pigenlina

Rödprickig

Publicerad 2015-10-27 09:21:13 i Allmänt

Inatt kunde jag sova helt okej. Egentligen hade jag ondare och det kliade mer än igår, men jag var van vid smärtan och visste vad det var. Sånt hjälper. Idag kliar det inte lika mycket, men är mycket ömmare och jag har fått några nya, stora blåsor på fingertopparna, vilket såklart förstör för all finmotorik. Händerna känns stela och torra och jag har fått fyra blåsor runt munnen. Det blir ingen praktisk övning idag, utan jag får fokusera på teori. Värst drabbad är vänster tumme, som har blåsor på hela thenar, upp längs fingret och ytterst på fingertoppen. På fingrarna sitter blåsorna helst på sidorna, så att det gör ont att samla dem. Därför var sovstrategin inatt att sova med spretiga händer. Jag hoppas att det här är första och gången jag skriver så mycket om fingrar!
Sjukt olägligt

Publicerad 2015-10-26 17:12:40 i Allmänt

Vad jag trodde var en dubbelförkylning visade sig vara höstblåsor, eller mun-hand-fotsjuka. Igår på förmiddagen fick jag fyra små röda blåsor på den högra handryggen och på kvällen började hela handflatan att bränna, klia och svida. Idag har jag små röda utslag över hela händerna och halsen är tjock och öm. Jag var tvungen att sova med ett paket frysta ärtor mellan händerna för att lindra klådan och den brännande känslan. Efter att ha googlat symptom mitt i natten självdiagnostiserade jag mig med höstblåsor. Jag gick till läkaren, som var ganska dålig och varken ställde utfyllande anamnesfrågor eller inspekterade mina händer, men poddade mig djupt ner i halsen och testade kräkreflexen. Han kom fram till att jag i alla fall inte hade streptokocker. Alltid något! Händerna blir prickigare och prickigare och jag kan inte tänka på annat än att de kliar så mycket att jag nästan vill skära av dem. Förfärligt! Jag har provat antihistamin, hydrokortisonsalva och mjöl. Inget funkar. Det enda som har funkat hittills är kyla, så jag ska försöka få tag på en kylande salva på apoteket. Höstblåsor ska tydligen gå över av sig själv på en vecka, men tanken på flera dagar till med handklåda gör mig galen. Det kunde inte ha passat sämre. Vem kommer vilja öva handledsbehandlingar med mig nu?
Imorse 
På kvällen
Chicaco

Publicerad 2015-10-25 14:29:33 i Allmänt

Nu närmar sig examen med stormsteg och det är bara att försöka trycka in alla differentialdiagnoser i huvudet och alla behandlingar i händerna. Jag har blivit sjuk IGEN, eller kanske bara förlängt förkylningen jag hade, för jag var aldrig helt frisk mellan. Misstaget var såklart att träna för hårt lite för fort. När ska jag lära mig? I fredags gick Ole och jag på en musikal här i Odense, Chicaco. Det var en blandning mellan proffs- och amatörteater, men alla var superduktiga! Kul att höra låtarna på danska. Slut på stockholmsveckan

Publicerad 2015-10-19 17:28:22 i Allmänt

Nu är jag påväg tillbaka till Odense efter en härlig stockholmsvecka. Jag har hunnit träffa så många så mycket, helt fantastiskt. Oftast är jag ju bara i Stockholm över en helg. Veckans höjdpunkter var:
1. Baby-mys med Olivia och lek med Gustav. Alltid på förstaplats!
2. Musikalen Kristina från Duvemåla med Pillan och Linn, även om jag inte längre kan lyssna på guldet blev till sand utan att börja gråta.
3. Familjemiddag första lördagen och familjeutflykt till Uppsala (art of running) i torsdags.
Nu väntar tentaplugg i två veckor. Den första tentan på ett och ett halvt år! Jag har ingenting emot intensiv läsning och kan tycka att det är mysigt med gemensamma kaffepauser på wp. Vi får se om jag säger samma sak om två veckor... 
Innan föredraget art of running. 
Bästa tjejerna!
Farfar bjuder på kaffe!


Familjetid!

Gustav håller skräckslaget i min sjal när han provar den stora rutschkanan.Praktik

Publicerad 2015-10-13 22:39:59 i Allmänt

Den här veckan har jag praktik på en kiropraktorklinik i Nacka, eller klinikophold som vi säger i Danmark. Det är en mysig liten klinik med 3 kiropraktorer och 2 massörer, men oftast jobbar inte alla samtidigt. Där har jag fått ett bra mottagande och styr lite själv över när jag vill börja och sluta. Jag har kunnat träffa Anna, Robban och barnen varje kväll, och just ikväll var även Morbror Robban där. Dubbelt så roligt! En annan kul grej är att jag har blivit tillfrågad att bli fysisk tränare för ett satsigt ungdomslag i fotboll i Odense. Jag känner tränaren, och han vill ha en som ansvarar för förebyggande och rehabilitering av skador. Jag tänker att jag kan trycka in lite behandlingar också så får jag öva på det. Jag tror inte att det är något som jag kommer att tjäna pengar på, men gör det för erfarenheten. Sen kanske ryktet sprids om hur bra jag är (smygskryt) och jag kan använda min nya, bärbara bänk till att massera andra spelare i samma klubb, vilket jag skulle kunna ta betalt för. Vi får se vad som sker!
Bara genier kan hantera kaos...


Ronnebyvägen

Publicerad 2015-10-11 18:47:00 i Allmänt

Åh så kul det är att vara tillbaka på Robbebyvägen! Helgen har spenderats med familjen, däribland favoriterna Gustav och Olivia. Vi har ätit tacos, mamma och jag har varit ute och sprungit, och jag har jobbat på att lära Gus säga Lina. Än så länge sitter det inte lika stensäkert som mormor... Men det kommer nog. Imorgon börjar praktiken hos kiropraktprkliniken i Nacka. Jag ska försöka att skriva klart uppgifterna som är knutna till praktiken medan jag är här, men vi får se om det hinns med mellan alla vännerbesök, musikaler och föreläsningar. Jag vet ju redan nu vad jag kommer att prioritera! 
Gustav leker med sin mormor.
Familjebild!
Mamma i sin nya skinnjacka! Sverige nästa

Publicerad 2015-10-08 17:40:37 i Allmänt

Imorgon åker jag till SVERIGE! Det ska bli så kul att träffa alla igen och att besöka kiropraktprkliniken i Nacka. Idag hade jag supervision på ämnet idrottsskador. Det gick väldigt bra och jag är lite sugen på att kontakta något lag här i Odense för att få öva lite. Igår var jag på yoga, vilket gick bra tills någon fes högt och koncentrationen släppte. Ikväll kommer Karina över och ska få behandling i utbyte mot klippning. Jag tänker axellångt. Här är några sparade snapchats från älskade släktingar: Hurra hurra!

Publicerad 2015-10-04 10:26:00 i Allmänt

Gårdagen gick åt till att cheera för de manliga löparna på ett lopp i toughest-stil här i Odense. Vi körde en show innan start och hurrade för alla både vid start och målgång. Ganska utmattande det med! Efteråt fick vi vara med på prisutdelningen och fick gratis mat och bar. Lyx! Efter maten drog jag vidare till Maren, som höll 25-års fest. Idag, på hennes faktiska födelsedag, ska vi äta brunch tillsammans alla vänner. Så gick helgen. Nästa vecka är också fullspäckad och på fredag åker jag till Sverige för att fira höstlovet där, samtidigt som jag tar mitt klinikophold. Jag tänkte runda av med något helt annat, nämligen 7 fakta ni inte visste om mig. 
1. Jag gråter nästan aldrig, bara till film.
2. Efter resan har jag blivit en riktig ordningsmänniska. Jag tror att det är för att jag faktiskt KAN ha mina saker på rätt plats och har ett fräscht badrum att fixa mig i varje morgon.
3. Jag skriver så hårt att mitt yttersta fingerled svullnar upp om jag antecknar för mycket. 
4. Jag älskar bensinslukt, för det påminner mig om morfars verkstad.
5. Jag hatar att ringa samtal till personer jag inte känner.
6. Jag dricker kaffet med mjölk och kan (under tiden kaffekokaren är igång!) cykla till affären för att köpa ett paket om det inte finns mjölk hemma. 
7. Om jag ber på kvällen inkluderar jag alltid min familj och mina vänner, så känner speciellt sedda och älskade! 


Kiropraktik och gymnastik

Publicerad 2015-10-02 12:06:20 i Allmänt

Jag har aldrig fått så många kommentarer som på "dum som en fågel"-inlägget och tolkar det som om folk efterlyser lite mer humor i bloggen, alternativt är seriösa djurvänner. Helgen kommer att bli riktigt busy, med cheer-show, födelsedagsfest och efterföljande brunch för Maren. Ikväll ska jag på ett kiropraktorerevent som heter kiropraktik och gymnastik. Vi ska slå lite volter och prata om att vara side line kiropraktor för elitgymnaster. Att stödja ett idrottslag är någonting jag skulle kunna tänka mig i framtiden, och jag säger ju heller aldrig nej till att göra en flickflack. Två flugor i en smäll! Avslutar med lite humor/fredagsmotivation:


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela