pigenlina

Liverpool

Publicerad 2014-12-31 15:46:41 i Allmänt

Här kommer en uppdatering från första stoppet på resan: Liverpool! Lomma räknas som hemma... Robban var snäll och skjutsade Pillan, Björn, Ole och mig till Kastrup, där vi åt frukost innan vi skildes åt vid våra gates. Ole och jag har gått runt i solen, ätit lunch på en engelsk pub, besökt baren där Beatles började sin karriär, badat på hotellrummet och sett på Liverpoolmatch. Vi bor på Titanic hotel, som ligger i ett gammalt warehouse vid vattnet 20 minuters promenad från centrum. Rummet är superfint och större än lägenheten vi har bott i det senaste halvåret. Liverpool spelade mot Swansea och vann med 4-1, så dagen kunde inte bli bättre! Nu ska Ole och jag sova. Imorgon bär det av till London, där vi ska möta upp gänget: Pillan, Björn, Ebba, Ludde och Linn. Notting Hill, here we come! Hasta pronto!
P.s. Engelsmän är verkligen så artiga som alla säger. Vilka fantastiska människor!
Frukost på lagekagehuset, Kastrup
I Manchester!

Fina tåg till centrum

Lamb stew på engelsk pub, mums!
Fina hamnstaden Liverpool
Lyxigt välkomnande på hotellet

Ole på Anfield!

Iförda nya halsdukar


Flying home for X-mas

Publicerad 2014-12-23 21:13:32 i Allmänt

De senaste dagarna har gått i ett och jag har inte haft tid att skriva om dem i bloggen. Så nu kommer en lång uppdatering. Den 19 december fyllde jag 23 år, och vilken dag det var! Sista dagen i barnehagen med presenter från både kollegor och chefen, lyxrestaurang på kvällen med Ole Magnus. Även om det var sorgligt att lämna barnehagen känns det bra att ge sig på topp. Här kommer två bilder från kvällen. Man ser det inte, men ovanför Ole står det "there are a lot of good people around" och det stämmer verkligen för Bergen. 

Den 20 och 21 december innebar flyttstädning och jobb på sykehjemmet. Ole hämtade mig direkt efter jobbet på söndagen och tillsammans körde vi till Stavanger, där vi gick direkt på fest. Ni förstår varför jag inte har hunnit blogga? Ole har ett stort kompisgäng som träffas alla dagar innan jul, i mellandagarna och tillsist firar nyår ihop. Igår till exempel såg alla filmen Mongoland och drack glögg. Idag följde jag med syskonen Bjørgaas Helle på julshopping, innan vi åt tacos tillsammans hela familjen. Nu sitter jag på flyget till Kastrup och är mer än redo för en jul hemma! I'm flying home for christmas, yeah!



Chocolate chip cookies

Publicerad 2014-12-18 20:37:58 i Allmänt

Nu har jag bara en dag kvar i barnehagen, och två vakter på sykehjemmet. Sen är det jullov! Ett 8 månader långt jullov. Av den anledningen och med tanke på att det är min födelsedag imorgon bakar jag chocolate chip cookies för att ta med till kollegorna. Recept kommer (om de blir goda)!! Jag har verkligen trivts hur bra som helst på Årstad Brannstasjon barnehage, och hade kunnat tänka mig att både jobba där igen och sätta mina barn där. Nu ska jag inte bli dagisfröken och har inga barn, men rent hypotetiskt. Idag var det julbord med massa olika rätter och jag fick även ett paket, precis som de andra fast anställda. Så sött! 
Smarrigt julbord. Jag tog två portioner plus efterrätt...


Hotell Bergen

Publicerad 2014-12-17 19:56:14 i Allmänt

Den här veckan har jag bara haft en säng i lägenheten. Inget bord, inga hyllor, bara en säng och några pallar. Det är lite som att bo på hotell. Därför har det blivit mycket slappande med Rocketspanish, min spanskakurs och svtplay. Efter tips från Pillan har jag börjat se på "gift efter första ögonkastet", en dokumentär om arrangerade äktenskap. Sex svenskar som inte hittat kärleken matchas med en av de andra kärlekssökarna med hjälp av fem experter. Ganska kul faktiskt. 


Överraskning

Publicerad 2014-12-16 20:11:38 i Allmänt

Jag har så söta kollegor i barnehagen. Idag fick jag plötsligt och oväntat en present av en av dem, som jag dessutom fått mat av en dag! I paketet låg en matlåda ("du gillar väl att gå på tur?") med bestick, en kopp och salt/pepparkar. Fantastiskt snällt! 



Bio

Publicerad 2014-12-15 16:33:14 i Allmänt

I helgen gick Ole och jag på bio. Vi såg Mockingjay, den tredje filmen i Hunger games-serien. Jag här läst böckerna, men slutade halvvägs i sista boken för att den blev för dålig. Filmen däremot var en riktig höjdare. Massa fantasy precis som jag gillar. Det är sällan filmen är bättre än boken, men det här är undantaget. 
Ole delar med sig av baconchipsen till Gale
Gale och jag, båda i svart

Kommer ni ihåg nedräkningskalendern som jag berättade om? Här är den på bild. Varje barn har pyntat/ritat ett hjärta och tagit med en leksak till "omvänd julkalender". Den vars hjärta dras, får ge bort sin leksak till fattiga barn i Rumänien och hänga upp hjärtat. På så sätt räknar vi ner till jul! På onsdag är det nissefest, och då kommer tomten och hämtar alla leksaker.


I <3 Musicals

Publicerad 2014-12-13 14:08:36 i Allmänt

Den här bilden fick jag från Sandra Rönnsved. Ser ni Pillan i vänster hörn? Alltid kul att ha koll på vad familjen gör. Pillan hamnade på tv när Helen Sjöholm och Peter Jöback var på besök i Uppsala under musikhjälpen. Jag blir starstruck bara av att se bilden och längtar extra mycket till Les Miserable i London (inte för att de är med där, men ändå). Nu är jag påväg hem till Ole efter en dagvakt på BRKS. Eftersom jag jobbar kväll imorgon blir det ett dygns ledighet. Massa fritid! Ole och jag ska äta gott och kanske gå på bio. Även om vi bor litet har vi knappt sett varandra de senaste veckorna i och med hans examensläsningen och mitt jobbande. 


Sock bun

Publicerad 2014-12-10 19:58:10 i Allmänt

Nuförtiden är det väldigt populärt med en donuts i håret, alltså accesoarer som hjälper till att göra den perfekta "flygvärdinneknuten". Igår fick jag reda på hur du gör din egen donut, och den perfekta frisyren på fem minuter. Perfekt när du har bråttom, är på resa eller har en dålig hårdag. Allt du behöver är en toft, en sax och en strumpa.
  • Klipp av tårna på strumpan och rulla ihop den till en donut
  • Sätt upp håret i en hög tofs
  • Börja längst ut på hästsvansen och rulla upp håret på donuten
 
 

All I want for christmas...

Publicerad 2014-12-09 20:47:23 i Allmänt

Min kära kusin Ebba tipsade mig om en sak till resan, nämligen packpåsar. Min ryggsäck rymmer 70 liter och har bara en öppning i toppen, och därför tycker jag att det verkar väldigt smart med just packpåsar. Tanken är att underkläder ligger i en påse, och t-shirts i en annan, så att man alltid vet var allt är. Inte helt lätt annars (om man inte har Kajkan, som Pillan). Allt behöver inte ligga i påsar, men småsaker som strumpor och trosor, badkläder och annat smått hade passat bra där. Min första tanke var att köpa några, men sen kom jag på en ännu bättre idé. Till er där ute med symaskin: jag önskar mig homemade packpåsar i kul tyg! Storlek spelar ingen roll, men tänk gympapåse. det är bara bra med like olika sizes. Här kommer några inspirerande bilder...
 
 
 
 

Hört i barnehagen

Publicerad 2014-12-09 16:36:20 i Allmänt

När man befinner sig i en miljö tillräckligt länge, verkar allt normalt. Så är det med mig och barnehagen, men ibland reagerar till och med jag på märkliga samtal, som det här (översatt till svenska).
Barn 1: Jag kräktes massor i helgen! Massor! En av gångerna smakade jag på kräket, för det var ju korvar i det...
Barn 2: Åh korv! Jag gillar också korv, det är dejligt. 
Helt normalt samtal över ett bord där alla leker med lego. Just det här exemplet var lite äckligt, men jag får också höra inspirerande och kul saker, som "Idag glädjer jag mig verkligen till att leka, det ska bli så kul!". 

Jag glömde berätta att Ole och jag var på kvällsmässa på andra advent, alltså i söndags. Det var en kyrka som riktade sig till unga och på altaret var ett helt band med slagverk, saxofon, piano, cello, bas och gitarr. Mysigt!


Pepparkakebyen

Publicerad 2014-12-08 21:21:00 i Allmänt

Vi komma vi komma från pepparkakeland... Idag tog jag och en annan vikarie med oss barnen på tur till pepparkakebyen i Bergen centrum. Sentralbadet (ja, det stavas med s) har stängt under vintern och istället har man stoppat in en hel pepparkaksby där det förr var bassäng. Barnehagar, skolor och familjer bidrar med hus, slott och båtar och någon arrangerar husen till en stad, med ljus, fjäll och hav. Riktigt vackert! På långt håll ser det ut som en riktig stad, men på nära håll ser man att taken är täckta av godis.
Pepparkakebyen!
Bergen centrum gestaltat
A piece of Moskva 

Muminhuset

Skepp och hoj!



GRATTIS farfar!

Publicerad 2014-12-07 19:13:42 i Allmänt

Idag fyller min älskade farfar Bo år! Stort grattis till dig! Du har funnits där hela mitt liv, lärt mig saker och lekt med mig. Tack för alla björnkramar och roliga stunder! 
Nu är det bara två jobbfyllda veckor kvar tills jag säger adios till Bergen. Den här hösten har gått så fort. Här är en kul bild till mormor...


Recept

Publicerad 2014-12-05 16:35:38 i Allmänt

Nu ska jag dela med mig av mitt recept på pepparkaksbollar! Igår bakade jag både det, Mozartkulor och lussebullar.

Ingredienser:
• 75 g pepparkakor 
• 100 g mandelmassa
• 40 g mjukt smör
• 200 g vit choklad
• skalet av 1 citron

Gör såhär:
Smula sönder pepparkakorna. Blanda med riven mandelmassa, smör och citronskal. Forma till små bollar. Doppa bollarna i vit choklad smält över vattenbad. Låt stelna i kylen.

Bild: Mozartkulor och pepparkaksbollar i väntan på choklad.




Redo

Publicerad 2014-12-03 18:59:36 i Allmänt

Nu längtar jag verkligen till jul. RIKTIGT MYCKET, men det inte så lång tid kvar. Vi har gjort en kalender i barnehagen med alla datum i december, och alla barn har fått göra varsitt hjärta, som vi sätter över datumet för dagen och på så sätt räknar ner till julafton (det är 23 barn i guppen). Det blir min nedräkningskalender på samma gång. Visst kommer jag att sakna barnen och alla upptåg, som att stoppa handfatet på toaletten med blöjor och sätta på kranen (1åriga tvillingar som älskar vatten), men nu är jag som sagt redo för Sverige-London-Sydamerika. 
Idag vill jag även passa på att gratta Kajsa! Kajsa är en extremt inspirerande vän, och framförallt har jag alltid kul med Kajsa. Hon är snygg, smart och skojig! 


Historieätarna

Publicerad 2014-12-02 20:34:01 i Allmänt

Ett av mina favoritprogram är Historieätarna på SVT. Erik Haag och Lotta Lundgren besöker olika tidsepoker, klär sig i kläderna och äter maten därifrån, som avspeglar kulturen, nyheterna och tänket. Jättekul och lärorikt! Om ni vill Historieäta min tid här i Norge finner ni bland annat hemlagad hamburgare med paprikapommes frites och färgglada morötter. 



Grattis mamma Eva!

Publicerad 2014-12-01 16:37:33 i Allmänt

Idag fyller världens bästa mamma år! Det var flera år sedan jag kunde vara med på dagen och fira, men du ska veta att jag tänker på dig och firar med dig var jag än är. Eftersom jag inte kan laga middag eller baka en kaka åt dig, tänkte jag komma med ett tips på en maträtt du kan laga själv. Mammas mat är ju den bästa, så det är kanske lika bra. Idag förtjänar du extra omtanke och kärlek, och därför föreslår jag att du ska laga fisksoppa med hjärtformade morötter (se bild). För varje gång du äter ett hjärta kan du tänka på hur mycket jag tycker om dig!
Hipp hipp hurra för min mamma!
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela