pigenlina

Kjødnet

Publicerad 2014-08-30 17:58:35 i Allmänt

Igår var jag ledig, så i förrgår kväll tog Ole och jag chansen att ta tåget till Voss och gå upp till Kjødnet, familjen Helles hytta. Där sov vi över en natt, tog en dagstur upp på en av topparna, och åt nyplockade kantareller och hjortron. En väldigt bra dag helt enkelt! Här kommer ett bildregn:
Vi tog NSB, norskt tåg till Voss
Spagetti rimini och smörstekta kantareller till lunch

Ole klättrar upp på taket, som är täckt av gräs. Ett perfekt picknick-tak!

På taket med utsikt över fjällen

Ole och Evelina!GRATTIS GUSTAV

Publicerad 2014-08-27 22:31:00 i Allmänt

Idag fyller Gustav 6 månader, och jag tänker på och saknar honom extra mycket idag. GRATTIS SKATTEN!! Hoppas att du, din mamma och pappa har haft en kanondag!


Mormor vet bäst

Publicerad 2014-08-25 19:44:32 i Allmänt

Till alla er som med spänning har undrat hur det har gått för min surdeg, så kan jag sammanfatta den med ett ord: möglig. Trist, men sant. Nästa gång ska jag använda ekologiskt mjöl och om jag har grövre mjöl (som jag hade nu) ska jag ha mer vatten. Mögel fäster sig tydligen sämre då. Jag pratade i alla fall med mormor om saken, och hon muntrade mig upp med en berättelse om en surdegskaka som hade tagit flera dagar att baka, men som för den sakens skull inte var godare för det. Tack mormor! En gladare nyhet är att jag har jobbat första dagen på min nya arbetsplats: Bergen Rødekors sykehjem, och trivedes väldigt bra. Det ska nog bli bra månader i Bergen det här!
Finaste mormor <3


Barn av regnbuen

Publicerad 2014-08-22 18:16:39 i Allmänt

Det var en gång en rysk astronaut och en rysk hjærnkirurg som diskuterade religion. Hjærnkirurgen var kristen, men det var inte astronauten. 'Jag har varit ute i rymden flera gånger' sa astronauten øverlægset. 'Men jag har aldrig sett Gud eller några ænglar.' 'Och jag har opererat många kloka hjærnor', svarade hjærnkirurgen. 'Men jag har inte sett till en enda tanke.'
 
Det nærmar sig val i Sverige, och jag ska såklart se till att røsta, æven om det blir från utlandet. Bergen har ett svenskt konsulat bara några kilometer bort, så dit tænkte jag gå någon gång næsta vecka. Jag har inte bestæmt mig før vad jag ska røsta på, men idag gjorde jag aftonbladets valtest. Før mig ær invandringspolitik, jæmstælldhet, sjukvård och skola viktigast, och det ær de punkterna jag kommer att røsta utifrån. Historien om den ryska astronauten och hjærnkirurgen læste jag i Sofies værld, en vældigt bra bok som handlar om filosofi. Jag tycker att det ær viktigt att alla får ha sin tro och sin religion utan att bli krænkta før det. Jag kommer att røsta før ett mångkulturellt Sverige. Dærfør blev jag inte så førvånad øver att de politiker som tænkte MINST LIKT MIG var tre sverigedemokrater... Några kænda ansikten?
PS. Søk gærna på 'barn av regnbuen' på youtube! 
 

Surdeg

Publicerad 2014-08-22 12:25:42 i Allmänt

Jag har känt mig som en hemmafru de senaste dagarna, då Ole varit i skolan och jag varit ledig. Jag har tagit ansvar för mat, disk, tränat och organiserat skåpen. Ett av mina projekt har varit att göra en egen surdeg som ska få hänga med hela Bergentiden. Nu återstår en matning innan jag kan baka med den, men det är svårt att veta om surdegen bubblar, dallrar och bullar tillräckligt. Jag är inte säker på om min deg är en surdeg eller en sur deg än, men både den och jag jobbar på det. Vad säger experterna som har gjort det förr?
Små, små bubblor...


Den stora frågan

Publicerad 2014-08-21 20:35:59 i Allmänt

Det är många som verkar undra VARFÖR Ole och jag befinner oss i just BERGEN. Det tänkte jag svara på nu!
 
Ole och jag har ett mål: att resa i ett halvår med start efter jul. För att kunna göra det måste jag tjäna ihop lite pengar, medan Ole, som redan har sparat ihop en del kan fortsätta plugga. För att tjäna så mycket pengar på så kort tid som möjligt vill jag jobba i Norge. Som tur är kan Ole ta utbyte till Norge! Syddansk Universitet har ett samarbete med Tromsø i nord och Bergen i väst. Vi funderade länge på Tromsø, eftersom det hade varit kul med något helt nytt, och dessutom kan man se norrsken där. Men efter en del övervägande, och samtal med en kompis som var på utbyte i just Tromsø, kom vi fram till att det var Bergen vi ville till. Jag sökte jobb och ordnade intervjuer och Ole sökte utbyte. Nu är vi här! Jag börjar jobba på måndag och Ole har redan satt igång.
 
 

IKEA och Ulriken

Publicerad 2014-08-20 19:33:16 i Allmänt

Igår tog Ole, Henrik och jag en tur till IKEA för att inhandla lite nödvändigheter och äta köttbullar. Med nödvändigheter menar jag toaborste, diskborste, skärbrädor och sånt. Maten smakade bra här i Norge också! Det går en gratisbuss till IKEA från stan (Bergen = studentstad) men vi hade bil, så vi tog den. Idag har Ole och jag varit ute på dagstur i 5 timmar. Vi gick upp för Ulriken, och ner igen genom en dal, för att sedan hamna längs ett elljusspår runt en sjö mitt i skogen. Det var härligt och förfriskande, men vi bar helt slut när vi kom hem igen. Nu väntar fajitasmiddag med Oles vänner från klassen som också är utväxlingssrudenter. 
Bergen

Publicerad 2014-08-18 16:03:48 i Allmänt

Numera är jag Bergenbo, och hittills känns det väldigt bra. Ole och jag vaknade upp med utsikt över Ulriken imorse, stadens högsta berg, och vi bor precis vid ett vatten som det går att jogga runt. Det tar inte mer än 20-30 min att gå in till byn. Perfekt! Idag har jag inhandlat galgar och ett paraply, och lite annat som behövdes. Paraplyet har ett fodral med snöre på, så att det alltid kan bäras med, vilket är bra i Bergen som har 230 regndagar om året. Fint va?


Mammorna

Publicerad 2014-08-17 07:31:52 i Allmänt

Igår morse kom Julia förbi och drack kaffe hos Anna och Robban. Det var så kul att träffa henne igen efter vad jag tror är mer än ett år. Efter det hade jag en heldag med mammorna. Anna och jag åkte till mammas nya lägenhet och blev bjudna på lunch. Vi gick en tur i nackareservatet, och sedan bar det av hem till Anna och Robban igen, där det serverades indiskt. På stan mötte vi upp Ludde och Ebba för att heja på alla löpare som sprang Midnattsloppet, speciellt Cassandra, hennes mamma, Hugos mamma och två kompisar till Anna och Robban. Bra jobbat! Nu sitter jag på flygbussen mot Arlanda och saknar alla redan. Vilka härliga sverigeveckor jag har haft! Jag vill tacka hela familjen och alla vänner, men speciellt Anna, Robban och lilla Gus som alltid låter mig bo hos dem och som behandlar mig som en prinsessa. Jag har världens bästa familj!!


Sommar i Sverige

Publicerad 2014-08-14 09:53:15 i Allmänt

De kommande dagarna ska jag tillbringa i Stockholm med Anna, Gustav och Robban. Ville pangdagar! Jag ska även passa på att träffa några vänner och såklart mamma, pappa och farfar. Igår åt vi lunch hos farfar och sedan middag i Ebba och Luddes nya lägenhet. En riktig släktdag! Idag kommer några av Annas vänner på besök och jag ska fika med Cassandra, som jag mötte av en slump på tunnelbanan. Här är bilder på mamman och lillprinsen.

Landet

Publicerad 2014-08-06 22:52:19 i Allmänt

De senaste dagarna har jag spenderat på landet med familjen och allas pojkvänner. Det har varit härliga dagar och jag ser fram emot många fler! Imorgon åker Ole tillbaka till Norge, men jag tror att vi klarar oss några dagar utan varandra innan vi ska bo ihop hela hösten och resa i ett halvår. Här kommer en sammanfattning i bilder!
Gustav tar sig ett dopp!
Kräftskiva!
Trött kille i Baby Björn...
Spelkvällar!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela