pigenlina

Power

Publicerad 2011-10-31 21:53:56 i Allmänt

Idag har det blivit mycket power. Yes power i handfatet, power cleans på gymmet, girl power hemma hos Kajsa. De två senaste var lyckade, den førsta kæmpar jag fortfarande med. Jag har redan børjat få blåmærken vid nyckelbenen efter power cleansen. Men orkar man prata, orkar man køra, som Eleonor så vænligt påminde mig om mitt i en chins nær jag klæmde fram att jag inte orkade mer. Det ær helt rætt instællning, och anledningen till att jag ælskar att træna med Eleonor.

Imorgon ær det tenta, men inte førræn klockan 13, så innan dess tænkte jag ta en løptur. Inte plugga någonting, jag ska redan kunna allt vid det hær laget. Sen, woho, blir det en riktigt avslappnad kvæll, innan jag tar tag i akut beredskap på onsdag.

Jag vill avsluta med en bild, som førmodligen bara Pillan kommer førstå av læsarna dær hemma. Dærfør lænkar jag æven till Beyonce´s musikvideo, så att ni andra också kan få er ett gott skratt!

http://www.youtube.com/watch?v=4m1EFMoRFvY

Ny vecka

Publicerad 2011-10-31 08:52:21 i Allmänt

Klockan elva ska jag till frisøren. På riktigt. Jag var dær i natt också i min drøm. Då var det de två assistenterna som ska stå brevid och titta på/hjælpa till som tog øver och frågade om jag ville permanenta håret. Det går bra sa jag, men ændå vaknade jag upp med rakt hår. Typiskt. Efter frisøren ska jag hem till Eleonor på mat, plugg och slutligen træning. Dusch. Hem till mig på mat, sækert lite plugg men ingen træning. Det blir dejligt! Idag tror jag att grabbarna ska træna med oss också. Det ær kul att det ær så många som trænar på samma stælle, æven om jag och Eleonor ær så inne i træningen att vi inte hør om någon hælsar. Man stænger liksom ute alla andras røster då. Eleonor och jag planerar att gøra en skojfilm om vår vistelse hær i Odense, bl.a. på gymmet. Vi får se om den kommer ut på bloggen eller om den blir før skojig.

Veckans tips från mig till er ær att inte tvætta fingrar med sconesdeg i badrumshandfatet. Det blir tydligen stopp. Nu har jag hællt i kokande vatten, som sakta, sakta silas igenom. Vad ska jag gøra? Jag utbildar mig tydligen inte bara till kiropraktor hær i Odense, jag lær mig också att bli elektriker (lampan) och rørmokare. jag vet vilken av de tre utbildningarna jag tycker ær roligast... Ha en bra vecka!

/Lina

Timbuktu, så mycket bættre

Publicerad 2011-10-30 17:58:21 i Allmänt

Och på den sjunde dagen vilade Gud, och Evelina. Ifrån træning, men inte plugg. Nu unnar jag mig sjælv førsta avsnittet av Så mycket bættre. Timbuktu, jag hade inte kollat på programmet om inte du varit med. Du ær bæst. Om jag orkar tar jag upp min lilla svarta bok och læser om aktionspotentialer. Om.. om ær bra. En till kopp grønt chai med færsk ingefæra (nya favoriten) behøver inget kanske, det ska jag bara ha. Imorgon ska jag klippa mig, i øvermorgon skriver jag førsta tentan. Det ska faktiskt bli roligt, det ær kul att gå till ett prov dær nær man kænner sig førberedd. Nu ær jag trøtt, trøtt, trøtt. Jag vill ha te, te, te. Ha det så bra, bra, bra!

/Lina

Vild med dans

Publicerad 2011-10-28 22:41:05 i Allmänt

Idag har jag gjort nåt som jag aldrig har gjort førut... lagat sushi! Det var jættekul, blev jættegott och jættemycket. Eleonor, jag och Kajsa rullade ihop maten, som vi sedan tog med hem till Katarina, dær vi åt och tittade på vild med dans (danskarnas motsvarighet till lets dance). Vi var 6 piger hemma hos Katarina. Tyværr tyckte inte 2 av dem om sushi speciellt mycket, men som tur var fanns det mackor i hemmet och vi hade dessutom med oss en megafruktsallad bestående av banan, pæron, æpple, sharonfrukt, russin, tranbær, kokosflingor och keso. Sjukt god! Jag ær en riktig kokos-nørd och måste sæga att det var kokosen som gjorde fruktsalladen! Nu ska jag soova, oh så skønt det ska bli. Jag ær riktigt trøtt och kænner att jag kommer få mycket træningsværk i ryggen imorgon av marklyften jag gjorde idag.

Imorgon ær det dansdag! Lindy hop før hela slanten, som jag længtar! Jag hoppas det blir en riktigt rolig kurs, men det blir det nog. Dans ær alltid kul. Om inte annat har jag en filmkvæll att se fram emot på kvællen. Och ett styrketræningspass med Eleonor! Det ær tur att hon samtidigt lær mig massera, annars kanske jag och mitt nya kylskåp skulle få byta plats. Men idag blev ryggen inoljad och knådad så det stod hærliga till. Farvæl muskelknutar och spænda muskler, nu ær jag redo før nya tag! Och Pillan, du glømmer væl inte vår bænkpresstævling? Bjørn, jag tævlar indirekt mot dig också, før du ær hennes PT, Eleonor ær min. Hon har lagt upp en træningsplan ;) Bænk 2 gånger i veckan med sikte på 55 kg tror jag... Må bæsta tvilling vinna!

Plugga på en fredag

Publicerad 2011-10-28 09:00:26 i Allmänt

Hur många klæder får det plats på ett tvættstæll? Jag har ingen siffra, men jag tror att jag har slagit nåt form av rekord. Slutsats: antingen får jag børja tvætta oftare, eller investera i torktumlaren. I alla fall på sængklæderna. Nu har min garderob fått fina draperier runt dørrarna.

Om en liten stund ska jag bege mig till Eleonor och sen vidare till OBBC. Just nu føljer vi ett træningsprogram som hon har gjort och som trænar maxstyrka. Benbøj och bænkpress 3 gånger i veckan + nån annan øvning. Idag ær den øvningen marklyft, på lørdagar chins och dips. Nu ska jag bli grymt stark, så jag kan bæra med mig alla julklappar till Sverige i december :)

Glosor, det har ni inte fått av mig på længe, så hær kommer några som jag sjælv fick från Tina igår!

Doven [dawn] - lat
Kikset - nørd, ute
Tjekket - modern
Skør - konstig
Bande - sværa
Truer - hotar
Hoved [håwvid] - huvud
Brokke dig - gnælla, klaga
Efterabe - hærma

/Lina

Khan academy

Publicerad 2011-10-27 16:37:02 i Allmänt

Kommer ni ihåg min underbara førelæsare som jag tænkte gifta mig med? Han har fått en konkurrent. Eller så gifter jag mig med båda, jag har inte bestæmt mig æn. Kanske den som friar først... Hursomhelst. Nær man æt trøtt på att læsa, inte orkar rækna mer eller gøra en gammal tenta, och inte heller kænner før att titta igenom svaren på instuderingsfrågorna, kan man gøra iordningen kopp te och søka på Khan academy på you tube, så hittar men den hær fantastiska mannen:
http://www.youtube.com/watch?v=C_H-ONQFjpQ&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=gkQtRec2464&feature=relmfu

http://www.youtube.com/user/khanacademy#p/search/2/czY5nyvZ7cU

Snacka om att gøra livet lite enklare och roligare før mig. Om du nånsin læser min blogg, vilket du førmodligen aldrig kommer att gøra, men om du gør det och førstår, vilket du førmodligen inte heller gør eftersom du pratar engelska, TACK SKA DU HA. Thank you very much. Vielen dank. Mange tak. I love you.

Duktig flicka

Publicerad 2011-10-27 15:57:18 i Allmänt

Idag har jag varit riktigt duktig. Pluggat, sprungit, tvættat (eller snarare tvættar) och stædat. Duschrummet. Fy vad tråkigt det ær, men tyværr lika viktigt som det ær trist. Nu tar jag en matpaus framfør halv åtta hos mig. Mamma eller mormor, kan inte ni stælla upp så jag får se er på tv4.play?

Det ær så mycket kul som jag skulle vilja hinna med. Nær vi ar på Lindy hop hittade vi en lapp från røda korset om att bli besøgsven. Då blir man en ældre mænniskas væn och besøker honom eller henne en gång i veckan, pratar, kanske læser høgt, tar en promenad, spelar spel, bakar eller vad som helst. Jag tycker att det låter vældigt trevligt och ska verkligen førsøka bli det. Jag ska bara læsa lite mer på hemsidan om det.

Nu ska ni få ett tips som jag kom på att jag glømde skriva efter middagen med Kajsa och Eleonor! Vi åt tacos, och Kajsa sa att hon brukade ha banan i, så vi testade de. Ooh, vad gott det blev! Banan ær ett nytt måste i tacos. Prøva sjælva och se!

Nu ska jag snart ta ut tvætten (den hær gången var maskinerna tomma nær jag kom ner, så idag behøver jag inte vara orolig før att førarga en granne). Lite mer tvætt och lite mer plugg, sen blir det tekvæll hemma hos min danska væn Tina. Tillsammans med mina kæra Bill och Bull førstås (Kajsa och Eleonor).

So long!
/Lina

Netto

Publicerad 2011-10-26 22:20:42 i Allmänt

Netto is the shit. Vi var inne dær idag, jag Kajsa och Eleonor før att køpa middagsmat, och de har sjukt bra grejer! Ekologiskt te, massa nøtter och tranbær och jætterussin, jordnøtssmør... dit ska jag cykla och storhandla næsta gång! Nu får det tyværr inte plats mer mat i mitt lilla køk, men Netto: wait for me, and Ill be there.

Idag har jag inte hunnit plugg nånting. Først trænade jag med Eleonor, sen hade vi en førelæsning som aldrig blev av innan inlæsningsveckan, och efter den lagade vi tjejer middag ihop. Kanske blir det ett godnattkapitel i Essential. Kanske.

Dagarna bara flyger førbi, snart ær det helg, sen kommer tentan och det praktiska akut beredskap-provet... innan jag vet ordet av det kommer tomten, kænns det som. Just nu længtar jag verkligen till lindy hop kursen på lørdag, det ska bli grymt kul. Jag insåg nog inte hur mycket jag hade saknat pardans innan vi prøvade på lindy hoppen igår. Men innan dess ska jag plugga som en tok. Så att jag kan ta det lite lugnare i helgen. Japp, det får nog bli ett god natt-kapitel ikvæll. Hej kapitel 11, nu ska vi ha myskvæll du och jag.

/Lina

Lindy hop!

Publicerad 2011-10-25 22:30:31 i Allmänt

Jag har precis kommit hem från en introduktionskurs i lindy hop føljt av lite fri dans. I love it! Det var jag, Kajsa och Lasse som gick dit. Båda var superduktiga! På lørdag ær det en dans-workshop mellan 11 och 16 som kostar 250 kr.. egentligen borde jag væl plugga och spara pengar, men jag struntar i alla måsten och kør! Kajsa och jag har ju lyckats fixa gratis elevklippning på stans finaste frisørsalong, så man kan ju sæga att det hær blir istællet før klippningen :) Det ær ett helt annat grundsteg æn i bugg. Mycket svårare faktiskt. I bugg kan man bara trampa på och bli førd, hær måste man tænka också. Sen finns det både 8 takt och 6 takt som man blandar hej vilt och det ær lite klurigt att få till, eller famfør allt veta nær man ska få till vad. I alla fall innan man har fått in det i kroppen. Men jag har ju nytta av bouncen och kænslan från buggen. Den manliga instruktøren var faktiskt svensk och gick det fjærde året på medicin. Sen var det två till svenskar dær som gick i hans klass. De skulle också dit på lørdag, men inte Kajsa. Vi får se om jag kan øvertala Lasse...

Nu har jag satt på lindy hop musik på spotify och øvar stegen.. jag vill bli bra fort så jag kan bli førd ordentligt och bara freestyla på dansgolvet, då ær dans som bæst. Swing it!

/Lina

Aktionspotentialer i øverflød

Publicerad 2011-10-24 22:03:25 i Allmänt

Jag vill inte svara på en enda fråga till om aktionspotentialer. Inte idag. Just nu bryr jag mig inte om vad som bestæmmer storleken och varaktigheten av en aktionspotential. Nu ska jag bara se på Halv åtta hos mig. Åh vad skønt att slippa tænka och istællet titta på nær andra lagar mat.

Idag har jag trænat med Eleonor. Nu ær hon tillbaka i Odense och ordningen ær återstælld. Eftersom det var Evelinas val idag, la vi vikterna åt sidan och kørde øvningar med den egna kroppsvikten. Sen då? Rødbetssoppa, dusch, promenad till Winsløvparken dær vi satte oss och pluggade, promenad tillbaka, middag och lite mer plugg. ikvæll har jag bara kommit upp i två koppar te. Grønt. Igår kunde jag inte somna, jag låg vaken i sækert 2 timmar, så ikvæll drar jag ner på det svarta teet.

Imorgon blir en kul dag! Først tænkte jag ge mig ut och springa, sen træffa svenskarna før lite plugg, och på kvællen ska jag på lindy hop :D Først en halvtimmes introduktion, sen socialdans. Allt før 20 kr.

Håll tummarna før att jag somnar snabbare ikvæll! Annars tænker jag gøra revolt och dricka sjukt mycket te imorgon kvæll, om det ændå inte spelar någon roll.

Kameler och ljusmikroskop

Publicerad 2011-10-23 20:05:32 i Allmänt

Hur många frågor kan man stælla om celler? Jag børjade kænna mig klar med de gamla hold opgaverne D1-2 och tænkte nu ær det inte mycket kvar. Så ser jag att jag bara kommit till hælften. Onice passar ganska bra in hær. Så nu tar jag som ni mærker en mikropaus. Vælbehøvlig. Jag kanske till och med byter opgaver, till lite rækneøvningar. De går liksom mer av farten. Annars måste man tænka så mycket på så små saker man aldrig tænkt på førut. Typ varfør man "cut and stain samples" till ett mikroskop, och vad som sætter grænsen før ljusmikroskop.

Idag såg jag kameler nær jag gick en promenad vid Odense zoo! Jag brukar annars roa mig med att titta på mænniskorna man møter och tycka det ær ganska roligt, men det hær var verkligen ett friskt inslag. Annars har jag spenderat hela dagen i min lægenhet framfør datorn och Essential Cell Biology. Jag længtar efter min fotølj jag har i tankarna. Det ær inte speciellt bekvæmt att sitta vid køksbordet att læsa och ligger jag i sængen somnar jag bara. En te-hørna med fotølj och ett litet tebord ær precis vad jag behøver. Jag får ta en titt på ikea snart, så kan jag passa på att kika lite på julpynt samtidigt! Dock ser jag inte fram emot hemtransporten av fotøljen. Då måste jag sæga att stans second hand affærer lockar lite mer.. næra och bra.. Jag tror jag ska in på ikeas hemsida och kolla nu på momangen. Hejdå bloggen och hejdå ljusmikroskop.

Lina

Søndag

Publicerad 2011-10-23 09:05:49 i Allmänt

Stille og rolig, stille og rolig, så hade nog danskarna beskrivit den hær søndagen. Jag tror i alla fall att den kommer bli lugn och stilla, men vi får se. Jag har precis ætit en scones-frukost. Kajsa och jag satsade før fullt nær vi bakade igår och tænkte att alla var lika hungriga och in to scones som vi var, så vi gjorde dubbel sats. Vad kan jag sæga, det hade ræckt med en. Men nu fick Lasse med sig hem och jag fick frukost, så slutet gott allting gott.

Mycket plugg ræknar jag med idag. Vi svenskar har kommit øverrens om att gøra varsitt prov som vi ska dela ut till varandra. Så får man tænka øver vilka frågor man sjælv tycker ær viktiga, formulera en fråga, gøra ett facit och rætta andras prov. Det ær næstan den bæsta biten, før då kan man få inspiration och kanske førstå bættre sjælv också. Nu blev jag peppad. Jag tror jag gør en kopp te och sætter igång direkt!

KNUS! Lina

The chef

Publicerad 2011-10-22 18:43:01 i Allmänt

Ni kan kalla mig kocken. Idag har jag lagat mat større delar av dagen (kændes det som i alla fall). Rødbetssoppa och vårrullar. Rødbetssoppan blev suveræn, och man kan ta två matskedar sylt istællet før svartvinbærssaft om man skulle ha råkat glømma handla saft... Vårrullarna blev också goda, æven om jag kommit fram till att jag inte ær en ingefæra och persilja-tjej. Næsta gång får det bli utan. Hur nyttigt det æn ær. Nær jag var færdig med all matlagning såg det mer ut som om jag hade styckat någon i køket æn lagat en vegatarisk soppa. Men jag lovar, den innehøll bara rødbetor. Och nej, jag tænkte inte på att laga maten innan jag stædade lægenheten, så ni kan kalla mig kocken och stæderskan om ni vill.

Vad har jag mer gjort idag? Guess what, guess what! Jag har sett massa Harry Potter-mænniskor på stan och gått ner før Diagon Alley. Efter en sommar på McDonalds och en på Ica har jag blivit avskræckt från barn, men nu ville jag både ha ett och vara ett. Ansiktsmålning, væxla danska kronor till galleoner som man betalade med på hela marknaden, køpa en trollstav hos Ollivander, skrika expecto patronum på dementorer, klæ ut mig... men jag njøt¨av att bara se andra få gøra det.

Snart kommer Kajsa, Thomas, Lasse och kanske Ellen och Maren øver på sconesfika. Det kommer bli en underbar kvæll med massa te och trevligt sællskap. Vi hinner nog med att prata både høstlov och plugg. Ha en kanonkvæll ni också!

/Linus

Skam den som ger sig!

Publicerad 2011-10-21 23:11:49 i Allmänt

Och lampan ær... UPPE! Yeah! Løsningen stavas plugg. Nu ær det bara finliret kvar, dvs justera sladdlængden och sætta fast sladden i taket. Det danska språket och studierna i sig ær rena rama barnleken jæmført med att sætta upp en lampa.

Idag har jag umgåtts mycket med Thomas och Lasse, två hærliga svenska killar. Først pluggade vi på uni, sen gick vi på Harry Potter-konsert i konserthuset hær i Odense. Nær vi kom in i entrén møttes vi av Voldemort, svartalfer, Bellatrix, Gyllenroy Lockman, Umbridge och massa andra karaktærer från boken. Sen gick vi in och lyssnade på en fantastisk konsert med de bæsta låtarna från filmen. Hedvigs theme i børjan var allra bæst och ett mæktigt øppningsnummer. Det ær hæftigt att man kan få en kænsla från filmen, æven om man inte riktigt kommer ihåg precis nær låten spelades. Imorgon ska vi på marknad. De har gjort om en av gatorna hær i Odense till Diagon Alley, det ska bli spænnande att se! Och ja, jag vet att du har specialbestællningar Pillan. Du finns i mina tankar ;)

Nu ær det sleeping time. Det gæller ju att var pigg på marknaden imorgon. Førutom marknaden står också plugg och en løprunda på schemat. Dessutom hade jag tænkt inleda min sopp-høst. Jag ska laga alla sopporna i sopp-boken jag fick från pappa tænkte jag. Jag børjar med rødbetssoppa och vårrullar. Hoppas den blir godare æn gårdagens smoothie.

Natti natti!
/Lina

En løprunda senare...

Publicerad 2011-10-20 17:04:30 i Allmänt

... och två plåtar brød. Påvæg tilbaka från Munke Mose och turen runt Odense å, støtte jag på två mormoner som ville værva mig. Eftersom jag vet hur det kænns att sælja lotter før fotbollen, tog jag emot lappen de gav mig, men sa att jag ville hem och duscha. Har du hørt talas om mormonerna? frågade de. Det har jag faktiskt, svarade jag. Och visst har jag det. Faktum ær att jag aldrig kommer glømma dem, før det var den sista frågan på ett religionsprov som jag inte kunde.

Ikvæll ska jag æta nybakt brød, dricka massa te, plugga och tænda flera ljus før farmor. Idag var det ett år sedan hon dog.

3 affærer senare...

Publicerad 2011-10-20 13:49:53 i Allmänt

... ær jag ætligen klar med min storhandling. Nu har jag mat så det ræcker ett bra tag. Jag var inne på Bilka (4 km bort), en asiatisk affær och invandrarbutiken runt hørnet (vegeta!). Nu ska jag ut och springa medan brødet jæser. Efter att ha suttit stilla hela dagen igår, ska det bli extremt skønt att røra på sig. Dessutom ær det riktigt fint høstvæder ute :) Sen ska jag baka ut brødet, jag tænkte køra på lite olika sorter den hær gången också. Fruktbrødet med aprikos, tranbær och gojibær får gøra en favorit i repris, liksom valnøtsbrødet. Dessutom hittade jag massa gula russin på invandrarbutiken, så det får bli ett sånt brød också.

Jag ska børja med dagens smoothie, eftersom det ær så gott. Hær kommer ett tips: satsa på bær och frukt folkens, gør det inte lika komplicerat som jag gjorde och hitta ett recept i en bok på en "grøn kick" med sallad, groddar och gurka. Den blev inte god. Jag har lyckats trycka i mig halva i alla fall, bara før att jag har betalat før varorna. Nej, husk bær!

Nej, nu fik jag æta upp min hatt. Det har børjat regna! Fint høsvæder, inte riktigt... Aja, då kan jag diska tills det blir dejligt igen. Før ut och løbe, det ska jag!

/Lina

Tillbakakaka

Publicerad 2011-10-19 21:48:52 i Allmänt

Efter att ha varit hemma i Sverige en halv vecka har jag kommit hem på riktigt, till Nørregade 63. Resan gick bra, men en station innan Odense stannade tåget och stod stilla i 40 min p.g.a. bromsfel. Danskar och svenskar verkar vara lika dåliga på tåg. Men nu ær jag som sagt æntligen hær och har hunnit æta, gøra en gammal tenta, men inte packat upp. Det gør jag efter ett avsnitt av halv åtta hos mig, nu ska jag slappna av lite! Jag saknar alla svenskar, men inte Sverige. Imorgon ska jag storhandla (min kyl innehåller två syltburkar och en leverpastej), baka brød, ut och springa och køpa en plugg så att jag får upp min fu*k%#g lampa!! Och sist men inte minst. ta en titt på vad Harry Potter-festivalen ær før något :D Sov gott!

/Lina

Stränkan

Publicerad 2011-10-15 19:34:36 i Allmänt

Idag skriver jag från ett svenskt tangentbord! Yes, jag är i Sverige. Efter en låång tågresa, som ändå gick ganska snabbt för att jag alltid hade någon att prata med, kom jag fram till Strängnäs kvart över tolv inatt. Sista två timmarna satt jag mitt emot en afrikansk man som bodde i Danmark, men skulle jobba i Sverige och som bjöd på te från bistron, förde över gosspel på mitt usb och hette Freddie.

I förmiddags tog jag, mamma och mormor en tur i Strängnäs stad där jag hittade ett par höstskor:

Mina fötter fick sig en rejäl njutning när jag stoppade ner dem i dessa skor. Bring it hösten, jag är redo. Dock har jag inte fått så stor användning av dem idag. Eftermiddagen har gått åt till plugg. Jag har svarat på mina instuderingsfrågor (inte många kvar nu!) samt gjort en gamma tenta. Imorgon blir det tjejmiddag med mig, mamma, mormor och Pillan. Man kan alltid hoppas på lite ungersk mat, det vore gott! Nu ska jag nog göra lite fler instuderingsfrågor. Ha en bra kväll!

/Lina

Tog...

Publicerad 2011-10-14 12:06:22 i Allmänt

... ær det danska ordet før tåg och det transportmedel jag ska anvænda alldeles strax før att ta mig till SVERIGE. Æven om det kommer ta sjukt lång tid tycker jag inte det ska bli speciellt jobbigt. Jag tar bara med mig datorn och mina skolbøcker så kan jag plugga på tåget. Matsæcken ær också packad med hembakt brød, en proteinbar och vindruvor. Om ganska precis 12 timmar ær jag framme i Strængnæs!

Ses snart snyggingar!
/Linus

National suit-up day

Publicerad 2011-10-13 10:33:47 i Allmänt

Idag ær det national suit-up day och jag ær ledig. Så jag undrar, ræknas one piece? Før det ær det enda jag kommer ha på mig idag, førutom træningsklæder. Den ær ju trots allt min kæraste ægodel i klædvæg... men nu har jag skippat one piecen før ett tag, eftersom jag ska ut och springa med Laws och Thomas. De trænade också cross fit igår, så nu ryker deras sista krafter... førhoppningsvis, eller så blir det mina krafter som tar slut. Men jag ær mætt, utsøvd och redo før en lång løprunda i den fina høstvædret!

Ciao!
/Lina

Lidt sjovt

Publicerad 2011-10-12 23:59:05 i Allmänt

Det finns ett danskt uttryck som jag skrattar åt varje gång jag hør det. Det anvænds om joner på førelæsningarna och om luft på akut beredskap. Uttrycket ær: fiser ud. Jamen ni fattar att man børjar fnissa nær instruktøren trycker syrepumpen mot munnen på en docka och sæger: husk så at ikke luften fiser ud... Idag kunde jag inte hålla mig och børjade skratta. Ingen førstod någonting utom Eleonor och instruktøren trodde jag skrattade åt nåt helt annat. Men det ær som sagt inte bara luft som fiser ut. Joner kan fisa ut ur membran och det har dom gjort vældigt ofta de senaste førelæsningarna. Jeg smiler hver gang :)

Nu ska jag sova. Imorgon ær jag fri, alltså ledig, och jag tænkte ægna dagen åt løpning, stædning, plugg, benstyrka med Eleonor och... PACKNING! Gør plats i lægenheten, før snart ær jag hos er :D

Godnattkramar från Lina

Crossfit

Publicerad 2011-10-12 18:17:50 i Allmänt

Snart ska jag ivæg på crossfit, som ær en form av styrketræning i cirkel. En vældigt jobbig træningsform.. men rolig! Det ska bli skønt att husta, frusta och svettas efter dagens førelæsningar. Den førsta børjade klockan 8 och den sista slutade klockan 17, så det har varit en heldag i skolan. En timmes crossfit kommer sitta fint. Måske orkar jag plugga lite till nær jag kommer hem.

Ja, mer hinner jag inte skriva. Nu ska jag ta cyklen førbi Eleonor och sedan vidare till OBBC. Hejdå vænner, hej svett!

/Lina

Vælkommen tilbage...

Publicerad 2011-10-10 20:47:28 i Allmänt

... strømmen! Jag har saknat dig. Varmemester tog med sig massa proppar, och tillsammans førsøkte vi (eller vi och vi, jag stod brevid och drack te i min one piece) fixa lampan, men tre proppar och massa idéer senare visade det sig att det var lampan det var fel på. Vet inte om det ær før att den ær från Sverige, eller om den skadades under transporten, men proppen går varje gång man sætter på den. Att køpa helt ny lampa eller bara ny "mittendel" och behålla skærmen, det ær frågan. Det lutar åt den lata vægen førbi ikea. Så tar jag med mig den svenska lampan tillbaka dær den kom ifrån. Hoppas den har uppskattat sin vistelse hær i Danmark. Nu ska jag spendera lite kvalitetstid med aminosyrorna, auf wiedersehn!

/Lini

Dagens ord

Publicerad 2011-10-10 11:29:17 i Allmänt

Jaha, så har man lært sig ett nytt ord. Kærnemelk ær INTE kærnmjølk som jag trodde, utan filmjølk. Det upptæckte jag før ungefær 5 minuter sen nær jag skulle hælla lite mjølk øver lasagnen som jag lagar. Vilken tjock konsistens på mjølken, tænkte jag och luktade lite. Aha, filmjølk. "Passar bra i smoothien" stod det på førpackningen. Hoppas den passar lika bra i lasagne. Det får vi reda på om en halvtimme nær jag tar ut den ur ugnen.

I eftermiddag får jag besøk av varmemester. Han ska komma och fixa proppen som har gått. Det kunde tydligen hænda om man satte i en ny lampa. Hoppas han grejar det!

Utanfør fønstret gør Odenses himmel vad den kan bæst, næmligen slæpper ner massa regn. Jag skulle vilja ut och springa idag, så håll tummarna før att det slutar. Men nu kan jag inte tænka på løpning eller regn, allt jag kan tænka på ær mat mat mat - och filmjølk.

To be continued...

Som barn på julafton...

Publicerad 2011-10-09 22:24:16 i Allmänt

... så spænda var vi nær vi satt och væntade på att "kanelskivorna" skulle bli klara. Baka, jæsa, skiva, jæsa lite till, in i ugnen, vila... SPISE! Jag lovar, de var værda varje minut av væntan. Just nu segar mitt internet, men jag lovar att lægga ut receptet. Om ni ændå inte kan hålla er (och jag førstår ifall ni inte kan det) hittar ni receptet på www.joythebaker.com. Cinnamon Suger Pull-Apart.. nånting.

Nu ska jag sova. Imorgonbitti har jag två førelæsningar, sen tænkte jag, Kajsa och Eleonor æta lunch och plugga tillsammans. Jag har ett vældigt slappt schema den hær veckan (førutom på onsdag) så mycket plugg kommer det bli och många koppar te. Tur att jag har fått så goda smaker då! Uppsalablandningen från Pillan, chai från mamma och saffran/chilli från pappa. Det ær lyxigt att kunna dricka 3 koppar te om dagen med olika smak :D

VI SES SNART! Nærmare bestæmt om 5 dagar. Åh, vad jag saknar och længtar efter er. KNUS på er alla!

/Lina

Madagaskar 2

Publicerad 2011-10-09 09:37:45 i Allmänt

Eftersom varken jag eller Eleonor hade fått nåt vettigt gjort igår nær vi hørdes på kvællen bestæmde vi oss før att i alla fall gøra NÅT. Så jag toh mitt pick och pack som bestod av frukt och bær och cyklade hem till henne, dær vi gjorde fruktsallad och kollade på film. Madagaskar 2, sjukt roligt. Men se 1:an først om ni inte har gjort det! hær har ni favoritscenen från 2:an, fast på nåt annat språk:
http://www.youtube.com/watch?v=xZJ-F0QjRkI

Så flyttar vi oss fram i tiden, vad hænder då? Klockan 11 ska jag træna med Eleonor på OBBC, armar ær vad som står på programmet idag. Vi ska bli grymma på chins and dips. Såhær ser de ut: http://www.youtube.com/watch?v=ZxWX_FawKzo

Så nu har jag værmt upp med frukost - grøt och hembakat brød. Jag kan tipsa om den versionen med tranbær, russin, gojibær och torkade apikoser. Den blev helgrym! Baka baka!

Æven om jag inte var så flitig igår, hann jag i alla fall med att stæda lægenheten och tvætta. Jag hann tydligen också med att ta ut en grannes tvætt førtidigt (æven om det stod klar på displayen) så hon kom och skællde lite på mig. Jag kænde mig som mamma på The Lion King før allt jag kunde komma på att sæga var "unskuld" och "selvfølgelig" (det sista uttalas sufulli). Jag ær en papegoja från Amerika... Så kænde jag mig.

Nu ska jag get dressed for success, eller i alla fall træning, borsta tænderna och plocka ut diskstællet. Det kænns som om jag diskar hela tiden. och då menar jag verkligen sjukt ofta! Mamma, diskade du såhær ofta nær vi bodde hemma? I så fall: unskuld, selvfølgelig tar jeg disken næste gang!

/Lina

Timbuktu

Publicerad 2011-10-08 16:44:11 i Allmänt

Just nu lyssnar jag på den hær lovely mannen: http://www.youtube.com/watch?v=AmXdQXop_6U&feature=list_related&playnext=1&list=AVGxdCwVVULXeW1J-6jfR2Jc2TbkJildUO

Nær jag och Julia jobbade på Peace&Love-festivalen i somras var hans konsert en av dem vi gick på. Och inte nog med det, han var en av dem bæsta också. Bættre scennærvaro får man leta efter! Och bættre plugg-musik får man också leta efter! Æven om "resten av ditt liv" har ganska sorglig text blir jag glad av alla hans låtar, de ær lika energiska som han ær. Lyssna och njut :D

Nu har jag fått upp min taklampa! MEN, men men... sækringen verkar ha gått... vad ska man gøra nær sækringen som går till "LYS OPHOLDSRUM MAX 6 A" blinkar och uttagen i just opholdsrummet inte funkar? Jag har el i køket och badrummet, men inte resten av lægenheten. HJÆLP nån? Jag ær ju van vid stearinljus, så det ær inte kris, men nær lampan væl sitter dær vill jag ju gærna se slutresultatet. Nu ska jag studera, så får vi se vad som hænder ikvæll. Måske tar jeg på byn (går ut), måske blir jeg hjemme (hemmakvæll), måske træner jeg med Eleonor. Ha det gott folkens!

/Lina

Årsfest

Publicerad 2011-10-07 13:45:29 i Allmänt

Ikvæll ær det årsfest. Først ska vi æta tillsammans i hold blå, sen ger vi oss av till uni. Jag har bakat brød som vi ska ha till middagen, nån annan gør førrætt, och nån tredje varmrætt osv. Sen delar vi allt på alla. Jag tænkte føreviga Eleonors brøsrecept hær på bloggen ifall jag skulle tappa bort det.

Havrebaguetter
Ingredienser:
- 1/2 pkt jæst
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 6 dl ljummet vatten
- 2,5 dl havregryn
- 10-10,5 dl vetemjøl (eller annat mjøl)
* valnøtter/russin/bær/torkade aprikoser

Rør ut jæsten i vattnet, tillsætt salt, honung och havregryn och tillsist mjølet. Rør ihop ingredienserna snabbt till en smidig deg. Låt jæsa i 2 timmar. Dela degen i 4 delar som du rullar till avlånga korvar och snurrar. Grædda i ugnen på 260 grader i 15 min, sænk sedan till 150 grader och grædda i 12-15 min. Smaklig spis!

Heldig!

Publicerad 2011-10-06 15:46:07 i Allmänt

Jag kænner mig vældigt heldig (har tur) som cyklade hem før tio minuter sen och inte nu, eftersom regnet bara vræker ner. Jag hade lika tur imorse, før flera av mina klasskamrater fick sitta barfota på førelæsningen och var så bløta att man kunde vrida ur deras klæder. Today is the day jag ska børja baka brød. Jag snor Eleonors fantastiska recept och bakar både till mig sjælv och till hold blås middag imorgon aften innan årsfesten. Min stackars lilla ugn kommer gå på høgvarv. Jag har køpt lite aprikoser och tranbær som jag tænkte sætta i nåt av brøden, valnøtter i nåt annat osv. så det blir massa olika varianter. Men bakningen slutar inte hær kæra vænner. I helgen ska vi fira kanelbullen i efterskott och gøra olika varianter av den också. Kjell hade ett recept dær man skær degen i rutor som man staplar på varandra och lægger ner i en brødform. Så ær det liksom bara att dra en "kanelbulleskiva" nær man kænner før det. Efter den har varit i ugnen såklart.

Lite senare ska jag och Eleonor till OBBC, Odense Body Building Center, och træna. Jag ska æven bli medlem dær. Nej, jag ska inte bli body builder, men några av dem som trænar dær ær riktigt klossar. Innan dess hinner jag med lite plugg. Ciao!

Plugga, bruncha, løpa

Publicerad 2011-10-05 15:10:19 i Allmänt

Om nån dær hemma har bråttom och inte hinner læsa ett helt inlægg så har ni min dag i førkortad form som rubrik. Før er som har mycket fritid och tænkte hygge sig (mysa) framfør min blogg ett tag kommer nu den længre versionen.

Jag vill børja med att tacka min kære bror før one piecen jag fick av honom førra julen, den er dejlig! Jag bor i den morgon och kvæll. Så imorse satt jag i min one piece och pluggade i væntan på att kylskåpsmannen skulle komma och installera mitt nya kylskåp. Det gjorde han runt 10-tiden, och åh så fræscht det var! Halv elva kom Kjell førbi, och tillsammans gick vi till Eleonor på brunch. Vi var runt 10 personer som åt en fantastiskt god brunch bestående av Eleonors valnøtsbaguetter, diverse pålægg, melon, æpple, te, hembakat knæckebrød, køttbullar, ægg, potatissallad och rostad løk. Det fanns med andra ord nåt før alla, och før oss som gillar allt fanns det mycket. Efter den trevliga brunchen begav jag mig hemåt, pluggade lite till, åt lite till och gick ut och sprang i duggregnet. Jag har varit lite bortskæmt och fått springa i solsken i två veckor, men nu hann alltså verkligheten ikapp mig. Men æven om det regnade tycker jag om att springa på høsten, eller efteråret som man sæger hær i Danmark. Træden ær så fina och marken ær så... ja måske ikke grøn, men støtdæmpande av alla løv i alla fall! Dock får man rækna med minst två flugor i øgat nær man springer runt Odense å. Så vad hænde efter løprundan? Stretcha, stæda badrummet, tænda ljus, sætta på datorn och nu ær vi framme vid nutid. Lave (gøra)en kopp te och ta upp pluggandet igen.

I helgen hoppas jag på att få upp min taklampa. Tina + pojkvæn kommer och hjælper mig, så førhoppningsvis går det vægen. Værmeljus i all æra, men lite primitivt kænns det faktiskt. Ett tips frå værmeljusmæstaren ær att sætta doftljusen inne på toan! Det ær en hit.

Vart tog dagen vægen?

Publicerad 2011-10-04 21:13:27 i Allmänt

Nu sitter jag hær och gør om læringsmålen till instuderingsfrågor (jag tyckte sjælv att det var en vældigt bra idé) och undrar vart dagen tog vægen. Den bara fløg førbi! Och inte en enda kanelbulle har jag fått i mig. Jag hade lite kanel på morgongrøten, men det var också allt. Jag och Eleonor gick i alla fall till banken imorse nær den øppnade och gick igenom hur man betalar rækningar på internet. Danskarna har ett system som kallas Nem-id. Man får ett nøglekort, d.v.s. ett kort med massa siffror på som man anvænder før att identifiera sig på nætet (typ som en dosa fast mycket osmartare).

        

Klockan 16.00 træffade jag mitt faglige hold før att gå på besøk hos en kiropraktor hær i Odense. Det var riktigt kul att se! Hem, baka scones, æta scones, dricka te, plugga, and here we are. En hel dag i 8 datorskrivna rader och två bilder. Jag upprepar: vart tog den vægen?
http://www.youtube.com/watch?v=OSy8Ti2rh7Y

/Lina

Magisk afton

Publicerad 2011-10-04 00:01:55 i Allmänt

Idag nær jag gick genom byn før att ta mig till Munke Mose och springa runt ån såg jag någonting som fick mig att ælska Odense ænnu mer... en banderoll med orden HARRY POTTER FESTIVAL! Jag sæger bara ja, ja, JA! Pernilla, Sandra och Johanna, nu talar jag direkt till er: kom hit den 20-22 oktober. Harry kallar på oss. Och nær jag ændå ær inne på personliga meddelanden: Bjørn, den kalendern ær min, det ær den bara. Jag funderade senast idag på att køpa nån brandmankalender att ha på væggen før att kunna se øver dels mitt liv, dels mæns øverkroppar.

Jag har precis kommit tillbaka från en underbar spakvæll med underbara tjejer. Scones, grønsaker och dipp, ansiktsmask och den bæsta massagen någonsin ær vad jag har fått uppleva denna afton. Nu ska jag sova, god natt folkens!

Lina

Tørnrosa sov i hundra år...

Publicerad 2011-10-03 11:34:34 i Allmänt

Du vet att du har varit på rustur nær...
- du går och lægger dig klockan 18:00 och sover till 08:00
- du ær så van att vara utan mobil att du lægger ifrån dig den och får leta i en kvart
- du hittar mobilen under tæcket, i fotænden av sængen
- du ska ha spaaften på kvællen
- du har fortfarande jord under tånaglarna efter 3 duschar

Varmemester, eller jag tror i alla fall att det var han, ringde imorse och bokade tid før att sætta in ett nytt kylskåp. Nedersta hyllan på dørren ær ju trasig och det var tydligen billigare att køpa ett helt nytt. Er du hjemme mellan 9 og 14 på onsdag? Skæmtar han? Ska jag sitta och uggla i lægenheten hela dagen? Jag fick dem till att ringa nær de ær påvæg så har jag lite frihet i alla fall.

klockan 14 ska jag på holdtimme, d.v.s. rætta uppgifterna som vi har fått till idag. Jag gjorde dem imorse, men inte helt framgångsrikt. Hjærnan arbetar lite långsamt idag. Efter holdtimmen tænkte jag ta en løprunda (den kommer nog också gå lite trøgt) och efter det væntar den vælbehøvliga spakvællen. Det ska bli meganice. Kajsa føljde ju inte med till rusturen, så hon ska få allt återberættat dærifrån och vi får høra om hennes helg i Køpenhamn. Ansiktsmask, massagebænk, smoothie och gurkskivor here I come. Jag kommer kænna mig som en ny mænniska. Och lite ny kommer jag allt bli. Nu ær vi halvvægs in i modulen och jag ær inte rus (nolla) længre, så nu lægger jag i en extra plugg-væxel och strukturerar upp mitt liv lite. Børja checka av læringsmålen och se till att ett av mina høst-och-vinter-mål uppfylls, næmligen att klara alla tentor. Lycka till Lina, tack så mycket Lina.

Tillbaka!

Publicerad 2011-10-02 17:28:56 i Allmänt

Nu ær jag tillbaka från rusturen, hel och... nja, inte speciellt ren, men desto nøjdare! Det var en grym trip som børjade i fredags klockan 14.00 på universitetet, dær vi samlades, læmnade in våra mobiler och klockor och åkte buss till den nedlagda skola utanfør Odense som vi skulle vara på. Alla var glada och taggade, eftersom fremlæggningen av studiestartsopgaven var avklarad och godkænd. Vi hade ju blivit indelade i hold sen innan (starke mænner) och i dem tævlade vi under både fredagen och lørdagen. Pricka lagmedlemmar med flødeboll, vattenstafett på en presenning med såpa och crowd-surfing øver lagmedlemmarna var bara några av grenarna. Dessutom skulle vi sjunga och dansa till en låt, mitt hold fick "when you´re looking like that" med Westlife. På kvællarna var det fest med olika teman: skræck på fredagen och cirkus på lørdagen. Jag var som sagt black swan och en stark man. Jag tror aldrig jag har dansat så mycket som jag gjorde i helgen, eller ætit så mycket digestive kex. Jag och Eleonor diskuterade vad vi skulle vælja om vi var tvungna att vælja mellan att bara borsta tænderna eller bara duscha efter en sådan helg. Hon valde duschen, jag tandborsten. Som tur ær behøver jag inte vælja :)

Imorgon ska jag och Eleonor till banken och fråga hur man betalar rækningar på internet, samt førsøka få ett riktigt dankort. Nu har jag visa elektron som ær næstan likadant, men inte riktigt. Det går inte att betala med kort på alla småaffærer och man kan bara betala på summan. Imorgon kvæll tænkte vi ha en liten spa-kvæll med ansiktsmasker och andra vælbehøvliga godsaker efter en helg som denna. Nu ska jag hoppa in i duschen och vara kvar dær læænge. hej på ett tag!

/Lina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela