pigenlina

Hej hopp!

Publicerad 2013-07-28 22:05:19 i Allmänt

Idag var det kulturcafe på Frambu med førfattarkurs, dramakurs, musikkurs, konstnærskurs och fotokurs. Alla var med på en av grupperna på dagen och sedan visades verken upp på kvællen. Det var dikter, skådespel, tavlor, dans och sång. Deltagarna gav en del av sig sjælva och jag skrattade, fick gåshud och applåderade tills hænderna værkte. Imorgon bær det av till Tusenfrid, ett tivoli i Oslo. Det blir GØY!
 
 
 

Frambu

Publicerad 2013-07-27 19:38:00 i Allmänt

Nu ær jag på Frambu, ett læger før barn och ungdomar med ovanliga diagnoser. Jag har varit hær sedan i måndags och kænner redan nu att det ær det bæsta jag har gjorti hela mitt liv. Både hjælpare och deltagare ær helt fantastiska och det finns så mycket glædje och kærlek att jag blir helt varm bara av att skriva om det. Ikvæll ær det disco och då får vi se om deltagarna har lært sig något på flørtning-, DJ- och dørrvaktskurserna som var igår. 

Dagens ros

Publicerad 2013-07-16 19:49:17 i Allmänt

Går till den äldre man som gav mig sin näsduk när jag började blöda näsblod imorse. Jag var ute och sprang, när näsan plötsligt började rinna. Den äldre mannen med hund gav utan tvekan ifrån sig näsduken i tyg när jag frågade efter papper. Den ska jag tvätta och alltid ha med mig i fall att någon annan börjar blöda. Kanske det kan bli en lyckonäsduk som vandrar från hand till hand (eller näsa till näsa). Tack!
 

Skoleboller

Publicerad 2013-07-15 18:04:54 i Allmänt

Igår bakade jag och Livi skoleboller. Det ær norska bullar av vanlig søt vetedeg med vaniljkræm i mitten (som ett wienerbrød) och glassyr och kokos på. Supergott! Jag ska baka på landet, jag lovar. På jobbet idag fick jag reda på varfør det heter skoleboller, en fråga jag har lurat på længe. En av mina kollegor var tydligen slækt med uppfinnaren av bakverket, som hade ett bageri precis vid en skola och brukade baka såna bullar. Skoleboller! Nu har jag bara 4 dagar kvar på jobbet hær i stavanger, helt sjukt. Den hær sommaren har sprungit fram. På søndag bær det av till oslo och Frambu-lægret. Jag glømde sæga.. Jag har lært mig virka! Eller hekla som det heter på norska. Jag sæger bara en sak.. Årets julklapp blir ett lapptæcke. Haaa deeet!
 

Sommaren med Ole 13

Publicerad 2013-07-12 19:15:42 i Allmänt

Idag fick jag min första Norska lön! Det var härligt. Jag har också laddat över bilderna från kameran, så här kommer en "sommaren (hittills) med Ole 13"!
Jag kom till Stavanger on my own, utan Ole, och spenderade det första dagarna med familjen och den nya arbetsplatsen. Jag och Livi satt på terassen och åt glass och planerade en resa till Kongeparken.
Sagt och gjort, två veckor senare bar det av till Kongeparken, där vi träffade Brum och Brummelina. Åkbanden sattes på, och vi prövade nästan alla karuseller...
Livi har äntligen blivit tillräckligt lång för att få åka allt...
Vi åkte också nordanvinden, den värsta karusellen på hela stället. Aldrig mer. Tänk er en tvättmaskin satt på högsta centrifugering och med luckan uppåt. Eller en salladstorkare. Så var nordanvinden.
Bikupan åkte vi däremot flera gånger. 
Sist men inte minst besökte vi chokladfabriken, där man fick höra om och äta underbar choklad. 
Brum fick en hejdå-kyss...
I början av den här veckan hade både Ole och jag tre dagar ledigt, så vi drog till hyttan på Varaldsøy. För att ta sig dit måste man åka två färjor.
Resan tar ca 4-5 timmar med bil + färja, och på den tiden får man se massa vacker natur och livsfarliga vägar. Ju snirkligare, desto bätte verkar norrmännen tänka, och gärna så smalt som möjligt.
Väl framme på den norska hyttan i inte så norska alibaba-byxor...
Ole gungar!
Anna och Robban, den här älgen kanske är nåt för er nya lägenhet!? Barometer och väggprydnad i ett!
Dag två på hyttan tog vi en långpromenad och spontanbadade i en (iskall) fors.
Blommor till bordet...
Dag tre hälsade vi på grannarna... Massa kor och en häst som trodde att den var en ko...
Ole var rädd för djuren och agerade kameraman på sidan. Inte konstigt när han fick de här blickarna.
Solen sken, vattnet glittrade och Ole hoppade i plurret.
Sommaren är inte över än, snart får ni höra mer om katternas äventyr!
 

Update

Publicerad 2013-07-06 23:30:03 i Allmänt

Nu var det längesen jag skrev! Dax för uppdatering. Här rullar sommaren på. Det är så olikt från förra sommaren, då tiden gick i snigelfart på jobb. Nu flyger timmarna och dagarna iväg eftersom jag har det så kjekkt (som norrmännen säger). Imorgon jobbar jag kväll, och sen har Ole och jag tre dagr ledigt, som vi tänkte spendera på hans hytta. Inte den uppe i bergen dock, det tar lite för lång tid att åka, utan en nämare. Den har jag aldrig varit på, så det ska bli kul. Imorgon tidigt ska jag skjutsa Kari till flygplatsen, hon ska till Grekland. Det betyder att jag kommer sova ensam i det här stora huset natten till måndag, eftersom Ole jobbar natt. Det blir spännande. Jag har bara 9 jobbdagar kvar där jag arbetar nu, helt sjukt. Landet, here I come!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela