare idag har jag varit i skolan, jobbat och tränat tjejerna. Förhoppningsvis räcker en kväll med nedvarvning för att energinivån ska hålla sig hela dagarna resten av veckan. Nu kan man ju inte skylla på mörkret. Jag har haft benhinneinflammation och undvikit löpning i 1,5 vecka, men idag tog jag som sagt första turen och det gick bra. Nu kan jag öva upp mig inför toughest om en månad. Planen är att löpa och träna som vanligt, men lägga in lite kul intervallpass i löpningen. Det finns massa bänkar, trappor och sidospår längs min löprunda, som jag tänkte utnyttja till toughest-träning. Löp, sprinta upp för en trappa, löp, armhävningar på bänk, löp, grodhopp i uppförsbacke... Ja, ni förstår upplägget. Imorgon kommer Cassandra över på middag, sen ska vi dansa hela natten till en afrikansk dj på ett av uteställena i Odense. På lördag väntar brunch med Maren och Anne. Dessutom har jag bokat biljetter hem till Pillans examen. Jag kommer den 1a (ska skriva under arbetsavtal den 2a) och åker hem den 6e. Det finns så mycket att se fram emot just nu! 
Babymys med Maren och Ole:


Älg vol. 2

Publicerad 2016-04-11 15:22:55 i Allmänt

I helgen visade jag bilderna på Anna och Robbans lägenhet på hemnet för Maren, som nu önskar sig en älgtavla till Lilla My i doppresent. Jag utnyttjade den lediga helgen till målning och resultatet visas nedan. Den här älgen är lite mer rosa, efter Marens önskemål. Jag tror att den kommer att passa perfekt i Lilla My's flickrum. Det var längesen jag målade så jag fik mersmak på kreativitet. Nästa projekt på listan är:
- sy nytt duschdraperi, kudde och tapetsera om mormor Ellas gamla stol 
- måla fler djurtavlor i samma stil som älgen (tänk räv, ekorre och björn)
Imorgon drar den nya kursen igång: neurologi, radiografi och träning/övningslära. Våren har kommit till Odense, så jag ser fram emot picknickar, volleybollspel och promenader i Munke Mose i solen.
P.s. Det slutgiltiga resultatet fick lite mer gult i sig och en signatur... 


One down

Publicerad 2016-04-05 22:44:35 i Allmänt

En tenta klar, en kvar! Ortopediexamen som jag hade idag gick bra, nu återstår bara reumatologi på torsdag. Jag tycker själv att jag har mer koll på reumatologi än ortopedi, så imorgon är planen att läsa halva dagen och lägga resten av tiden på annat, som träning. Jag fick benhinneinflammation efter påsklovet i Sverige (lite för många morgonlöp) så nu har jag hållit löp-paus en vecka. I torsdags gjorde det riktigt ont när jag var ute och sprang, men jag tänkte testa igen imorgon. En vecka på cross-trainern är nog för mig, sen orkar jag inte mer. Examensläsningen hottas upp av snap chats som denna, mer av det tack! 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela