pigenlina

Vecka 5

Publicerad 2017-01-29 20:07:44 i Allmänt

Imorgon börjar jag en ny kurs, klinikophold C2 på Middelfart ryggcenter. Det var en och en halv månad sedan jag var där sist, så jag har nästan glömt bort vilken tid tåget går och hur man bokar in sig på patienter. Nästan. I tilläg ska jag läsa farmakologi och fortsätta på projektarbetet. Efter att ha besökt två jättetrevliga kiropraktprkliniker glädjer jag mig till att prestera bra det sista halvåret och komma ut och jobba efter sommaren. Ebba, Linn, Pillan och jag valde ord som skulle representera hösten, och jag valde ego-efterår (= ego-höst). Nu går jag in för en vänner-vår. Det är mycket kul som sker, med början redan i februari. Nästa helg ska jag äta middag med Louise och hennes pojkvän som fyller år plus några av hans vänner. Helgen efter det ska Sara och jag på stand up. Den 25 mars har jag bokat 2 biljetter till Cirque du soleil, och hoppas på att Maren kan följa med. Igår köpte Sara, Malou och jag biljetter til Tinderbox, en musikfestival i Odense i slutet av juni. Jag tänker att det blir det perfekta avslutet på mitt Odenseuppehåll. Förhoppningsvis får jag undervisa mycket i objektiv undersökning i vår, jobba upp mina fotbollstjejers styrka så att de är redo för en ny säsong och träna mycket själv. Om jag dessutom får besök av vänner och familj kan inte våren bli bättre. Jag glädjer mig!


Biljettköp
Updates och vin med Sara

Kiropraktik

Publicerad 2017-01-28 14:18:35 i Allmänt

Idag besökte jag kiropraktprkliniken Westloft i Köpenhamn. Det är så kul att komma ut och se hur de olika kiropraktorerna arbetar och låta sig inspireras. På Middelfart ryggcenter lär vi oss att diagnosticera, men utför inte själva behandlingen (patienterna hänvisas till fysioterapeutisk eller kirurgisk värdering). Omvänt på ortopedkirurgisk avdelning, där jag var i två veckor efter jul. Där var all diagnostik redan gjord och patienten  erbjöds specialiserad vård. Det jag gillar med just kiropraktik är att få följa med på hela patientresan, från sjukhistoria till behandling och uppföljning. Det jag hoppas kunna supplimentera med är korrekt och direkt hänvisning vidare när patienten inte ligger på mitt bord (som vi säger i Danmark). 


Kiropraktor-Lina till er tjänst.

Granada

Publicerad 2017-01-26 14:05:00 i Allmänt

För en vecka sedan tog jag en spontantripp till Granada, och nu sitter jag på Malagas flygplats påväg hem. Eller hem till Lomma, för jag kikar förbi Mormor, Robban och en kiropraktorklinik i Köpenhamn innan jag åker helt tillbaka till Odense. Jag bodde hos några utbytesstudenter som jag lärt känna, och som visade mig Granadas bästa utkiksplatser, palatset Alambra, tog mig med på äkta spansk tapas (du beställer dricka först, och får en liten rätt till) och lärde mig laga marockanskt te. En av dagarna åkte vi till Sierra Nevada för att åka skidor. Jag fick verkligen mersmak (var det så längesen jag åkte skidor sist?) och måste prioritera fler skidresor i framtiden. Resa är verkligen härligt, och jag har gjort mig några tankar om varför. Du får nya upplevelser, kunskaper och idéer, men börjar även reflektera över framtidsplaner, mål och drömmar, och vad som är viktigt för dig. Det är fantastiskt att se och vara en del av en annan kultur, lära om den och plocka med sig alla godbitar hem. Lite som jag gör från Danmark. Varje kultur har något nytt att bidra med, som kan komplementera eller optimera den kultur man redan lever i. Personligen kommer jag ta med mig öppenheten och vänligheten (var dig själv, och var trevlig mot alla), samt några tänkvärda resonemang från religionen islam. Islam säger att man ska ge bort 2,5% av sina sparade pengar per år till någon välgörenhet eller person, utan att berätta det för någon. "Inte ens den vänstra handen ska veta vad den högra ger", säger man. Det är en fin tanke att Göra något för sakens skull och inte för sin egen, indirekta vinning. Vad har ni tagit med er från andra kulturer?


Vinterferie

Publicerad 2017-01-17 07:13:55 i Allmänt

Igår skrev jag tenta i bilddiagnostik 2. Det innebar påvisning av patologi och malignitet i skelett och mjukdelar genom ultraljud, röntgen och MR. Jag tror att det gick fint, så nu är jag återigen redo för lite lov i och med att jag inte börjar i Middelfart ryggcenter förrän vecka 5. Sweet! Idag tar jag chansen att åka till Köpenhamn och hälsa på en kiropraktorklinik med hänsyn på turnus hösten 2017. Det ska jag också nästa fredag. Så spännande! Jag tänkte även arbeta en del med projektarbetet. Det är mycket som ska hinnas med att efterforskas, göras och analyseras innan inlämning i slutet av april. Jeanette och jag skriver som sagt om korrelationen mellan föräldrar och barns smärtrapportering. Just nu är framtiden ganska oviss, men jag hoppas verkligen på en bra turnusplats  i Köpenhamn, en fin, egen lägenhet och massa nya spännande människor. I sommar tänkte jag jobba på Frambuläger för att spara ihop lite flyttpengar. Jag fick mail från Nacka kommun om sommarjobb där i sommar, men vi får se om det hinns med. Det skulle i så fall vara om jag börjar turnus i oktober eller mitten av september.

Här om dagen gjorde Ole sin sista muntliga examen! Stort grattis till honom. Det firades med champagne på WP och Burger Anarchy på kvällen. Jag var lyckligt lottad som fick vara med på upplevelsen. Ni har hela läsegruppen åkt till Sri Lanka för att njuta livet innan läkarlöftet ska avges i slutet av januari. Grattis igen!
 

Nyårslöften

Publicerad 2017-01-13 15:05:15 i Allmänt

Jag satte upp några läsårsmål i början av september, så vid nyårsskiftet gjorde jag inga nya löften, utan bestämde mig bara för att köra på samma plan som tidigare. Ett av mina mål var att köpa 2 biljetter till olika kulturevent och bjuda med någon. Det har fungerat väldigt bra, och har inneburit allt från Tarzan på bio (med Linn), till Ciruqe du soleil i Köpenhamn (i mars) och stand up i Odense (i februari). Ett annat av målen var Andreas "få saker gjort princip". Om något tar under 2 minuter att göra ska det göras direkt. Det kan vara att plocka ur diskmaskinen eller vika ner byxorna i byrån. Jag ville också bli bättre till spanska, och har tagit upp grammatiken igen, samt börjat läsa Harry Potter 2 på spanska en gång till. Tänk vad sjukt att jag köpte den för flera år sedan i Colombia, men först kunde läsa den efter halvårsresan 2015. Har ni några nya eller gammla mål? Avslutar med en sommarbild, eftersom det var då målen sattes.

2017

Publicerad 2017-01-01 14:38:10 i Allmänt

2016 avslutades på bästa sätt med Pernilla och Linn i Prag. Jag har visserligen varit i Prag förut, men jag minns inte att det var SÅ VACKERT. Vilken huvudstad! Vi anlände den 28/12 på kvällen, checkade in på hotellet och fyllde på våra tomma magar med typisk tjeckisk mat och öl. På den gamla stadens torg var det uppdukat med julmarknad, där vi smakade både varmt äppelvin, tredlnik (en slags tjeckisk bulle) och rostade kastanjer. Vi avslutade dagen i hotellrummets badkar med massa badskum och lite plats. Dagen efter väntade stadsvandring i gamla staden och på  lillsidan med slottet, det astronomiska uret och Karlsbron. Vi gick även en tur i de judiska kvarteren och besökte den spanska synagogan. På kvällen hade vi bokat bord på en resturang med utsikt över vattnet på den lilla ön Kampa. Lite dyrare, men extremt gott. Maten sköljdes ner med drinkar på Bugsys, en supercool cocktailbar med duktiga bartenders. Efter en kväll på Bugsys behövde vi varva ner med shopping på Prags stora shoppinggata. Det inhandlades både jeans, kjolar och halsband. På kvällen gick vi på en brasiliansk resturang med köttbuffe, som jag också var på förra gången i Prag. Där går servitörerna runt med nylagade köttspett och serverar direkt vid borden. För att skölja ner maten gick vi vidare till en bar i liknande stil som Bugsys, med kristallkronor och mörka bardiskar i trä. Den 31 vaknade vi till  upp till strålande sol och begav oss ut på den otroliga vandringen 3. Målet var det dansande huset i Prags nyare delar. Vi passade på att dricka kaffe i en av Prags många passager, och smakade olika öler och tjeckisk korv på en bar. På själva aftonen hade vi bokat in oss på ett event på Fashion club. Själva festen var superkul med utsikt över hela Prag och framförallt alla dess fyrverkerier från en stor takterrass, men maten (eller själva serveringen) var riktigt kass. Oprofessionell personal, som vi som tur var kunde skratta åt efter efter en flaska champagne. Allt som allt 2017 kunde inte ha startat bättre. Nu väntar 2 veckors klinik på ortopedkirurgisk i Odense, tenta i bilddiagnostik och start av projektarbete. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela