pigenlina

Dum som en fågel

Publicerad 2015-09-29 20:00:04 i Allmänt

Nu har fågeln gjort det igen! När killarna flyttade ut av lägenheten putsade de våra fönster lite för bra. Nu har vi två tydliga fågel-krasch-märken på rutorna efter duvor som har varit påväg in i vardagsrummet. Fettet från fjädrarna gör tydliga avbilder... Kan ni se huvudet? De verkar ha överlevt i alla fall för vi har inga döda duvor på terassen. Kanske var det samma duva två gånger?


Awsome weekend!

Publicerad 2015-09-28 11:58:09 i Allmänt

Våra amerikanska vänner har åkt vidare till Tyskland och allt är som det brukar här i Odense. Josh och Jacklyn var verkligen supertrevliga och vi hittade på massa kul. I torsdags åt vi ungerskt och gick vidare till Nelles, där vi satt länge och pratade över varsitt glas vin. I fredags gick både Ole och jag i skolan, så gästerna sov länge och underhöll sig själva på stan tills vi var klara. På kvällen  gick vi till Christian 4-tal, ett mikrobryggeri, innan jag bjöd på äkta svenska köttbullar och vi spelade Settlers. I lördags hyrde Ole en bil och vi åkte ut till Egeskov slott. Det var en perfekt dagstur, speciellt för amerikanarna som inte har några slott. Vi gick runt i slottet och i slottsträdgården, köpte kaffe och glass och slappnade av i solen. På vägen hem köpte vi med oss tacos, som vi laddade med innan studiestartsfesten. Idag har jag städat lägenheten och ska plugga lite. Det tog på krafterna att ha besök och festa så mycket, så igår låg jag mest i soffan och kollade på modern family. 
Ole och Josh på Christian 4-tal.
Road trip!

Egeskov slott. Nästan lika fint som Gripsholm...

Hittade en ny kompis.

Glädjehopp!

Jacklyn och jag innan studiestartsfesten.
Visitors

Publicerad 2015-09-23 08:43:59 i Allmänt

I helgen som var mötte jag upp Sara och Maren för en fika på stan. Vi tog även turen förbi en keramikbutik här i Odense, rätt under lägenheten på Kongensgade där jag bodde förut. Det var utförsäljning och jag passade på att köpa fyra små yoghurtskålar. Två med hjärtan och två med blommor. Den som kommer hit och sover över blir serverad frukost i skålarna. Först ut blir Oles amerikanska vänner Josh och Jacklyn, som kommer på besök redan imorgon. Ole lärde känna Josh under sitt år som utväxlingsstudent på high school och sen kom Josh och bodde i Stavanger ett år och gick på folkhögskola. Nu har Josh och Jacklyn gift sig och om jag har förstått det hela rätt är Odense en del av deras Europa-honey moon, som går ut på att träffa så många europeiska vänner som möjligt. Josh hann ju skaffa sig ett par under tiden i Norge. Vad tycker ni har varit kul att se i Odense? Vilka höjdpunkter ska vi visa Josh och Jacklyn?
Bästa tjejerna på café.
Yoghurtskål!
Fina mönster.Astra-Lite

Publicerad 2015-09-21 14:24:52 i Allmänt

Kiropraktorbänken som jag ska beställa heter Astra-Lite, och är en bärbar bänk, perfekt för behandlingar hemma eller hos någon annan, och på resa. Den finns i olika färger, men jag tror att jag ska välja den blå. Vilken färg tycker ni är finast? Jag gillar den svarta och den gröna, men tänker att grönt kan förknippas med operation och svart blir för varmt i solen (ifall jag vill öva utomhus en sommardag). Man kan beställa olika tillbehör, och jag tänkte slå till på utdragbart fotstöd och en bärväska. Än så länge är inget beställt eller betalt, men när det närmar sig lovar jag att säga till. 
 
 

Fortsättning...

Publicerad 2015-09-18 13:13:58 i Allmänt

2013-2014. Jag fick en bachelor i kiropraktik! Ole och jag bodde tillsammans på Rugårdsvej i knappt ett halvår innan vi flyttade till Bergen med mellanlandning i Stavanger. Jag jobbade och jobbade, medan Ole pluggade och pluggade. 
Bachelorfesten!

Bergen bjuder på kakmän...

Jobboutfit.


2014-2015. Världsresan gick av stapeln och vi blev rikare på upplevelser, vänskaper och språk, men fattigare pengarmässigt. Nu är vi tillbaka där vi började på fina Rugårdsvej som om ingen paus hade ägt rum. 
Living in a backpack...


Nu till något helt annat! Vi är några i klassen som ska beställa bärbara kiropraktorbriksar, som kostar ca 5000 kr styck. Det är vad jag kommer att önska mig i för tidig födelsedagspresent/julklapp i år. God jul!

Ha den äran!

Publicerad 2015-09-17 14:58:00 i Allmänt

Förra månaden fyllde bloggen 4 år. Tänk vad tiden går fort! Jag minns det som igår när jag kom till Odense för första gången och tog en taxi hem till Kent Tobiasen. Jag förstod ingen danska, och hade världens tyngsta väska, till och med tyngre än den mormor drömde en mardröm om i somras. Jag upptäckte Odense till fots och var med på introdagarna på universitetet. Kiropraktorutbildningen kallades för Klinisk Biomekanik, och några trodde att vi var tre studieinriktningar i samma klass: kiropraktorer, läkare och biomekkare. Nu har kaoset lagt sig, läkarna och kiropraktorerna har gått skilda vägar och jag bor med Ole i centrum. Jag har ett ganska kul minne från en av de första dagarna hos Kent Tobiasen. Jag bodde i ett rum som var till för pendlare och delade kök med familjen. Kent såg att jag var en tedrickare och gav mig en vattenkokare som jag kunde ha på rummet så att jag skulle slippa gå ner till köket varje gång. På den tiden visste jag inte om att vattnet hade så hög kalkhalt, och trodde att de vita kalkavlagringarna i vattenkokaren var lera, eftersom Kent tog vattenkokaren från sin frus atelje. Jag tänkte att frun hade blandat lera i vattenkokaren, och använde den aldrig. Nu vet jag bättre, och hänvisar till mormors tips om att koka ättika i vattenkokaren för att få bort 'leran'. 
 
2011-2012. Boende 2: Nørregade! Min allra första, alldeles egna lägenhet (och Odenses minsta). Jag minns att jag tackade ja till lägenheten utan att ha sett några bilder, och var tvungen att lägga mig ner på golvet för att se om sängen skulle få plats. På bilden närmar det sig jul och Alejandro har fått en tomteluva. 
Bordet och stolarna från landet. Bordet var ett renoveringsobjekt och jag gjorde misstaget att skrapa av färgen inomhus, något som för evigt förstörde den nya dammsugaren. Efter att ha lovat mig själv att aldrig sandpappra något igen blev bordet färdigställt och placerat på sin naturliga plats i fönsterluckan.
Under den här tiden användes webcamen flitigt, och ni fick se vad jag hade på mig och... inte så mycket mer än det.
Ole kom in i mitt liv! Efter en jul i Skåne följde Pillan och Björn med ner till Odense, där vi firade nyår med Eleonor och Kjell.
En champagneglad Ole väntade mig på nyårsfesten och sedan dess har han alltid funnits med i bilden. På den här bilden lånar han min one piece, som jag fick av Andreas i födelsedagspresent. Om jag inte minns fel hade han köpt den i Norge. Väldigt passande!
I April åkte vi till Colombia, min första resa utanför Europa.
2012-2013. I starten av det nya läsåret flyttade jag ihop med Ellen och Eleonor. Vi höll en inflyttningfest med E-tema, som grannarna aldrig skulle glömma. 
Kongensgade!
Kajsa och Maren blev sambos, och Ole och jag kunde vara världens mäktigaste par för en kväll. 
2013-2014. Jag hann knappt flytta ihop med Ole, innan vi åkte till Norge för ett halvår. Men den berättelsen får ni imorgon, för då hade jag börjat blogga från mobilen... 

Moberg

Publicerad 2015-09-16 14:55:53 i Allmänt

Nu är även den andra gardinen klar! Jag löste problemet  "upphängninganordningen sitter innanför fönsterkarmen, så därför kan jag inte sy en kanal åt gardinstången" med att sy öglor istället. Då kan den yttersta öglan sitta utanför gardinkroken, och gardinen bli rak och fin istället för ihoprullad. Nu har både sovrummet och kreativitetsrummet varsin randig gardin och Ole och jag kan ha alla dörrar öppna utan att skämmas över något rum. Trevligt! Igår lagade Ole och jag Per Mobergs kålpudding, som Pillan bloggade om en gång. Den blev supergod, och är ett kul alternativ till annan vardagsmat som oftast innehåller pasta eller potatis som kolhydratkälla. 
Kålpudding! Två danska ord på en och samma bild: hyldeblomst och tyttebær... Vet ni vad de betyder?

Beige gardin med öglor. 

Det sitter en rundstav i en fålla i botten, men jag gjorde rundstaven kortare än själva gardinen så att den inte syns.
Små, guldiga ringar håller bandet uppe.
Sovrummet!

Mormor tipsade om att fodra sovrumsgardinen med ett mörkt tyg, men jag älskar att vakna upp till ljus! Jag blir så mycket piggare då. Jag tror Ola hade gått för mormors ide, men den som syr hon styr, hehe... 

Gardiner

Publicerad 2015-09-15 11:43:24 i Allmänt

Första gardinen är klar! Att sy tar lång tid, och mestadelen av tiden går faktiskt åt att mäta, nåla och stryka, men så blir det noggrant och fint också. Det enda som saknas på gardinen är nya band. Jag tog ett par gula jag hade hemma och förlängde med garn på baksidan, men tanken är att ha en och samma tråd som går hela vägen. Dessa gardiner är egentligen anpassade efter sovrummet, men kreativitetsrummet är i störst behov av ett snabbt byte (det såg ut som om någon hade kräkts på de förra), så nu hänger gardinerna där tills vidare. Jag gjorde en ritning utifrån inspirerande google-bilder och anpassade bara måtten efter våra fönster. Viola! 
Egna rullgardiner.
Strykjärnet gick varmt...

Tillfälliga band.

Ritning.Veckan som varit

Publicerad 2015-09-13 21:39:28 i Allmänt

Veckan som gick har varit fylld med kul saker. Kjell och jag tog turen till IKEA, åt köttbullar och jag lyckades handla massor av saker utom just det jag kom dit för (blä under mattan). I helgen har jag varit på Gonstead-kurs. Gonstead var en kiropraktor som utvecklade en egen teknik, ett eget analyssystem och nevroskopet. Det blev många timmar på universitetet, men kul att göra det ihop med alla andra. Efter mycket kiropraktik, kaffe och listings (= Gonsteads sätt att beskriva var problemet sitter) har jag nu nya kiropraktorredskap i min behandlingslåda. Idag har jag städat, sprungit och fixat klart kreativitetsrummet. Nästa projekt blir att sy nya kuddfodral till sovrummet. Det behöver lite gladare färger och en röd tråd. 
På IKEA. Vi fick svenska flaggor i köttbullarna...

Utmaning!

Publicerad 2015-09-08 10:15:19 i Allmänt

Jag har svårare för att vrida nacken åt vänster än åt höger och har sedan mitt förra klinikophold försökt bemöta problemet på samma sätt som man gör med småbarn. Om ett småbarn inte vill vrida huvudet åt ett håll kan det vara en bra ide att till exempel bära barnet så att det aktivt tvingas se åt det svåra hållet. Utnyttja att barn är nyfikna och vill se ut i rummet. När det gäller mig sover jag alltid med huvudet vridet åt höger, och innan har jag alltid legat på Oles högra sida, på hans axel. Nu gör vi något som de flesta förmodligen inte gör: vi växlar sida i sängen. Jag går oftast och lägger mig först och tar den sida som passar, samt utmanar mig själv i att ligga med huvudet vridet åt vänster. Det kanske låter konstigt, men är värt ett försök. Jag tror att de flesta sover på samma sätt varje natt, och att det kan vara bra att tänka på sin sovposition. Att inte ligga på magen och hyperotera nacken åt samma håll varje kväll, eller ha armarna ovanför huvudet. Så nu utmanar jag er att kommentera hur ni brukar sova, tänka över det i en vecka och se om ni kan somna i en annan position. Vilket håll vrider ni helst huvudet åt, och skulle ni kunna tänka er att inte ha "his and her side", utan växla lite?
När Valentin provade på vår säng...
Armar uppåt sträck!Party with penguins

Publicerad 2015-09-07 20:42:58 i Allmänt

I helgen har det varit "karusell" i Odense. Det är en slags folkfest/gatufest/event som äger rum i Odense och på Odenses gator. Vissa av sakerna kostar, som slutfesten på slottet eller en båttur på ån, medan gatorna är öppna för alla och det hålls flera gratiskonserter runt om i staden. Jag var med på en av båtturerna, som gick från Munke Mose till Odense zoo, där en minikonsert hölls utanför pingvinburen. Alla i båten fick, i äkta dansk anda, varsin flaska rosévin, till och med gravida Maren (den gavs bort till en av oss andra). 
Karina, Torkild, Viktor och Ole på båten.
Pingvinerna!
Shake it Pingu!
Kungspingvin, åsnepingvin och springpingvin. Hemma hos: Ole och Evelina!

Publicerad 2015-09-05 12:48:46 i Allmänt

Nu är både bord och matta på plats och det har blivit dax för ett hemma-hos-reportage. Det är bara småsaker kvar, som en "blä" under mattan för att hindra den från att glida, uppsättning av några tavlor och en ny lampa över bordet. Men det kan ni föreställa er! Jag presenterar vardagsrummet:
Bild 1. Nytt bord med laminatskiva och ekben. 
Mattan med "andögon", det var så mönstret hette. Tavlan hittade jag i en butik här i Odense för 300 kr. Inte illa tyckte jag! 
Mormor Ellas gamla byrå har letat sig fram från boden och visar stolt upp jordgloben, som Ole fick av mig i födelsedagspresent. Tavlorna ska upp på väggen.

Utsikten från soffan. 


Dagen innan skolstart

Publicerad 2015-09-01 14:41:07 i Allmänt

Idag är sista dagen på mitt åtta månader långa lov, men jag längtar till imorgon! Då ska jag möta min nya klass och börja studera. Idag har jag köpt nya inomhusträningsskor, eftersom jag har börjat gymma på fitnessworld igen. Imorgon kommer bordet och förhoppningsvis mattan, då ska ni få en bild på hela vardagsrummet. Jag har också sytt två nya kuddfodral till soffan. Jag var ambitiös och sydde i dragkedja, vilket var pilligt men nu har jag i alla fall lärt mig det. Här är en bild på Ellen och mig när vi återförenades på Blomsten & Bien här i Odense, som hade gratis drinker och öl i två timmar. Bara i Danmark. Jag är fortfarande väldigt blond efter resan!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela