pigenlina

LOVE

Publicerad 2012-11-29 14:54:56 i Allmänt

Såhär ser en dryspine ut! Jag ska beställa den med stålstativ och Eleonor den med vitt stativ. Det är egentligen ingen större skillnad, så jag gick på vilket stativ jag tyckte var snyggast. Eleonor föreslog preci att vi ska döpa dem till Christoffer och Ole.
 
Igår pratade jag med mamma i telefon, och jag måste bara säga att jag är så otroligt inspirerad och stolt över min familj! Ni betyder väldigt mycket för mig och jag skulle inte vilja byta familj för nåt i världen.
 
 

ANSA

Publicerad 2012-11-28 09:23:11 i Allmänt

På lördag ska jag på den norska föreningen ANSAs julebord tillsammans med Ole. Han ska spela trummor i bandet och det ska bli väldigt kul att se honom live för första gången! Det är början på en riktigt julig helg. Dagen efter är det nämligen julpyssel hos Kajsa och Maren. Underbart!
 
Som kiropraktor är det bra att ha en sk dryspine, en ryggrad i plast. Nu ska klassen beställa in varsin tillsammans för att få grupprabatt, och jag har skrivit på mig på listan. Jag ser det gärna som en julklapp från någon..? ;) Jag tror den kostar 400 utan grupprabatt.

Stickprojekt

Publicerad 2012-11-26 20:21:00 i Allmänt

Jag tänkte försöka leva upp till min tvillingsyster, som producerar tröjor i rasande fart, och börja på ett eget litet stickprojekt. Ole har en gudson som heter Gregor och som har födelsedag någon gång i januari. Så vi tänkte göra en blåbärsmössa åt honom! Han kommer verkligen se ut som ett litet blåbär, eftersom han är en väldigt gullig, tjock bebis. 
Den ser inte helt ut som på bilden, men nära nog:

Fotbollsturnering

Publicerad 2012-11-25 10:45:51 i Allmänt

Igår var jag på fotbollsturnering med mitt tappra lag bestående av Maren, Hanna, Ole, Niklas, Erik och Torkild. Vi kämpade på bra och kom 4a av 13. Efter det hade jag och tjejerna i laget myskväll med god mat, bullar och Love Actually - världens bästa julfilm. Idag ska jag kanske spela volleyboll och lära mig sticka tofflor, så får vi se om det blir tid över för plugg. Helgen har varit riktigt avslappnad och Odense har tänt sin julbelysning. Odense är faktiskt en riktigt idyllisk stad på julen! Nästa helg är det HC Andersens julmarknad och den norska föreningens julbord, som Ole ska spela trummor i sitt band på. Jag älskar julen!

Venus födelse

Publicerad 2012-11-23 07:04:36 i Allmänt

Kommer ni ihåg tavlan jag skrev om från Italien, Venus födelse? Det gjorde iaf mamma, som köpte en alldeles egen Venus födelse åt mig! Den kom igår med en postman. Mamma tyckte det var för tomt ovanför sofforna på våra interiörbilder, men inte så länge till! Jag ska bara fixa betongspik, sen lovar jag att fota mästerverket så fort jag kan!
 
Ikväll ska jag på Thanksgiving för första gången med kalkon och allt. Det ska bli supertrevligt! Men innan dess väntar en skoldag med lite anatomi och thorakalteknik. Ha en bra helg ni också hälsar Evelina och Venus!
 
""Venus födelse" (1484) av Sandro Botticelli. Målningen föreställer paret Zefyros och Chloris, vindguden och brisen som driver upp Venus på stranden. Där mottags hon av en av årstidernas gudinnor (våren) som står beredd att klä henne."
- Enligt Wiki...

Vetenskap

Publicerad 2012-11-20 19:34:31 i Allmänt

Idag fick vi resultaten från den teoretiska kiropraktortentan, och jag fick en 10! Jag är väldigt nöjd och glad över att ha blivit godkänd. De teoretiska tentorna är ju inte de roligaste, kiropraktik är ju bäst praktiskt! Imorgon ska vi ha andra lektionen i thorakalteknik, och jag hoppas på lite mer "hands-on" än förra lekionen, som var mer inledande.
 
Nu är jag ifärd med att baka bröd och plugga lite. Vi har ett ämne som heter vetenskapsteori och som de flesta tycker är tråkigt, men som jag gillar. I ämnet ska vi skriva två uppgifter, en om just vetenskapsteori och en etik-opgave. Vetenskapsteori handlar bland annat om paradigmbegreppet (vet inte om det heter samma på svenska). Vetenskap baseras på paradigmer, som är olika kriterier för att vetenskap ska vara god. En paradigm är en slags glasögon som man ser världen genom. Olika glasögon (paradigmer) ser världen på olika sätt. Man kan säga att en akupunktör och en läkare arbetar utifrån olika paradigmer och deras sätt att se på saken är riktigt utifrån deras paradigm. En paradigm defineras utifrån 5 punkter och om en av punkterna skiljer två tankesätt åt (ex-vis läkaren och akupunktören) är paradigmerna olika. Läkare och alternativbehandlare har till exempel olika sätt att testa sina teorier på (test av teorier är en punkt) - läkaren tillåter ingen placebo, medan alternativbehandlaren menar att människan inte bara är kemisk och fysiologisk, utan att också tankar kan göra människan sjuk. Bland annat! Jag tycker i alla fall att det är väldigt intressant och viktigt, speciellt om man vill forska. Vi svarar helt enkelt på frågan "vad är vetenskap och hur uppnås det?"
 
Apparatfelsmodellen är en grundläggande teori som sundhetsväsendet använder, och bygger på att människan kan betraktas som en maskin. Är maskinen trasig, fattas delar, eller så är delar trasiga. Behandlingen är att tillföra de delar som saknas eller att laga det som är trasigt. Här är det biokemiskt tänk som gäller!
 

Kul helg!

Publicerad 2012-11-19 11:31:09 i Allmänt

I fredags var jag på inflyttningsfest hos en svensk tjej och en dansk kille här i Odense. Temat var maskeradbal, så alla hade på sig olika masker. Där var bl.a. en gris, två lejon (jag och maren!), coola killar i gangsterbrillor, eleganta masker med fjädrar och en screem mask. Hanna, som hon heter, hade bakat världens godaste kakor, lägenheten var jättefin och sällskapet ännu finare. Kort sagt en bra kväll! Resten av helgen har jag spenderat med Ole och hans lillasyster (11 år), som var på besök. I lördags tog Maren och jag med henne på en riktig tjej-eftermiddag, medan Ole passade på att kolla på fotbollsmatch. Vi började med att spela golf på vår innergård, sen gick vi upp och gjorde julkort. Efter det tog vi en promenad ner på stan och fikade på ett café, innan vi gick hem till Maren och la ansiktsmask och målande naglarna. Där kom vi också på en dans till "girls just wanna have fun" som vi framförde när Ole kom tillbaka från fotbollen. Det var väldigt mysigt och jag hade kunnat tänka mig en lillasyster. Men nu får jag vänta tills någon av syskonen skaffar barn, så att jag kan fläta håret och baka med ett syskonbarn istället. Skynda!
 
Bild från Italien: Livi är längst fram i rött.

This is for you mami!

Publicerad 2012-11-13 19:49:28 i Allmänt

Under examensläsningen förföll Lyckliga gatan, men idag hade vi storstädning och jag passade på att ta lite inredningsbilder...
Mitt rum. Nattduksbordet är lite provisoriskt...
 
 
Inge på besök i badrummet!
 
Ellen i köket!
 
Den rosa soffan <3 På soffbordet står blombuketten som jag fick av Ole när modul 5-tentan var avklarad!
 
Oriental corner med den flygande mattan... Oh arabiska natt...
 
Ellen och Inge vid matbordet. Lyckliga gatan älskar att få besök!
 
Med de säger jag godnatt!

Screening

Publicerad 2012-11-13 12:05:14 i Allmänt

Idag var Eleonor och jag på screening hos en kiropraktor för att se om våra kroppar var i fysiskt stand till att behandla andra människor. Det var dom! Så på onsdag börjar thorakaltekniken... Det ska bli sjukt kul!
 
Idag har jag även varit ansvarsfull och satt på cykellys, ett fram och ett bak. Jag har inte haft det tidigare, eftersom min generator fram har trillat av och likaså baklyktan. Men nu har Ole inhandlat induktionslysen åt mig, som inte behöver batterier utan fungerar mha magnetism. Det är bra dels för att jag syns, och dels för att det är ny lag på att man måste ha ett fastmonterat cykellyse. 
 
Snart bär det av till OBBC och 3x3 på 100 kg i squat, och 3x3 på 60 kg i bänk. Det kommer nog bli tungt, men efteråt kan jag vila benen på holdtimmen om vitaminer och mineraler. 
 
I helgen hade Kajsa besök av sin syster + barn. Elle var världens sötaste bebis och jag fick hålla henne. Jag kan liksom inte minnas att jag har hållt en bebis förut, så det var väldigt mycigt, men  också lite nervöst.

Fotoalbum

Publicerad 2012-11-12 21:20:03 i Allmänt

Igårkväll och ikväll har jag suttit och pysslat med ett fotoalbum. Ole skrev ut alla Colombia-bilder när han var i Taiwan, så nu har jag tagit ett urval, klippt och klistrat lite och satt ihop till ett album. Här är några av sidorna:
 
Framsidan med en bild från en innergård i Bogota.
 
 
 
 

Adjö modul 5

Publicerad 2012-11-11 17:50:23 i Allmänt

Nu är alla tentor skrivna och modulavslutningsfesten festad. Imorgon välkomnar jag modul 6, som handlar om matsmältningssystemet. Vi ska även skriva en etikuppsats, vilket jag tycker ska bli väldigt intressant! Ole och Maren skrev t.ex. om abort av barn med downs syndrom i Danmark. 
 
Helgen har jag spenderat med Ole och tagit igen tiden vi inte var tillsammans under examensveckan. Igår lagade vi hamburgare och hyrde film (Ace Ventura). Det var en slapp och skön kväll och jag somnade ganska snabbt, efter att bara ha varit vaken i 10 timmar... (13-23). 
 
Eleonor har fått inflammation i sitt finger. Det började i onsdagskväll med en uppsvullnad nedersta del av ringfingret. Sen växte och växte det, och fredag efter teoretisk biomekanik-tentan var fingret elefantstort. Apoteket skickade Eleonor vidare till läkaren som skrev ut pencillin. Igår eftermiddag när jag tittade förbi lyckliga gatan fick jag ont i huvudet och tog vad jag trodde var en huvudvärkstablett, men som visade sig vara Eleonors antibiotika. Så nu har jag testat det också. Antingen hjälper det mot huvudvärk också, eller så botade jag mig själv med placebo...
 
TVn som Ellen köpte har 3D. Här sitter vi och kollar på madagaskar 3... Kille i mitten är Eleonors nya boyfriend!
Kjell, den perfekta mannen:

Gånganalys

Publicerad 2012-11-08 10:06:18 i Allmänt

Nu sitter jag
 
och Eleonor och hetspluggar inför teoretisk biomekanik-tentan som går av stapeln imorgon. Själva "medicin"-kursen är avslutad med spot-examen och stor skriftlig examen, så nu är det bara den här kvar, som bara är för oss kiropraktorer. Jag misstänker starkt att en av frågorna kommer vara att beskriva höften, knäts och ankelns rörelser i frontal-, sagittal- och horisontalplan unger gång. Det låter fancy, men betyder bara att man ska säga när höften, knät och foten är i adduktion/abduktion, flexion/extension, inåt/utåtrotation. Kongensgade har fått ny konst på väggarna. Eleonor i push off-fasen:
 
 
 
 

Mormorkaffe

Publicerad 2012-11-06 12:14:00 i Allmänt

Imorse var kaffet slut, så Ellen gjorde pulverkaffe till oss istället. När hon kom med kaffet fick jag ett så sjukt starkt doft-minne från mormors kaffe. Det luktade precis så! Vilket märke brukade du ha på kaffet mormor? Jag är helt säker på att det var samma. Det var bara honungen som saknades.
 
Igår var det spot-examen på uni. Den gick bra, så nu är det bara att ladda om till skriftliga examen imorgon. Men den är jag mindre nervös för, så det ska nog gå fint. 
 
Snart ska jag Eleonor och Kjell gå och träna, sen blir de massagekväll på lyckliga gatan. Förmodligen bästa uppladdningen inför tentan. 
 
Samma kaffe i flera generationer?
 
 
 
 
 
 

Seasons of love

Publicerad 2012-11-04 11:41:00 i Allmänt

Imorgon börjar examensveckan, och först ur är spot-examen. Det ska bli skönt att få allt avklarat och jag längtar till framförallt helgen efter, men också veckan efter, som inte bara kommer bestå av plugg och träning. Igår satt Eleonor, Ellen, Kajsa och jag här hela dagen och läste, åt sconeslunch och sedan middag tillsammans. Paus på eftermiddagen för lite träning. Bästa punkten på dagen var klockan 21.12 då Pillan, Björn och jag skypeade. Oj vad jag saknar er där hemma! Känslorna kommer fram i jobbiga tider.
 
Mitt i all tentaplugg firade iaf jag och Ole 10-månaders dag den 1 Nov. Vi träffades ju på nyår och räknar därifrån. Det blev en kväll med spagetti carbonara i oles nya förkläde och kockmössa från Italien.
 
I Italien var självutlösaren på kameran en bra vän, men det var inte alltid det gick så bra... Här är vi på Vatikanmuseet under Rafaels tavla med de antika vetenskapsmännen. Under de 10 månaderna som jag varit tillsammans med Ole har jag besökt 4 (5) nya länder, är inte det sjukt? Colombia, Norge, Tjeckien, Italien (Vatikanstaten). Så många hade jag knappt varit i innan... Om det fortsätter i den takten kommer jag snart vara jorden runt. Det är jag gärna med honom!

Ballar

Publicerad 2012-11-01 17:13:03 i Allmänt

Igårkväll när jag skulle gå från Kajsa och Marens lägenhet till Ole blottade sig två unga män för mig. Ja, det är faktiskt sant. Jag gick på deras sida av gatan, men när jg såg att den ena stod utan byxor, och den andra höll på att knäppa upp sina, började jag gå över gatan till andra sidan. Då springer killen som håller på att knäppa upp byxorna mot mig ut i vägen, drar ner allt och visar allt, medan han skriker "BALLAR" (rumpor på danska). Nu i efterhand skrattar jag åt det, men just då var det ganska obehagligt, eftersom jag inte visste vad de ville med mig. Som tur var var de ofarliga, men jag pratade endå med Ole i telefon resten av vägen...
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela