pigenlina

JABADABADOO!

Publicerad 2013-04-29 08:51:56 i Allmänt

Nu har vi fått tillbaka resultaten från senaste examen, och gissa vad!? Jag fick en 12! Jag är så sjukt stolt över mig själv, eftersom 12 motsvarar A - högsta betyget. Nu har jag fått ny motivation till sista modulen innan sommarlovet (modul 8). Jag kan om jag vill!

Muntra upp tips

Publicerad 2013-04-28 18:56:18 i Allmänt

När jag känner mig nere brukar jag tänka på människokroppen och hur AWSOME den faktiskt är. Det är helt sjukt att den kan fungera som den gör, och varje själ som är iklädd en kropp borde vara stolt över den. Ta ett varv i lägenheten, sväng med armarna och pys av stolthet. Tänk att du finns till bara för att två av syreatomens elektroner råkade spinna i olika riktningar. Ta ett glas vatten och förundras över att njurarna, lungorna och blodet kan kommunicera med varandra så att kroppen klarar vätsketillskottet. Skål för din kropp, den är fantastisk!

Torka aldrig tårar utan handskar

Publicerad 2013-04-24 13:24:35 i Allmänt

Ikväll ska jag och tjejerna ära tacos och mysa till serien "Torka aldrig tårar uta handskar". Jag har sett alla avsnitt en gång förut, men serien är så sjukt bra att jag gladeligen ser den igen. Det ska bli härligt att slappna av lite med gänget efter en lång skoldag. För er som inte har sett den: SE DEN NUUU!!

Tjockis

Publicerad 2013-04-22 11:51:03 i Allmänt

Den här bilden fick jag av pappa och jag bara älskar den! Pillan och jag vägde inte så mycket när vi föddes, men vi verkar ha plockat på oss de saknade kilona ganska fort. Haha! Både Anna och Andreas är väldigt lyckliga över att ha varsin tjockis i knät. Jag har världens bästa syskon!

Färg

Publicerad 2013-04-22 11:47:44 i Allmänt

Igår var jag på födelsedagsfest hon Hanna med tema färg. Jag fick låna en blå klänning från Maren som jag gärna hade behållit, den var superskön och superfin på samma gång. Alla hade tagit på sig fina, färgglada kläder och Hanna hade pyntat lägenheten med flaggor och lyktor. Vi åt burgers och Hannas goda kakor, innan vi dansade loss på byn. En väldigt fin kväll! Idag blir det långpromenad i solen (det är sommar i Odense! Nästan iaf...) och skype med min kära tvillingsyster. 

Besök

Publicerad 2013-04-20 09:12:42 i Allmänt

Den här helgen har Ellen haft besök av sin kompis Stian hemifrån. Nu är det bara lördag, men det känns som att vi hunnit med massor, bla födelsedagsfest till Ellen W med tema båt, fondue-kväll (köttfondue, ostfondue, chokladfondue) och idag ska jag på ytterligare en födelsedagsfest med tema färg. Det är skönt att utnyttja tiden innan modulen kommer igång på allvar! Nu är jag igång med bullbak (Pillans favorit - dinkelbullar), och efter det tänkte jag gå ut och springa. Jag blir så glad varje morgon jag vaknar upp och det är strålande sol. Fortsätter det såhär är det sommar nästa vecka :)

Nepal

Publicerad 2013-04-16 11:19:39 i Allmänt

Idag är det tisdag och det betyder volleyboll! Innan dess ska jag hänga lite i skolan. Det är alltid tungt att börja på den sista modulen innan sommarlovet, men jag försöker hålla studiegläden uppe. Igår kom Ole hem från Nepal, han verkar ha haft det jättebra :) Nu har jag honom till på tordag, sen bär det av till Island över helgen. 

Tapas

Publicerad 2013-04-14 12:58:59 i Allmänt

Nu har jag precis städat köket efter gårdagens tapaskväll. Åh vad jag ångrar att jag inte tog bilder! Ni skulle ha sett vårt köksbord. Där fanns baconlindade dadlar, fylld paprika, foccacia med parmesan och mozarella, ost och kex, bruschetta, marinerad chorizo, vårrullar och potatissallad (kanske inte spanskt, men ändå), ananas, melon... och säkert nånting som jag glömt att rada upp! Hur gott som helst var det, och vi hade supertrevligt. Lasse och Inge hade gjort panacotta till efterrätt, den var super. När alla var mätta och belåtna gick vi vidare till Sara som bor precis runt hörnet, innan vi tog i byn (som man säger). Det var en riktigt lyckad kväll, även om jag fick rödvin över mig 2 gånger, varav en i ögat. Show must go on! Snart kommer Maren och Viktor över på foccacia-frukost. Sen tar vi turen runt Munke Mose och köper glass. Idag är det strålande sol i Odense, jippie!!
 
Bild från Munke Mose då det var som vackrast...

Copenhagen marathon 2013

Publicerad 2013-04-12 11:45:12 i Allmänt

Here I come! Idag anmälde jag mig till maraton den 19e maj. Jag är väldigt förväntansfull, glad och lite rädd. Men mest glad! Ellen sprang ju förra året, så hon uppmuntrar, coachar och ger tips. Ett av tipsen var att öva på att äta och löpa samtidigt, Ta med en banan och se hur kroppen reagerar. Det kan nog vara smart!
 
1x Nykredit Copenhagen Marathon 2013 Maraton   300 DKK
  Evelina Maria Elmgren
    Kortgebyr 0,00 DKK
    Ordregebyr 12,50 DKK
    Samlet pris 312,50 DKK
 
Snart ska jag till skolan på en ny kurs som heter filosofi. Tror den handlar om etik. Sen tar jag turen förbi affären på vägen hem och handlar in till ostkvällen. Ser fram emot att mysa med tjejerna ikväll! Imorgon blir det tapas hemma hos oss. Här är en bild från café kræz, när vi var på kärleksföreläsning och åt tapastallriken (eller iaf det som var på).
 

Duktig

Publicerad 2013-04-11 15:05:14 i Allmänt

Idag har jag varit riktigt duktig! I förmiddags testade jag att löpa ca 22 km, alltså två varv runt Ålykke. Innan trodde jag att jag skulle bli sjukt trött i benen och bara lida, men det gick HUR BRA SOM HELST! Jag hade kunnat löpa en mil till. Igår regnade det så luften var helt syrerik och jag lyckades sätta tempot perfekt. Jag är väldigt stolt över mig själv, eftersom jag aldrig har löpt så långt förut. Bäst av allt var att jag inte fick ont i benhinnorna! Jag tror det beror på att jag masserar underbenen innan varje löp och strechar ut framsida ben efteråt (med en strechövning Lasse har gett mig). Sen gick jag till DanskeBank och upprättade ett konto där. Jag ska byta ifrån Nordea för att:
1. Nordeas personal är otrevliga
2. Jag kan skapa ett konto i Norge och få norskt D-nummer (tillfälligt personnummer) via min internetbank inför sommarjobbet (tack Kjell för tipset)
 
Bra va? Kjell är min rådgivare i allt tekniskt och ekonomiskt och på lördag ska vi deklarera tillsammans. Det blir kul! Vi passar såklart på att äta och träna tillsammans när vi ändå är igång. Kjell kan allt! Här är en bild från vår Lady Gaga-fest för mer än ett år sedan.

Ledig dag

Publicerad 2013-04-11 08:45:10 i Allmänt

Idag är jag ledig, eftersom jag tog en extra lektion igår istället. Jag tänkte löpa, gå till DanskeBank och fixa konto (då kan jag nämligen fixa norskt konto härifrån), och kanske läsa lite. Imorgon väntar ost och vinkväll med tjejerna och på lördag tapas. Det blir en kul helg! Igår var jag riktigt svensk och åt falukorv hemma hos Viktor. Kajsa var också med och vi vardagsmyste med te, pågens kanelgifflar och härliga samtal. Det finns så många underbara människor här i Odense att jag blir alldeles glad bara jag tänker på det. 
 
En härlig människa är fortfarande i Nepal, men nu är det bara 4 dagar kvar innan han kommer hem... Såhär glad kommer jag vara då!

My man

Publicerad 2013-04-10 07:24:34 i Allmänt

Känner ni igen den här snyggingen? Jadå, det är Ole på tur i Nepal. Han kommer inte hem förrän på måndag och jag längtar massor. Något som jag också längtar till är sommaren. Under är bilder på mig och Ole från midsommar förra sommaren! Det var så mycket mygg att en kille hade tagit med sig såna mössor som biodlare har. Perfekt! Man överlecde inte utan. 

Volley!

Publicerad 2013-04-09 16:29:51 i Allmänt

Ikväll är det dax för volleyboll! För precis en vecka sedan kom Pillan till Odense och vi spelade tillsammans. Jag kommer att sakna henne på planen. Som sist äter jag dinkelbullar före träningen. Jag har precis kommit hem från 4 timmars undervisning om njurarnas anatomi. Idag på histologin lärde jag mig ett nytt norskt ord när jag sa till mina norska bordsgrannar att jag blev lite YR av att kolla i mikroskop. Yr betyder tydligen kåt (om våren blir man våryr) och de kollade lite konstigt på mig innan den ena frågade "menar du svimmel?".Här har vi en bild på våryra älgar...
 
 
 
 

Modul 8

Publicerad 2013-04-08 09:50:08 i Allmänt

Nu startar Modul 8. Jag hade gärna haft en veckas lov mellan modulerna, som vi hade förra året, men det ska nog gå att ladda upp batterierna ändå. Jag vet inte varför vi inte har en veckas lov längre, men det finns olika teorier om det:
Rykte 1: Föreläsarna ville ha längre tid att rätta tentorna, därför drog de in på lovet
Rykte 2: En studiesekreterare gjorde fel i starten av terminen, så vi började senare än vanligt, därför har loven dragits in för att kompensera för de förlorade dagarna i starten
Jag vet inte om jag tror på något av dem, men jag hoppas vi får lov till nästa studiestart.
 
Snart ska jag ut och springa. Det blir Munke Mose idag, eftersom jag tog Ålykke igår. Vädret är helt fantastiskt, så det vore inte rättvist att inte vara ute idag. Jag ska bara låta frukosten smälta först. Nu har jag återgått till vardagsfrukosten, som består av gröt med äpplemos. När Pillan var här blev det andra bullar, rättare sagt dinkelbullar, med olika pålägg, kaffe och vitaminbrus. Det var så festligt när hon var här på alla sätt och vis, inte bara frukosten. Nu längtar jag till sommaren, då vi får massa tid att umgås, i alla fall i augusti. Juni/Juli ska jag jobba i Norge. Jag har fått ett jobb på läger, nu väntar jag bara på att få svar från något av de äldreboenden jag sökt.  Men det känns bra att i alla fall ha 2 veckor säkrade. 
 
Ole vandrar i Himalaya, så jag har inte hört från honom på flera dagar. Jag längtar tills han kommer tillbaka!

Fantastiska dagar

Publicerad 2013-04-06 16:31:00 i Allmänt

Jag har världens bästa tvillingsyster, så är det bara. De fem senaste dagarna har varit helt fantastiska, varenda timme. Idag var Pillan och jag på en loppmarknad i Odenses mysigaste kvarter vid HC.Andersens hus. Vi fyndade ramar, ljusstakar och en ljusbricka. Pillan köpte också en fin berlock där det får plats en bild av mig. Jag är glad över att hon tyckte om Odense så mycket, det gör ju jag också, och Odense blev ännu vackrare när Pillan var här. Efter avskedet på stationen kände jag mig otröstlig och grät hela vägen hem. Väl hemma fick jag tröst av Ellen. Det som är bra med vännerna i Danmark är att alla förstår känslan att vara ifrån familjen. Jag gick ut och sprang en runda för att bli glad igen, och mötte såklart ett par tjej-tvillingra i Munke Mose. Jag längtar redan efter min andra halva! Vi har i alla fall bestämt att vi ska besöka varandra minst en gång per termin var, och att vi ska på semester i sommar. Det känns bättre när jag har det att tänka på. Vi får se var jag kommer bo i framtiden, men jag vet att det kommer vara i samma stad som Pillan.

Tillsammans!

Publicerad 2013-04-03 19:06:41 i Allmänt

Nu är min älskade tvilling äntligen i Odense! Igår följde Pillan med mig på volleyboll-träning och var bäst på planen. Kanske vi skulle satsa på en karriär som beach-volleyspelare? Man ska ju vara två på planen...
 
Idag hade jag examen på förmiddagen, sen tillbringade vi hela eftermiddagen på Vestergade, Odenses shoppinggata. Pillan köpte en fin tröja och ett par shorts. Väldigt bra köp som jag kan låna när jag kommer till Uppsala nästa gång. Ikväll ska vi laga flygande Jakob och imorgon ska jag visa hur danskarna festar efter en stor, skriftlig examen. På fredag har vi bokat bord till Café Kræz luksus brunch och på kvällen ska vi se Les Miserables på Odenses mysigaste biograf. Lördag vill jag inte prata om, för då åker hon hem. SOOOOLIGA DAGAR I ODENSE MED VÄRLDENS BÄSTA TVILLING!!!
  
 
  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela