pigenlina

Välkommen till världen!

Publicerad 2014-02-27 12:23:03 i Allmänt

Som jag har längtat, och nu är han äntligen här! Mitt lilla syskonbarn ❤️
Nu sitter jag på tåget mot Kastrup, påväg hem till min nu lite större familj. Livet kunde inte vara ljuvligare! Onkel Ole köpte blommor och choklad till nyblivna moster Evelina, se så fina!
Såhär glada är Odensefolket!



Glamsbjerg hotel

Publicerad 2014-02-24 16:39:29 i Allmänt

Igår, söndag, åkte Ole och jag till Glamsbjerg för att äta och sova på Glamsbjerg hotel. Ole hade köpt ett presentkort bestående av trerätters, övernattning och frukost för nästan ett år sedan som vi beslutade oss för att använda nu. Så vi tog bussen till Glamsbjerg, som visade sig vara en pytteliten stad 2,5 mil från Odense. Vi gick genom (förmodligen hela) Glamsbjerg i solen, köpte rostbiffsmörgås och fastelavnsbolle på ett bageri till lunch, och såg Sverige-Canada i hotellbaren. Till middag fick vi kyckling-kurrysoppa till förrätt, grillad känguru till huvudrätt, och chokladkaka, vaniljparfait och frukt till efterrätt. Vrålgott! Kurrysoppan var inbakad, det låg ett lock av typ pajdeg över, vilket var gott (och kul) att göra hål på och röra ner i soppan. Efter ett mysigt dygn i Glamsbjerg åkte vi tillbaka till Odense, som nu känns som en riktig storby! 
Framför Glamsbjerg hotel
Ole äter fastelavnsbolle, alltså danskarnas variant av semla.



Semlor

Publicerad 2014-02-20 20:34:49 i Allmänt

Just nu sitter jag och väntar på min deg som ska jäsa. Jag ska baka semlor! Under tiden laddar jag ner filmen The Great Gatsby, som jag och Ole tänkte se ikväll.
Igår var det cheerleading efterföljt av pubcrawl. De nya studerande avslutade sin pubcrawl på A-bar, så vi gick dit och mötte upp dem. Det blev en kväll med mycket dansande, vilket känns i vaderna idag.

Walk in closet

Publicerad 2014-02-19 11:09:24 i Allmänt

Nu är hyllorna uppsatta i min walk in closet, och den lilla arabiska mattan ligger på golvet för att mysa till stämningen där inne. Eftersom Ole är handy mannen här i huset var det han som stod för borrandet. Bra gjort! 
Jag har bokat biljetter hem till nästa helg. Jag åker till Sverige torsdag eftermiddag och tillbaka igen måndag kväll. Fredag och lördag kväll är uppbokade med Sweeny Todd-musikal och dam/herr-sittning med Linn, resten av tiden tänkte jag fylla med baby och firande av Andreas. Åh som jag längtar!!



VÅR!

Publicerad 2014-02-17 14:22:35 i Allmänt

Nu har våren kommit till Odense! På min löprunda runt Ålykke såg jag massor av blommor och sprang i sol. Underbart! 
Här kommer en uppdatering från helgen. I fredags på alla hjärtans dag var jag först och tränade cheerleading, sen såg Ole och jag Hundraåringen som klättrade ut genom fönstret. På dagen hade vi firat med en lyxig brunch och jag fick tulpaner. Robert Gustavsson var kanonbra i rollen som Allan. I lördags var det rosettverkstad hemma hos mig. Vi tillverkade rosetter till laget, jag och sex andra cheerleaders. I söndags var Ole, jag och Cassandra på Ikea för att handla in lite nödvändiga saker. Bland annat hyllor till min walk in closet, där symaskinen och andra pysselgrejer kan stå. 
Hemmagjord brunch.. ❤️
Cheerrosett 🎀
Olelina



Förvaring

Publicerad 2014-02-12 13:31:26 i Allmänt

Nu har jag sytt klart förvaringen till hallen. Det enda som saknas är själva upphängningen. Jag tänkte köpa ringar som jag syr på på baksidan och som kan hänga på skruvar/små krokar. 
Beskrivning:
* två tyger, 77x82 cm (inkl sömsmån)
Sicksacka kanterna, sy ihop rätamot räta, lämna en glipa så att arbetet kan vändas utochin. Sy en söm runt hela arbetet (snyggt). Vik arbetet så en ficka bildas, sy fast den. Bilda 3 mindre fickor utifrån den stora genom att sy ytterligare två sömmar.


Den sista bilden är åt fel håll, men luta bara huvudet...


Tyg

Publicerad 2014-02-10 12:43:36 i Allmänt

Nu är jag hemma igen efter en helg i Stavanger. Oles mamma firade 50 år, och morföräldrarna diamantbröllop. Det var väldigt trevligt, men nu är det skönt att vara tillbaka efter flera helger med farande. Just nu sitter jag och läser artiklarna som vi ska samla till en review. Solen skiner, så när lunchen har smält tänkte jag ta en promenad runt Ålykke. På tillbakavägen vill jag gå inom Stof & Stil, tygbutiken där jag köpte min symaskin. Planen är att göra en väggförvaring i tyg som vi kan ha i hallen. Hallen är så smal att det vore smart med någonting som inte stack ut allt för mycket. Till exempel tygfickor! I tygfickorna kan man lägga vantar, mössor och halsdukar, eller kanske ett brev som ska postas. Här är några inspirationsbilder jag hittade på google!
 

Paj

Publicerad 2014-02-05 18:10:48 i Allmänt

Idag blev cheeren inställd, så Cassandra och jag tänkte äta middag ihop istället och ha en myskväll. Imorgon drar jag till Stavanger, det ska bli kul! Nu är min bachelorgrupp klar med problemformuleringen och vi har valt artiklar. Det blir en bra sysselsättning på tåg och flyg att läsa igenom artiklarna! Dax att cykla till Cassandra, magen kurrar! Det blir spenat och feta-paj. Gott!! Här är en bild på en vacker paj som jag tänkte laga någon gång:


Bachelorarbete

Publicerad 2014-02-03 16:12:56 i Allmänt

Nu är Ellen, Eleonor, Kajsa och jag igång med att skriva vårt bachelorarbete. Idag fick vi en riktigt bra start och jag tror att det fortsatta arbetet kommer bli riktigt roligt! Vi har fått ett kul ämne, och gör varje möte mysigt genom att luncha, fika eller ta prat-pauser. Ämnet är behandling av duchenne muskeldystrofi. Nu känns det som att jag har hunnit landa lite mer i Odense, efter flera helgers äventyr. Visserligen åker jag bort nu i helgen också, men nu är arbetsplanen gjord, arbetet igång och schemat uppskrivet i kalendern. Nu väntar jag på att Ole kommer hem. Då ska vi äta middag, och sen väntar cheerleading. Idag är den mellan 20-22 (SENT!). Imorgon bitti ska jag och Kajsa gå på Eleonors crossfitpass, hon har nämligen blivit tränare! Sen ska vi äta frukost tillsammans i läsegruppen och fortsätta arbetet. Ole åker till Stavanger redan imorgon kväll, medan jag tar mig dit först på torsdag.
 

Skånehelg

Publicerad 2014-02-02 16:04:10 i Allmänt

Nu sitter jag på Öresundståget påväg till Danmark efter en riktigt bra skånehelg. Jag kom till Lund i torsdags kväll, och mormor hämtade mig på stationen. Jag fick det bästa välkomnandet man kan få: en varm kram och borsoleves. Alla tiders välkomstmat! På fredagen väntade kiropraktorkonvent på Grand Hotel i Lund. Det var den första av tre innehållsrika och lärorika dagar. Jag fick möta massa svenska kiropraktorer och lyssna på seminarier. Temat var DNS: dynamisk neuromuskulär stabilisering. Det handlade om att utgå från spädbarns rörelsemönster för att uppnå perfekt stabilisering (speciellt under rehabilitering). Väldigt intressant! På fredagkvällen åt vi middag hos Robban, världens godaste lax-förrätt och... Ja hur stavas det? Jag gör ett försök: rackotkrumpli. Potatis, korv och ägg i lager. Och när jag var som mättast ställdes kokostopparna fram. Mormor vet mina svagheter... Det var supermysigt att träffa släkten igen, jag har nästan haft lite abstinens efter den intensiva Lanzaroteturen. Från lördag till Söndag sov jag med tjejerna jag åkte på konventet med, och idag efter konventet lunchade jag med Ebba Enberger. Jag har hunnit med massa kul och känner mig så välkommen hem till alla! Det är fantastiskt. Tusen tack för en härlig helg!
Först en bild på mormor i sin fina pippitröja.
Och så en bild på söta Ebba som visade mig Lunds smultronställen.

Mamma, jag vet att du köpte en foam roller, men du sa aldrig att du startade ett eget märke!! Gick att köpa på konventet...



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela