pigenlina

Dating on my own

Publicerad 2016-09-25 20:13:57 i Allmänt

Den här helgen har jag varit på date med kärleken i mitt liv, mig själv. Igår tog jag med mig själv på bio för att se Bridget Jones baby, och idag lagade jag pannkaksbrunch till middag. Just nu sitter jag med fötterna i ett varmt fotbad och väntar på att ansiktsmasken ska torka in. Söndags-spa på hög nivå. Tidigare idag tog jag en löptur till hamnen, där jag körde styrka och gymnastik, och sedan hakade på ett gäng som spelade volleyboll. Efteråt tog vi ett dopp för att njuta sommarvädret och bada av oss all sand. I fredags lagade jag trerätters till Sander och Kasper. Jag var ju skyldig killarna en middag efter förlusten i 5-minuters loppet. Det blev miniburgare av coctailtomater, mozarella och basilika, samt dadlar i bacon till förrätt, hamburgare med hemmalagat dinkelbröd, guacamole, grönsaker och sötpotatispommes till huvudrätt, och sist men inte minst pavlova med lemoncurd, banan och hallon till efterrätt. Till desserten hörde också en whiskey sour. Om jag skulle beskriva helgen med ett ord skulle det vara MYS. Söndag har blivit min slappna av och planera inför veckan dag. Jag tycker om att blogga, planera tjejernas träning och följa upp på skolarbetet under veckan som varit. Idag fick jag en idé angående tjejernas träning. Vissa gym har barnpassning, så att föräldrarna kan träna ostört. Jag tycker att föreningar som exempelvis fotbollsklubbar borde ha "föräldrapassning". Många föräldrar skjutsar sina barn till sporter, och kan lika gärna träna själva under tiden. Tänk vad bra det hade varit för folkhälsan. Över till något helt annat. På fredag är det fest med kiropraktorföreningen på skolan. Temat är "allt gott från havet" och jag tänker mig en kostym i den här stilen. Jellyfish. Snacka om att rocka dansgolvet.
 

Partypinglorna

Publicerad 2016-09-20 22:05:35 i Allmänt

I lördags var jag på inflyttningsfest hos Jeanette i min klass. Ni vet, hon som lånade min lägenhet av och till när jag var i Sverige i våras. Efter en god tacomiddag begav vi oss till byen, där jag även mötte upp två av mina andra väninnor och dansade loss. Lite party behövs mellan all skola, träning och fitness coaching. Igår kom samma väninnor (Sara och Ellen) över på middag. Vi lagade färska vårrullar med grönsaker, chili-soya-ingefära-marinerad kyckling och fullkornsnudlar. Gott! På fredag kommer Sander och Kasper över på trerätters som jag är skyldig sedan vadslagningen (längst löp på 5 min). Några förslag på maträtter?


Fotbollstjejer

Publicerad 2016-09-15 23:00:53 i Allmänt

Nu har jag kommit igång med styrketräning och behandling av mina fotbollstjejer. Det är så kul och jag glädjer mig till varje träning. Upplägget är styrka, stabilitet och rörlighet på tisdagar följt av diagnos, behandling och rehab på torsdagar. Oftast ger jag aktiv behandling, dvs att spelaren behandlar sig själv med specifika övningar och utsträckning, i kombination med passiv behandling, exempelvis triggerpoints (dvs spelaren är passiv). Under sommarlovet har två spelare haft av korsbandet, en brutit foten och flera stukat anklarna, så det finns en del att göra. 
Annars rullar veckorna på i rasande fart, jag hinner knappt med. Klinik, träning, fotbollstjejer och plugg ska blandas med vänner och hobbys. Igår var det högsommar i Odense och många passade på att mysa i mosen med öl, kubb och picknickfiltar. Imorgon ska jag på ölprovning med kiropraktorföreningen, och på lördag har Jeanette födelsedagsfest. Det finns så mycket jag vill hinna med under hösten, men det är ett lyxproblem att ha för mycket kul på gång. Till kul hör också saker jag bara är sugen på att göra, tex köra ut på landet, lägga sig på biltaket och se på stjärnorna. Eller måla en tavla att ha över soffan. Eller planera 25-årsfest med Pillan. Listan kan göras lång. Vad har ni för höstönskningar? Avslutar med en screenshot på en väninnas instagram. "Sky is not the limit". Så sant som det är sagt. 


Kräftskiva vol. 2

Publicerad 2016-09-11 20:04:16 i Allmänt

I torsdags åkte jag till Köpenhamn direkt efter kliniken i Middelfart för att flyga vidare till Sverige och årets kräftskiva på landet. Nu har jag kommit på plats i Odense efter sommarlovet, men det var ändå skönt att återigen träffa sommargänget, uppdatera varandra om de första skol/jobbveckorna och förlänga sommaren lite. Helgens höjdpunkt var helt klart lördagen, som spenderades på Strömtorp. Vi grillade korv på badklipporna, hoppade från högsta höjden, spelade kubb och lekte lekar, åt kräftor och sjöng snapsvisor. Linn och Ebba hade ordnat roliga hattar och uppdrag som skulle utföras under kvällen. Pillan och jag framförde "vi är röda", en hyllningssång till kräftan, som skrevs av Agnes och oss för 10 år sedan. Vilken come back. Vilken helg. 






Klinik och kompisar

Publicerad 2016-09-05 07:20:57 i Allmänt

Nu när jag är i klinik från 8-16 ställer det krav på goda matlådor. I Danmark är det inte tradition att värma rester från gårdagens middag, så vill man inte ha rågbröd gäller det att vara kreativ. Förra veckan körde jag på "latmans falafel", dvs hummus (eller vilken bönmix som helst) med grönsaker och fetaost i tortillas. Supergott! Den här veckan blir det pastasallad med ostsnurror gjorda på smördeg. De dagar jag inte är i klinik kör jag på dubbelmacka av rågbröd. Då har vi inte lunchrast, och måste ibland äta i lektionssalen. Inte läge att börja kladda med hummus. Kom gärna med förslag på kalla matlådor, det kan behövas om några veckor. 
Helgen spenderades i glada vänners lag. I fredags provade Cassandra och jag en av de nya vinbarerna i Odense, och i lördags hjälpte jag Sara att flytta, varpå vi tog en tur till Ikea, åt köttbullar och handlade in nödvändigheter. En bra helg med andra ord!




Sommaravslutning

Publicerad 2016-09-01 21:10:14 i Allmänt

Sommaren avslutades med kräftskiva hos morbror Robban i Lomma. Och vilken fest det var! Solen sken, alla var glada och danssugna, snapsglasen fylldes lika snabbt som de tömdes och kräfthattarna prydde envars huvud. Linn och jag kom till Lomma på fredag kväll och välkomnades med champagne i bubbelpoolen. Lördagen ägnades åt föreberedelser och tanning, innan gästerna kom vid 19-tiden. 
Nu har jag landat i Odense, och räknar med att få tillbaka rutinerna nästa vecka. Det är skönt att vara hemma igen, och fantastiskt att catcha upp med alla vänner. I helgen väntar vinkväll med tjejerna, IKEA med Sara och fest med alla som vill. Jag ska fira den bästa sommaren hittills och dansa in en kommande kanonhöst.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela