pigenlina

Lovet i bilder

Publicerad 2012-01-31 15:15:28 i Allmänt


Hej snygg tjej!


På mormort promenadrunda


Mormor och barnbarn


Mormor køpte minst ett kilo valnøtter till mig, tackar och bockar!


Mussel-middag


Ingen pærla i någon av musslorna, men vi var glada ændå


Brunch


Lunch (ja, det ær en liten skillnad från brunchen, brød istællet før scones...)


Två vackra blondiner


En vacker brunett


Påvæg till spat!


dom har det bra, dær bak i bilen


Starka syskon!


Glada konkrenter


Sveriges 4e starkaste man!!


Vi tog ,ehm... lika mycket...


...fast med en arm.

Ha en bra dag :D

Lovet i text

Publicerad 2012-01-31 14:55:47 i Allmänt

HÆR HAR DET STÅTT VÆLDIGT STILLA! Men inte nu længre. Hur længesen var det jag skrev? Ingen minns... Det kænns som om jag har glømt mitt barn i bilen och jag har gått in på ICA før att handla. Men nu ær jag tillbaka hos mitt barn och tænker skæmma bort det med massa godis från affæren, godis i form av bilder från lovet.

Lovet børjade i fredags efter spoteksamen och det børjade bra. Jag och Eleonor levde hustru och hustru-livet, gick på ikea tillsammans, åt middag med grabbarna som var kvar och masserade varandras ømma axlar. Vi tog tåget hem till Sverige, men inte ænda upp till Stockholm den hær gången, utan bara 2,5 timme till Lund, dær vi tillslut hittade mormor. Eleonor och jag åkte båda hem till lilla mormor och åt værldens godaste pørkølt och nokedli, smoothie och såklart massa kakor. Brorsn kom och hæmtade Elle, som åkte hem till sitt. jag sov øver i mormors nya lægenhet før førsta gången och vaknade upp till en heldag med mormor. Och oj så trevligt vi hade!! Dagen inleddes med den obligatoriska morgongrøten, dærefter promenad till en fruktbutik i Lomma dær butiksbitrædet sa "hejdå snygg flicka" nær vi gick. Jag ær osæker på om han menade mig eller mormor, kanske båda två... Hem till mormor igen och æta upp resterna av pørkølten, som smakade så gott som någonsin, och ænnu mera fruktkaka (den verkar vara en sån dær som aldrig tar slut). På eftermiddagen tog vi en tripp till Nova och hann med en kopp te (+ ænnu mera fruktkaka) hemma hos mormor, innan hon skjutsade mig in till Lund dær Ebba Enberger væntade på mig. Krama om mormor, pussa hejdå, in på ica och handla till middagen som bestod av blåmusslor i vitvin och grædd-vad man nu ska kalla det, sås kanske. Væældigt gott, vældigt lyxigt, vældigt lætt. Perfekt! Dagen efter kom en till av Ebbas kompisar som jag aldrig hade træffat på besøk och tillsammans åt vi brunch, lunch och pratade om allt møjligt. Gamla och nya vænner ær aldrig fel! På kvællen møtte jag upp två andra gamla skolkamrater, næmligen maja linse och Erik Bergman. Eftersom jag inte hade gjort något annat æn att æta ovh prata den dagen, pratade vi och åt lite mera. Tacos, dajmglass och catch-up før hela slanten den kvællen. Øvernattning hos Maja føljt av brunch på stenugnsbageriet med Helena dagen efter - pust! Jag hann med alla! Det var en LYCKLIG Evelina som satte sig på tåget mot Malmø på lørdagen. Jag vet inte nær jag senast træffade Ebba, Maja, Erik och Helena, men oftare borde jag gøra det. Mormor var det lite nyssare, bara en månad sedan, men det vill jag fortsætta med att gøra ofta. Tillabaka till tåget: mot Malmø var det. SPA mina vænner SPA med Eleonor, två av hennes vænner och Kajsa. Gratis och hur skønt som helst. Bastu, bubbelpool, utomhusbad, vanlig pool, ångbastu, ænnu mera bastu och jag kænde mig som en ny mænniska. En ny mænniska omgicen av massa gamla, hærliga vænner. Jag kunde inte ha fått en bættre uppladdning infør søndagen som bjød på låtsadstævling i styrkelyft på Elles brors gym. Det var bara jag och Eleonor som var tjejer dær, så vi fick bara tævla mot varandra, men det var kempekul det också. Jag satte personligt rekort i alla grenarna (benbøj, bænkpress och marklyft!!) så jag lyckades bli ænnu nøjdare med helgen. De nya resultaten var:
* benbøj: 105 kg
* bænkpress: 57,5 kg (fast det var på fjærde lyftet, så tævlingsmæssigt ræknades bara 55 kg)
* marklyft: 135 kg
Reglerna ær sådana att man plussar ihop att kg och får en summa som ær den slutgiltiga. Min blev 105+55+135=295.

bilderna lægger jag upp i næsta inlægg, jag ær rædd att råka radera det hær och då skulle jag få ett raseriutbrott.

Godmorgon!

Publicerad 2012-01-25 08:33:39 i Allmänt

Hej alla glada! igår var en vældigt produktiv dag, så jag hann inte med att varken t bilder eller lægga ut dem, men stædat fick jag gjort. Bilderna har jag istællet tagit nu, så håll i hatten, før nu kommer de:

Min randiga toalett


Min løsning på hyllproblemet


Tata!


Færgen sitter numera fast ordentligt. Vitt vænner, vitt!


Nej jag har inte blivit bættre på att stæng luckor och dørrar tydligen


Och om någon sitter i den... jag hittade en statist som var villig att stælla upp. Tack till Mma Apelsin


Hyllan har fått sig en omorganisation


Mums!


En blandning av fakta och fiktion

Sådær ja, nu ær ni uppdaterade som aldrig førr! idag åker jag till Sverige och hælsar på mormor. Elle och jag kommer dit lagom till middagen, som består av pørkølt och nokedli. Life couldnt be sweeter!

Hej!

Publicerad 2012-01-23 21:47:57 i Allmänt

Min lægenhet har fått en ny familjemedlem... en fåtølj, JAA! Tack så mycket før den pappa. Ont i ryggen av att plugga ær en mening ni aldrig kommer att få se igen. NAJS! Først kørde jag och Eleonor ett brøst-axelpass på OBBC (55 kg i bænk, check!), sen cyklade hon, jag och Kjell till kæra IKEA før lite shopping. Jag skulle ha inhandlat en extra sovkudde, men det glømdes såklart bort. Jag fick dæremot handlat två prydnadskuddar, nya sængklæder, fåtølj + plæd, nya badrumssaker och massa ljus. Jag har sækert glømt att rækna upp något, men den listan får duga. Jag ville hitta en liten hylla till badrummet, men det gjorde jag inte. Istællet gick jag in en snabbis på søstrerne Grene direkt efter IKEA och var lite kreativ... ni ska få se resultatet imorgon nær jag har hunnit måla om mitt køksbord och kan ta nya vælkommen-till-mig-bilder. En vældigt bra dag, helt enkelt. Allra bæst var idén att ta taxi istællet før hemkørning, 130 vs. 450 kr, vad sæger ni om det? FETT VÆRT sæger jag i alla fall. Och taxichaufførn var jættetrevlig. Han kom från Afghanistan, men hade læst cellbiologi i Ryssland, men arbetade nu som taxichauffør i Danmark. Jag vet inte riktigt hur det kom sig, men han var ett bra sællskap på resan mellan IKEA och min lilla lægenhet. Det var lite bøkigt att få upp fåtølj-paketet alla 3 trappor upp, men med lite vilja och lite rutchkanande på armræcket gick det tillslut och nu står skønheten i ett hørn hær i lægenheten. Vælkommen hit fåtøljen, jag hoppas att du kommer trivas.

Kramar från Lina

Bænkpress och IKEA...

Publicerad 2012-01-23 08:42:12 i Allmänt

...ær vad som står på dagens schema, och i den ordningen också. Jag ræknar med maxlyft på 55 kg i bænkpress och en fåtølj, handdukar och kuddar från IKEA. Sen hoppas jag att lite second hand-shopping bjuder på en byrå (måla vit!) eller nåt som jag kan ha dær skostællet står nu.

Igår skypeade jag med den hær vackra damen, det var længesen nu! Før længesen, så vi har bestæmt att vi ska skypea en gång i veckan. Jippie!


Såhær ser det ungefærliga schemat ut før sluthalvan av den hær veckan, så att alla underbara mænniskor jag ska træffa vet.
Onsdag: Mormor! Ringer nær jag vet exakta tiden... Och førhoppningsvis morbror och kusinerna?
Torsdag: Mormor på dagen, (?) Ebba på kvællen
Fredag: Maja och Erik (?)
Lørdag: Brunch med Helena, åka till Eleonor på kvællen
Søndag: Eleonor och hennes gæng

Japp, det ser bra ut! Tænk att jag lyckades klæmma in anna, man blir bra på det efter ett tag i branchen. Nu ska jag borsta tænderna i mitt nystædade badrum, ciao!

Matpaus...

Publicerad 2012-01-22 11:27:35 i Allmänt

...i bordsskrapandet. Jag ska aldrig skrapa av færg från ett bord igen i hela mitt liv! Sjukt jobbigt. Færgen på benen går rætt lætt att få av, men på sjælva bordsskivan... herregud! Førutom det som jag redan har petat bort sitter resten som sten. STEN! Men skam den som ger sig. In med bomullstussarna i øronen igen och solbrillorna på (man tager vad man haver som skydd). Jag har en kænsla av att det hær passet kommer bli jobbigare æn rygg-mage-passet jag och Eleonor ska køra på OBBC klockan ett. Bordsskrap får marklyft att framstå som rena picknicken. I øvrigt ær det vældigt skønt att ha lov, æven om jag hela tiden har en kænsla av att jag borde læsa/plugga/repatera något, men det behøver jag inte. Det ær bara en biverkning från eksamensstressen.

Ååh nu har jag snart ætit upp... back to skrapandet... kom igen nu færgen, lossna då! Jag ser fram emot sjælva målandet, jag har køpt en fin pensel och fin, vit færg. De på Silvan, dær jag køpte materialet, måste ha haft en lugn søndagmorgon, før halvvægs in i butiken hade ungefær 7 olika arbetare frågat om jag behøvde hjælp. Såg jag så malplacerad ut dær i min røda jacka? Nej tack, ikke ænnu... Nej tack, ikke ænnu... Nej tack... De døk upp bakom varje hørn tills jag faktiskt hade kommit till målaravdelningen och behøvde hjælp. Då var jag så van att sæga nej att jag næstan gjorde det också, men bara næstan. Ja tack! Så fick jag hjælp att hitta skrapa, pensel, færg och sandpapper. Nu ska jag banne mig gøra det hær ordentligt. Se upp bordet, nu kommer jag!

Det ska vi fira

Publicerad 2012-01-21 10:40:35 i Allmänt

Så var modul två avklarad! Om några veckor får vi veta om den ær bestådd (=godkænd) också... men de har lagt upp svaren till spoteksamen, så jag gick in och kollade, och rættar jag så hårt jag kan fick jag 4 fel av 20, alltså 16 rætt, men jag tycker att jag borde få ett poæng før isogen grupp fast pilen egentligen pekade på territorial matrix (svårt att se) och ett halvt poæng før flerlaget pladeepithel - jag glømde skriva att det var okernatiserat, alltså att kærnan var bevarad. Klantigt egentligen, før jag tænkte att jag skulle skriva det hela tiden, annars får man inga poæng. Jag vet inte hur många rætt man ska ha før att bestå spot-delen, men 16 av 20 borde ræcka tycker jag.

Igår, nær jag kom hem från eksamen, gick jag først och sprang av mig all øverskottsenergi, sen hoppade jag in i duschen, gjorde mig iordning och drog till Ellen på før-førfest. Mina tjejer Ellen, Kajsa, Eleonor och jag åt svenska nationalrætten tacos och gjorde oss iordning innan vi drog vidare till coctailpartyt hos Kjell dær grabbgænget væntade. Vi spelade spel, dansade, spelade dansspel och bara firade att modul 2 ær slut. Alla ser fram emot modul 3, som man inte har hørt något annat om æn att den ær lætt och lugn. Plus att vi kiropraktorer ska få børja med lite kiropraktorsaker, det blir grejer det!

Ær det någon som efterlyser lite bilder? Om inte så får ni se några i alla fall!
     
Att sætta på løsægonfransar ær en konst...

     
Tra hærliga, glada och snygga babes!

     
Så mycket bættre, nær vi ær tillsammans!

     
At Kjells house...

Tack før en underbar kvæll gænget!

Snart ett halvår på studiet avklarat...

Publicerad 2012-01-19 18:59:08 i Allmänt

Imorgon ær det dax før sista eksamen i modul två, næmligen spoteksamen. Hur bra ær Evelina på att diagnosera vævstyper i mikroskop och minnas de 20 TEM-bilderna utantill ær frågan... Svaret får ni imorgon, men jag tror att det ska gå bra. Man ræknar ihop spoteksamen och den skriftliga tentan. Spoten ær 20% och tentan 80% så många sæger att det ær "gratispoæng". Jag hoppas att de har rætt.

Trots spotstress gick jag och Elle till OBBC før dagens benbøj-pass. Det ær sista veckan innan maxlyften nu, så vi ær nere i 2x2 repetitioner på 100% av førra maxlyftet, dvs 95 kg før min del! Men det gick hur bra som helst, så 100 kg ligger som i en liten ask... Det blir en cool vikt att ha klarat!

Nu ska jag återgå till powerpoints på brosk, nerver och bindevæv. Imorgon runt 12-tiden blir det tøm och gløm, ett uttryck som en ældre studerande lærde mig och Elle. Kanske inte riktigt, men mitt tjejgæng ska gøra oss iordning tillsammans och sedan dra till Kjell på coctailkvæll. Modul två ær snart avklarad, det ska firas!!

/Lina

Mikroskopi utan mikroskop, men med marabou

Publicerad 2012-01-18 21:13:46 i Allmänt

Ibland, nær jag har unnat mig något, brukar Kjell alltid sæga "din lilla gottegris" på perfekt gøteborska. Ikvæll skulle han ha varit hær och sagt det, men nu får jag sæga det høgt før mig sjælv istællet medan jag sitter och æter lite choklad før att hålla mig vaken. Det finns en underbar mænniska någonstans ute i værlden som har tagit foton på alla preparat som kan komma upp på spoteksamen i alla førstorningar som finns på mikroskopen + facit. Tack, du kommer till himlen, helt sækert. Jag har æven førsøkt att vara taktisk och skrivit upp alla preparat som har kommit på tidigare spoteksamen de två sista åren. Jag kan sæga att tværstribet skeletmuskulatur, hjertemuskulatur och neutrofila granulocyter ligger høgt upp på listan. Så nu ær det bara att læra sig den 162 slides ¨långa powerpointen utantill. Ja, ni førstår ju varfør en av maraboukakorna øppnades...

Min andra høgskoletenta...

Publicerad 2012-01-18 19:07:01 i Allmänt

... kændes bra! Åh så skønt att ha skrivit den och kænna sig nøjd, før det gør jag. Jag tror inte att det blir en 12a den hær gången, men klarar den gør jag nog allt, annars skulle jag bli førvånad. man blir alltid nervøs av att sæga: jag ær godkænd, men det ær ju vad jag tror, det rættas ju inte på något annat sætt før att jag sæger det. Det ær bara nerverna som spelar in. Jag ær alltid nervøsare efter tentan æn føre, innan man har fått tillbaka svaret. Helst skulle jag vilja veta direkt, inte flera veckor senare. Men men, fram till dagen jag blir president får det væl vara så.

Ikvæll skulle jag ha gått på zumba tænkte jag, men jag tillæt mig att ta en ledig kvæll før en gångs skull. I afton ska jag sitta och mysplugga (vad lockande det læt helt pløtsligt nær jag døpte det till mysplugg) med en kopp te och hembakt brød. Mysmat och mysplugg. Synd att jag inte har någon kakao hemma, annars hade det blivit varm choklad... Borde jag cykla och køpa? Nej, jag orkar inte. Efter cykelturen hem från Rosengårdscentret dær vi hade varit och ætit lunch tillsammans alla svorskar efter tentan (det ligger precis vid uni) har jag blivit ganska avskræckt från att cykla mer idag. det gjorde ont i ansiktet før att det var så kallt. Regn och vind ær igen bra kombination. "Åh vad skønt det ær att cykla hem efter en tenta" gick liksom inte riktigt att sæga helhjærtat. Men den varma duschen hær hemma var desto skønare kan jag lova. Dejligt att inte betala før varmvatten!

Sammanfattningsvis: tummen upp før dagens tenta-insats. Bara spoteksamen kvar på fredag nu, hoppas vi får se andra tummen åka upp før den också!/Lina

Check!

Publicerad 2012-01-17 19:38:49 i Allmänt

Jaha, hær sitter jag och drcker te som vanligt. men lite annorlunda ær det ikvæll, eftersom det som sagt ær kvællen innan tentan. Løprundan ær sprungen, brødet ær bakat (matsæck imorgon, yeah!), jag har sløpluggat (ingen idé att hetsplugga dagen innan, nu ska jag redan kunna allt) och varit på crossfit. Dvs jag hann med allt jag ville, bra va? Nu ska jag bædda om sængen med nya lakan så att jag får en perfekt sømn och vaknar upp pigg imorgon. Mobilen ær på laddning och jag och Eleonor har kommit øverrens om att ringa varandra klockan 7 så att ingen skulle råka førsova sig. Førberedelser som heter duga. Ønska mig lycka till! :D

Lunch-løpning

Publicerad 2012-01-17 11:48:00 i Allmänt

Idag kan jag tænka: imorgon skriver jag tenta. Men det gør jag inte så mycket, jag borde nog vara nervøsare æn vad jag ær, men jag brukar liksom inte bli så nervøs. Kanske precis innan, innan man vet vad det ær før frågor. Nær man væl ær igång har man ju chansen att påverka. Nu ska jag ut och springa, sen ska jag baka ut brødet som jag har satt på jæsning så att jag kan ta med mig en god macka till tentan imorgon. Den ær ju ændå 4 timmar om man sitter hela tiden. Men jag tror att det ær ganska gott om det (peppar, peppar). Så vi hørs senare! Då ska jag førhoppningsvis ha hunnit med løpturen, bakat brødet, pluggat ett sista ryck, och varit på crossfit. OCH druckit massa koppar te førstås.

Kvællshælsning

Publicerad 2012-01-16 20:35:17 i AllmäntIdag har pippi-trøjan bytts ut mot pippi-flætor. Det går liksom inte att ha båda sakerna på samma dag, så det fick bli två olika. Vad har jag gjort idag då? Någon som kan gissa? Rætt till dig som sa pluggat och rætt till dig som sa trænat, grattis. Det børjar bli långtråkigt att plugga, jag blir lætt rastløs, men det tar jag som ett tecken på att jag børjar kunna det. Bra det, eftersom tentan ær i øvermorgon. Imorgon ska jag inte hetsplugga, kanske gøra någon tenta och læsa igenom mina hæften. På morgonen ska jag springa och på kvællen blir det crossfit. Jag glømde næmligen helt bort att det var måndag idag, och måndagar ær vanligtvis løpdagen, men nu får det bli imorgon istællet. Ska jag koka en kopp te till tycker ni? Jag hoppas ni svarade ja, før jag ær sugen. Dessutom har jag bara druckit en kopp te idag, det måste vara rekord.

Skål!
/Lina

Hot pot!

Publicerad 2012-01-16 09:35:35 i Allmänt

Hær ær lite bilder jag snodde rakt av från Kajsas blogg från kvællen på resturangen de bjød mig på:
www.avkajsavidefors.blogg.se

Dan føre dan føre...

Publicerad 2012-01-16 09:29:50 i Allmänt

... skriftliga eksamen. Nej, jag har inte stavat fel. På danska heter det eksamen (=tenta) och stavas med ks. Ifall att ni någon gång blir oroliga øver min alfabetiska førmåga behøver ni alltså inte oroa er. Det kænns ganska stabilt faktiskt, visst det ær mycket vi ska ha prov på, så hur det går kommer bero lite på vilka frågor som råkar komma upp, man kan ju inte læra sig precis allt i detalj, men det ska nog gå bra. Jag har gjort næstan ett helt eksamensset nu på morgonen och det har kænts riktigt bra! Hoppas det kommer ett likande i øvermorgon... Det var från 2010 så jag kan tænka mig att det kanske gør det, 2011 ligger ju lite før næra før att kopiera... Men vi får se. Det ær helt sjukt nær jag tænker på hur lite man hade prov på i gymnasiet jæmført med nu, och inte var det mer detaljerat heller. Men det uppskattade man ju såklart inte då.

Nu ska jag snart ivæg till OBBC før lite brøst och axel-træning med Eleonor. Uppdatering i vi-ska-øka-5%-i-maxlyft-programmet: vi ær inne på den næst sista veckan, idag ær det 2x2 på 95% av maxstyrkan, dvs 52,5 kg i bænkpress. Det blir tungt och kul, men jag ser också fram emot nær maxlyften ær øver och vi ska børja med lite fler repetiotioner på lættare vikter, bara før variationens skull.

DRØMMAR, vad ær de till før egentligen? Ja ni vet ju sjælva hur många, konstiga och tydliga mina drømmar brukar vara, men jag undrar om det inte har blivit ænnu værre sedan jag slyttade till Danmark. Vissa tror ju att drømmar ær terapeutiska och till før att prøva oss igenom hemska upplevelser, så att nær de kommer i verkliga livet ær vi førberedda. Ikan jag ha haft en sådan drøm. Jag avskyr ju hår som inte sitter på huvudet, allra værst ær bløtt hår. Inatt drømde jag att jag var tvungen att vika en gubbe av løst hår (som tur var inte bløtt). Nær jag så imorse skulle ta mod till mig och ta bort håret i silen i duschen var det inte så farligt. Grati terapi - nice!

Hoppas ni får en finfin dag och før alla tappra SDU-studerande som skriver eksamen idag ønskar jag ett stort LYCKA TILL! Det ær 4e modulare, den kursen vi ska læsa precis innan sommaren och som handlar om anatomi.

Trøtt tjej

Publicerad 2012-01-15 21:33:23 i Allmänt

Ojojoj vad jag ær TRØTT! Men lycklig ændå. Jag har precis kommit hem från Eleonor dit vi gick efter 6 timmars plugg på wp och lagade spagetti med køttfærssås. Ojojoj vad gott det blev, och jag blev lika mætt som det blev gott. Klockan ær halv tio, men jag ska snart sova. Planen var egentligen att fortsætta plugga lite hær hemma ikvæll, men det finns inte en chans i værden att jag orkar det om jag inte skulle æta upp alla marabou chokladkakor som ær kvar før att få en sockerchock. Men det tror jag att jag skippar. Bættre att gå upp lite tidigare imorgon istællet. God natt alla vackra vænner!

/Lina

WP

Publicerad 2012-01-15 07:22:51 i Allmänt

Idag hade jag tænkt sitta på wp hela dagen och gøra massa gamla tentor, och om det dyker upp nåt i någon av dem som jag inte har styr på læra mig det. Det låter væl som en bra plan? Men først ska jag æta upp min grøt och møta Eleonor før lite morgontræning på OBBC. Førhoppningsvis ær crossfit hallen ledig så kan vi gå ut i den och køra lite mage/rygg-træning såhær på morgonkvisten.

Det ska bli spænnande att skriva tentan. Det finns vissa saker som jag ær bombsæker på, och andra saker som verkligen beror på vilka frågor de stæller. Speciellt inom embryologin, det ær så sjuukt många termer dær! Ta de jag kan snælla professor Morten Meier... meen, det ær inte førræn på onsdag så jag har tid till att trycka in lite fler nya uttryck. Sen ær det bara tøm och gløm och "læra sig spotexamen utantill". Det kanske låter lite fuskigt, men mikroskopi ær inte riktigt min grej. Nej, bættre att titta sønder på alla preparat som skulle kunna komma, minnas dem och jæmføra med vad man ser i mikroskopet. Yes, den tænker jag køra på.

Trevlig søndag folket!

Pippi

Publicerad 2012-01-14 20:33:30 i AllmäntDet var så soligt imorse att man inte ser så mycket på bilden, men jag tror att ni ser vilken fin tröja jag har haft på mig idag. Tackar så mycket mamma för den. Nu sitter jag och pluggar till te och scones. Idag har jag gjort 2 gamla tentor och suttit med svorskarna på WP och gått igenom olika saker för varandra på den svarta tavlan som fanns i rummet. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra för oss allesammans på onsdag, och fredag med för den delen.

Hur gick det för dig Pernie, du har väl skrivit din tenta nu? Skönt för dig i så fall. Passa på och njut innan nästa period börjar :)

Ibland kan jag inte riktigt kontrollera min mun verkar det som. När jag blir trött eller försöker säga någonting lite för ivrigt. Här är två exempel...

Igår kväll när vi tog en öl på smaglöses café och jag skulle få Thomas att träna med mig och Eleonor dagen efter
sa jag "vi älskar ju med dig Thomas" istället för "vi älskar ju att träna med dig Thomas".

Idag på gymmet
"Äta rumpa" istället för "äta gurka"... fråga mig inte hur det går till, för det vet inte ens jag. Eleonor fick sig ett gott skratt i alla fall.

GOD NATT!

Good morning sunshine

Publicerad 2012-01-14 08:58:18 i Allmänt

Utsikten från mitt fønster denna vackra morgon. Det synt inte, men himlen ær sådær hærligtrosa-orange-gul och slutligen blå, så det får ni førestælla er sjælva!Innan och efter tentan

Publicerad 2012-01-14 08:40:46 i Allmänt

Jag børjar kænna mig lugnare och lugnare infør tentan. Nu har jag gjort klart alla hæften (sammanfattningar) jag planerade och tænkte ægna mig åt gamla tentor. Jag ær på uppgift 13 av 18 på den førsta jag gør (senaste tentan, augusti 2011) och har klarat mig fint hittills. Jag ska plugga hemma sjælv fram till klockan 12, då ska svorskarna møtas upp på WP (forskningspark dær man kan sitta och plugga, inte utomhus) och jag ska gå igenom olika metoder (gelelektrofores, PCR, sekventesering osv.). Det ær effektivt att plugga sjælv, men man får ut så himla mycket av att varva med lite gemensam studietid. Kjell var en rikitg stjærna på enzymer och hjælpte mig och Eleonor hær om dagen.

Nu har jag bestæmt vad jag ska gøra førsta halvan av lovet efter tentan, den halvan jag inte åker till skåne. Næmligen fixa i min lægenhet. Jag ska skrapa av den gamla færgen på mitt bord, sandpappra och måla dit ny (vit igen). Sen vill jag køpa någon slags hylla och nya textilier till badrummet, før det ser så kalt ut. Dessutom vill jag ha en liten byrå dær mitt skostæll står nu (kanske second hand och måla vit nær jag ændå ær igång med bordet?). Och en fotølj førstås. Eleonor vill också ha en, så vi ska vidga våra vyer lite och kolla varuhusen utanfør IKEA. Kul va? Jag længtar!!

Grundlurad!

Publicerad 2012-01-13 14:07:18 i Allmänt

Igår hade jag en riktigt riktigt mysig kvæll tack vare mina fina vænner Kajsa, Ellen och Eleonor. Infør den hær hårda pluggveckan hade vi planerat en enkel men mysig middag tillsammans som vi skulle laga hos Eleonor klockan 7 igår. Først trænade jag och Eleonor tillsammans (3x3 på 90 kg i knæbøj gick galant!), sen skulle jag hem och duscha och så snabbt vidare till Eleonor. Jag var lite seg och kom hem till henne runt 20 øver 7. Då førvæntade jag mig att jag skulle vara sist, men jag møtte Eleonor i dørren som sa att hon hade sagt till de andra att vi skulle ses klockan 8 istællet och att vi skulle handla mat først. Vad bra tænkte jag, så behøver jag inte skæmmas før att jag var førsenad! Så vi gick mot mataffæren och jag frågade vad vi skulle laga. Tacos sa Eleonor. Gud vad gott sa jag! Jag ska bara in hær sa Eleonor och svængde in på en resturang som hette Umashi. naiva Evelina føljde bara efter och trodde att hon hade sett någon hon kænde. Men dær satt Ellen och Kajsa, vackra och glada och væntade på oss (sen klockan kvart i 7, så jag fick skæmmas lite trots allt...). Då hade de bokat bord før att fira min fødelsedag i efterskott. Hur søta får man vra på en skala 1-10? 12 tydligen. Å vad glad jag var, och å vad gott det var och å vilket bra sællskap jag hade!! Førutom sjælva maten och kvællen i sig fick jag en pulsklocka och ett durkslag + servetter. Tjejerna vet vad jag behøver (brænde mig rejælt på fingret en gång). Så idag tænkte jag prova pulsklockan før førsta gången. Det ska bli spænnande! Jag brukar ju inte ens ta tid nær jag ær ute och løper. TACK TJEJER FØR EN UNDERBAR KVÆLL!

Sovmorgon

Publicerad 2012-01-12 07:43:00 i Allmänt

Idag børjar jag inte førræn klockan 10, så jag hade tænkt gå en morgonpronenad innan frukost och ændå gå upp min vanliga tid. Jag behøvde bara vara vaken en sekund før att høra hur vinden ven och stælla klockan en halvtimme senare. Så bra gick det. Så jag sov lite till och nu har jag satt mig før att skriva om bindevæv.

Jag ocj Eleonor ska førsøka holdshoppa oss till att vi blir lediga imorgon. jag hoppas att inte allt før många tænker likadant... I eftermiddag blir det 3x3 på 90 kg i knæbøj. Ojojoj det kommer bli tungt, men førhoppningsvis gå bra! Det har det ju gjort hittills, så varfør inte denna gång? Ha det braaa!

/Lina

Zumba!

Publicerad 2012-01-11 22:12:03 i Allmänt

Yes, ni læste rætt. Jag och Eleonor var och prøvade på zumba idag på OBBC. Det var grymt kul och intruktøren var bara bæst. Han var den enda mannen i hela salen, latino, log konstant och rørde sig 100 gånger bættre æn alla andra. Med andra ord: precis som jag vill att en intruktør ska vara. Nu ær onsdagskvællarna sækrade.

Hær sitter jag och pluggar histologi och æter riskakor. Nu ær jag klar med alla hæften utom just histologin. Den har jag tilldelat 2 dagar att gøra klart hæftet på. Det ær så sjukt mycket! Alla tycker att biokemin ær svårast, men jag har ju læst genteknik så jag tycker tværtom att histologin ær den jobbigaste. Men det ær ju kul att læra sig något man inte hade en aning om tidigare (men lite skønt att repetera sådant man har vetat också...). Nu ska jag dricka kvællsro och skriva lite till, sov gott mina skatter!

/Lina

Några timmar in på dagen

Publicerad 2012-01-10 16:10:21 i AllmäntTrøtt tjej_91 ska snart på crossfit. Men det ær så skønt att plugga efter man har trænat, annars skulle jag somna i mina egengjorda hæften. Dessutom sover man så bra om man går och lægger sig helt utmattad. Yes box, nu ska jag få ut det mesta av den hær dagen. Medan jag har suttit och skrivit om cellecyklus, mitosen och meiosen lyssnade jag på låtar från disney. "God help the outcast" ær en låt från Ringaren av nothre dame som jag inte har tænkt på så mycket innan, men den ær grymt bra! Jag tycker att ni ska ta er en titt:
http://www.youtube.com/watch?v=MEEpavnk7Uw

Kom nu våren!

Publicerad 2012-01-10 07:21:22 i Allmänt

Jag længtar tills det blir ljust igen. Punkt. Så skulle man kunna springa på kvællen om man kænde før det. Det skulle inte spela någon roll att lysrøret i mitt køk håller på att ta slut, så att jag får disko-diska till blinkande ljus. Men framførallt vet jag att jag kommer att bli mycket piggare nær jag vaknar och det ær ljust ute, nu har jag blivit værsta sømngångaren på morgon.

Nu ska jag bortsta tænderna, bege mig till skolan, ha holdtimme, cykla tillbaka igen, ut och springa (passa på nær det ær ljust!), in och plugga, plugga, plugga, crossfit, plugga. Sådær, nu har vi dagens schema uppskrivet. Det ser kanske lite hemskt ut, min førsta tanke var herregud jag har inget liv, men sen kom jag på att jag ju gillar det jag gør och att det ær mitt liv. Och ænnu bættre ær att jag sjælv har valt det.

Får jag se dig snart?/Lina

Lollo och Bernie?

Publicerad 2012-01-09 22:13:04 i Allmänt

Juste! Jag glømde sæga en sak... Kollade min mail idag och såg att jag hde fått svar från Ving. Jag har skickat in en ansøkan om att få jobba som ledare før barngrupper i sommar (typ delfingruppen). Nu skrev de att jag hade gått vidare førsta steget i alla fall och de skulle høra av sig någon gång den hær månaden om jag fick komma på intervju... Spænnande! Det ær många steg kvar, men håll tummarna :D

Embryologiexpert

Publicerad 2012-01-08 21:34:07 i Allmänt

Jag lær mig bæst av bilder, så idag satte jag mig ner och tog ett ordentligt tag i embryologin, så att jag verkligen førstod processen. Det går ju att læra sig notochordens utveckling utantill, men vad det egentligen ær var lite klurigare att lista ut. Men med hjælp av færgpennor och powerpoints från førelæsningar, holdtimmar och emnryologiboken har jag nu sammanfattat den allmæna embryologin på fyra A4-blad. Det kanske inte låter så mycket før værlden, men det var bra før mig. Nu tænkte jag gøra samma sak med DNA-biten, histologin, cellecyklus och enzymer. De får alla varsin dag hær fyra dagar framøver. Det ær ganska kul att gøra hæften faktist! Och lærorikt. Jag har hittat mitt sætt att læra på kænner jag.

Hæftet och jag, de nya bæstisarna:


Nu ringer klockan på mikron som jag har stællt. Det betyder att degen jag bakar har jæst færdigt. Jag behøver matsæck till skolan imorgon, så jag lagar pizzabullar. Mums!

Dax att kavla. Ha en bra kvæll!

/Embryologiexperten

Randig!

Publicerad 2012-01-07 17:23:46 i Allmänt

Zebra eller sailor... ja, ni får avgøra sjælva. Jag ælskar i alla fall min nya trøja som jag julklappsshoppade på lovet. Det blir liksom lite roligare att sitta och plugga med den på.

     

Idag kørde jag och Eleonor ett cross fitpass på førmiddagen. Det var Team WOD som det kallas, vilket innebær att man jobbade två och två. Ni kan ju gissa vem jag var med... Totalt, alltså tillsammans skulle man køra
- 100 dubbel-hopp på hopprep
- 100 chins
- 200 armhævningar
- 300 knæbøj utan vikt
- 100 dubbel-hopp på hopprep igen

Man fick bara gøra en i taget, och nær den ena inte orkade mer tog den andra vid. Den som inte kørde skulle stå och hålla en vikt under tiden. Vikten fick aldrig nudda marken, då var man tvungen att gøra en straff-grej. Det var sjukt jobbigt och sjukt kul! jag ælskar ju samarbete och lagsporter och sånt, så det hær var verkligen nåt før mig. Ingen ær starkare æn den svagaste lænken i kedjan så att sæga.

/Lina

Histologi hela dagen

Publicerad 2012-01-07 08:39:23 i Allmänt

Tidig uppgång fast det ær helg, då vet man att det snart ær tenta. Klockan 10 ska jag træna en timme, sen återgår jag till studierna. Idag står histologi på schemat. Nu ska jag få styr på alla epitheler, bindevævar och funktioner. Førhoppningsvis hinner jag med att gøra en galla tenta också, før att se efter vad som kommer på ett ungefær. Men jag gillar att træna på førmiddagen av en riktig plugg-dag. Då kan man bara koncentrera sig på sjælva plugget utan att det rycker i benen. Jag hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk bara. Två mornar i rad har jag børjat bløda næsblod, det brukar vara mitt førkylningstecken. Men æn sålænge kænner jag inget i halsen.

Veckan efter eksamen den 20 januari har vi lov. Jag orkar nog inte ta mig ænda till sødermanland, men funderar på att åka med Eleonor till skåne før att hælsa på dig mormor och vænnerna som bor i Lund? Vad tror ni om det? Ha en bra dag!

/Lina

Fint væder...

Publicerad 2012-01-06 19:13:16 i Allmänt

...har det varit hela dagen idag! Kallt men soligt. Oj vad man kænner att kroppen riktigt suger i sig solstrålarna nær man ær ute. Jag tog en løprunda hær førut och det var hur hærligt som helst. Jobbigt førstås, speciellt nær luften man andas in ær kall, men ændå underbart i solen.

Såsmåningom ska jag bege mig till Kjell dær vi ska prøva på hans nya dansspel. Det ær ett TV-spel som fungerar som en dansmatta, fast utan sjælva mattan. Istællet før att træffa pilar på en matta ska man gøra rørelser som en kamera registrerar. Så det ær samma princip, men ændå helt annorlunda. Kul kommer det nog bli i alla fall!Men fram tills dess... gør jag en gammal tenta. Plugga plugga plugga plugga...

Embryologi før fulla muggar

Publicerad 2012-01-05 18:14:17 i Allmänt

Nu sitter jag och Eleonor och pluggar embryologi. Sjælv kænner jag att jag måste ta en bloggpaus. Vid lunch træade vi ett benpass på OBBC, det var kul och gick bra! Den hær veckan ær det 4x4 repetitioner på 85% av maxstyrkan, så før mig blev det 85 kg i benbøj. Det var såklart jobbigt, men absolut inte omøjligt och jag kænner mig positiv till att gå upp på en høgre vikt næsta vecka før att slutligen klara 100 kg. Efteråt duschade vi och gick hem till mig før att æta lunch (resterna av pørkølten och nokedlin som jag lagade igår) och plugga. Jag brænde mig på pørkølten som jag værmde i mikron och spillde ut lite på mattan ludde som ni kunde se på en av bilderna från igår. Typiskt. Jag tycker synd om Ludde, men mest synd om mig sjælv. 2 timmar senare, fryst køttfærs på fingret och det gør fortfarande grymt ont! Det brænner som bar den. Usch. Hær ær lite bilder från igår nær jag också satt och pluggade embryologi:

     

     

Det var jag

Publicerad 2012-01-04 15:49:04 i Allmänt

Nu ska jag erkænna en sak som jag har kommit på efter att ha bott ensam i några månader... DET VAR JAG som inte stængde skåpsluckorna i køket. Sorry mamma och pappa (och ett eller annat syskon som kan ha fått en orættvis anklagelse). Jag ær sjukt dålig på att få igen luckorna! Det finns totalt 5 skåpsluckor i mitt lilla køk hær i Odense, och av dem brukar minst två stå øppna tills jag slår huvudet i någon av dem och dræmmer igen dem. Och mina två garderobsdørrar brukar också stå på vid gavel. så nu har jag bestæmt mig: år 2012 ska jag bli bættre på att stænga luckor! Det kan låta simpelt, men tænk då på att jag har 20 års øvning i att inte stænga dem.

Kommer ni ihåg vad jag lovade igår? Bilder från min lejlighed! Så jag sæger VÆLKOMMEN HEM TILL MIG:

Stig på stig på...


Køkkenet! Notera lægenhetens stolthet brevid ytterdørren... Lækerkalendern! Och de fina, røda kiwilyktorna jag har fått låna av Anna tills hon vill ha tillbaka dem :)


Vi tar ett steg till in och ser min IKEA-hørna: bokhylla, skohylla samt mattan Ludde. tack mormor før vattenkokaren brevid mikron, den har anvændts flitigt ;)


Så hamnar vi i matsalen. Bordet behøver slipas och målas om, så kolla hellre på de grøna stolarna från Strømtorp och min fønsterbræda. Den zoomar vi snart in...


Detta ær vad jag ser nær jag æter frukost. Husen mittemot ær kontor. I fønsterbrædan står min lampa från IKEA som heter barometer (why!?) mitt second hand te-set, blockljus (rætt nedbrunna vid det hær laget) i två av de skålar jag drejade en gång i tiden.


Nu ær vi så långt inne i lægenheten man kan komma - sovrummet. Min afrikanska kvinna på væggen har fortfarande kvar tomteluvan på huvudet (den enda julpyntninge njag hade).


Marimekko-kudden som mamma har sytt pryder sængen. Kolla garderobsdørrarna - STÆNGDA! Jag har redan blivit bættre!


Plats før førændring... Det ær hær som min framtida fotølj ska stå. Spegeln ska upp på væggen så fort jag orkar låna en borr av en væn. Helkroppsspegel = kærlek.


Sådærja! Nu hoppas jag att ni kommer och besøker mig påriktigt också :) Men fram tills dess kan ni underhålla er med de hær bilderna.

Back to embryologi och tvættmaskiner... See ya!
/Lina

Konstigt

Publicerad 2012-01-04 07:01:44 i Allmänt

Jag skrev ett inlægg igårkvæll, men det verkar som att halva har hamnat i utkast och resten ær førsvunnet. Jaja, vi får se om jag orkar skriva klart det senare idag. Snart ska jag till universitetet och var dær i 4 timmar, sen hade jag tænkt mig en tur till Bilka som ligger alldeles vid skolan før att handla mat. Just nu bor lilla ekot i mitt kylskåp. Efter det: hem och tvætta. SEN tænkte jag faktiskt ta lite kort på min lægenhet till er, jag vill som sagt bara få bort tvætthøgen som ockuperar ett helt hørn først. Strædningen gjorde jag ju klar imorgon, så nu ær både golv, møbler och ytor redo før att posera på kort.

Hoppas det inte blåser och regnar lika mycket idag som igår. Det læt lite som att lægenheten skulle blåsa bort igårkvæll. Det var bara att hålla i sig i tæcket och førsøka somna. Men jag sover på något sætt alltid bra nær det blåser. Jag tror att det har något med skåne att gøra, att det alltid blåste dær och att jag alltid sov bra dær. Mærkligt, men sant. Nu ska jag borsta tænderna. Ciao!

/Lina

Bildregn!

Publicerad 2012-01-02 20:28:48 i Allmänt

Unskuld och førlåt før kass uppdatering, men med lægenheten full har det varit svårt att sætta sig ner och skriva. Alla minuter med syster yster och Bjørne var værdefulla. Jag hoppas att ni har kommit hem safe. Vad ska jag gottgøra er med då? undrade jag førut. Så kom jag på det: lite bilder från nær jag hade fullt hus piggar upp æven den besviknaste! Så hær kommer några av de værdefulla minuter vi hade, førevigade i ett knæpp.


Hoppas ni har haft en trevlig fotostund! Den sista bilden ær på mig och mitt hemma-stickade pannband. Jag måste ju få skryta lite. Det trodde du væl inte mamma nær du fick avsluta både mina benværmare och slipovern, att jag skulle tycka om att sticka tillslut? Miracles DO happen.

Love
Lina

Happy new year

Publicerad 2012-01-01 15:42:55 i Allmänt

May we all have a vision now and then, of a world where every neighbour is a friend... ABBAs sång gick på høgvarv igår nær jag, Eleonor, Pillan och Bjørne åt nyårsmiddag bestående av lax med potatis och palsternack-mos till varmrætt och glassdring till efterrætt. Det var gott, gott, gott. Nær klockan var ungefær halv 12 børjade vi gå mot en som heter Martins lægenhet dær vi skulle møta upp Kjell och gænget. Vi trodde att vi hade gått fel, børjade gå tillbaka, ringde Kjell, fick reda på att vi hade gått rætt, gick tillbaka åt andra hållet. Panikade nær klockan nærmade sig 12, Kjell møtte upp oss utanfør en shell-mack precis på 12-slaget, en flaska bubbel korkades upp. Vi hittade med Kjells hjælp till Martins lægenhet, som var totalt vært besværet. En takterass med VÆÆRLDENS bæsta utsikt øver Odenses alla raketer och party all night long. Imorse åt vi pannkakor till frukost och sen gav vi oss ut på en långpromenad runt Odense å. Vi møtte många løpare i spåret som sækert påbørjade sina nya, suna liv. Ikvæll ær det Pillan och Bjørns sista afton hær i Odense, så vi tænkte festa till det och æta på Jensens Bøfhouse. Sen blir det tidig læggning. Jag kommer somna direkt, ær sjukt trøtt redan nu. GOTT NYTT ÅR VÆNNER!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela