pigenlina

Restfest

Publicerad 2014-05-28 09:59:24 i Allmänt

Ole och jag fick så mycket rester över på 17 maj att vissa matvaror inte tagit slut förrän nu. Jag har ätit extremt mycket parmaskinka, både på macka, med frukt och knaperstekt vid sidan av äggröra. Här är lite goda frukost och lunchbilder gjorda mestadels av rester.
Piroger med nektarin och parmaskinka
Macka med skinkost, stekta partypølser och chips
Leverpastejsmörgås med knaperstekt parmaskinka och äggröraCheer-avslutning

Publicerad 2014-05-26 23:39:01 i Allmänt

Idag hade vi avslutning med cheeren. Alla samlades i eventyrhaven där vi introducerades för akroyoga, cheerade och grillade. Jag lärde mig göra världens godaste mysmat: mariekex med smält mashmallow och påläggschoklad. Kvällen avslutades med glass i byn. Det var ett värdigt avslut på nästan ett års cheerleadande. Nu dröjer det ju minst ett år innan jag kommer tillbaka.
Akroyoga!
Kex-mashmallow-choklad!
Fred och Oskar!
Gänget!

Cass och Kath!

Handstående på händer..


Fro-Yo

Publicerad 2014-05-25 14:34:53 i Allmänt

Oles syster var här på snabbvisit mellan fredag och lördag. Hon hade varit på öppet hus i Lund på universitetet. Det är alltid mysigt med besök och vi passade på att äta frozen yoghurt, som Ole spenderade på alla tjejer. Du väljer själv vilka smaker du vill ha och hur mycket, samt toppar med bär, godis och såser. Underbart gott!
26 grader och sol

Publicerad 2014-05-22 13:56:08 i Allmänt

Det finns inte en chans att jag sitter inne och pluggar nu. Det är 26 grader och sol i Odense, och jag har lagt mig på en filt på gården. Härligt! Efter skolan tog Kajsa, Eleonor och jag en glass på det nya yoghurtglass-stället som öppnat, sen gick jag alltså hem och la mig här. And here I stay...


Friidrottsbana

Publicerad 2014-05-21 20:54:03 i Allmänt

Idag skulle jag egentligen ha gått på cheerleading, men hoppade över det och tog en löptur till universitetet istället. Där finns det en friidrottsplats/militärbana där jag körde lite styrka och gympa. Det är sommarväder i odense och då vill jag vara ute så mycket som möjligt. Jag längtar verkligen till nästa helg när Pillan ska löpa maraton och jag får träffa hela familjen igen. Här är en bild av mig och Ole från förra året.
 

17 maj

Publicerad 2014-05-20 08:44:18 i Allmänt

Här kommer en uppdatering från 17 maj, som norrmännen i Odense firade för 3 dagar sedan. I år var det 200 års-jubileum. Det var nämligen år 1814 som Norge blev fritt från Danmark. Dagen började med champagnebrunch hemma hos oss. Alla 20 gäster tog med sig något att äta, så borden fylldes till bredden. 3 dagar senare äter Ole och jag fortfarande rester, och jag räknar med restfest i alla fall en vecka till. Kl 14 gick vi vidare till torget där resten av normännen stod och väntade i 17-majtåget. Ett 17-majtåg går runt i staden, sjunger sånger och ropar hurra hurra hurra! Även svenskar och danskar får vara med. På kvällen väntade middag och lekar ordnade av Norges förening ANSA. En väldigt bra dag med fina bunader (folkdräkter) och stekande sol!
Buffé!
Männen!
Girl power!
Alla vi i bunader!
Värdparet.
Innan tåget med Kjell, Erik, Kari, Jörgen och Ole.
Gustav var trendig och hade såklart klätt sig i Norges färger.Maraton och sushi

Publicerad 2014-05-19 11:11:02 i Allmänt

Igår åkte jag in till Köpenhamn för att se på när Maren sprang maraton. Hon gjorde väldigt bra ifrån sig och det var kul att stå och heja. Jag stod vid 10 och 35 km, samt vid mål. Nykredit Copenhagen Marathon har en supersmart app som gör att man kan följa med på en eller flera löpare på en karta. Man får tider, kilometer och position, vilket är väldigt smart om man ska kolla på. Då är det bara att ta en fikapaus och komma tillbaka till hejapå-platsen lagom till löparen är tillbaka. Tyvärr finns inte samma app till Stockholm marathon vad jag har kunnat se. På kvällen gick Ole och jag till Sticks'n'sushi där vi mötte upp Robban, mormor, Calle, Nina och hennes barn. Vi åt massa god sushi och myste av varandras sällskap. Jag har verkligen världens bästa släkt och är väldigt glad för att ha några på så nära håll. Tack för en perfekt söndag!
Coola Maren efter 10 km:


Friends and family

Publicerad 2014-05-15 10:53:52 i Allmänt

Jag älskar att umgås med vänner. Helst hade jag vetat ha besök varje dag, eller i alla fall hitta på något med ett kompisgäng. I förrgår bjöd Ole och jag på ungersk middag och anordnade spelkväll, och igår när cheeren var inställd värvade jag folk till en basketmatch istället. Vi spelade på banorna som ligger nere vid hamnen och hoppade i plurret efteråt. Eller jag och Simon gjorde, de andra vågade inte. Nu glädjer jag mig till helgen! På lördag är det 17 maj (Norges nationaldag) och vi får 20 glada gäster hem till oss på knytis-brunch, innan alla ska gå i 17-majtåget genom stan. På söndag löper Maren marathon i Köpenhamn och vi åker dit för att heja på henne. På kvällen ska Ole och jag träffa Robban, mormor och kusinerna på stick'n'sushi för att fira Calle. Det blir en kanonhelg! 
Michael, Sara och Jackie runt TP-bordet:
Dagens frisyr, flätor:Tandläkaren

Publicerad 2014-05-14 10:24:26 i Allmänt

Efter 4 år hemifrån har jag äntligen tagit steget till tandläkaren. Jag hade fina tänder, en visdomstand påväg, men borstar för hårt. Lite ironiskt att man kan skada tänderna genom att borsta dem, men det gör alltså jag. Hon tipsade om eltandborste eventuellt en väldigt mjuk tandborste, colgate total tandtråd och små julgransliknande tandpetare till tänderna där jag har sträng bakom. Vi får se vad som får plats i budgeten, men  jag är väldigt glad för min tandkontroll och alla tips. Nu ska jag gå regelbundet, men börjar med ett undantag, och tar nästa gång efter världsturen. 
Här har ni tänderna, och en väldigt söt lillprins:


Feministiskt initiativ

Publicerad 2014-05-12 11:45:30 i Allmänt

Nu har jag röstat i EU-valet! Det kan jag som utlandssvensk göra på Svenska Konsulatet här i Odense. Jättesmidigt! Min röst gick till Feministiskt initiativ. Jag tror och hoppas att fler än jag röstar för jämställdhet, inte bara mellan män och kvinnor, utan också mellan svarta och vita, kristna och muslimer, homosexuella och heterosexuella. Jag säger som Gudrun Schyman
"Ut med rasisterna, in med feministerna!"
Det är extremt viktigt att rösta, speciellt med tanke på att det var mindre än 100 år sedan kvinnor ens fick gå till vallokalerna. Europa har utvecklats sedan dess, det var Österrikes vinst i Eurovision ett exempel på, men vi är inte framme än. Gör som jag och rösta rosa!
Spelkväll

Publicerad 2014-05-10 18:19:56 i Allmänt

Igår lagade Ole och jag mat med Kajsa och Viktor. Det blev en riktig lyxmåltid med baconinlind sparris, rödbetor med chevre och valnötter och lamm. Efter maten introducerade Ole oss för spelet Settlers, som vi spelade resten av kvällen. Det var väldigt kul och spännande in i det sista. Idag har vi brunchat med Cassandra och Viktor, och jag har varit ute och sprungit 12 km. Nu sitter jag med ansiktsmask och fötterna i ett fotbad och tänker på hur kul det ska bli att åka hem i slutet av maj, speciellt nu när mormor också kommer. Det kommer att bli världens bästa helg!


Små grodorna..

Publicerad 2014-05-08 23:31:00 i Allmänt

Ole har ett grönt underställ som han fick i militären. Det är de skönaste kläderna i världen och när jag var i Bergen och hälsade på hans syskon fick jag ett par likadana byxor av hans bror Henrik. Nu hoppar vi runt som små grodor i lägenheten! Det är de nya myskläderna.
Helle Elmgren

Publicerad 2014-05-06 12:30:58 i Allmänt

Det finns en smyckesbutik i Odense som heter Helle Elmgreen, hur stor är chansen!? Ole heter ju Helle i efternavn och jag Elmgren. Om vi tröttnar på läkar- och kiropraktorjobbet kan vi bara överta butiken. Smart va?


Photos

Publicerad 2014-05-05 16:50:31 i Allmänt

Igår städade Ole och jag lägenheten och tog bilder som vi la ut på Boligportal för att försöka hyra ut den i sommar. Ibland smög sig en busig sambo in på bilderna, men dem la vi inte ut..Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela