pigenlina

Tågresan

Publicerad 2013-09-30 14:34:00 i Allmänt

Tågresan hem var ett rent nöje, eftersom jag åkte med mormor. Tyvärr mådde jag lite illa, trots åksjuketablett. Jag har kommit fram till att man mår mer illa i förstaklass, eftersom fönstrena är större och allt bara svichar förbi. Men jag tackar ändå mamma för att hon var så snäll och fixade biljetten till mig! Ole kom och hämtade mig på stationen och bar den tunga väskan hem till mig. Där bjöd jag på mammas kakor (de som var kvar efter tågturen) innan vi gick och la oss. Till frukost blev det välling, äggsmörgås med Kalles kaviar, vitaminbrus och bulle. En riktig Sverige special. Ikväll ska jag och Kajsa på cheerleading, det blir kul!
 

Tacos och tavlor

Publicerad 2013-09-28 09:18:39 i Allmänt

Igår handlade Pillan och jag in duk till Anna och Robbans älgtavla. Min idé var att vi skulle måla den tillsammans, och det gjorde vi. Plus en surprise... Hon får båda idag på familjemiddagen. Innan vi målade åt vi tacos tillsammans med Björn och röstade på de tre viktigaste tacosingredienserna. Förutom själva tortillan röstade jag på tomat, majs och ost. och då menar jag också framför köttfärs. Om jag fick välja fyra hade jag valt creme fraiche också (eller guck!). Nu ska vi duscha och lägga ansiktsmask. Sen blir det en tur på stan innan familjen kommer. Det här blir en bra dag!
Ole, vad tror du om en sån här tazzel till draperiet framför vår walk in closet?
 

Eve of Sweden

Publicerad 2013-09-27 09:42:19 i Allmänt

Nu är jag tillbaka i hemlandet, och gissa om det är härligt! Igår tog jag mig på egen hand till Pillans skola, där jag var med på hennes dissektionslektion. Det var bra med repetition, nu kan jag alla strukturer i benet igen. Sedan handlade vi in till bakad potatis, som vi åt på kvällen. Nu har jag precis ätit frukost och gjort mig en kopp te. Pillan och Björn har gått till skolan, så innan vi möts på stan har jag lägenheten för mig själv. Jag tänkte diska, duscha och kanske plugga lite. Eller bara ta det lugnt. Imorgon kommer stora släkten på besök till Uppsala, DET har jag längtat efter. Det ska bli så kul att se alla igen!!
TACK till min vackra syster och ståtliga björn som låter mig på här :)
 

Ich bin erkältet

Publicerad 2013-09-25 11:11:16 i Allmänt

Jag är förskyld. Hoppas det mesta försvinner till imorgon. Det började med halsont igår, och fortsatte med täppt näsa och huvudvärk idag. Det blir ingen volleyboll (utomhus, barfota) idag, istället får jag fylla kvällen med packning och kanske lite plugg. Igårkväll gjorde Ole och jag egna chicken nuggets. Vi panerade kyckling i ägg och cornflakes, och gjorde potatispåtar till. Det blev riktigt gott, men jag saknade den sötsura såsen från McDonalds... Imorgon åker jag till Sverige. Jag längtar helt sjukt mycket och hoppas att mamma har bakat chocolat chip cockies. Hoppas den här dagen går fort!
 
 
 

Cheerleading

Publicerad 2013-09-24 08:33:41 i Allmänt

Cheerleadingen var riktigt kul! Vi tränade i 3 timmar på lyft, hopp, sparkar, kooreografi, styrka och smidighet. HC Odense har sagt att de vill sponsra med kläder och skor om vi uppträder på deras hemmamatcher. Det hade ju varit helt fantastiskt! Målet är att träna två gånger i veckan, en i en vanlig gymnastikhall och en i en hall med mattor så vi kan öva volter. Det är bara att börja strecha spagaten igen och plocka fram modet. Nu ska jag lära mig gå ner i split och göra stillastående salto!
 

Skrivbordet är vitt!

Publicerad 2013-09-23 16:21:41 i Allmänt

Nu är skrivbordet klart, och jag har till och med köpt ett skrivbordsskydd så att jag inte förstör den nya fina ytan. Eftersom jag inte hittar sladden till kameran, så blir det en webcam-bild på skrivbordet. Idag ska jag på riktig cheerleading. Det har startat ett nytt lag i Odense och idag är första träningen. Jag ska gå dit och se om det är kul och seriöst. Hoppas det! Och såklart... ett STORT grattis till Anna och Robban!!
 

Skrivbord

Publicerad 2013-09-19 19:53:40 i Allmänt

Jag har köpt ett skrivbord på danmarks motsvarighet till blocket. Det kostade 400 kr, och så lyckades jag få det hemkört för 100 kr extra. Sen köpte jag färg och sandpapper på Silvan och började projektet "vitt skrivbord". Efter många timmar på balkongen med sandpapper och pensel i handen är det nästan färdigt. Imorgon lägger jag upp bilder på det färdiga resultatet. Idag får ni en "Före" bild. Förutom att måla har jag varit i ringsted på klinikophold. Det ligger på Själland, alltså mot köpenhamn. Det var superkul och jag fick göra neurologisk undersökning på en patient, samt se ett barn bli behandlat. Jag ska dit imorgon igen. Därför går jag och lägger mig tidigt eftersom tåget går 06.47 imorgon. DET är tidigt!
 

Yoga

Publicerad 2013-09-16 16:36:56 i Allmänt

Idag ska jag på yoga och göra mamma stolt. Det passar väldigt bra eftersom jag är trött i knoppen och kroppen, och det har spöregnat hela dagen. Den här veckan är kort skolmässigt, för på torsdag och fredag ska jag till en kiropraktor i Ringsted. Vi kiropraktorer har klinikophold den här modulen. Det ska bli spännande! Kliniken ligger som tur är nära tågstationen, så jag finner nog vägen. Nästa vecka går jag också bara till onsdag. Sen bär det av till Uppsala, där jag ska träffa min kära familj. Som jag längtar! Det var inte så längesen jag var hemma, men det blir ändå skönt med en liten paus. Igår lagade Ole och jag gulasch. Det stod i receptet att man skulle ha i oregano, så soppan smakade lite pizza men var god ändå. Ole hade bakat bröd, så det blev soppa med bröd i riktig höststil. Här är några gamla höstbilder från första året på europaskolan!

Söndagsläsning

Publicerad 2013-09-15 10:48:00 i Allmänt

Igår tog jag ledigt från allt plugg och hade en lördag fri från läsning. Det var skönt! Jag hjälpte till att tvätta väggar i den nya volleybollhallen, såg på när Eleonor och Ellen tävlade i crossfit, gick på den stora second hand-butiken vid Bazaren, sprang runt ån, virkade och såg på film. Mitt nya virk-projekt är grytlappar (se inspirationsbilderna under). Så idag har jag massa energi till läsning och spenderar dagen på WP. Det är helt tomt i den läsesalen jag sitter i nu, vilket är väldigt skönt. Då kan man också passa på att ta egobilder med webcamen till bloggen. 

Helg

Publicerad 2013-09-13 14:50:44 i Allmänt

Nu börjar helgen. Inte för att jag har planerat något särskilt, men helg är alltid helg. Man har tid att komma ikapp i skolan och med sömnen. Igår hade Ole och jag datekväll med ungersk mat. Det var supermysigt och Ole hade med sig jordgubbar med mjölk till efterrätt utan att jag hade frågat. Vilken kille!
Nu när Svenska Hollywoodfruar är igång igen, ser jag såklart på det. Ibland känner jag mig som Maria, när hon hittar på egna ord. Jag har börjat använda mig av det bästa från tre världar, och pratar nu svorskansk (=svenska-norka-danska). Om jag skriver byggningar istället för byggnader, och börjar sjunga "Hurra för deg som fyller ditt år" på någons födelsedag, får ni inte ta illa upp. Det är bara så det har blivit.
Den 3 oktober fyller Maren år och ska ha kändisfest. Jag hoppas att Ole vill vara ett kändispar med mig (jag röstar såklart för Beyonce och Jay Z).
 
 

Csirkepörkölt

Publicerad 2013-09-12 15:04:18 i Allmänt

Idag ska jag laga Csirkepörkölt till mig och Ole. Vi har inte varit ensamma på väldigt lång tid, därför ska det bli skönt med en datekväll. Tidigare idag har jag varit ute och sprungit runt min kära å och gått i skolan. Idag var första gången sedan efter sommaren som jag inte kände mig i dålig form. Det gick lätt att andas. Härligt att vara tillbaka! Dock hade jag så mycket träningsvärk i armar och bröst att turen inte var så smärtfri ändå. Nu läser jag om hjärnans anatomi, så ni kan förstå att jag behövde en bloggpaus och en kopp kaffe.
 
Nu har jag skrivit tråkiga inlägg flera gånger på rad, så nästa blir ett "Evelina genom tiderna", bara för att hotta upp stämningen på bloggen. Glädj er!
 
 
 

Volleyboll

Publicerad 2013-09-11 20:02:24 i Allmänt

Nu har jag precis kommit hem från volleybollen, ätit det sista av min panerade fisk och duschat. Imorse firade vi Mikael, Oles kompis från Stavanger som kommit till Odense från Ungern. Vi har gjort det till en tradition att fira varandra med frukost här i Odense. Det är väldigt mysigt!
Idag har jag även lärt mig att göra en neurologisk undersökning med allt vad den innebär. Så nu kan jag testa känseln (sensoriken), motoriken, reflexer mm. och införskaffat en reflexhammare och en liten ficklampa som man kan lysa folk i ögonen med. är det någon som ställer upp näst nästa helg?? 
 

Fitness world

Publicerad 2013-09-10 14:17:26 i Allmänt

Jag har bytt gym, eftersom de flesta som tränade med på OBBC gick över till Løfteriet. Jag bytte dock till Fitness world, så att jag kan gå på fler pass och träna både yoga och styrka. Idag ska jag gå på mitt första pass: Crossfit Energy, som enligt Kajsa ska vara väldigt bra och jobbigt. 
Tidigare idag har jag varit på skolan, och igår följde vi Norges valvaka. Norge fick ett regeringsskifte och en ny statsminister (en kvinna!). Jag är inte så insatt i norsk politik, men de flesta jag känner röstade på AP och den gamla statsministern Jens Stoltenberg. Nu sitter jag och skriver ner alla undersökningar jag ska kunna i kiropraktiken. Det är MÅNGA!
 

Måndag

Publicerad 2013-09-09 12:46:40 i Allmänt

Nu sitter jag på WP och läser om neurotransmitters. Det är kemiska ämnen som sköter kommunikationen mellan nervceller. Tidigare idag åt jag frukost med Ole och storhandlade inför den kommande veckan. Jag frågade Ole vad vi skulle laga för mat, och han svarade att det var längesen vi åt "chichupöchö och sådana där...". och därför handlade jag in till csirkepörkölt och nokedli. Ole har köpt en ny TV (likadan som Annas vita) som han ska sätta upp idag. Det blir spännande att se!
Jag längtar väldigt mycket till min långhelg i Sverige. Jag ser fram emot att göra massa mysiga saker både i Uppsala, Strängnäs och kanske Stockholm. kanske bruncha med syrran? Torsdagen och fredagen veckan innan det ska jag på klinikophold. Det betyder att jag ska gå med en kiropraktor i två dagar och ställa frågor. Det blir också kul! 
 

Klättring

Publicerad 2013-09-08 10:37:56 i Allmänt

Idag ska jag på klättring med två tjejkompisar. Det har vi pratat om länge, så det ska bli kul.
Igår tog Ole och jag en långpromenad längs ån och köpte glass. Jag tog två kulor (smarties och nougat) och en flödeball, men sa nej till guf guf och syltetöj. Ole tog en kula choklad. På tillbakavägen tog vi lite nya vägar och fick se en cirkus och massa kolonilotter. Sen gick vi hem och åt tacos med resten av gänget i Oles lägenhet. Just nu är det fyra personer som bor där (och jag är inte en av dem). Men det är härligt med huset fullt. Här är en bild på två glada glassätare!
 
 
 
 
 

Solsidan och smörsås

Publicerad 2013-09-05 20:51:04 i Allmänt

Så är det snart helg igen. Den här veckan har bjudut på mycket kul: suschikväll, tjejkväll och imorgon blir det utgång. Idag har Ole och jag lagat panerad fisk med potatis, gröna ärtor och smörsås. Smörsås är väldigt enkelt att göra, det är bara att smälta smör. Oles recept. Nu har jag laddat ner alla avsnitt av säsong 3 Solsidan, som vi tänkte se ikväll. Inte alla, men säkert ett två stycken. 
Den 26/9 åker jag hem till Sverige en tur. Det passar väldigt bra, eftersom mormor också ska upp den helgen. Jag längtar efter att få vara med på tjejkvällarna där hemma och kunna blogga om dem efteråt. Räkna med många bilder på PigenLina.blogg.se! Så här glad kommer jag att vara då!
 

Landskrona

Publicerad 2013-09-02 12:39:26 i Allmänt

Här sitter jag och läser kapitel 2 i "Sentralnervsystemet" av Per Brodal, en norsk bok om just centrala nervsystemet. Jag kan inte riktigt koncentrera mig, eftersom Ole kommer hem om en halvtimme, så därför bloggar jag istället. I helgen överraskade jag Kajsa genom att komma på överraskningbesök i Landskrona. Maren skulle dit, så jag hakade på. Det var tre väldigt trevliga dagar med god mat, bad och bowling. Det är alltid kul att se var vännerna kommer ifrån och träffa deras familjer. Det sätter den sista pusselbiten på plats. Imorse ordnade vi en gemensam frukost hemma hos Maren och Kajsa. Vi var totalt 7 personer, och nu kan jag säga att terminen har kommit igång på riktigt, nu när alla är tillbaka. Det är härligt, det är så det ska vara! Tack för en underbar helg Ljuvliga Kajsa och Lovely Maren!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela