pigenlina

Den bästa sommaren

Publicerad 2016-08-22 09:22:16 i Allmänt

En sommar utan något som helst bloggande kräver en lång uppdatering, så här kommer den. Den bästa sommaren startade med lediga dagar på landet och i stan. Andreas och jag norpade ek från fällda träd (till skärbrädor och utegym), klippte vinbärsbuskar och byggde spaljéer. Ebba och jag hittade pizzaberget på Lidingö, gick på Cold Play koncert och nyårsgänget firade midsommar. 
Sedan bar det av till Norge i två veckor, där jag var ledare på Frambu, ett läger för barn, ungdomar och vuxna med ovanliga diagnoser. Jag var ledare för ett gäng på 11 deltagare och 9 hjälpare. Jag hade turen att få världens bästa grupp, och både deltagare och hjälpare hade hur kul som helst. Jag hann till och med träffa Sara, en väninna från Odense med rötterna i Oslo.
Supersara!
Svart grupp påväg till avslutningsfest.

Tillbaka till Stockholm för fem veckors jobb på Ektorp seniorcenter. Fantastiskt ställe, med duktiga anställda och kul boenden. Jag har lärt mig massor i sommar och utmanat mig själv, men också fått tid till reflektion. Vad vill jag med livet? Vad är "att leva" och "att rädda liv"? Vad är viktigt i livet? I slutändan har vi en kropp och ett sinne, som båda är lika viktiga att vårda. Kommer ni ihåg lapp-övningen vi gjorde på julafton?
Den här sommaren har varit fylld av glädje och skratt. Jag har skrivit upp mål för mig själv, både kortsiktiga och långsiktiga, valt ett ord som ska vara vägledande för hösten, och känt på vardagen i Stockholm. Den kan jag absolut vänja mig vid. Nu väntar några sista abetsdagar på Ektorp seniorcenter, farwell aka wellfair (internskämt) party med Pillan och Linn, för att sedan avsluta sommaren med kräftskiva hos Robban i Skåne. Vilka veckor! Jag hade inte bytt ut dem mot något. Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela