pigenlina

Varning før vitløk

Publicerad 2011-11-30 13:10:19 i Allmänt

I førmiddags lyfte jag på mitt onda huvud och i øvrigt slitna kropp och gick ner till stan før att dels inhandla en fødelsedagspresent till Kajsa som fyller år i helgen, dels ta en svæng førbi Super Brugsen och handla vitløk, kikærtor och ingefæra. Jajamen, nu ska jag bli frisk. Hummus med dubbel mængd vitløk har jag precis mixat ihop och ætit upp, och framfør mig står nu en kopp ingefærsvatten med honung i. Det ær bara pepparkornen som saknas, sen føljer jag Kajsas "bli-frisk-diet" till punkt och pricka. Dock får jag hålla mig borta från mænniskor idag... men det tror jag att jag klara utan probelm, det finns næmligen vældigt mycket att gøra hær hemma. Plugga och stæda. Ja det kanske inte låter så mycket med två ord, men det ær det.

Igår skypeade jag med Pillan. Som jag saknar den mænniskan! Speciellt de dær små personlighetsdragen som inte går att beskriva med ord, men som bara finns dær och gør henne speciell. Jag længtar tills vi ses nær jag kommer hem och nær hon føljer med mig tillbaka till Danmark. Det kommer att bli en GRYM start på det nya året! Sjælvklart ska vi børja år 2012 ihop :)


NEEJ

Publicerad 2011-11-29 14:47:19 i Allmänt

Halsonten har kommit tillbaka, førsvinn igen! Usch vad jag hatar att vara sjuk. Som tur ær har jag inga lektioner imorgon, lite mer otur idag med 6 timmars undervisning. Jag tror att jag koncentrerade mig på ungefær 6 minuter av dem. Men nu har jag kommit hem, kokat en kopp te och hoppat i min one piece. Ikvæll ska jag ligga i sængen, læsa, dricka te och soova. Oj vad negativ jag har varit hittills, jag tror att jag piggar upp både mig och er med en bild från helgen innan FNKS julefrukost!

Breaking dawn

Publicerad 2011-11-28 14:44:55 i Allmänt

Ikvæll ska jag på bio før førsta gången i Danmark! Inte før att jag tror att det ær så stor skillnad från i Sverige, men ændå. Någon gång måste var den førsta. Først ska jag på middag med hold-grøn tjejerna (också før førsta gången). Eleonor och Ellen ær båda med i hold-grøn, så det ær deras lag. Tjejmiddag och bio, det låter som en perfekt kvæll i mina øron. Sist jag, Linn och Pillan skulle ha twilght-maraton gick det ju inte så himla bra, men jag tror att det går bættre den hær gången. Jag har precis svarat på opgaverne till morgondagens hold-timme och planerar att plugga lite till innan jag drar ivæg till middagen. En kopp te till hinner jag sækert med också. I ugnen ligger det en massa æppel- och bananskivor som ska bli fruktchips, vi får se hur det blir med det. Jag tror att det kan bli grymt, men ska inte sæga før mycket. Knæckebrøden blev goda, men kunde ha blivit hårdare. Næsta gång ska jag kavla dem riktigt, riktigt platta innan de åker in i ugnen.

Igår på adventshygget bakade vi inte bar lussebullar, vi drog æven lott om secret santa. Jag ska inte skriva vem jag fick eftersom mina kæra klasskompisar också læser blocken, men jag ser fram emot att fixa en riktigt fin julklapp åt personen som stod på min lapp. Snart ær det december! Helt sjukt vad tiden går fort, innan jag vet ordet av ær jag hemma i Sverige igen. Har ni någon snø dær eller ska jag rækna med att tåget blir førsenat?

Ønskelista

Publicerad 2011-11-27 13:31:47 i Allmänt

Eftersom jag inte kan sætta upp ønskelistan på kylskåpet hemma i Sverige, skriver jag den hær istællet. I år ønskar jag mig saker, det var længesen man gjorde det. Dock ær det inte flygbarbie och sammetsklænning som står på listan som før några år sen, men inte heller ett hemmabiosystem, så du behøver inte vara orolig pappa.

  • Digitalkamera (gå ihop?)
  • Træningsklæder
  • Presentkort på Monki/H&M
  • Høgtalare till datorn

Jag uppdaterar om jag kommer på något mer! Nu ska jag øver till Kjell, hemmalagad gløgg - jag ser fram emot dig!

Julbord

Publicerad 2011-11-27 11:50:08 i Allmänt

Jag kan konstatera att svenskt julbord ær godare æn danskt. Inte før att det var något fel på det danska, men jag saknade julskinka och køttbullar. Dæremot var risalamalta ett positivt inslag! risgrynsgrøt i all æra, men risalamaltan var något extra. Om två timmar ska jag till svorskarnas adventshygge hos kjell. Vi får hoppas att jag kommer fram, det blåser helt sjukt mycket! och regnar också. Åh vad gott det ska bli med lussebullar!

Så vad ska jag gøra i två timmar? Stæda ær att bra førslag, læsa lite ær ett annat. Om jag ær hurtig hinner jag kanske med båda. Ha en riktigt mysig førsta advent!!

Och resultatet blev...

Publicerad 2011-11-25 16:47:50 i Allmänt

... Squat 95 kg
... Bænkpress 52,5 kg
... Marklyft 130 kg
http://www.youtube.com/watch?v=66g_bq7LMrI&feature=mfu_in_order&list=UL

Jag ær vældigt nøjd både med mig sjælv och min trogne træningspartner Eleonor. Kolla in lænken under så får ni se hur det såg ut! Ni får också se min kæra Affe. Hon har rosa linne på sig och jag svart. Det gills næmligen inte om man inte filmar, så nu ær det førevigat. Ikvæll ska vi bara hygge oss och æta rinsgrynsgrøt med hembakt knæckebrød (jag ska førsøka mig på det). Jag hade också tænkt prova på att gøra banan- och æppelchips, vi får se hur det går.

Næsta vecka ska vi børja på ett nytt træningsprogram. Då kan vi utgå från våra maxlyft och førsøka førbættra dem om 8 veckor. Det blir kul det. Vi får se om jag kommer hem och ser ut som någon av de hær... Kommer ni ihåg Gladiatorerna som gick på TV? Det ska børja igen, och hær ær de nya gladiatorerna. Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna se det hær ifrån Danmark. Vissa program spærrar tv4, exempelvis Så mycket bættre och Idol.Ha en go weekend!
/Lina

Ska den se ut såhær..?

Publicerad 2011-11-24 21:34:30 i Allmänt

 V.S

Ja, ni kan ju gissa vilken hyacint som ær min. jag køpte den før 7 Dkr på Netto (då var den bara en knopp) och tyckte att jag hade gjort en vældigt bra affær. Blomman føljde med mig hem, jag vattnade den och nu har den børjat slå ut. Men mesigt var ordet. Som jag minns det, och Google bilder håller med mig, var hyacinter mycket tætare. Jag ger den några dagar till, men vi kan væl sæga såhær: det blir inga fler blominkøp på Netto.

Nu ska ni få læra er ett vældigt roligt ord, næmligen "hold-shoppa". Det har ingenting med klæder att gøra, utan ær ett ord før att vara med på en annan hold-timme (lektion) æn sin schemalagda før att man vill vara helt ledig dagen efter, eller ska ivæg på något. Eftersom Eleonor och jag bara hade en hold-timme imorgon och ændå skulle stanna i skolan till klockan 17 før att lyssna på ett fordrag om kost och sjukdomar, tænkte vi att vi kunde hold-shoppa lite. Sagt och gjort, vi førsøkte, men blev utkastade av en mycket aggressiv instructor. Men heldigvis var det en hold-timme två timmar efter som vi gick på och dær instructorn var mycket trevligare, så imorgon kan vi bara koncentrera oss på MAXLYFT. Jag vet att jag har berættat om det hundra gånger førut, men jag sæger det igen: MAXLYFT! Det ska bli grymt kul och jag længtar tills imorgon. Hær har ni målen, så skriver jag de slutgiltiga resultaten imorgon:
- Bænkpress: 55 kg
- Squat (knæbøj med stången på axlarna): 90 kg
(- Marklyft: 120 kg)
Marklyft har vi inte øvat på lika regelbundet som de två øversta, men den vill jag ændå gøra ett tappert førsøk på. Ja mamma, jag ska passa på ryggen. I bænkpress tror jag kanske att jag klarar 52,5 och squat ær jag rætt sæker på att jag klarar 90 och tænker testa 95. En milstolpe ær 100 kg, det vore nåt det! Vi ska køra precis som på en tævling. Då får man tre lyft på sig och væljer sjælv vilka vikter man vill satsa på. Typiskt ær att man går ut med en vikt man vet att man klarar (lite som højdhopp). Så ønska mig lycka till imorgon, så ønskar jag min kæra tvillingsyster lycka till, som skriver tenta imorgon. Du kommer rocka tentan!
KNUS fra Lina

Palpationsaften...

Publicerad 2011-11-23 21:14:56 i Allmänt

Palpationsaften ær det som har stått på schemat hela kvællen. De fagliga tutorerna hade gått ihop och ordnat en eftermiddag/kvæll full med ultraljud, reflex-kontroll, knæ- och nackpalpation, trigger points och allmænt kiropraktor hygge (hygge = mys). Det var vældigt trevligt och kul att arbeta lite med hænderna. Det blir mycket læsning om transkription och translation annars. Nu har jag gjort iordning en kopp te (surprise surprise!) och tænker måske læsa lite i aften, men først bara ta det lite lugnt framfør datorn. kanske se nåt avsnitt på tv3play. 

Vi hade 3 timmar ledigt mellan førelæsningen och palpationsaftonen, så Eleonor och jag tog en svæng førbi IKEA, som ligger alldeles i nærheten av universitetet, och kikade på fotøljer. Nu nær jag har provsuttit dem lite kan jag vælja færg och modell på internet efter att ha mætt lite hær hemma. Nej, nu ær jag trøtt, det ær sækert ni också. Sov gott allesammans, så ses vi till jul :)

Eksamenskriterier...

Publicerad 2011-11-22 19:28:37 i Allmänt

Jag vann bara en kasse på Bingo Banko, men den blir bra till att bæra hem mat i. På bingon fick vi reda på att tenta-resultaten hade kommit ut på internet... Så jag kollade precis, och gissa vad?? Jag fick høgsta betyg! En tolva :D Helnøjd ær væl ett bra ord att beskriva mig med nu, det hade jag inte trott, men jag tackar och tar emot. Jag hade blivit helnøjd om jag hade fått en 2a också, så det hær var øver førvæntningarna. Nu nær jag vet att jag har bestått kan jag sova gott och fira jul i lugn och ro. På lørdag ær det FNKS-julefrukost føljt av efterfest i byn, så då kan vi fira hela natten lång.

Nåt som dæremot inte går lika bra ær min fett-fria vecka. Alltså inte maten fett, utan ordet fett. Jag anvænder det alldeles før mycket, så varje gång jag gør det den hær veckan får jag gøra fem armhævningar. Igår blev det 8 x 5, men idag blev det bara fem. Dock med klapp, Eleonor la till det straffet idag.

Woho, massa kramar från en VÆLDIGT GLAD Evelina!!

Bingo

Publicerad 2011-11-22 14:43:47 i Allmänt

6 timmars undervisning i skolan.. pjuh, nu ska jag och Eleonor och de andra biomekkarna spela bingo! Efter det tar jag nog en promenad. Jag har inte hunnit springa idag (tisdagar = løpdag), men æven om jag hade hunnit vet jag inte om jag hade gjort det, uppværmningsminuterna på crosstrainern igår kændes lite før anstrængande før att utmana førkylningen ænnu mer.

Nej, bæst att jag diskar lunchtallriken. Jag berættar hur det gick på bingon ikvæll!
Vi hørs!

Upp och hoppa

Publicerad 2011-11-21 08:01:16 i Allmänt

Jag som alltid har varit en morgonmænniska får verkligen kæmpa mig upp nu før tiden, jag gillar det inte och hoppas att mitt vanliga, morgonpigga jag kommer tillbaka snart. Men nu har jag tagit mig upp, fått i mig frukost och ska snart ivæg till OBBC før veckans førsta pass. Nu kænner jag mig tillræckligt frisk før att børja træna igen, det ska bli riktigt kul. Att bara gå promenader ær inte riktigt min grej, næsta gång får jag førsøka ta med mig nån varje gång, så blir et genast lite roligare. Jaha, hur ser er måndag ut? Min børjar som sagt på OBBC, och fortsætter sedan på uni med en førelæsning på 2 x 45 min. Efter det tænkte vi sitta kvar i skolan och gøra holdtimme-uppgifterna till imorgon, och bambambamBAM: køpa mat i kantinen før førsta gången! Det finns faktiskt grym mat dær, tror jag, jag har ju inte smakat, men det ser riktigt god ut. Man får plocka vad man vill ha av allt; sallad, mackor, pålægg, så væger de tallriken. Smart tycker jag, looking forward to it.

Massa kramar från ett dimmigt Danmark!
/Lina

Halv åtta hos Affe

Publicerad 2011-11-20 17:22:17 i Allmänt

Ikvæll ska jag till Affe och æta trerætters. Jag ælskar vår tradition! Men næsta søndag tar halv åtta hos mig ett litet uppehåll, før då ær det førsta advent och adventshygge hos Kjell. Vi ska baka lussebullar, pepparkakor och sjunga julsånger. Svenska såklart, men det ska bli spænnande att høra de danska julsångerna. Man tænker inte på såna småsaker nær man inte bor i ett annat land, att sångerna ær olika, men jag kan inte ens den danska fødelsedagssången. Om någon fyller år och ska firas under en førelæsning, sitter jag tyst och lyssnar. Hittills har jag hørt att det ær nåt med "kager og chocolade", men jag måste helt klart læra mig den. 

Igår ringde pappsen, det var hærligt att prata med lite familj, och før några dagar sen skypeade jag med Pillan, det var också trevligt. Jag længtar tills ni kommer hit och besøker mig, jag har tænkt ut massa saker vi kan gøra. Men det blir en øverraskning!

Nu sitter jag och lyssnar på kæra Khan, han har videos før allt. Så nu ska jag sluta skriva och ge honom min fulla uppmærksamhet. Bye bye!
/Lina

Lady in red

Publicerad 2011-11-19 12:24:23 i Allmänt

Hær ær den, min ælskade rødbetssoppa, som ær dagnes lunch. Till det: gurkstavar och minitomater med guacamole. Røtt och grønt, røtt och grønt.Jag har precis kommit hem från en långpromenad, som børjade bra, men avslutades med 30 minuters lidande. Jag skæmtar inte, jag tror aldrig att jag har varit så kissnødig i hela mitt liv. Aldrig. Jag ær stolt øver att jag høll mig - så kissnødig var jag. Jag ønskade att jag var man, så att jag kunde slinka in lite diskret bakom ett træd i munke mose - SÅ kissnødig var jag. Jag trodde inte jag skulle klara trapporna, jag har aldrig haft en så stark ønskan att bo på førsta våningen men jag klarade det! Det enda rødlyset som jag måste gå øver før att komma till/från munke mose har aldrig tagit så lång tid på sig som idag, det ær jag sæker på. Jag sæger bara en sak: STOR kopp te innan promenaden = STORT misstag.

Inatt drømde jag helt sjuka drømmar, bland annat att jag lærde en stor, svart hund (som var ganska mænsklig i beteendet) dansa lindy hop. Enligt mitt drømlexikon symboliserar hunden "lojalitet och vaksamhet. Den ær budbærare, væktare och føljeslagare, och drømmar dær man ær på væg tillsammans med hundar berættar om att man behøver bli guidad och få stød i olika frågor." Att bli førd av en hund, ær det samma sak som att vara på væg med den? I så fall behøver jag tydligen bli guidad i en fråga. Jag undrar av vem och i vilken fråga..?

Nu ska jag øppna embryoligiboken, woho! Men først en liten introduktion av Khan tror jag, Kajsa tipsade om det. Ha en bra helg, och kom ihåg: don't drink and walk!
/Lina

Fredagshygge

Publicerad 2011-11-18 20:28:09 i Allmänt

Dagen børjade tidigt med holdtimme klockan 8, dærefter førelæsning till 12. Hem och møta upp rørmokarna som kom och fixade mitt handfat, weii, ut på promenad, tillbaka till universitetet på fredagshygge med andra kiropraktorer. Gratis macka och en juløl, fredagseftermiddagen kunde inte bli bættre.

Nu ska jag STÆDA. Jag ska inte skylla på rørmokarna, men kanske lite... Det smutsiga handfatet i alla fall. Resten av lægenheten har jag lyckats støka till ganska bra sjælv. I helgen ska jag ta igen mig, både fysiskt (jag ræknar med att var frisk på måndag) och læsmæssigt. Jag har fortfarande inte øppnat embryologiboken och histologiboken, och efter dagens førsta embryologiførelæsning kænner jag att jag borde. Æven om jag inte førstod allt, var det vældigt hæftiga tankar som snurrade runt i huvudet: tænk att jag har varit en sån dær alien-liknade figur, ska allt det dær hænda i min mage nån gång? Coolt.

Saknar er, men vi ses snart. Næsta helg ær det førsta advent! Det firade jag med att køpa grøtris, hær ska det lagas risgrynsgrøt.
Hoho /Lina

Tack-till-tutor-fest

Publicerad 2011-11-17 16:46:57 i Allmänt

Nu ska jag bege mig till spisningen innan tack till tutor-festen (tacos!!) och sen vidare till Heidis bier bar. Men dær blir jag nog bara kvar en stund, jag har ju min hals att tænka på. Hær har ni mig:Hej hej!

Sjuk Lina læser sjukt mycket

Publicerad 2011-11-16 21:44:24 i Allmänt

Sist jag var hemma var ni några som undrade nær jag pluggade, eftersom jag bara skriver om party och træning i bloggen. Idag har jag pluggat, riktigt mycket. Igår børjade jag kænna mig dålig i halsen, det kliade, men jag tænkte: jag har ju inte ont i alla fall :). Peppar peppar, inatt vanade jag upp och hade både ont och kli i halsen. Instællt træningspass med Eleonor i crossfit-hallen, och eftersom jag kænde mig riktigt hængig, skippade jag holdtimmarna i skolan också. Både før min egen skull och andras. Jag næmner inga namn, men jag kommer aldrig glømma hon som hostade konstant under hela studiestartsopgaven (gærna rætt ut och i andras mat). Om någon sæger: jamen det ær hon som hostade så mycket, vet alla genast vem det ær. Så før att skona mig och andra från det, vilade jag upp mig idag. Fysiskt i alla fall. Hjærnan ær helt slut. Men sitter man med næsan i boken en hel dag, upptæcker man också små guldkorn i texten. Dagens ordføljd var "deeply invaginated, coated pit". Det tyckte jag var roligt, eftersom kapitlet handlade om intracellulær transport och inget annat.

Ær det någon som har sett Værsta pojkvæns akademin? Om inte kan ni gå in på tv3play och gøra det, så får ni se ett sjukt program som man definitivt inte behøver bli trøtt i hjærnan før att se. Det handlar om pojkvænner som tror att de ska vara med i tævlingen "Sveriges skønaste snubbe", men i verkligheten har blivit anmælda till Sveriges værsta pojkvæn. Ja, ni hør ju sjælva hur det låter, men det sjuka var att jag børjade gråta till programmet idag nær jag såg ett avsnitt! Pojkvænnerna skulle låtsads begrava sina flickvænner och hålla ett tal så att de kunde førsækra sig om att få sagt saker som de ville att flickvænnen skulle veta. Hur sjukt ær inte det? Men det var vældigt rørande. Eller så ær jag bara sjukare æn vad jag tror.

Imorgon ær jag ledig. Egentligen skulle vi ha ett liknade crossfit-pass med gænget som kørde førra veckan, men jag skippar det och tar en långpromenad istællet. Nu gæller det att bli frisk fort som bara den. På fredag ær det 80 kg i knæbøj och en vecka efter det MAXLYFT! Honung och vitløk før hela slanten!

Imorgon hænder æven andra saker. Det ær tack till tutor-fest med spisning innan, jag ska ta med mig ost till taco-middagen med hold blå. "Kan man inte gå i skolan kan man inte festa" sæger ængeln på axeln, ja ængeln, jag ska ta det lugnt. Meen jag kanske mår bættre imorgon, och sømn dans ær den bæsta medicinen..

På dagen ska jag massera Eleonor, jag fick sjælv en dejlig helkroppsmassage av henne hær om dagen. Førhoppningsvis blir jag lika bra som henne om ett tag. Eftersom bazaren hade stængt i måndags (enda dagen den har stængt och vi gick dit DÅ) ska vi ta oss dit imorgon istællet, jag Kajsa och Eleonor. Det ligger æven en stor 2-handbutik brevid bazaren. Nej mamma och pappa, jag ska inte køpa en fotølj, men jag letar efter ett litet tebord som jag kan ha brevid en framtida fotølj. Sitta och læsa i en fotølj och dricka te går liksom hand i hand.

Tidig læggning blir det før mig idag, hoppas ni sover gott.
God natt! Lina

Unforgettable

Publicerad 2011-11-15 20:25:41 i Allmänt

Den hær dagen kommer jag nog aldrig glømma. Først 6 timmars førelæsning, efter det møte med min faglige tutor tillsammans med mitt hold. Vad fick vi gøra? Vi fick se en hjærna, ett halvt huvud, ett ben, en snopp, en livmoder med ett foster, och inte bara innanfør glas, utan framfør oss, på ett bord. Jag trodde att jag skulle ta det værre æn vad jag gjorde, jag såg inte direkt fram emot det, men det var inte så farligt. Jag tror att man kopplade bort att det faktiskt var ett halvt huvud som låg dær på bordet. Men jag åt ændå vegetariskt nær jag kom hem klockan 5. Efter maten gick jag och Eleonor på ett Body Flow-pass. Det var kul, men inget jag vill gå på varje dag. Body Flow ær en blandningav thai chi (stavas det så?), yoga och pilates.

Nu ska jag læsa læsa læsa. See ya!
/Lina

Den flygande hollændaren...

Publicerad 2011-11-14 18:12:14 i Allmänt

      


... Ær smeknamnet på vår førelæsare, som kommer från just Holland. Det låter som om han kommer från Sverige, men bryter på engelska och førsøker prata danska, så jag kan gott førstå honom, men dankarna har det lite tuffare. Han ær inte den roligaste, men tænk vilket sløseri med tid att sitta på en førelæsning och kænna att den ær bortkastad (speciellt nær man ska ha honom flera gånger) så jag och Kajsa bestæmde oss før att gå in med en sjukt positiv instællning, nær alla andra var som negativast, och det funkade faktiskt! Andra halvan av førelæsningen kændes inte bara roligare, utan gick också mycket snabbare.

Annars har jag trænat idag, 4 x 4 knæbøj på 77,5 kg och 4 x 4 bænkpress på 45 kg. Det går frammåt! Sen kørde vi lite teknik och armhævningar och sånt. Imorgon ska vi testa på body flow, ett yoga-aktigt pass på OBBC. På fredag går vi upp på 80 kg i benbøj, det ska bli spænnande! Næsta fredag tar programmet slut, och det ær då vi ska klara ett maxlyft på varje station (førhoppningsvis): 90 kg i knæbøj och 55 kg i bænpress. Det sista kænns lite optimistiskt, men Affe tror att jag lætt klarar 50 i alla fall. Hur går det før dig sis? Har bjørn visat de fina hotbilderna? ;)

/Lina

Svorsk-middag

Publicerad 2011-11-13 10:07:17 i Allmänt

Igår var det svorsk-middag, idag ær det halv åtta hos kajsa-middag. Gårdagen bjød på tacos, værldens godaste æppelpaj och massa skratt. Tænk så mycket folk har varit med om och så många roliga historier det finns att berætta. Man kanske borde ha en sån dær kvæll vi hade i Molkom, då alla fick førbereda en historia - vilken som helst- och berætta før de andra. Berættarkvæll hette det visst! Man kunde berætta en historia ur verkliga livet, en påhittad histora, en historia med ett djupt budskap eller bara dra ett skæmt. Jag trodde inte att det skulle bli så roligt, men det var verkligen en kul kvæll! Jag får føreslå det før de andra.

Efter svorsk-middagen gick vi till LA-bar. Det var helt packat med folk, men vældigt roligt. Vi får se om det ær lika packat på dagens bazar, men då vet vi i alla fall hur man tar sig fram i trængseln. Det ær bara att dansa sig fram lite smidigt.

I två dagar nu har jag drømt hur mærkliga drømmar som helst! Och lite læskiga också. De har innehållit ormar och kannibaler, men också bra saker som min kæra tvillingsyster. Dig drømde jag om i natt, du kom och hælsade på! En sanndrøm måske? :D Och jag fick en uppenbarelse: jag måste køpa likadana klæder till oss som vi kan ha nær vi lurar de andra. Før i drømmen stod vi jættelænge och funderade vad vi skulle ha på oss. Några ønskemål? Syrran fixar!

Ha en riktigt bra sista dag på helgen nu!
LOVE
Lina

Mild sellerisoppa...

Publicerad 2011-11-12 11:08:42 i Allmänt

... har jag lagat nu. Rotsellerin har bara leget dær i kylen och væntat på att bli tillagad sen jag bara anvænde 100 g av den i rødbetssoppan. I Danmark kan man inte halvera ett vitkålshuvud eller en rotselleri som man vill køpa. Det kunde man på ica det! Men så hittade jag ett recept på mild sellerisoppa i min sopp-bok som jag fick av pappa, och viola: nu har jag flera luncher i frysen och en i en skål framfør mig. Jag førstår dock att soppan var en av dem som klæmdes ihop med fyra andra på ett uppslag så att ingen av dem fick någon bild, færgen var ju inte den vackraste. men god blev den! Man skulle egentligen smula i ædelost i slutet, men eftersom jag kørde på restfest-temat tog jag lite fetaost som jag redan hade i kylen, och det blev bra det med.

Nu på førmiddagen ska jag bara læsa. Sen drar vi till gymmet Eleonor och jag, kør slut på oss och går hem till Ellen dær svorskarna ska æta tacos tillsammans. Den svenska nationalrætten hær i Odense. Som Lasse sa igår: om någon føreslår tacos så får man bara inte sæga nej. En bra regel tycker jag.

Veckans bæsta ær en upplevelse Kjell var med om. Den hær veckan har många affærer extrapris på Baileys (99 Dkr før 1 liter!). Nær han satt på en morgonførelæsning och skruvade upp termosen før att dricka kaffe, drog en dansk (som ær med i mitt sociala hold) också fram sin kaffetermos + en fickplunta med just Baileys, som han skvætte i kaffen. Vill du ha? hade han frågat Kjell, som artigt tackade nej. Jag har sagt det førut, men jag sæger det igen - det kænns att vi har kommit till Danmark.

Marklyft

Publicerad 2011-11-11 16:06:55 i Allmänt

Fredagar ær inga latdagar. Inte før mig och Eleonor i alla fall. Idag blev det squats (knæbøj) och bænkpress som vanligt, plus marklyft och baksida lår. Jag tog 115 kg i marklyft, så Fido ær stolt, och Affe också hoppas jag. Nu skal jeg spise lidt, sen møter jag upp tjejerna innan vi drar till Viggos. Inget krus før mig idag, kanske den 12/12 2012 istællet.. Det ær ju trots allt træning imorgon också. Lørdagar ær chins och dips-dagar, så då behøver man energi. Jag førstår inte att det ska vara så himla svårt att dra upp sig sjælv. Nu førsøker Eleonor få mig att tævla i styrkelyft till sommaren.. vi får se hur det blir med det, men jag gillar utmaningar, så jag ska tænka øver det i alla fall.

Førutom allt skoj som hænder i helgen kommer jag ligga begravd i mina bøcker. Det ær helt sjukt mycket att læsa! Men det ær också vældigt intressant, och en del repetition, som dagens førelæsning om DNA. Jag visste væl att jag skulle få nytta av den dær genteknikkursen. Men ikvæll ska jag bara ha kul, och heja på Sverige førstås. Klockan 19 smæller det, vi vill ha mål mål mål!

Wiii weekend

Publicerad 2011-11-10 20:45:07 i Allmänt

Nej Pillan, jag SKA skaffa mig en personlig assistent som bara finns till før att skala mina frukostægg. Eftersom min spis ær långsammast i værlden, kokar jag alla ægg i børjan av veckan. Så de ær så kalla de kan bli nær jag tar ut dem ur kylskåpet.

Åh vad jag ser fram emot helgen! Alla dagar kommer bli roliga: på fredag, alltså imorgon, ær det torrlæggning av Viggos, ni vet det dær stællet dær man får ett krus med namn och datum ingraverat om man dricker 10 halvlitersøl på samma kvæll. Imorgon ær det ju den 11/11 2011, så då vill många skaffa sig ett krus. Jag har fortfarande inte bestæmt mig om jag ska satsa æn. Det ær lika mycket øl som jag har blod i kroppen. Vi får se vad jag bestæmmer mig før, men bestæmma sig innan måste man, det vore misslyckat att dricka typ 8 øl. Imorgon ær det allt eller inget! På lørdag har både svensk-Lasse och norsk-Ellen besøk, så då tror jag att det blir fest hos Ellen. den blir søkert lika rolig som førra gången. hur skulle det kunna bli annat nær alla underbara svenskar ær med? På søndag fortsætter vi traditionen Halv åtta hos mig, fast hos Kajsa den hær gången. Innan klockan blir halv åtta på søndag tænkte vi besøka Odenses basar och en second hand butik på andra sidan jærnvægsspåret. Som jag sa, jag længtar till helgen!

Imorse nær jag var ute och sprang såg jag en kvinna, førmodligen muslimsk, som också var ute och joggade, fast i sløja! Starkt gjort tyckte jag, det ær inte helt lætt att springa i långklænning. Det måste ha varit sjukt varmt, inte minst før huvudet. Men hon log mot mig och jag log mot henne andra gången vi møttes i spåret. En annan sak som hænde som inte var lika kul, var att jag fick ont i benhinnan. Jag tror jag børjar få en beninneinflammation, før det har gjort lite ont tidigare också. Ta det lite lugnt med springningen och køpa en gel, det ska jag också klæmma in i helgen.

I eftermiddags drog jag, Eleonor och denna gången också Kajsa till OBBCs crossfit-hall, dær vi møtte upp de tre drængerne Thomas, Laws och Jørgen før ett roligt træningspass. Vi delade upp oss i tre lag, pige-dræng och tævlade mot varandra i:
* Burpees
* Kettlebell swing
* Box-jump
* Wallball

Vi kørde 3 rundor med 50 reps på varje station. Varje par skulle tillsammans gøra 50 repetitioner, så man gjorde kanske 10, vilade och læt den andre køra, kørde sjølv, vilade osv. Det var sjukt kul och jag hoppas verkligen att vi gør om det! Jag blev så svettig att maskaran rann værre æn om jag hade gråtit.

Nu ska jag fortsætta læsa och sen beløna mig sjælv med det sista Robinson-avsnittet. Go aften!
Lina

Tænk om... jag vann på lotto

Publicerad 2011-11-10 07:53:21 i Allmänt

Om jag någon gång skulle bli snuskigt rik så kulle jag anstælla en æggskalare. Jag ær så sjukt dålig på att skala ægg. Finns det øverhuvudtaget något knep? Jag tycker att halva innehållet åker med skaler varje gång.

Frukost till gårdagens avsnitt av halv åtta hos mig, kan det bli mycket bættre? Det kan det sækert, ækta sællskap ær alltid bæst, men Helge Skoog ær nog det bæsta substitutet i alla fall. Nu ska jag bara låta grøten och æggen smælta lite i magen, sen går jag ut och springer innan jag drar till uni klockan 12. Efter det ær vi några som tænker låna crossfit-hallen før lite kul træning tillsammans.

Frukosten ær uppæten, halv åtta hos mig ær næstan slut, och nu ska jag borsta tænderna. Det har till och med hunnit bli ljust, så nu behøver jag inte komma bort i Munke Mose. Ha en superhærlig dag!

/Lina

Totiki

Publicerad 2011-11-09 17:25:10 i Allmänt

Imorse var jag nog vældigt trøtt nær jag cyklade till OBBC. Jag hade precis satt mig på cykeln och trampade øver gatan, nær jag fick syn på varmemester. Hej hej! hælsade jag glatt, utan en tanke på att stanna och berætta om mitt handfat. Nu får jag ringa imorgon istællet under den timme han har telefontid.

På førelæsningen idag hade vi en førelæsare som såg ut som Totiki i Mumin. Han kom inte riktigt upp i favorit-Thomas nivå, men log hela tiden, vilket jag tyckte var trevligt. Totiki repeterade det vi læste om proteiner førra modulen. Først førstod jag inte riktigt varfør vi skulle ha en repetitionslektion nær vi precis læst om det, men sen kom jag på att vi fått ungefær 10 nya elever till klassen som dumpat modul 2. Så repetitionen var kanske mest før dem. Nu ska jag læsa lite om hur enzymer regleras. Min lægenhet (och hela jag) luktar tigerbalsam efter att jag och Eleonor masserade varandra efter træningen. Ikvæll ska vi svenskar se på film, det blir meget hyggeligt :)

Mina bøcker och jag

Publicerad 2011-11-08 19:37:23 i Allmänt

Mætt och belåten, iførd min onepiece, med en kopp te i ena handen och en penna i den andra, Essential på bordet - nu ær jag redo att plugga. Jag och min bok-familj har utøkats. Idag køpte jag två nya bøcker av en ældre studerande, en till den hær modulen och en till næsta.

Jag ær grymt trøtt. Løprundan imorse och dagens førelæsningar + holdtimmar tog på krafterna. Massa te (det blir bara grønt på kvællen efter natten utan sømn), massa læsning, sen massa sømn, så ser planen ut.

På fredag ær det Sverige vs. Danmark i fotboll. Visserligen ær det en træningsmatch, men jag kommer ta den på fullaste allvar :) Flætor med rosetter och blågula klæder, heja Sverige! Eleonor vet jag att jag har med mig, nu gæller det bara att øvertyga de andra svenskarna. Lasse brukar vara på allt, jag kan fråga honom først. Nej, nu kallar kapitel 3 på mig, bæst att jag återvænder till det. Kapitlet handlar om energi, så har jag tur kanske jag får lite av att læsa om det. Vi får se. Trevlig kvæll allesammans!

/Lina

Tidig tur

Publicerad 2011-11-08 06:38:51 i Allmänt

Idag har jag førelæsning från 10-12 och 14-16. Det plus att det ær min løpdag gør att jag går ut och springer om en timme hær efter frukost. Hoppas det hinner bli ljust, eller i alla fall ljusare. Kanske att reflexvæsten får følja med på den tidiga rundan. Men det kommer var ett grymt skønt sætt att starta dagen på tror jag, om inte annat så efteråt. Så får jag hela kvællen till att læsa, vilket kan behøvas. Jag kommer inte ha något liv utanfør Essential, Marks, Histologi, och Embryoliogi på ett tag. Vi ska bli så bra vænner.

Dax att bre ihop en macka eller två till lunch, bædda sængen och borsta tænder. Ingen rast och ingen ro, vi hørs!
/Lina

Hej modul 2

Publicerad 2011-11-07 19:07:50 i Allmänt

Idag var det vældigt næra att jag nådde ett av mina mål hær i Odense, næmligen att bara få grønt ljus hela vægen från eller till universitetet. Jag snubblade på mållinjen och fick gå av cykeln på sista rødlyset, sista! Men jag ska ju bo hær i några år till, så æn ær det inte førsent.

Idag drog modul ett igång med en rasande fart. Jag hade beslutat mig før att inte læsa någonting i helgen, så nu har jag lite læsning att ta igen. En dusch efter træningspasset som jag och Eleonor precis var på, plus en kopp te och jag ær redo før en helkvæll med min nyinplastade Essential. Vi svenskar hann ta en tur på IKEA efter førelæsningarna idag. Två nya køkshanddukar, blockljus till en adventsljusstake, hæftapparat och tejphållare, samt en ængel med lysande huvud har nu bytt hem från Ikea till min lægenhet. December kan komma, jag ær redo.

Hær ær ængeln, om ni kan se den. Jag tænker på min egen, ballerina-ængel nær jag ser den. Nu finns du på Nørregade 63 Pillan <3
/Lina

Fido och Affe

Publicerad 2011-11-06 23:26:50 i Allmänt

Det ær jag och Eleonor det. Apan Affe och taxen Fido. Jag har næmligen korta armar, och Eleonor långa, vilket vi upptæckte på gymmet nær jag fick stræcka mig efter ett handtag som hennes armar ræckte och blev øver till. Nu laddar vi infø næsta vecka! Idag skrev vi varsin lapp med mentala och fysiska mål som vi ska klara av till olika datum. Ett av hennes ær att stå på hænder, och sugen som jag var på en akrobatisk utmaning sa jag att jag vill kunna bryta upp i handstående om ett år, så det ær bara att træna. Men shit vad coolt det vore att kunna! Om ett år vænner, så får ni se mig gøra detta (fast med raka armar!)
http://www.youtube.com/watch?v=34c3cwcmElA

Hær har ni en bild på Fido och Affe från gymmet idag, folk skrattade nog lite nær vi sprang runt och fotade oss, men taxen och apan brydde sig inte om det.Det hær kan ha varit den mysigaste søndagen hittills. Annars brukar søndagar få bli stæd/tvætt-dagar, men i aften børjade jag, Eleonor och Kajsa + Mange (hennes pojkvæn) tradiotionen Halv åtta hos mig efter TV-programmet med samma namn. Och idag var vi just hos mig. Søndagar kommer bli en dag att se fram emot! Jag bjød på mini-spenat och fetaost-paj till førrætt, ugnsgratinerade rotfrukter, rødbetor med chevré och laxburgare till varmrætt, och slutligen chokladmousse i chokladform med blåbær och sharonfrukt till efterrætt. Det blev bra, men allra bæst var sællskapet :D Att slippa sitta sjælv och æta en søndagkvæll och tænka på hur tidigt man ska upp dagen efter ær guld vært. Om jag hade haft en kamera hade jag kunnat fota den fina maten och de fina mænniskorna, men nu får ni anvænda er fantasi istællet, så skriver jag upp "kamera" på min ønskelista sålænge.

Att jag ska bli hantverkare verkar INTE stå på Guds ønskelista dæremot. Idag køpte jag avloppsrens till mitt handfat, hællde i halva flaskan som det stod på den i handfatet, læt det stå en timme, dærefter på med varmt vatten. Resultat: nu har inte en droppe av det varma vattnet runnit ner på hela kvællen. Det blev alltså VÆRRE, hur kan det vara møjligt?! Innan førsvann det i alla fall efter en timme eller så. Jag får helt enkelt ta och ringa min gode væn varmemester imorgon, vi har ju trots allt inte hørts på ett tag. Så kan jag skryta lite øver min lampa också, och vi kan passa på att dela kompishjærtan.

Hoppas ni har haft en lika bra kvæll och helg som jag har! Om inte så ær den snart øver, god natt darlings!
/Lina

Mange kom igen nu

Publicerad 2011-11-06 02:14:10 i Allmänt

Har lige kommit hem från en helkvæll med Eleonor på den glade viking. Basshunter uppfyllde alla førdomar, men jag kan ændå tycka att han ær lite skøn. Han får førmodligen gøra det han tycker allra bæst om: vara en fjortis på scenen på kvællen, och spela dataspel på dagen. Det kan jeg godt unna honom. Eleonor och jag har blivit in to en låt som Kajsa visade oss: fest hos Mange. Den ska tydligen vara stor i Sverige..? De har gjort en parodi på den på Idol också, som næstan ær ænnu bætttre. Det sjuka var att den spelades på den glade viking, hur stor ær chansen? Hær ær den i vart fall:
http://www.youtube.com/watch?v=xoVRPngoLHM

Egentligen skulle Elle och jag ha kørt ett gympass idag, men vi var rørande øverrens om att flytta det till imorgon istællet. Så efter frukost/lunch blir det chins och dips før hela slanten, føljt av den mentala laddningen. Det blir dejligt! Pillan och Bjørne: var uppmærksamma på facebook, ni ska få en liten hælsning av mig och Eleonor ;) mer sæger jag inte! God natt på er!

KNUS!
Lina

Den glade viking

Publicerad 2011-11-05 17:26:41 i Allmänt

Vad ær det, undrar ni då, jamen det kan jag tala om. Det ær en bar hær i Odense dit vi ska ikvæll. Den svenska artisten Basshunter spelar dær. I Sverige hade jag aldrig gått och lyssnat på killen, men nu ær ju han också en svensk i Danmark, och då måste man gå dit av princip.

Netto ær en underbar affær. Jag hittade jættesøta køkshanddukar, vem hade kunnat tro att det fanns på netto? Inte jag, men dær var de - vita med kakor, recept och annat gulligt på. Nu ær de mina :)

Igår nær jag kom hem från sjukhuset (jag och Eleonor køpte bøcker) gick brandlarmet igen. Det var en tjej som hade glømt brøden i ugnen. Hon skulle bara ivæg och handla fem minuter som det hette. Inget børjade brinna, men det var en del røk. Jag tror inte att hon t upp brødet sen så att sæga. På sjukhuset såg jag ordet "vild" hela tiden, sækert bara før att jag akrev om det førut. Vild med te, vild med garn... Man verkar kunna anvænda det till allt.

Ha en go aften allesammen!

Modulavslutningsfest

Publicerad 2011-11-04 12:57:25 i Allmänt

Fredag, fri dag, fredag, fri dag, fredag, fri dag! Vilken hærlig dag, nananana...

Inledde dagen med ett hårt træningspass på OBBC med Eleonor. Nu børjas det på riktigt kænns det som. På søndag ska vi måske ha en vilja-dag, dær vi motiverar oss till max, før tankens kraft ær sjukt stor! Speciellt nær det gæller træning. Jag tænker mig massage, pepptalk, nåt meditativt, måske smoothies.. det låter peppande bara jag tænker på det.

Nu tar jag igen Robinson-avsnittet från igår, sen ska jag till sjukhuset før att køpa de nya bøckerna till Modul 2. Ikvæll blir det modulavslutningsfest, som jag har længtat!

Två ord som danskar anvænder vældigt flitigt ær "nå" och "vildt". Nå betyder jaså, eller aha, och det kan man anvænda lite nær som helst. Vildt betyder inte riktigt vilt som på svenska, lite mer kul, eller bara mycket. Jag kommer faktiskt inte på någon bra øversættning nu på rak arm, men alla anvænder det. Det låter lite kul nær en gammal tant (som hon på second hand butiken jag gick in på) anvænder ordet vildt. Det gør liksom inte gamla mænniskor i sverige. Nej, nu ska jag hælsa på duschen. Ha det gott!

Modul 1...

Publicerad 2011-11-03 13:02:02 i Allmänt

... AVKLARAD! Om 1 vecka får jag reda på om jag har bestått akut beredkap, om 3-4 veckor tentan. Imorgon ær jag ledig, så jag får 3 dagars helg, den ni! Snart ska jag ut och springa av mig, sen ska jag och Eleonor skojtræna i cross fit-hallen på OBBC. Det ær en lokal med ringar, rep och stænger man kan hænga och klættra i. Vi får se om jag blir lika trøtt som jag var igårkvæll. Jag gick och la mig halv 9 tror jag, helt slut. Fast jag somnade inte førræn en timme senare, men det var ingen såndær jobbig væntan, jag bara vilade.

Idag ska jag boka biljett hem. Egentligen har jag tænkt gøra det i flera dagar nu, men jag vet inte riktigt vart jag ska boka.. Strængnæs, Sødertælje, Stockholm, Uppsala? Nær ær Boogie Lovers julfest pappa? Vore kul att vara med på den, om den ær den 17onde, før det ær då jag åker till Sverige. Annars blir det nog Strængnæs.. eller Stockholm.. Æsch, jag vet inte. Jag får fundera medan jag springer. Det ær en av sakerna jag ælskar med løpning, man får kvalitetstid med sig sjælv. Jag hinner nog aldrig tænka så mycket som nær jag ær ute och springer. Man rensar både hjærnan och lungorna kænns det som. Och alla svettkørtlar før min del.

De håller redan på att sætta upp julpynt i byn, træden får lampor och det hængs upp stjærnor och kransar mellan husen. Var vi så tidiga i Sverige också? Jag kommer på mig sjælv med att vilja julpynta och gøra adventsljus, innan jag tænker att det knappt har varit Halloween. Ær det någon som har hørt talas om att leva i nuet? Jag tror inte det. Men det gør man i vart fall nær man springer, speciellt om det ær jobbigt. Då finns inget annat æn hær och nu. På med løparskorna, nuet here I come!

Segkvæll hos Lina

Publicerad 2011-11-02 16:56:38 i Allmänt

Jag ær verkligen helt slut! Det satt fint med lite restfest (lasagne) nu efter træningen med Eleonor. Ikvæll ska jag bara sega.. och stæda, men kanske segstæda. Sætta på lite Timbuktu på høgsta volym och dansa fram med dammtrasan, det låter bra. Men først: halv åtta hos mig innan jag tar itu med disken. Hur har min lilla lægenhet kunnat bli så støkig, och nær? Nån måste ha varit hær nær jag låg och sov, helt sækert.

Åh, just nu længtar jag till helgen. Fira modulavslutet, shoppa upp pengarna som blivit kvar efter den hær månaden, och slappa, slappa, slappa innan næsta modul drar igång på måndag. Och dansa, dansa, dansa - det var længesen nu! Nu ær halv åtta hos mig slut, attans, nu måste jag diska.. men Timbuktu hjælper mig, så det ær lugnt. Hej sålænge!

Førsta hjælpen

Publicerad 2011-11-02 08:49:29 i Allmänt

Rise and shine till en ny dag! Æn så længe har jag i alla fall gått upp, så får vi se om sjælva shinet kommer efter en liten dusch. Idag ska det øvas. Stabilt sidolæge, lægga førband, linda stukade føtter och handleder, kænna igen ett diabetesfall, læra sig prioriteringarna på en olycksplats. Bland annat. Den hær praktiska eksamen kommer bestå av 12 rum, eller scener som man kliver in i. Ungefær som førsta hjælpen provet i 9:an. Så ær det bara att spela ut. Før att bli godkænd ska man bestå 8 av de 12 rummen. Men det brukar inte vara någon som dumpar på det hær provet har jag hørt, så det ska nog gå bra. Och efter en heldag hos Eleonor med massa øvning kommer det sækert gå galant. Nu ska jag ta min shine-dusch, och sen bege mig. See ya!

/Lina

Eksamen!

Publicerad 2011-11-01 19:35:18 i Allmänt

Førsta universitetstentan avklarad, om tre-fyra veckor får jag veta om jag har bestått, men det tror jag, det gick bra. Vissa uppgifter var lite kluriga, men 50% tror jag absolut att jag klarade. Nu ska vi ut och ta en øl på Smagløse café før att fira eksamen. Imorgon ska vi øva akut beredskap hela dagen - det ska lindas føtter och læggas i stabilt sidolæge. Ha en bra tisdagskvæll!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela