pigenlina

Spotexamen gick bra!

Publicerad 2013-01-24 14:58:22 i Allmänt

Hejdå Modul 6! Resultatet kommer om 6 veckor, så fram tills dess kan jag ta det lugnt. Snart säger jag hejdå till Danmark också och hej till Marocko! Men först hej till vänner och fest. Eleonor och jag unnade oss en runda på stan där vi fann oss varsin partblåsa till ikväll. Jag inhandlade en svart klänning på vero moda och en vit skjorta/blus. Allt för 200 kr eftersom det var rea. Eleonor hittade en väldigt fin vinröd/lila klänning som skriker Eleonor. Spoten kändes väldigt bra, och det märktes att jag hade spot-pluggat, dvs kollat på gamla examen och bilder på preparater. Jag tror att resultatet härifrån kommer gynna slutbetyget på hela tentan! Ikväll ser jag fram emot att slappna av och dansa lite med de här tjejerna... <3
 

Marocko

Publicerad 2013-01-23 11:43:04 i Allmänt

Nu laddar jag om för spotexamen imorgon. Igårkväll var tjejerna här och vi kollade på histologipreparat och gamla examensfrågor. Idag går jag igenom bilderna på alla preparat vi har blivit visade på anatomitimmarna, röntgenbilder och CT-scanningar. När jag inte tänker på gallblåsan eller tuggmusklerna, tänker jag på det här... MAROCKO!
Förhoppningsvis jag och Ole efter ett par dagar surf-kurs

Tenta

Publicerad 2013-01-22 15:58:32 i Allmänt

Mellan kl 9 och 13 satt jag och skrev tenta på universitetet. Jag svarade inte klockrent på alla frågor och det var några saker jag inte visste, men jag tror inte de dåliga svaren överväger de bra, så jag hoppas att jag blir godkänd. Det är inte helt över än, imorgon har vi spotexamen som väger ca 20% tror jag, så jag ska göra extra bra ifrån mig på den tänkte jag bara för säkerhets skull. Det var många som tyckte examen var knepig och jag håller med lite. Vissa saker var ganska detaljerade, men jag tyckte inte det gick dåligt. 
 
Nu värmer jag en bit broccolipaj i mikron och ska ta tag i spotexamen. Det är någon i klassen som har gjort en prövo-spot som jag tänkte gå igenom. Dessutom kommer tjejerna över ikväll och så ska vi kolla på vilka frågor som kommit på tidigare spotexamen tillsammans. Jag har imorgon på mig att plugga också, eftersom spotten inte är förrän påtorsdag. Sen väntar examensfest och Marocko, jag längtar!!!!! Hoppas på såhär soligt väder:
 

Söndagsfrukost

Publicerad 2013-01-20 17:23:08 i Allmänt

Nu är jag igång med att laga en broccolipaj. Den har 30 minuter kvar i ugnen, och jag längtar tills den får komma ut eftersom jag är vrålhungrig. Imorse bakade Eleonor scones till hela Lyckliga Gatan medan jag och Ellen dukade upp med alla pålägg vi hade i kylen. Det blev en riktig mysfrukost med bl.a. kardemummascones, brunost och ägg med svensk kaviar. Mums vad gott det var!! Sen har dagen varit gansk lik de andra pluggdagarna med förmiddagslöpning och examensläsning.
 
Imorgon har Ole examen, lycka till dig dig! Och dagen efter är det min tur. Jag har suttit och gjort gamla examensset och tror att det ska gå ganska bra. Det enda jag är dålig på är syntesen av puriner och pyrimider, som bygger upp vårt DNA och RNA. Ibland får man bara hoppas att det inte kommer någon sådan fråga.
 
Här får ni en bild från frukosten imorse och en tjuvkik på den framtida tavlan...
 
 
 

Inspiration

Publicerad 2013-01-19 12:49:44 i Allmänt

Här är två bilder på tavlor som jag tänkte inspireras av till de tre tavlorna över soffan. På den stora duken ska det vara en naken kvinna som sitter med ryggen till, i en lite ballerinainspirerad pose och med håret uppsatt i knut. Av de två små ska ena likna bilden på de två färgglada kvinnorna i typisk Evelina-style, och den andra bara vara abstrakt. Jag försökte skissa ner mina tankar i paint för att ni skulle förstå bättre. Jag är inte så bra på att måla i paint, men det är tanken som räknas...
INSPIRATION
UPPLÄGG
Färgerna stämmer inte riktigt överrens, men jag tror ni fattar principen.

Mads Mikkelsen

Publicerad 2013-01-18 07:56:09 i Allmänt

Det blev ingen målning igårlkväll, tjejerna och jag gick på bio istället. Vi såg "Jagten" med Mads Mikkelsen. Det var en bra film, men väldigt tung. Mads Mikkelsen spelade dagislärare, som blev anklagad för att ha förgripit sig på ett av barnen, fast han var oskyldig. Bästa vännens dotter (som gick på dagiset) som hade förälskat sig i honom. När han sa att hon skulle ge pärlplatte-hjärtat som hon gett till honom till en av de andra killarna på dagis blev hon ledsen och hittade på att Mikkelsen hade visat sin "tissemand" för henne. Jag ska inte avslöja mer ifall någon annan vill se filmen, men jag kan verkligen rekommendera att se den! Rykten kan verkligen förstöra en människas liv.
 

Sol

Publicerad 2013-01-17 14:55:27 i Allmänt

Nu sitter jag - surprise surprise - och pluggar. Idag är jag inte på WP, utan hemma med mina roomies på Lyckliga Gatan. Ole och jag tog en lite sovmorgon imorse, sen gick jag ut och sprang i vintersolen. Upp med böckerna och datorn på bordet och börja läsa. Eftersom jag redan har tränat kan jag egentligen hålla på hela dagen, men jag blev så sjukt sugen på att måla eller nåt ikväll. Så kanske att jag sätter en tidsgräns, pluggar flitigt fram tills dess och fyller en av dukarna jag fick av tjejerna i födelsedagspresent. Jag fick tre dukar, en stor och två mindre som jag tänkte skulle passa bra ovanför den rosa soffan när de blir klara. Venus födelse hänger ju ovanför den andra soffan, så jag tänkte fortsätta på kvinno-temat och göra soffhörnan till värsta tjejhörnan. Jag tänker mig tre olika tavlor med kvinnomotiv, som ändå passar ihop med varandra och Venus. To be continued... Det var länge sen jag målade nu, Raining men och tavlan på Oles morfar är väl mina enda skapelser i Odense tror jag. Sen var det mammas och Annas tavla i somras.
 
 

Besök

Publicerad 2013-01-15 08:00:25 i Allmänt

Igår fick jag höra att vi har examen precis efter påsk, på tisdagen efter annandagen. Jag ska kolla upp det nogare, men om du vill komma på besök då mamma gör det inget, för jag tror att vi ändå är lediga hela vecka 13, så då kan jag plugga då istället :) Det hade varit väldigt trevligt att få besök till påsken!!
 
Det är många resor jag skulle vilja göra också under loppet av halvåret:
* Tjejtur till Ulrika i Berlin i februari
* Besöka Mats som bodde hos mig när han skulle söka till SDU, som inte kom in här men i England
 
Adios!
 
 

Ost och kex

Publicerad 2013-01-14 11:14:08 i Allmänt

Igår hade vi tjejkväll med ost, kex och pepsi max. Det är perfekt att träna och läsa på dagen, och mysa på kvällen. man orkar ändå inte plugga hur länge som helst. Idag har jag 2 holdtimmar, totalt  4 timmars undervisning på uni. Imorgon och på fredag är jag ledig. Det är bra, för då får jag hela fredag, lördag, söndag och måndag på mig att läsa innan första, skriftliga examen på tisdag. Sen har vi en dag mellan den skriftliga tentan och spot-examen, som är på torsdagen. Den här modulen har gått så fort! Det känns som om jag hade examensläsning för modul 5 igår, men den har också varit väldigt intressant. Jag säger som Dr najeeb: what a wounderful system the body is! Han är en indisk lärare på you tube som många tar till i examensperioden. Han är helt fantastiskt pedagogisk och beskriver B-celler som beutiful ladies, in the middle of attention (=finns i mitten av cell-öarna i pancreas) och D-celler som dogs, they´re everywhere! Tänk så mycket fantastiskt som sker i kroppen hela tiden. Ibland blir det lite för stort att tänka på.

Tjejkväll

Publicerad 2013-01-13 13:54:37 i Allmänt

Nu har jag precis kommit tillbaka från en solig löprunda med Ole. Det var skönt, men såklart jobbigt.Vi sprang runt nåt som kallas Ålykke, där det går en å och där det betar kor (iaf på sommaren). Nu ska jag återgå till läsningen fram till 8-tiden ikväll då tjejerna kommer hit på en catch up-kväll. Det blir supermysigt! Här är en bild på min snabba man:

Tacokväll!

Publicerad 2013-01-11 07:50:35 i Allmänt

Ikväll ska tjejerna och jag ha tacokväll och se på norska idol. Ett perfekt avslut på den här plugg-veckan! Innan dess blir det träning, plugg och skola. Inför marathon tänkte jag börja med att löpa sammanlagt 3 mil i veckan, sen öka till 3,5 och till sits 4. Eftersom mitt schema ser olika ut varje vecka, tänkte jag anpassa antalet löpdagar efter det och på så sätt få olika distanser och upplägg. Jag tror det är bra med variation! Den här veckan till exempel har jag inte så mycket skola, så då sprider jag ut de 3 milen på 4 löppass. Någon annan vecka kanske jag har massa lektioner, och då kan jag ta två 1,5 milare.
 
Ha det bra!

Oriental corner är äntligen fullbordat!

Publicerad 2013-01-10 08:34:34 i Allmänt

Nu är det redan torsdag! Jag är ganska trött, men väcker mig själv med lite morgongröt, vitaminbrus och kaffe. Idag är jag ledig och tänkte ägna dagen åt löpning på förmiddagen och läsning resten av dagen. När jag bodde själv kunde jag plugga hemma utan problem, men nu tycker jag det är skönast att sitta på WP i lugn och ro utan att tappa koncentrationen. Där får man sitt eget lilla läse-bås och kan sitta med datorn, böckerna och sina anteckningar. Det blir mycket skriverier om examensläsningen märker jag, men det är det som fyller dagarna just nu.
 
Nu vet jag! Jag kan berätta om den nya familjemedlemmen på Lyckliga Gatan: ett orientalist tebord som fullbordade oriental corner (hoppas du la märke till ordvitsen pappa). Ska fixa en bild med slutresultatet till imorgon, to be continued...

Drömanalys

Publicerad 2013-01-08 16:06:29 i Allmänt

Nu sitter jag på WP och läser och läser. Jag ska nog byta från fysiologi till anatomi för att få lite variation. Tidigare idag tog jag en löprunda, och jag körde på ganska hårt, även om jag inte löpt på hela julen. Det kändes i andhämtningen! Jag kände mig som en med väldigt dålig kondition, men det är alltid värst att komma igång. Sen var jag tvungen att cykla ut till uni och hämta datorladdaren, som jag glömde kvar igår, och vidare till WP, eftersom det är mycket mysigare att läsa här. Om en timme kommer Ole tillbaka från undervisningen och då blir det en eftermiddagspaus med hemmalagad risifrutti.
 
I natt drömde jag om morfar. Han hade en mörkblå finkostym med massa utmärkelser på (ni vet guld- och silvermärken) och såg glad och närd ut. Han verkar ha det bra uppe i himlen! Men jag tror kanske han går med flanellskjorta till vanligt. Så idag tog jag på mig två ringar, en från mormor och en från farmor för att forstätta på släkting-temat. Här är lite bilder från min gamla mobil som jag hittade på datorn! De togs inte igår...
 
Ha en bra dag! kramar från Lina

Uni

Publicerad 2013-01-07 08:17:47 i Allmänt

NU är examenläsningen igång! Idag planerar jag att sitta på universitetet större delar av dagen och plugga. Igår kväll lagade jag risgrynsgröt så att jag kan ha risifrutti till mellanmål på skolan. Det är alltid skönt att komma hem, men lovet var så härligt att jag inte riktigt är redo för Odense än. Men nu har jag peppat mig själv till examensveckor, genom att tänka: gör det klart, gör det bra, sen väntar Marocco! Det funkar.
 
Idag har jag på mig den fina Odd Molly-tröjan jag fick av Pillan i julklapp. Jag använde den mycket i Norge också och har hittills fått mycket beröm för den. Tusen tack för den!
 

Back in O-town

Publicerad 2013-01-06 17:12:46 i Allmänt

Nu är jag tillbaka i Odense efter ett väldigt härligt lov! Åh, så bra jag har haft det. De första dagarna spenderade jag i Sverige med alla mina fina släktingar. Först i stockholm, sen i skåne. Efter det tog jag flyget från Köpenhamn till Stavanger och Ole. Vi jobbade på Systrarna Grene sammanlagt 36,5 timmar, vilket kommer ge mig ca 5000 nok. Härligt med lite extrapengar! Nyår firades också i Stavanger med Oles kompisgäng. Där har de som tradition att tjejerna äter middag för sig, och killarna för sig, sedan möts de på 12-slaget. Så jag firade med tjejerna, som var ett underbart gäng. Nyår är Oles och min 1-årsdag, men eftersom vi inte var så mycket ensamma under lovet unnade vi oss att stanna i Köpenhamn på väg hem till Odense och bo på hotell. Så igår kväll åt Ole och jag på fransk resturang och bodde på Grand Hotell. Det var ett väldigt bra avslut på ett grymt bra lov, och en väldigt bra start på det nya året. Jag hoppas att alla där hemma har det lika bra som jag, och att Pillan och Andreas njuter av livet i asien. Nu går jag in i examensperioden, med tentaplugg från morgon till kväll. Önska mig lycka till!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela