pigenlina

Från 0 till 4 jobb

Publicerad 2016-02-26 17:04:58 i Allmänt

Det går lång tid mellan inläggen nu, jag har helt enkelt så mycket att göra. Idag var jag på jobbintervju för ett sommarjobb/vikariat på ett äldreboende här i Odense. Jag ska på intro nästa vecka och planen är att jobba som ringvikarie under våren (jag väljer vakter själv) för att sedan få ett fast schema i sommar. Det ska bli kul med ett nytt arbete, med kända arbetsuppgifter. Vård, liftar och äldreomsorg är ju något jag kan. Jag tänkte ta tillfället i akt och öva danskan ordentligt. Hittills har jag ju pratat en form av dansk-svenska, men nu ska jag bli dansk på riktigt. Men hallå, Wilke (telefonjobbet) då? Är det säkert några som tänker. Ja, nu fick jag plötsligt ett jobb till, mitt i all cheer-träning, fotbollsträning, instruktorat, svenska översättningsjobb och telefoninterviews, men jag tror att jag klarar av allt. Cheeren är ju bara en månad, och telefonjobbet på vardagar. Under våren tänkte jag hålla mig till helgvakter på äldreboendet, innan jag vet hur mycket mitt nya telefon-projekt fyller. Det låter kanske komplicerat, men jag har kontroll. Egentligen sökte jag inte äldreboendet som sommarjobb, utan gjorde det samtidigt som Wilke, vilket jag ju fick först, men när äldreboendet hörde av sig och erbjöd sommarjobb och vikariat kunde jag ju inte tacka nej. Dessvärre kommer jag inte att vara så mycket i Sverige i sommar - jag jobbar hela juli och augusti och har undervisning fram till mitten av juni, men några veckor hinns med. Man ska vara glad och tacksam över att man har ett jobb och en kropp som håller till det, det är inte alla som har. Jobbåret 2016 fortsätter... Istället är ni välkomna på besök hos mig. I min nya lägenhet kan jag  erbjuda frukost med färskt bröd från bagaren runt hörnet, långa promenader längs Odense å, som ligger rätt runt hörnet, och mysiga kvällar med irish coffee i min nya soffa. 
Bilder från sleep over hos Jeanette i måndags...
Cheer news

Publicerad 2016-02-20 13:18:10 i Allmänt

I förrgår när jag åt middag med Cassandra berättade hon att en på cheerleadingen hade slutat, en månad innan DM. Så nu stod det mellan att göra om hela programmet och hitta en ersättare. Jag lämnar aldrig en vän i sticket, alltså anmälde jag mig som frivillig. En månad från nu kommer jag att vara upptagen alla kvällar måndag till torsdag med cheerträning och fotboll, men det ska bli en kul, intensiv period. Jag tänker, när annars? Dax att börja strecha och öva upp flickflackmusklerna... Några av målen är rodnat flickis salto och stillastående flickis efter splithopp. Piece of kaka. 


Full rulle

Publicerad 2016-02-11 17:26:57 i Allmänt

Tack för alla tips och råd, vi får se vilka ändringar som görs i rummet.
Dagarna nuförtiden är väldigt uppdelade och ser typiskt ut såhär:
8-12 jobb
12-16 skola
16-18 träning/hänga med vänner/plugg
18-20 fotbollstjejer 
Full rulle helt enkelt, precis som jag tycker om. Igår kom Viktor över på middag och semlor, jag firar nämligen fettisdagen hela veckan. I måndags smakade Sander och Jeanette den svenska fastelavnsbollen för första gången, och jag tror att den fick ett gott betyg. I helgen har jag planerat in lite fester och middagar, ännu en social helg med andra ord. 
Bild från förra helgens gå-på-stan-och-fika med bl.a. Viktor och Sara. 


Hemma hos...

Publicerad 2016-02-08 22:11:16 i Allmänt

Nu är lampan uppsatt och den sista gardinen sydd. Lägenheten är redo att visas fram! Jag börjar med mitt rum på 26 kvm, som fungerar som en liten etta med sovhörna, arbetsplats och soffgrupp. Observera den nya soffan och hemgjorda gardiner. Det enda som saknas är tavlor. Var tycker ni att de ska sitta?

Jobbets år

Publicerad 2016-02-04 17:53:37 i Allmänt

Det här året verkar gå i jobbets tecken. Jag har precis fått ett specialuppdrag på Wilke (telefon-intervju) som gör att jag kommer att ha jobb 6 månader framåt, sedan väntar Frambu i sommar. I vår ska jag vara instructor för yngre studerande. Målet är att spara hälften av all lön, och förhoppningsvis få upp ett värdigt sparkonto för första gången i mitt liv (med undantag från förra hösten, men då gick ju alla pengar till resan). Idag har jag jobbat 6 timmar och därefter sytt gardiner. Mamma har bett om ett hemma hos reportage, och det kommer ni att få när soffan och lampan är på plats, förhoppningsvis i helgen. Snart ska jag iväg och träna mina fotbollstjejer. Inatt kommer jag att sova som en stock!
Sneak peak... Nya gardiner. Jag ska dimma andra fönstret också, så att man kan ha gardinerna halvvägs upp, få in ljus men utan insyn. 
Måndag

Publicerad 2016-02-01 19:21:56 i Allmänt

Idag kickstartade den nya modulen med hela två timmar undervisning. Det är härligt att vara student... Så jag har hunnit med att träna, hänga med vänner och äta middag med min nya roomie Ditte och hennes storasyster. Igår gästtränade jag på cheeren, lyfte massa och slog volter, vilket känns i axlarna idag. Det var kul att träffa alla igen, och jag fick återigen nytta av briksen, som jag tog med till hallen. Ikväll ska jag lägga mig tidigt. Har nästan blivit tröttare efter helgen än innan pga mycket festande och en stadig förkylning. Hoppas att alla där hemma också har haft en bra måndag!
Håller tummarna för att den här pinglan kommer på besök snart...Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela