pigenlina

Bra dag

Publicerad 2013-06-29 22:49:12 i Allmänt

Idag har jag haft en sjukt chill jobbdag. Vi har grillat, spelat volleyboll och kort, ætit blåbærspudding och æppelkaka. Mycket bættre blir det inte. Jo, vi harspelat biljard också. Jag klarade och vinna en gång. Imorgon och måndag tisdag ær jag ledig, och tænkte fylla dagarna med follbollsmatch (hemmalaget viking mot rosenborg), målning och Kongeparken, ett nøjesfælt. Det blir bra dagar! Jag hoppas på sol så att jag kan ta årets førsta dopp och kanske spela lite beachvolley. Hoppas ni har det lika bra som jag. Haa deet!

Ole Brum

Publicerad 2013-06-24 18:05:49 i Allmänt

Det här är Oles favoritballong, som han har haft i 16 år. Sedan 1997. Den föreställer Ole Brum (Nalle Puh på svenska) och det var lite därför han köpte den. Kanske jag ska köpa mig en ballong på onsdag, då jag och Oles syster Livi (och kanske någon till) planerar att dra till Kongeparken, ett nöjesfält här i Stavanger. Idag har både Ole och jag jobbat, och nu tänkte vi gå ut och springa. Ole ska visa en runda runt Mosevannet, det blir nog fint. Ikväll ska jag skypea med Pillan, det blir också fint. Ha en bra kväll allihopa!
 

God natt

Publicerad 2013-06-21 23:52:31 i Allmänt

Ett snabbt inlægg innan jag går och lægger mig... Idag har varit en bra dag. Frukost med Ole, jobb, nytt blogginlægg från Pillan. Jobb var inte så længesen, men de två andra var ;) idag har det regnat hela dagen, det ær ju midsommar. sov gott!
 

Löpning, byen, café

Publicerad 2013-06-19 23:49:05 i Allmänt

Idag började jag dagen med en löptur runt den lilla sjön nära Oles hus. Det är bara en kilometer runt, så jag tog fem varv, men det blir en bra "innan-frukost-runda" och jag funderade på att börja löpa intervaller. Eller två varv, styrka mellan, två varv, mer styrka osv. När Ole kommer hit ska han visa mig ett längre spår i skogen. 
 
Efter det gick jag ner på stan. Den ligger ungefär en halvimme bort, och jag hittade dit helt själv. Det var bara raksträcka, så det kanske inte var så märkvärdigt, men ett litet steg för mänskligheten och ett stort steg för Evelina. Där möttes jag upp av Maggi, som visade mig killarnas favoritcafé. Där fanns god öl och spel. Vi spelade TP och jag förlorade, men cafébesöket var väldigt trevligt för det. Efter det gick vi hem till Maggi, åt hamburgare och kollade på Poirot (ja, jag googlade stavningen). 
 
Nu har jag varit hemma ett tag, och träffat Oles största lillasyster Kari, som kommit tillbaka från Bergen. Det är kul att jag kommer hinna hitta på så mycket med dem i sommar. Det här besöket är liksom inte beroende av att alla är hemma under just de tre dagarna jag är där, utan nu har vi fem veckor på oss. Trevligt! Jag har även hunnit med att prata med både mamma, Pillan och Ole, så socialt sätt känner jag inte att jag saknar någonting. Men jag glädjer mig som ett barn till augusti och en heeel leeedig månad med mina älsklingar, er!
 
 
 
 
 

Andra dagen på jobbet...

Publicerad 2013-06-18 23:01:52 i Allmänt

...Gick bra! Jag kände redan när jag kom att läget kändes bekvämt och under kontroll. Idag gjorde jag lite mer, och lärde känna de boende lite bättre. En av medarbetarna sa att jag hade god kommunikation med de boende. Tummen upp! Att vara svensk är ju alltid en ice breaker. 
 
På förmiddagen gick jag runt lite i nabolaget och kikade i några butiker. Nu är jag ledig i två dagar, och tänkte umgås lite med en av Oles vänner imorgon. Det är bra att han har så kul vänner, nu när jag ska dela dem i sommar. Nu är det alltså bara två fridagar kvar innan jag får träffa min prins. Under tiden får jag pussa på den här bilden...
 

Stavanger

Publicerad 2013-06-17 22:05:21 i Allmänt

Hej hopp! Här kommer en hälsning från Stavanger. Idag jobbade jag första passet för sommaren, vilket gick bra. Jag tror att det kommer bli en riktigt fin sommar här. Än sålänge är det bara jag och Oles familj i huset, men på torsdag joinar Ole oss också. Förutom att jobba har jag ätit middag med familjen och besteföräldrarna, och lärt känna Liv Kristin lite bättre. Vi gjorde sommarplaner och imiterade Ole och Torkild. Nu ska jag sova. Jag sov lite oroligt inatt eftersom jag var nervös inför jobbet. Nu ska det nog gå lite bättre. Jag har installerat mig på gästrummet, och packat in kläderna i garderoben. På torsdag ska jag möta Ole på flygplatsen, precis som han brukar göra med mig. Det blir verkligen ombytta roller! Här är en bild från förra gången, då Ole och hans två systrar mötte mig på Sola (Stavangers flygplats).
 

GRATTIS OLE!

Publicerad 2013-06-14 09:39:20 i Allmänt

För 23 år sedan föddes Ole Magnus Bjørgaas Helle, en norsk gutt som skulle komma att bli älskad världen över. Ole tillbringade den första tiden i Kina och Nepal, och kunde faktiskt kinesiska på en tidspunkt. Nǐ hǎo, hade Ole sagt, om han mötte er på gatan som liten. När Ole var liten tyckte han om att leka med sin docka, men avskydde råttor. Detta för att en råtta hade bajsat på honom en morgon när han vaknade. 
Ole beskriver sig själv som en "raddis", vilket inte betyder rädisa, utan radikal, politiskt. Och i hårväg... Oles mamma har berättat att alla barnen fick ett visst antal pengar till hårklipp per år, och att Ole valde att spendera alla sina hårpengar det året på att skaffa dreads. Idag, när Ole går till frisören, nöjer han sig med ett hårklipp och en vaxburk.
Ole har många fina vänner, inte bara i Norge och Danmark, utan i hela världen. Varför är inte så svårt att räkna ut. Ole är en kille som älskar att umgås med sina vänner och alltid ställer upp. Det är lika kul att slappna av med Ole, som det är att diskutera något med honom. Ole vet vääldigt mycket om världen, och har en förmåga att  göra allt intressant. Även om lyssnaren inte alltid kan så mycket om politik, eller huvudstäder...
Oles bästa vänner hemifrån...
Nya vänner!
 
Ole bryr sig inte bara om sina vänner, han bryr sig också om sin familj, vilket inte är så konstigt. Familjen Bjørgaas Helle är en underbar familj, som välkomnar alla med öppna armar. Men Ole bryr sig även om andra familjer i andra länder, fattiga som rika, små som stora.

Ole och morfar Bjørgaas, en stor förebild i Oles liv.
Med familj och släkt i Italien!
Med Evelinas familj i Munke Mose!
Med guddottern i Bolivia!
 
Ole har varit ett år i militären. Där lärde han sig att ta hand om sårade personer och bädda sängen oklanderligt. Sanitet betyder inte toalett, utan medicin, och det var det Ole ansvarade för. Efter året i militären började Ole medicinstudiet i Odense, Danmark...
I Odense, Danmark gjorde Ole familjen stolt genom att både prestera i skolan och socialt. Eter 2,5 år på studiet har han klarat allt, och dessutom hunnit med att hjälpa yngre studerande med bokförsyning och koagulationsprocessen. Vid sidan av studiet spelar Ole trummor i ett band ("Tack för kaffet"), och fotboll i FC FADL. Ole tycker också om att bjuda hem killarna på fotboll framför TVn, speciellt om Liverpool eller Viking spelar. Han har även tid att umgås med sin flickvän, som han träffade ett år in på studiet. Woho, nu blir det spännande...
Den 1 januari 2012, en kvart efter 12-slaget, skakade Evelina och Ole hand för första gången. Evelina hade sett honom på tomtegröt hos Maren några veckor tidigare, och tyckt att Ole var den snyggaste hon sett. Där börjar historien om Ole och Evelina, som fortätter än idag <3
Ole följer med på svenska traditioner...
Och Evelina lär sig de norska...
Idag vill jag passa på att gratulera Ole på 23-årsdagen, och tacka för att jag har fått vara med på 1,5 av de åren. Ole, du är den snyggaste, smartaste, roligaste, modigaste, mest sociala och dansanta killen jag mött, och att du klarar av att vara allt det på en gång är helt fantastiskt. Hoppas din födelsedag blir världsklass!
 
 
 
 
 
 
 
 

2 down, 1 to go

Publicerad 2013-06-12 15:27:49 i Allmänt

Nu är den skriftliga examen avklarad, och den praktiska examen i cervikal och thorakalteknik. Imorgon väntar generalrepetition av lumbal och bäckenteknik, inför den sista examen på fredag. Puh! Nu är jag trött på examen alltså! Men kiropraktortentorna är faktiskt roligast. Du har 5 olika stationer, med 8 minuter på varje station. På en station kan det vara 4 uppgifter, till exempel ett setup, en rörelsespalpation, en impuls osv. Man blir lite svettig och röd om kinderna, men det är också något annat än att sitta och skriva i fyra timmar. Idag har Ellen (som har sommarlov) lovat att laga mat till oss. Jag tänkte även börja tvätta och packa, eftersom jag åker redan på lördag. Marens kompis Christian hämtar henne med bil, så jag åker med dem till Kristiansand, sover över där och åker vidare till Stavanger på söndagen. Nu har jag gått två år på utbildningen. TVÅ ÅR! Det är helt sjukt. Och snart ska jag vara borta från tjejerna en hel sommar. Jag kommer sakna er!
 
 
 
 
 
 

Jobbat på brännan

Publicerad 2013-06-10 20:39:23 i Allmänt

Idag var det nog varmare i Odense än i Spanien. Eftersom det är dagen innan examen ska jag redan kunna allt, och därför spenderades dagen på en filt på minigolfbanan på gården.Lovely! Imorgon är det tenta-dax, och jag ser fram emot att få modul 8 överstökad. Jag känner mig klar och förberedd, och då brukar tentorna vara roliga. På fredag fyller Ole år, vilket passar bra, eftersom jag har min sista examen då. Vi ska fira med middag och vänner. Om vädret tillåter börjar festen i Munke Mose, där resten av min klass håller till. Allt har blivit så grönt och fint nu, och när Ole och jag sprang i Ålykke igår kände vi knappt igen oss. Sist vi löpte där var innan maraton... Det såg ut som en regnskog. Snart får jag göra ett albulm som heter "Sommaren med Ole 13".
 
 
 

Bolbro gymnasterne

Publicerad 2013-06-08 11:36:30 i Allmänt

Nu kanske ni tror att jag råkade särstava rubriken, men det är så det skrivs på danska. Igår tränade Kajsa och jag med Bolbrogymnasterna (på svenska!), och vi var väldigt duktiga! Några av volterna har jag inte gjort på flera år, och jag är stolt över att jag ens vågade hoppa trampett. Det känns inte lika naturligt längre att springa det fortaste du kan mot ett fast föremål, som skjuter dig flera meter upp i luften. Många av gymnasterna vara riktigt duktiga och jag fick se volter som jag inte ens sett på tävling. Coolt! Det var en riktig gympahall med grop, mjuka mattor, trampoliner och tumblinggolv. Skönt att slippa plocka fram och undan innan och efter varje träning. Idag är jag trött i kroppen och försöker plugga på WP. När jag känner att jag kan det mesta blir jag lat och orkar inte plugga mer. Samtidigt finns det inte så mycket annat att göra etersom alla andra pluggar. Dagens I-landsproblem. Jag längtar extremt mycket till sommarlovet, men är samtidigt nervös, eftersom störstadelen av sommaren kommer spenderas i Stavanger. Det är alltid annorlunda att inte vara på hemmaplan. Mest nervös är jag för att inte hitta. Jag har ju sämst lokalsinne och ska cykla till jobbet varje dag. Men men, det löser sig alltid. 
 
Gamla gymnaster prövade lyckan pånytt!

Gympa

Publicerad 2013-06-07 16:48:06 i Allmänt

Ååhh, jag blir så avundsjuk när jag ser bilder på familjedagar i Sverige!! Så nu har jag klippt in mig och Ole på en av bilderna, för att det ska kännas som om vi var med. Det känns lite bättre... 
 
Här är examensläsningen i full gång, men ikväll avbryter Kajsa och jag plugget med gympaträning! Det är open training med Bolbro-gymnasterna, och vi tänkte gå dit. Spännande! Det är ett riktigt bra lag, som tävlar i DM och förmodligen gör mycket svårare volter än vad jag någonsin kunnat. Kul ska det bli i alla fall, och efteråt ska Kajsa och jag laga falukorv och se på Americas next top model. En riktig tjejkväll.

6 Juni

Publicerad 2013-06-06 17:18:12 i Allmänt

Idag var det massa kärlek på WP, för de äldsta läkarstuderande skrev sin sista examen. Familj och vänner var här för att fira dagen. Imorgon är kiropraktorerna klara. Det känns lite overkligt att tänka på att det är jag som står där om 3 år. Jag ser fram emot det, men är samtidigt glad över att jag har 3 år på mig att bli riktigt duktig. Hade det varit imorgon skulle jag få panik!
 
Idag har jag skrivit klart på uppgiften i filosofi som vi kiropraktorer ska lämna in. Den är extremt tråkig och onödig, men obligatorisk. Det enda som var kul med den var att en av författarna till referenserna jag använde mig av hette Susanne Balle. 
 
Hoppas ni har firat nationaldagen mer än jag! 
 

Bikini

Publicerad 2013-06-03 11:54:06 i Allmänt

Jag har fått en ny bikini av Ole! Vi gick in på HM och valde den finaste tillsammans. Den är inte riktigt samma färg som på bilden, utan mer lysande, om ni förstår vad jag menar. Korallrosa/orange. Så nu ska jag och Ellen lägga oss på gården och plugga i solen. Det är sommarväder i O-town! 

Whop whop!

Publicerad 2013-06-01 18:31:46 i Allmänt

Både igår och idag har det varit strålande sol. Igår eftermiddags spelade tjejerna och killarna fotboll, Norge mot Danmark (Sverige åkte ut i semifinalen) och vi cheerade. Det var en perfekt dag för fotboll, och många från skolan kom och såg på. Jag är väldigt nöjd med cheer-teamet (Scandinavian Spirits), och danserna var väldigt uppskattade. De norska tjejerna vann på damernas sida, och de danska killarna vann på männens sida. Men Ole (som spelade) var nöjd ändå, för han gjorde ett mål. Det stod 2-2 efter 90 minuter, Ole gjorde det andra målet, och Danmark vann på straffar (precis som förra året!!). 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela