pigenlina

Trampolin

Publicerad 2012-10-31 19:10:39 i Allmänt

Igårkväll var vi ett gäng som åkte till gympahallen på universitetet och körde lite gympa. Vi hoppade trampolin. Det fanns en stor, vanlig mjuk, och en hårdare lite längre och smalare. Jag körde på den hårdare, längre. Det var väldigt roligt, för då kunde jag pröva saker som flickis flickis salto, eller inhopp helskruv. Jag kommer nog aldrig börja på gympa igen, men det är kul att leka lite då och då. Och säkert bra för cheerleadningen i vår, som har blivit en tradition.
 
Tidigare på dagen var jag och Eleonor på OBBC och fortsatte på vårt maxprogram. Det var 5x5 på 90 kg i squat som stod på programmet för mig. Jag trodde det skulle bli superjobbigt och att jag knappt skulle klara det, men det gick finfint! Likaså i bänk på 5x5 55 kg. Vi ska på en till av Eleonors brors låtsadstävlingar i slutet av November. Efter den tänkte jag sadla om till marathonlöpare och börja träna seriöst inför maraton 2013. Hur gjorde du pappa när du tränade inför maraton? Tips mottas gärna!
 
Min fina starka Eleonor:
 
 
 

Ole my hero

Publicerad 2012-10-29 22:35:00 i Allmänt

En veltrænet medicinstuderende bestiger Andesbjergene. Han flyver til Peru og når hurtigt
toppen i 5000 meters højde, hvor barometertrykket er 420 mmHg. Beregn ved hjælp af
rimelige antagelser arterieblodets iltindhold (ml O2/l blod). I besvarelsen kan det benyttes
at PAO2=PIO2-PACO2 hvor PACO2 kan sættes til 20 mmHg.

Ungefär så ser uppgifterna som jag sitter och räknar på ut. Ole berättade att det faktiskt stämmer, eftersom han besteg ett 6088 m högt berg i Bolivia. Vi läste på wikipedia att de första som försökte bestiga berget var 6 tyskar, varav 4 dog på väg upp och de resterande 2 av utmattning efteråt. men Ole överlevde, beviset ser ni här:

Jag gör gamla tentor inför min egen tenta nästa onsdag. Nästa vecka är fylld av examen: måndag - spot, onsdag - skriftlig, fredag - teoretisk biomekanik. Nu sitter jag hos Ole och har precis räknat klart alla fysiologiuppgifter på tentan från 2010. Ole sitter i rummet brevid och jobbar på han också. Men jag tror att jag ska övertala honom att ta en solsidan-paus med mig snart, man kan ju inte läsa hur länge som helst. 

  

I övrigt har inget spännande hänt idag, förutom regn och en mattant som vägrade ge mig en gaffel. Nu ska Ole och jag dricka te och drömma oss bort till December när vi ska se The Hobbit på bio. Glädjer oss!

P.s. Pillan, nu ligger vi 1-1 i dagens hjälte-rubriker... ;)

007

Publicerad 2012-10-27 13:41:14 i Allmänt

Det ser ut som att Ole har ordnat jobb åt oss i Stavanger efter julen. Hipp hipp hurra, det är alltid bra med extra pengar! I så fall är det från den 27, så jag kanske åker med mamma ner till skåne innan. Det får vi planera sen!
 
Nu sitter jag och läser om hjärtat. Jag och tjejerna har spridit ut oss i lägenheten så alla sitter vid varsitt bord, men fortfarande i samma rum, vardagsrummet. Det är bra med en stor stue!
 
Igår var jag på James Bond-filmen. Den var bra! Jag förstår aldrig helt konflikten i såna actionfilmer, bara att det finns en, men själva aktionscenerna var ju kanon. Innanför de första minuterna hade Bond åkt motorcykel på ett tak, slagits ovanpå ett tåg, blivit skjuten två gånger och trillat ner från en bro. Man blev så att säga inte besviken. Själv hade jag lånat Inges kostym och röda fluga. Det var kul, men inget jag kommer fortsätta med. Manskläder alltså. Praktiskt att allt fick plats i innerfickan, men varmt och alldeles för påbylsat. 
Jag såg Pillans fina bild på indianhatten och kom att tänka på kräftskivan vi hade i somras. Såhär mäktiga kommer vi tjejer att vara om några år...
 
 
 
 
 

Bondbrud

Publicerad 2012-10-25 10:30:51 i Allmänt

Eleonor försökte precis döda mig på vårt morgonpass. Vi avslutade med en helt jävlig övning. Du Björn som älskar marklyft får den som utmaning! Vi körde 5 marklyft (80kg) och direkt efter 10 burpees, och så allt 5 set. Jag trodde jag skulle kräkas när vi var klara, och då var Eleonor klar ett varv före mig. Superwoman!
 
Idag väntar en dag med plugg, plugg och plugg. Imorgon ska jag följa med ett gäng och se premiären av den nya Bond-filmen. Jag tror att det blir lite utklädning också! Weii :)
nd

Bästa bilden!

Publicerad 2012-10-23 20:43:30 i Allmänt

Den här bilden lyckades jag ta av Ole och okänd dam påväg till Colosseum i Rom. Är den inte fantastisk?! Glassen matchar håret och jag lyckades fånga henne mitt i slicket. När jag blir gammal ska jag också färga håret och äta jätteglassar. Vi stod vi ett övergångsställe så jag var tvungen att agera under tidspress dessutom!
 
Efter att ha gått en kvällspromenad med Ole och tittat in i massa skyltfönster längtar jag massor efter julen. Jullåtarna sattes på direkt när jag kom hem och jag försökte få Ole att köpa juleljus när vi handlade på Fötex. Det fick jag inte, men jag fick en chocomelk. Alltså chokladmjölk. Nu ska jag återgå till studierna och jullåtarna. Ha en bra kväll!

Havregrynsgröt

Publicerad 2012-10-22 13:38:03 i Allmänt

Efter att ha ätit chokladflingor och ljust rostbröd med nutella på i 1,5 vecka inser jag hur mätt man blir på gröt. En skål senare sitter jag här, proppmätt, men glad, eftersom det betyder att jag kan bli mätt billigt fram till jul. Efter en pragweekend och höstlov i Italien är ekonomin inte på topp, men jag kan leva-billigt-knepen sedan mitt och Julias år på Molkoms folkhögskola. Jag minns att jag skickade knepen i ett brev till dig mamma, kanske du har kvar dem? 
 
Nu närmar sig tentan med stormsteg. Om två veckor är det dags. Det ska bli sjukt skönt att bli klar med modul 5 och jag hoppas verkligen att jag blir klar på riktigt. Jag ska klara det!
 
Den här bilden bjuder jag på... Det är den fulaste bilden någonsin tagen på mig och Ole när vi satt på ringmuren som gick runt staden Lucca. Jag skrattar så mycket varje gång jag ser den och hoppas på att sprida lite glädje där hemma. Se och le!
 

Låt mig få tända ett ljus

Publicerad 2012-10-21 12:22:20 i Allmänt

I helgen har Ellen haft besök av sin familj; farmor, mormor, mamma och pappa. Eller som de säger i norge: båda bästemödrarna, mor och far. Jag tror att jag också ska börja säga så, det är så fint. Igår fick jag, Eleonor och Ole följa med familjen på Flamman, en resturang med köttbuffe här i Odense. Det var supermysigt och väldigt gott. Efter det tog jag och Ole en promenad till kyrkogården och tänte två ljus, ett för farmor och ett för morfar. Det var helt mörkt förutom ljusen och väldigt vackert. Det kändes bra att ha klätt upp sig och ha en liten minnesstund. Ellens bästamödrar var helt underbara och jag är väldigt glad över att ha fått träffa dem. Men det fick mig också att sakna mina bästeföräldrar och längta tills jag träffar er. Jag hoppas att ni där hemma njuter av varandras sällskap och vet att jag saknar er varje dag. Både er som jag kan träffa igen och er som jag inte kommer träffa igen. Ni finns alla mitt hjärta <3
 
Ett stort kors med massa små kors på i Italien. 

Italien

Publicerad 2012-10-19 20:47:42 i Allmänt

Nu har jag kommit hem efter många härliga dagar i Italien. Jag har hunnit med både Pisa, Rom och Sardinien, tre underbara platser med underbara miljöer. Här kommer fler bilder och ord om resan...
 
De första dagarna spenderade vi i Pisa med Oles familj. Vi besökte grannstaden Firenze som är känd för sina renässansbyggnader (svåraste ordet EVER att stava till förresten). Där gick vi bl.a. på museum och såg Venus födelse, den finaste tavlan jag vet. I Lucca, som var en annan grannstad vi besökte, hyrde jag och Ole en tandemcykel som vi åkte runt på. Jag började sitta fram eftersom jag var van med det sedan min och Pillans tandemtid, men efter ett tag fick vi byta så Ole satt fram. Väl bak passade jag på att ta bilder under själva cykelturen.
 
Oles småsyskon och jag:
 
Venus födelse. Man skulle varit miljardär...
 
Vi cyklade längs en å ut i landsbygden:
 
Det lutande tornet i Pisa var ett klocktorn som blev snett under byggnationen. Någon idé om hur det kan ha gått till mamma? De försökte rätta till det med den översta biten, och resultatet blev att det ser ut som tornen gör när man spelar Jenga. 
 
Efter tre dagar med familjen åkte Ole och jag vidare till ROM. I Rom vandrade vi runt 3 timmar för att hitta hotell. Överallt möttes vi av "We´re full". Tillslut kom Ole på den bra idén att vi måste tänka om, så vi slutade med ringa-på-tekniken och gick in på ett internetcafé där vi bokade ett B&B. Det började alltså dåligt, men slutade med att vi hamnade på världens bästa (och billigaste!) ställe med bara en vacker park mellan oss och Colosseum. 
 
Vi gick in i Colosseum, Vatikanstaten (Basilikan, vatikanmuseet med det sixtinska kapellet), Spanska trappan och fick även en privat visning av den amerikanska ambassaden av Oles amerikanska vän som jobbade i Rom som marinsoldat. Ambassaden residerade i ett gammalt slott. Då har en stad många gamla byggnader om den kan hyra ut ett slott till ett annat lands ambassad. Det krävdes lite sneaking i köerna, en audioguide och en guidad tur för att se allt, eftersom det var typ 2 timmar låna köer till allt. Med med det ovan nämda stod i inte särskillt länge i kö och hann med allt på 2,5 dag.
 
Rafaels tavla med de kända antika männen:
 
 
På Kajsa-eftermiddagen besökte vi en jättevacker park hon hade tipsat om och åt glass på hennes favoritställe Blue Ice. På vägen hem köpte Ole och jag souvenirer...
 
 
 
Sen bar det av till Sardinien med nattbåt. Jag har aldrig sovit så bra i hela mitt liv. Där bodde vi i en stad som hette Olbia och tog oss från strand till strand längs Costa Smeralda på vespa. På turen hem från stranden fann vi en väg upp till ett berg där det låg en pilgrimskyrka med utsikt över... ja, allt. På ett stort kors hade pilgrimmar hängt sina korshalsband. Det hela blev till en av de vackraste synerna jag sett i hela mitt liv.
 
 
Dag 2 på Sardinien hittade vi en egen strand som vi glassade på hela dagen. Himlem var blå och havet ännu blåare och Ole och jag blev bruna. Det var ett sorgligt ögonblick när vi lämnade tillbaka vespan dagen efter, men trevligt att få tillbaka depositionen för den. Efter att ha levt på sträng budget i två dagar åkte vi till Algero där flyget gick från och åt en lyxig sista middag innanför stadens resässansmurar. Imorse tog vi ett morgondopp innan vi åt frukost på vårt B&B i Algero (frukosten i Italien består av nutella och croaissant :D). Jag säger bara en sak: ÅK TILL ITALIEN!!!
 
ARRIVERDECI från Ole och Evelina <3
 
 
 
 

För en fest!

Publicerad 2012-10-08 16:41:00 i Allmänt

Som norskarna skulle ha sagt. Klockan 20:00 öppnade dörrarna till lyckliga gatan. Vi blev inte 60 pers, vilket kanske var tur, men runt 40-45 tror jag. Skålarna var fyllda med snacks och sofforna och "dansgolvet" med vänner. Temat var bokstaven E och folk hadeverkligen gått in för maskeraden. Vi hade en elvisp, en två enhörningar, flera emos, Eros, Edward Cullen, elg, ekvation och eldskelett på besök hos oss: den exotiska dansaren, Elisabeth Swan och den egyptiska drottningen. Jag säger det en gång till: för en kväll! Nu säger jag det i bilder...
 
Flera E:n...
 
Ett eldskelett!
 
Elisabeth Swan, en av ägarna till huset...
 
Exotic dancer! Och med den bilden säger jag hejdå för denna gång *vink vink*.
 

Fullt upp!

Publicerad 2012-10-05 17:54:06 i Allmänt

Nu är det mycket som ska hinnas med, så bloggen fick läggas åt sidan några dagar. Det ber jag om ursäkt för! Idag kom Julia på besök lagom till inflyttningsfesten som vi ska ha imorgon. Åh, det ska bli så kul! Vi satte upp en lapp i trappuppgången i början av veckan och förvarnade grannarna. Idag kom det en granne på besök och klagade på festen redan INNAN vi hade haft den... What? Men hon gjorde det väldigt trevligt och vi kompromissade oss till att lugna oss efter klockan 12. Men jag tycker absolut att man ska få ha en inflyttningsfest, kommentarer till det? Det finns en festlokal som man kan hyra, men hela grejen med en inflyttningfest är ju att visa upp lägenheten. Så alla andra stora fester kan vi ha där, men inte denna. Här är iaf några bilder på lägenheten. Fler kommer, jag lovar mamma!
 
Eleonor och jag kolla på bord...
 
Nyinflyttade!
 
Ny, gammal kristallkrona! På bordet har vi lagt till en extra platta så det kan bli längre. Den hör egentligen inte till, men jag trodde det när jag var på genbrugsaffären där vi hade köpt bordet och fick med mig de hem, gratis. Det känns lite som att jag rånade de gamla tanterna, så jag får tacka här. Tack så mycket.
 
Stor spis med fyra plattor... i midjehöjd och inte ögonhöjd, hallelujah!
 
Den här tavlan hör inte till min lägenhet, men jag gjorde den i somras till mamma. Jag såg en helt sjukt fin tavla på Sinnerups idag, när jag och Julia kikade lite på stan. Tavlor är fina grejer!
 
Nu ska jag och tjejerna äta middag, hoppas ni får en trevlig helg!
LOVE
 
 
 
 

Bildregn

Publicerad 2012-10-01 08:54:36 i Allmänt

Hæsten har kommit till Odense, och dørmed regnet. Men regn behöver inte bara vara tråkigt! Här kommer ett kul regn som dragit in från Prag - ett bildregn!
 
Taxichauffören fick agera kameraman. Välkommen till Prag!
Marknad med vykort, brända mandlar och crepes.
Massa slott och fina trädgårdar! Bland annat senatens trädgård som hade en vägg med artificiella stalagmiter(/titer?) och påfåglar.
Girl power och flower power!
Innan Cold play konserten...
Innan Charles bridge...
På Charles bridge! Tack för oss :)
 
Jag vill avsluta med ett stort grattis till Anna som sprang 3 mil på under 3 timmar. Grymt jobbat! Nästa inlägg blir en interiör-special... Håll ögonen öppna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela