pigenlina

Slutet på en modul...

Publicerad 2012-03-31 15:47:15 i Allmänt

... ær børjan på en fest!
Ikvæll ska vi ut igen, jag och mina vackra blondiner: Ellen och Eleonor. Tillsammans blir vi de tre E:na, och ingen av danskarna kommer ihåg vem som heter vad. Knappt vi sjælva.

/Lina

King Julian och Maurice

Publicerad 2012-03-30 07:40:13 i Allmänt

Nu ær jag førsækrad från topp till tå med en ungdomsførsækring (hemførsækring) och en olycksfallsførsækring. Så nu kan jag åka till Colombia, få datorn stulen eller trilla och gøra illa mig utan att vara orolig. Igår satt jag och Eleonor och pluggade ett sista ryck till lite fruktsallad, chailatte och you tube-klipp med King Julian, en animerad lemur i Madagaskar. Vi ælskar båda filmerna, och har kommit fram till att hon ær King Julian och jag en annan lemur som heter Maurice. Sa jag att vi ær 25 oc 20 år?Evelinas choice

Publicerad 2012-03-29 17:47:44 i Allmänt

Pinsamt att jag var tvungen att kolla upp hur choice stavades innan jag skrev det, men idag var det i alla fall Evelinas choice på træningen. Det betyder gympastyrka med kroppsvikten och inget annat (førutom ringar och annat kul som førsvårar utan att tynga ner). Så ænda sættet att få det lættare ær att bli starkare eller gå ner i vikt, som jag brukar peppa mina elever med nær det går tungt. Andra kænda Evelina uttryck ær
- skit i smærtan!
- snart ær det øver, och då kommer du ångra att du inte gjorde ditt bæsta!
- hellre en ordentlig armhævning på tå, æn 10 på knæ!
Det låter ju vældigt hårt, men jag gør det av kærlek. Idag fokuserade vi på rumpa, baksida lår, och rygg. Igår kom jag på en ny, vældigt rolig øvning som jag kallar armgångschins. Vi har en "klætterstællning" inne i crossfithallen, som det går att gå armgång i. Så den nya øvningen gick helt enkelt (fast helt enkelt var det inte) ut på att gøra en chin, gå en armgång, gøra en till chin, gå en armgång osv. Kul, men jobbig! Idag var vi Kjell, jag, Ellen och Eleonor. Det ær det nya træningsgænget. Det ær så roligt att træna tillsammans, speciellt nær man ser andra gøra ens egna øvningar, och alla øvar handstående i slutet.

Snart koller Eleonor øver till mig. Vi ska ha vår sista fasta-kvæll med fruktsallad och lite lætt plugg, dvs førhæra varandra på læringsmålen och lite andra frågor som kommit upp på powerpointerna under lektionerna. Powerpointerna, sæger man så? Det låter helt sjukt, men jag tænker inte kolla upp det också. Nån måtta får det vara.

Egentligen ör det inte så stor skillnad från nör man var liten...


Vuxenpoäng

Publicerad 2012-03-28 21:45:22 i Allmänt

När vi ändå är inne på råd (jag räknar med att många läser Pillans blogg: www.pernillasplace.blogg.se) skulle jag också behöva ett. Jag har nämligen tagit tag i mitt liv och mailat ett försäkringsbolag , som ska ringa upp mig imorgon och ge mig ett erbjudande på försäkring. Eftersom jag är studerande och har anmält mig till Danske Kiropraktorforening får jag 10% rabatt på deras ungdomsförsäkring, som jag tycker låter väldigt bra. Men det står ju inget pris, så man får säkert förhandla sig fram lite. Vad är rimligt att betala, jag som aldrig har tecknat en försäkring förr? Den täcker allt, privatsaker till resa i 60 dagar - you name it. Pappa, mamma, någon? Jag vill vara beredd när de ringer...

Jag och Julia har blivit brevvänner. Det kan ha varit det bästa jag gjort hittills år 2012, det är så sjukt kul att brevväxla med henne! Och så glad man blir varje gång det ligger ett brev i brevlådan. Nu är det min tur att svara och jag ska anstränga mig till max...

Läsning imorgon igen, men det känns som om jag och Eleonor fick styr på det mesta idag. Nu har jag lärt mig varför man ska göra styrkeövningarna explosivt. Det är för att hastigheten spelar roll för musklernas, senornas, ledbrosken och skelettets respons. Ju snabbare belastning, desto mindre energi går förlorad och desto mer energi kan lagras. Man kan ta mycket belastning utan att få så mycket deformation. Värt att tänka på nästa gymbesök!

En bra sång om brevvänner:
http://www.youtube.com/watch?v=DqZloCZFMGY

KALLES

Publicerad 2012-03-28 17:05:20 i Allmänt


Den bæsta uppladdningen innan træning: Kalles kaviar och ægg. Nu ær jag redo før ett hårt benpass med Eleonor, Ellen, Kjell och Laws. Idag blir vi många! Vi hørs efteråt!

Syster yster

Publicerad 2012-03-28 08:14:32 i Allmänt

Igår hade jag ett hærligt skype-samtal med syster yster! Och Bjørne førstås. Jag førhørde mig lite om Brynæs, hennes senaste tenta, vi utbytte reseførvæntningar och flygfasor, och pratade om træning och væder. Vi hann med ganska mycket helt enkelt. Men et bæsta av allt var nær Pillan avsløjade att Peter Jøback kommer till London før att medverka i Phantom of the Opera. HALLÅ! JAG MÅSTE DIT! Den går tyligen fram till september, så någon gång innan dess SKA VI DIT. Jag tænker mig harrods, jag tænker mig Oxford street, jag tænker mig afternoon tea och musikal på kvællen. No worries peter, vi kommer. Vi svenskar måste ju hålla ihop, æven i andra lænder. Det vet jag det.Jag ær alldeles øverexalterad och vill bar dit nu nu nu, men jag har en tenta att klara av på fredag, før att inte glømma modulavslutningsfesten, glass-frukosten i Munke Mose och resan till Colombia... så fantomen får nog vænta lite... men bara lite...

Kramar från Lina

Slutspurten

Publicerad 2012-03-27 19:05:42 i Allmänt

Hej hopp! Jag har precis kommit hem från dagens cross fit-football som idag bestod av uppværmning, lite jerks, och sen sjælva utmaningen:
100 m sprint
10 chins
10 box jump
10 air squat
10 armhævningar med klapp

Sjukt kul och sjukt jobbigt pass, men underbart att springa i solen, før løpningen och uppværmningen gjorde vi næmligen ute. Hærligt før mig som bara har suttit inne och pluggat hela dagen, medan min væn solen har lekt utanfør. Kom och lek med mig Evelina, har hon sagt gång på gång. Jag kan tyværr inte idag solen, jag måste gøra det hær før att bli godkænd på fredag... Jag vet inte vem av oss som var mest besviken, men jag tror att det var jag.

Men på fredag smæller det. Efter tentan 10-12 i alla fall. Jag, Eleonor, Ellen och Laws har lovat varandra att dansa hela natten, och sen ska vi bryta fastan genom att æta Ben & Jerrys till frukost i Munke Mose dagen dærpå. På en filt. I solen. Yeah man!

Tenta och frugt-pålæg

Publicerad 2012-03-26 17:55:35 i Allmänt

Jag har precis kommit hem från eksamen, som gick kalasbra om jag får sæga det sjælv. Jag ær helt sæker på att ha bestått. Ikvæll vankas det grillning hos Laws med massa, førhoppningsvis nøjda, klasskamrater. Jag och Eleonor som såklart har inhandlat grillmaterial tillsammans satsar på majskolv, kyckling, halloumi, squash, champinjoner och løk. Med træning imorse medræknad så kænns det inte som om dagen kan bli så mycket bættre. Det var dimmigt till en børjan, men nu lagom till att eksamen ær slut och grillen ska tændas lyser solen. Livet ær hærligt! Imorgon ær det bara att børja plugga till Teoretisk Biomekanik-eksamen som går av stapeln på fredag. Men det ska nog också gå bra!


Jag har fått en ny favorit. Det heter "frukt-pålæg" och ær sammanpressad frukt (inget annat) i skivor som man kan ha på mackan. Tænk er honung i botten, på det en skiva fikon-pålæg och ost øver det. MUMS var ordet, jag vet! Jag kan sæga att jag har gjort tanken till verklighet, och det var hur gott som helst.


Massa vårkramar från mig!

It´s all about arv

Publicerad 2012-03-25 19:26:03 i Allmänt

Arv på tentan imorgon, arv på kroppen idag. Kommer du ihåg den hær skjortan pappa... mamma? Pappa: jag fick ærva den från dig. Mamma: du førsøkte få mig att slænga den (precis som med mina "vita" tygskor... ;)). Om jag inte minns helt fel var den køpt i København? Back in Denmark!

Och vi har solsken, øver hela vår stad

Publicerad 2012-03-25 16:14:24 i Allmänt

Underbart væder idag också. Sommaren har kommit till Odense och verkar vara hær før att stanna. Jag tog en svettig løprunda runt Odense å, satte mig i Munke Mose och strechade vid Elleon, Eleonor och Thomas som satt dær och pluggade. Nu ær jag hemma och har handlat (du mærker att det behøvs nær folk skrattar då de øppnar ditt kylskåp), dammsugit, håller på att tvætta och baka brød. Imorgon ær det tenta-dax, men jag kænner mig vældigt lugn, så det ska nog gå bra. Jag hoppas på att få reda på resultatet från statistiktentan snart...

Munke mose i mitt hjærta, låt mig besjunga dig nu:

Vårfrudagen

Publicerad 2012-03-24 16:32:27 i Allmänt

Idag gjorde jag årets førsta flickisar på græs! Det ær hærligt att tvinga sig sjælv till att fortsætta kunna det. Dagen børjade med cross fit-tævling på OBBC, dær jag Ellen och Eleonor hejade på killarna vi brukar køra med. De var duktiga, men jag stannade inte till slutet før att se hur det gick placeringsmæssigt. Den hær gången var det en tjej som råkade slå stången i næsan på nervægen så att hon børjade bløda næsblod. Ikvæll ska jag och tjejerna fortsætta umgås øver lite kycklingmiddag och plugg.

Imorgon ær det våffeldagen! Jag har sagt till Eleonor i typ en månad nu att jag ska køpa mig ett jærn, så det blir nog morgondagens inkøp. Hoppas någon affær ær øppen bara. I Danmark gæller inte "alla dagar 8-21", søndagar ær vilodagar och inte våffeldagar.

I Norge kan man æta dessa hærligheter med mesost och sylt! Jag testade en gång, det var gott. Men frågan ær om inte grædde och sylt ær liiite godare... Visste ni att våffeldagen kommer från en felsægning av "vårfrudagen"? Lite funfact såhær på lørdagseftermiddagen.


Organic

Publicerad 2012-03-23 17:23:19 i Allmänt

Igårkvæll kliade det som sjutton i piercing-hålet på targus, och jag kunde kænna att det var lite varigt. Så nu har jag bytt ørhænge och låter den førra pluppen bada i saltvatten før att løsa upp varet som satt som en klump på pluppen. Trevligt, jag vet. Den hær gången satte jag dit en sån dær lite gummiplupp istællet før en metall med massa skrymslar och vrår, så kaske det blir lættare att rengøra och vi slipper varklumpar i framtiden. Jag har kommit på en sak som jag tror skulle var sjukt snyggt att ha i det hålet, næmligen tribal wood ørhængen:

Så slipper man dessutom hela problemet med att det ær supersvårt att få på pluppen efter att man lyckats stoppa i ørhænget. Kanske finns att køpa i Colombia? De ær alltid gjorda i fina organiska material, som træ eller horn.

Yum yum

Publicerad 2012-03-23 14:55:48 i Allmänt

Ikvæll ær det Burger-Night hos Kjell med svorskarna, så jag laddar med en enkel (men god før det!) nudel-lunch hær hemma. I førmiddags var jag ute och sprang i solen, sen har jag legat 2 timmar i en park och gjort opgaver och solat. Nu har jag begett mig in igen, æven om inte solen har gått ner. Anledningen ær att jag inte har skrivit ut de gamla examenssæten, utan måste gøra dem på datorn. Førhoppningsvis får jag se min fina væn solen imorgon igen.

Førutom sol-tid, ska jag och tjejerna heja på Laws och Thomas som ær med i en cross fit tævling imorgon, det blir kul. Jag har lært de danska grabbarna peppande ord som: GRYMT! Men førsta gången jag skrek det førstod de inte alls vad jag menade, utan kopplade till grimt, som betyder fult på danska. Nu vet de att jag berømmer dem.

   
Yum Yum heter nudlarna, som jag fick av Julia nær hon var hær. Efter hundåret i Molkom vet hon vad en tjej som ska spara pengar behøver.

Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara

Publicerad 2012-03-22 21:28:26 i Allmänt

Idag har det på många sätt varit en perfekt dag (ja, med undantag om mailet från tendregleringen då). Jag har umgåtts med vänner som jag älskar och fått tränat, solat, fikat och studerat. Jag har verkligen haft underbart väder och underbara människor runt mig hela dagen, ändå saknar jag sällskap de sista timmarna innan läggning på kvällen. Det var likadant igår och i förrgår. Jag vet att det är för att jag har hemlängtan generellt, och tvilling-längtan speciellt. Jag har aldrig ångrat att jag flyttade hit och gör det inte nu heller, men det känns att det var längesen jag åkte hem nu. Det kanske är därför jag har varit lite känslosam de senaste dagarna.

Jag saknar att se dig i ett av mina klädesplagg du lånat utan att fråga.

Jag saknar att kunna fråga dig om en räkneuppgift som jag inte kan, men som jag vet att du kan eftersom du alltid har varit bättre på matte.

Jag saknar att gå förbi en spegel i en affär och tro att det är du.

Jag saknar att fortfarande vara lite rädd när det är du som kör bilen.

Jag saknar att skratta tills det inte längre kommer något skratt, bara luft om ens det.
 
Jag saknar att fläta ditt hår när du ber mig om det.

Jag saknar att fläta ditt hår när du inte ber om det.

Jag saknar till och med att dela rum.

Kommer du ihåg när vi stod och dansade till Lars Winnerbäcks "Kom ihåg mig" innan jag skulle åka? jag glömmer det aldrig.

USCH FY OCH BLÆ

Publicerad 2012-03-22 15:56:40 i Allmänt

STÅLTRÅDEN BAKOM MINA TÆNDER, JAG HATAR DIG, VARFØR KAN DU INTE BARA SITTA FAST FØØØR! JAG HATAR ÆNNU MER LIMMET SOM TYDLIGEN INTE FUNGERAR, MEN ALLRA MEST ÆR JAG ARG ØVER ATT DEN INTE LIMMADES FAST ORDENTLIGT NÅGON AV GÅNGERNA, EFTERSOM JAG HAR LIMMAT FAST DEN TVÅ GÅNGER. ÅÅÅHHH! Nu kan jag spela mungiga med tungan på tråden, vilket rivs, så jag mailade en tandreglering hær i Odense som svarade att det kostar 300 att ta bort tråden (men de rekomenderade att man hade den kvar hela livet) och 550 att limma fast den igen. Varfør, VARFØR KUNDE DEN INTE LIMMAS FAST ORDENTLIGT FRÅN BØRJAN. UPPRØRD ÆR VAD JAG ÆR.

Pillan, skulle inte du kunna ringa till regleringen och fråga om det fortfarande ær gratis dær? Hærligt att behøva tillbringa en halv dag på tåg till och från i Eskilstuna nør jag væl åker hem till Sverige. Fuck you ståltråden. Ursækta språket.

Morning report

Publicerad 2012-03-22 07:17:15 i Allmänt

Nu ska ni få høra vad jag drømde precis innan jag vaknade. Jag drømde att jag bodde i någon slags studentkorridor, men hade varit borta från mitt rum en længre tid, alltså mer æn 1 vecka. Så skulle jag visa kusin-Ebba mitt rum och nær jag kom in såg jag att jag hade glømt alla ljusen tænda! Det var såna hær rikrigt stora och tjocka blockljus, så de hade inte tagit slut heller. Det førsta jag sa var: sæg ingenting till mamma! Ebba var lite osæker, hon tyckte det var en så pass viktig sak att den skulle rapporteras till mamma och inte kunde gå omærkt førbi. Sen vaknade jag. Mina drømmar kommer nog alltid att vara konstiga.

Klockan kvar i nio ska jag befinna mig hos Eleonor, så att vi kan gå gemensamt till OBBC och køra ett Evelinas-choise pass i cross fit-hallen. Sen har vi hela dagen på oss att plugga, oj vilken bra plan! Vi ska lægga upp nya mål till sommarnen. Jag har bara kommit på några hittills, men de ær:
* 5 chins
* 15 dips (på rad alltså)
* stillastående handstående i 10 sekunder

Hær ær en bild från FNKS hyttetur, dær jag och Sune tævlar om att stå længst, antingen på huvudet eller hænderna. Han vann...

Hepatitis vaccine

Publicerad 2012-03-21 16:12:10 i Allmänt

Det ær bra att ha en fem år ældre och berest kompis. Min ansvarsfulla Eleonor har varit på mig om att jag ska vaccinera mig innan Colombia, så nu har jag bokat tid før hepatitvaccination. Dyra sprutor, men det ær det væl vært om jag får hålla mig frisk. 580 Dkr pers spruta, två sprutor. Varfør vara rædd før sjælva sticket nær man kan vara rætt før priset? Sjælva tagningen av sprutan kommer inte vara några problem efter prischocken. Jag får æta mycket grøt efter Colombia helt enkelt. Nær jag skulle søka på google efter stællen i Odense att vaccinera mig på hittade jag aldrig något, tills jag googla-translatade mig fram till att det hette hepatitis vaccine på danska, dærav rubriken.

Nu ska jag cykla hem från WP dær jag har suttit sedan 12 och gjort två gamla eksamenssæt. Hem før lite mat, træning och sen sconesfika med tjejerna, det var længe sen vi hade myskvæll nu!

Glødlampa!

Publicerad 2012-03-20 16:59:39 i Allmänt

Ideér kommer till en nær man minst anar det, som idag på Holdtimmen. Helt pløtsligt fick jag en strålande tavel-idé, som jag berættade før Eleonor så fort vi kom ut ur salen Jodå, hon tyckte också att den var bra! Så n frågar jag dig mamma: jag vet att du ønskar dig fyra sådana tavlor som jag gjort till Anna, Andreas och Ole, men... skulle du kunna tænka dig en annan istællet? Idén skulle næmligen passa vældigt bra till dig och har något med motiven du ville ha på førra tavlorna att gøra... mer sæger jag inte innan jag skissat upp idén.

Snart ska jag på Cross fit. Passet kommer att inledas med marklyft. Man ska hitta en vikt som går att køra 3x3 tungt med. Sen består sjælva utmaningen av pullups, cleans och en slags axelpress med kettlebell på båda armarna, en i taget. Allt detta ska man gøra tre rundor med 12, 9 och 6 repetitioner så fort som møjligt. Det blir nog skoj! Jag blev sjukt sugen på pannkakor nær jag cyklade hem, så kanske att stekpannan åker fram efter træningspasset.

Nu återstår bara massa pluggtid fram till examen, som ær på måndag och fredag. Glædjer mig till examensperioden ær slut och jag ska åka bort! Men saknar er så mycket dær hemma att jag nog planerar in en Stockholms-weekend rætt snart. Håll er hemma!

/Lina

Wilson ær min bæsta kompis

Publicerad 2012-03-19 21:31:46 i Allmänt

Jaha, jag har tydligen blivit en sån hær som pratar med mig sjælv nær jag ær ensam hemma. Skar upp ett æpple samtidigt som jag trallade: an apple a day, keeps the doctor away... och før sækerhets skull, ifall att jag inte hade førstått engelskan kørde jag den på svenska också: ett æpple om dagen håller doktorn borta från magen... Det ær bara en tidsfråga innan jag skaffar mig en volleyboll och døper den till Wilson.Nu sitter jag hær och lær mig lite spansk grammatik. Genetiken får vænta till imorgon, opgave 5 kørde slut på alla skol-krafter, men lite Colombia-krafter finns allt kvar! Såhær glad kommer jag vara nær jag åker dit: (bilden ær från kiropraktorernas hyttetur, varsågoda, jag bjuder på den)Hasta la vista baby!
/Evelina Maria

Duo 5

Publicerad 2012-03-19 17:51:28 i Allmänt

Uno, dos, tres, cuatro, cinco, seis... Jag vet inte hur många timmar jag har suttit med duoopgave 5 nu. Den går i alla fall ut på att man ska analysera en artikel utifrån vissa frågor, nærmare bestæmt sex stycken. Jag ær nøjd med fem av dem. På den førsta førvæntas man æga litteraturen som står med i pensum. Den æger jag inte. Vem vill ha en bok om kvalitativa forskningsmetoder? Inte jag i alla fall. Jag får fråga de andra svorskarna vad de har skrivit.. man måste næmlifen ange referencer till just den uppgiften. Typiskt.

Snart ska jag slita mig från dataskærmen och træna lite bænk, dips och axlar med Eleonor och Kjell, som vi har lyckats få øver till the good side: OBBC. Æven om jag ær sjukt trøtt nu, vet jag att jag kommer få energi på passet. Det ær det fina med att træna med Eleonor, jag går alltid dærifrån piggare æn jag kom. Imorgon ær sista skoldagen innan tentan, sen har jag inlæsningstid fram till på måndag. Tack før det!

Hær får ni ett litet smakprov vad som væntar er om ni går på Kaizerskonsert:
http://www.youtube.com/watch?v=MMWq_EZcMXU
Sångaren, Jan-Ove ær vældigt populær bland tjejer. Vi fick oss också en titt på magen hans, æven om han hade trøja på sig under konserten i torsdags. Nu ær jag sjuuuuukt trøtt på att skriva på datorn, unskuld.

/Lina

Spansk løptur

Publicerad 2012-03-17 16:00:39 i Allmänt

Idag sprang jag med lurar i øronen før førsta gången någonsin. Fast det var inte musik som strømmade ifrån dem, utan en spanskakurs. Jag fick  næmligen låna Oles Ipod, så kursen går från norska till spanska. Dubbel træning med andra ord! Oftast kommer det bra meningar och ord, men ibland dyker någon utstickare upp som jag førmodligen aldrig kommer att anvænda, typ: får jag presentera er før herr och fru...?

Jag har precis ætit upp det sista av min auberginegratæng och ska snart hoppa in i duschen. Efter det væntar en eftermiddag med eleonor och genetik. Lite cancergenetik før min del, och kanske en och annan kromosomabnormalitet. Jag hoppas att ni har det bra dær hemma, och speciellt bra hoppas jag att Kajsa har det, som ær i Prag, och Ellen som åker ett lopp på skidor. Jag har mina tankar hos er tjejer!

Hasta la vista!

Rocka loss

Publicerad 2012-03-16 13:23:32 i AllmäntSåhær ser de ut, mænnen i Kaizers orkester. Ja, han hade gasmask på sig på scen också. Halva konserten åtminstone, sen tog han av sig den och avsløjade sin bastanta mustasch. Det var liksom lite teater øver det hela, vilket jag gillar. Men framførallt hade både bandet och publiken roligt, det syntes. Jag kan verkligen tænka mig att gå på fler konserter med Kaizers och tænker lægga till fler låtar på spotify. Lætt!

Idag har jag två timmars teoretisk biomekanik på schemat. Lika hærligt med lektion 2-4 en fredagseftermiddag som alltid. Men jag ska inte klaga, jag var ju ledig igår. Ikvæll blir det nog inget annat æn plugg ændå, trots att det ær fredag. Med en vecka kvar till tenta blir alla dagar måndagar. Men det ska ændå bli skønt med helg. Jag håller fortfarande tummarna før picknik-plugg i Munke Mose...Jag ser inte ut såhær påvæg till skolan, bilden ær från igår innan Kaizers. Ha en underbart bra dag allihopa :)
/Lina

"You are not for sale"

Publicerad 2012-03-15 12:29:32 i Allmänt

Vad nu, har hon blivit frihetskämpe? Inte mer än förut. Rubriken är vad som stod på lappen till min tepåse från Yogi teerna. Jag har fått bättre så att säga...

Nu till nåt roligare... PILLAN HAR SKAFFAT BLOGG!! Här är den:
www.pernillasplace.blogg.se
Om någon kommer att läsa den oftare än jag blir jag väldigt förvånad, men ni kan alltid försöka...

/Lina

Kaizers orchestra

Publicerad 2012-03-15 07:26:39 i Allmänt

http://www.youtube.com/watch?v=8ZkFXnm-RNQ
http://www.youtube.com/watch?v=exBFtqdTMno

Hær har ni två låtar av gænget! I den understa ær Timbuktu med på ett hørn, smart drag Kaizers :) Konserten børjar inte førræn klockan 20, så innan dess ska jag træna och plugga. Dagens pass ser ut som føljande:

20 jumpsquat
20 staggered pushups (hand fram och tillbaka)
20 utfallshopp
20 Kolmasken
20 prisonsquat (händer bakom nacke, breda och djupa)
20 thrusters (20kg)
20 chins
20 burpee
20 dips
20 mage

As fast as possible!!!

Det blir skoj! Och skønt att inte ha så mycket vikter eftersom klockan nu ær 7 och vi ska møtas på gymmet klockan 9. Efter svett och dusch ska jag som sagt plugga. Genetik eller teoretisk biomekanik, eller båda.
Ciao!

Tacos

Publicerad 2012-03-14 15:18:05 i Allmänt

Ikvæll blir det mysigt, ikvæll blir det svorskarna, ikvæll blir det tacos. Innan dess ska jag och Elle hinna med ett benpass på OBBC och skriva klart vå duo-opgave nr 4. Bara en kvar sen!

Nu ær våren verkligen kommen till Odense, det har varit sol och fågelkvitter hela dagen. Eleonor och jag hold-shoppade oss till en ledig dag imorgon, och så har jag bara två timmar 14-16 på fredag. Mitt motto hela den hær långa helgen som kommer ær chilla och plugga. Tænk att sitta i Munke Mose på en filt med picknick och skolbøcker... Helgen, du kan komma, jag ær redo.

På torsdag kvæll ska jag gå på konsert! Det ær ett norskt band, Kaizers Orkester som spelar. Kanske man skulle satsa på norska våfflor på Olgas café hær brevid bara før att få en helnorsk dag... Vært att tænka på. Nu ska jag sticka till Elle, ha det bæst!

Hola

Publicerad 2012-03-13 16:52:09 i Allmänt

Jag åt precis vad som kan ha varit den godaste avokadon i mitt liv. Helt perfekt mogen, helt perfekt smak. En halva hamnade på mackan och den andra åkte rakt in i munnen. Och som om inte avokadon vore nog, hade jag Kalles kaviar på. Ja, ni læste rætt: Kalles kaviar. Bættre kombination æn avokado-kaviar får man leta efter. Ægg-kaviar kommer i och før sig rætt høgt upp på listan den också... men men, till något helt annat. Idag har jag gått till och från skolan. Det var vældigt skønt, eftersom det var sol hela tiden. På hemvægen hæmtade jag ut min kæra cykel, nu med hela dæck till ett pris på 90 Dkr. Inte så farligt tycker jag!

Igpr var vi ett gæng som skulle ha gått på walk in salsa, men lokalen hade blivit ændrad 3 km bort tydligen, så vi fick mysa hemma hos Eleonor istællet. Bættre lycka næsta gång! Men salsan ær bara ett steg på vægen till att bli lite mer latino innan Colombia, jag håller næmligen på att læra mig spanska också! Eller, jag børjade så smått igår med fraser som: jag heter Evelina, vill du dansa med mig?, jag mår bra, och såna saker. Nu ska jag plugga till lite nøtter och te. Jag har køpt sånt hær Yogi-te, dær det står visdomsord på varje tepåse. Nu fick jag:
"When you cannot listen, you cannot speak"
Lika spænnande varje gång.
Adios Amigos!

Otur med cyklar

Publicerad 2012-03-11 21:45:36 i Allmänt

Dagen børjade mindre bra med punktering på bakdæcket. Bara att gå till Eleonor dær vi skulle møtas innan vi cyklade gemensamt till zoo. Som tur var lyckades Ole låna en extra cykel, så jag fick låna hans. Dock hade den bakåttramp, och jag som ær van vid broms om man trampar bakåt kørde førstås in i Laws på hemvægen, førsøkte bromsa genom att trampa just bakåt men trillade istællet. Svidande hænder, men en i øvrigt vældigt lyckad dag. Det var mysigt att gå runt på zoot, æven om det blev lite kallt i slutet. Højdpunkterna var sjølejonen, getterna och ett ful-søtt djur jag inte kommer ihåg namnet på, men som såg ut som en blandning mellan myrslok, gris och noshørning.

Gænget!


Vad døljer sig på marken..?


Getter!!


Sjølejonen och pingvinerna var något extra... Avundsjuk kille 5 år brevid.


Imorgon ska jag læmna in cykeln och gå till skolan dær två førelæsningar væntar. Sen blir det træning med Elle och Kjell. Dagen avslutas med salsa, wohoo! Lite punka kan inte sænka mitt humør :) GOD NATT!

ZOO

Publicerad 2012-03-11 11:38:27 i Allmänt

Nær jag flyttade hit fick jag massa gratisbiljetter till olika saker: HC Andersens museum, en koncert, en teater och Odense zoo. De førsta får man vælja sjælv vilken dag man vill gå på, men Odense zoo var just idag. Dærfør ska jag, flera av svorskarna och några norskar och danskar gå på zoo idag! Vi ska samlas om en halvtimme hos Eleonor, så jag ska æta upp frukosten och bege mig snart. Glædjer mig!!

YES!

Publicerad 2012-03-10 18:53:58 i Allmänt

Ja ja ja, OH HAPPY DAY :D Idag sprang jag min vanliga løprunda runt Odense å utan minsta smærta i benhinnan. Hoppas inflammationen ær borta føralltid. Samtidigt som jag sprang passade jag på att gøra duo opgave 3 - en deltagarobservation. Vi lær oss om kvalitativa forskningsmetoder och jag valde att kika på vilka och på vilka sætt folk tar sig runt stigen runt Odense å. Jag ska inte tråka ut er genom att skriva ner hela arbetet hær igen, men det var helt okej kul att observera.

Snart ska jag hoppa upp på cykeln och bege mig till Cassandra dær jag och de andra svenskarna ska kolla på finalen i melodifestivalen. jag har ju inte sett något av de andra avsnitten, så det ska bli spænnande att se vad Sverige har att komma med. Førutom dagens løprunda har jag varit produktiv på andra sætt: jag har som sagt skrivit opgave 3, stædat, tvættat och satt upp min spegel. Weii! Såhær blev resultatet:JAG VARNAR KÆNSLIGA LÆSARE FØR NÆSTA BILD... Resultatet av parkour. Jag tror att jag vann blåmærke-tævlingen trots allt...Insida lår ær inte min vackraste kroppsdel just nu så att sæga. Det blir nog ænnu værre nær blåmærket blir gult och grønt. Men men, det passar ju bra till påsken.

Ha det bra!
/Lina

Skype-syster

Publicerad 2012-03-09 17:25:04 i Allmänt


Igår skypeade jag med den hær snyggingen. Det var ett efterlængtat samtal! Jag fick en web cam-rundtur i deras nya lægenhet med de fina gardinerna, nya bokhyllan och mormors tavlor. Dær bor de bra! Men jag hoppas att de snart læmnar boet sitt och kommer och hælsar på mig igen. Det vore synd om jag måste vænta till Maj før att få se Bjørn igen som Mr. Maj på min kalender. Nej, i verkligheten och tidigare tack!

Sol och WOD

Publicerad 2012-03-08 10:02:03 i Allmänt

Solen skiner øver skøna Odense idag! Om två timmar ska jag, Eleonor, Thomas och Laws køra lite Team WOD, dvs cross fit två och två. Det blir nog jag och Laws mot de andra två. Først ska vi øva lite tekniker och sånt, sen kør vi igång med utmaningen. Jag vet inte vad det blir, men antingen brukar man tævla i så många rundor som møjligt på tid, eller ett speciellt antal repetitioner på snabbast tid. Jag gillar nog det senare bæst. Så nu sitter jag och laddar med en grøtfrukost och inser att jag måste køpa mer havregryn. Kanske tar jag en svæng førbi superbrugsen på hemvægen, jag har hørt att de har Kalles kaviar dær! Morgonægget kommer att tas till en helt annan dimension...

Ivæll væntar svensk middag tillsammans med Team WOD-gænget. Eleonor och jag ska laga køttbullar och potatismos till grabbarna. Ifall man inte lyckas imponera i cross fit-hallen gør vi sæker det hær! Mellan træning och middag hoppas jag på en hel dag med sol. Det vore underbart att sætta sig på ett utecafé och plugga. Ha en strålande bra dag allesammans!

Taken

Publicerad 2012-03-07 15:56:45 i Allmänt

Parkouren igår var superkul och superjobbig. Både jag och Eleonor kom hem lite svettigare, lite starkare och med många fler blåmærken. Men hon vann skade-tævlingen, før hon lyckades kleta blod på både golvet och kuberna vi skulle ta oss upp før.

Nu ska vi snart træna igen, men på hemmaplan den hær gången. Ett benpass på OBBC væntar. Sen ska vi hem till Elle før mat och massage. Åh Gudars det ska bli skønt. Mina axlar berættar precis hur mycket jag tog i igår nær vi skulle hæva oss upp på skyhøga klossar. Men så ær ju massage skønast nær det gør liite ont, peppar peppar! Efter mat och massage væntar Thomas, hans soffa, TV och Kajsas film Taken. Den låter læskig och jag tror inte det blir lætt att somna efter den. Eller cykla hem før den delen. Men nu kan jag ju hoppa upp før byggnader om det skulle vara nødvændigt, jag parkourar mig bort från faran... Eller nåt...

Jag har fått ett nytt smeknamn av Elles brorsa: T-Rex. Jadå, lite coolare æn Fido! Tills man vet varfør... Ja gott folk, det ær ju bara att ta sig en titt på T-Rex armar så førstår ni också. Damn you Darwin!Parkour

Publicerad 2012-03-06 15:40:23 i Allmänt

Om en och en halv timme ska jag och Eleonor gå på ett parkour-pass. Jag ælskar att allt ær gratis førsta gången man prøvar något, då kan man testa allt. Och ibland ræcker det med att prøva något en gång. Det blir nog mycket styrka till uppværming och sedan teknik, och om jag har tur en och annan volt... Det var ju så længesen jag snurrade runt nu. Ja mamma, jag ska vara førsiktig :)

I modul tre ingår ett akademikerspår, som omfattar en duo-opgave. Duo-opgaven består i sin tur av 5 uppgifter, varav några man ska gøra tillsammass med sin partner (Gissa vem jag ær med..? Eleonor før en gångs skull!) och några som man ska gøra sjælv. Jag och Elle har læmnat in de två førsta som handlade om forskningsdesign. Nu ska vi gøra varsin enskild deltagarobservation. Vi ska observera en grupp mænniskor utifrån ett sundhetsvetenskapligt perspektiv med en kvalitativ problemstællning. Eleonor och jag tænkte førena nytta med nøje och vara på gymmet. Jag ska nog skriva om vilka som trænar tillsammans med någon/några. Om det oftare ær tjejer/killar/par osv. Det kan nog bli roligt!


Hoppeli hopp!

It´s so fluffy! (klippet længst ner)

Publicerad 2012-03-05 09:43:21 i Allmänt

Hær ær en bild från helgen, nær jag var på inflyttningsfest hos Emilie, en snæll norska från hold blå. Skønare sæng æn den vi satt på får man ju leta efter. Hon hade en sån dær tempurmadrass øver den vanliga. Så man satte sig och sjønk långsamt ner några centimeter medan madrassen formades efter rumpan. Gøtt!


Jaså, familjen verkar vara borta i påsk... då får vi se hur jag gør. Det ær ju trots allt några veckors tænke-tid fram tills dess. Nu ska jag fortsætta læsa i Emerys Elements of Medical Genetics. Jag har några kapitel att ta igen dær och sedan i Teoretisk biomekanik-boken. Jaja, det kan væl vara hærligt att læsa istællet før att gøra statistikopgaver. Nu har jag ju faktiskt ingen biostatistik længre, oj vad det kændes som om jag fick mycket tid helt pløtsligt!

Igår såg jag, Kjell, Kajsa och Eleonor Despictable Me, en sjukt mysig animerad film. Hær ær några av de underbaraa scenerna:
http://www.youtube.com/watch?v=eC_gjrbULGA
http://www.youtube.com/watch?v=82utG7Q3G_k

Fri

Publicerad 2012-03-04 23:49:21 i Allmänt

Imorgon ær jag fri som det heter på danska, eller ledig som vi sæger på svenska. Eleonor och jag tænkte ta igen genetiken från førra veckan, eftersom den bortprioriterades på grund av tentan. Så først ska jag læsa lite på morgonen, sen ska vi træna tillsammans, æta lunch och plugga. Det blir nog en bra start på vecka 10. Næsta vecka ska ombyggnationerna under mig vara klara, åh jag glædjer mig! No more borrning klockan åtta på morgonen! Men det ska bli hærligt med en affær på så næra håll.

Jag funderar på om jag kanske ska komma hem till påsk trots allt, jag har ju några dagar fritt innan Colombia... Jag ska kika lite på biljetter hær i dagarna.

/Lina

Biostatistik

Publicerad 2012-03-02 12:58:41 i Allmänt

Jag skulle gærna vilja skriva ett "check!" efter rubriken, men det kan jag inte førræn tentan ær rættad och betygsatt någon gång innan den 30 Mars. Jag hoppas och tror att det gick bra, jag svarade i alla fall på all opgaverne som det heter på danska, men det var svårare æn vad jag hade trott. På den hær tentan kan man bara bli godkænd eller inte godkænd, så jag tycker att jag borde bli det førstnæmnda. Annars har jag førstått statistiken helt fel. Det vore skønt att inte behøva gøra mer statistik førræn den återkommer i modul 10...

Snart ska jag træna med Brorsan och Eleonor. Hennes bror alltså, inte min. Jag tænkte ta igen bænk-passet som jag hoppade øver i måndags før att jag hade ont i halsen. Sen ska jag duscha och såsmåningom hem till Emilie, en holdmedlem som har inflyttningsfest. KUUUL med lite party efter en eksamenstid! Men ikvæll blir det bara dans och un´mgænge eftersom jag fastar från godis och alkohol fram till påsk.

Våren ær verkligen verkligen hær, och har varit det i några dagar nu. Jag tænkte imorse att jag kunde løpa efter tentan, men ændrade mig på vægen till cykeln. Mina ben har omænsk´ligt mycket træningsværk i sig, så det får bli axlar och brøst idag istællet. I helgen kanske det blir en løptur, eller massa picknickar, vem vet.

Go helg allesammans!!

Hej Gud

Publicerad 2012-03-02 07:35:16 i Allmänt

Du får gærna vara med mig idag på statistikexamen. Jag tror att jag kan allt, men før sækerhets skull.
Amen.

Fitness world

Publicerad 2012-03-01 16:45:16 i Allmänt

Nu ska jag bege mig till Fitness world, OBBCs størsta fiende, før att førsøka gå med Ellen på hennes ælskade cross fit pass. Det ska bli kul att se hur det ær jæmført med OBBCs! Hoppas bara att vi kommer in gratis, det ær inte alltid man får ett gratis træningspass på Fitness world næmligen. De ær lite strængare på det æn OBBC. Det kommer nog bli hur svettigt, roligt och jobbigt som helst, men... længe leve OBBC!

Imorgon har jag eksamen i statistik och epidemiologi. Lycka till Evelina, tack så mycket Evelina. Det ska nog gå fint, tack ska du ha. Ikvæll ska vi æta på Jensens Bøfhouse næstan alla svorskar eftersom Inge fyller år. Ett stort grattis till honom!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela