pigenlina

So long Odense

Publicerad 2016-06-21 14:59:43 i Allmänt

Det första skolåret med den nya klassen är avklarat, och vilket år det har varit. Allt har inte varit lika kul, som att flytta från Ole, men i det hela taget har året varit kanon. Jag har fått massa nya vänner, skaffat jobb både i Danmark och Sverige, uppgraderat mig jobbmässigt i Norge, klarat alla tentor och tagit personliga rekord inom träningen. Examensveckan var hård, men på söndagen kände jag mig ändå redo för vad som komma skulle. Den sista examen i fredags firades med en kanottur i Odense å följt av fest med hela klassen. Härliga tider. Nu är jag redo för en sommar i Sverige, som startar med midsommarfirande på landet. Veckan som varit summeras med ett bildregn...
Late night radiografi-övning. Tango med skum-mannen i pausen.
Kanottur i Odense å. Vissa paddlar, andra liftar.
Påväg till examensfesten. Vissa skjutsar på cykel, andra tar bild samtidigt. Båda sakerna lika olagliga.

Jeanette och jag köpte blinkande glas till våra drinkar kvällen till ära.1 down 2 to go

Publicerad 2016-06-15 09:57:53 i Allmänt

Snart ska jag cykla iväg till radiografiskolan för att examineras i radiografikursen. Det går till som så, att man drar en projektion (vad som ska röntgas, kan tex vara nacke, länd, armbåge, framifrån eller från sidan), sedan får man 5 min förberedelse innan man ska ta bilden och analysera den på 20 min. Med i analysen ska vara hur man har lagt patienten, vad som ska vara med i bilden, vs vad som faktiskt kom med, hur bildkvaliteten blev (kontrast, skärpa mm) och strålningshygien. Alltså hur patienten ska få så liten stråldos som möjligt utan att det går ut över bildkvaliteten. Massa saker! Radiografikursen har verkligen varit kul och jag ser fram emot att röntga riktiga människor och inte skumdockor när jag börjar arbeta. 
I måndags skrev jag neurologitenta (hjärna, nerver) och på fredag blir det tränings- och övningsterapi. Också en praktisk examen. Det är hektiskt med 3 tentor på 5 dagar, men oj så kul det kommer att bli på fredag! Och vad härligt det kommer att bli med sommarlov! 
Såhär ser det ut när jag övar projektionskriterier på egen hand. Det gäller att komma ihåg vad som ska komma med på bilden, hur man hittar strukturerna på patienten utvändigt och hur mycket man ska blända in för att få med allt (eftersom strålningen är divergerande och inte helt parallell).


Tentapluggar för fulla muggar

Publicerad 2016-06-11 19:41:32 i Allmänt

Nästa vecka skriver jag mina tre sista tentor innan sommarlovet. Efter sverigeveckan hade jag ganska mycket tentaångest, men efter intensivt plugg hela veckan och genomgång av gamla tentor med min läsgrupp idag, känns allt okej. På måndag är det neurologi (hjärna och nerver), på onsdag radiografi (ta röntgenbilder och analysera dem) och på fredag tränings och övningsterapi. Jag har fått en ny roomie, Lawen, som ska bo hos mig till jag åker till Sverige och därefter hyra mitt rum under sommaren. Win win verkligen. Hon är en supertrevlig, svensk tjej som jobbar som tandläkare här i Odense. 
Såhär kan det se ut när vi övar radiografi. Pga strålning tar vi inte bilder på varandra, utan på skumdockor med donerade skelett inuti. När "patienten" inte kan böja huvudet bakåt på egen hand, får man lösa det med sandsäckar.


TACK TACK TACK

Publicerad 2016-06-06 08:37:53 i Allmänt

Vilken panghelg! Jag vill börja med att säga TACK, för jag har glömt att säga det tillräckligt många gånger. Tack Pillan för en fantastisk examen, både postklin och mottagning. Tack Ebba för att jag fick vara din sambo hela veckan och för vår Urban Deli-kväll. Min nya favoriträtt är råbiff. Tack alla (speciellt mamma som bjöd) för söndagsbrunch, familjetid och massa skratt. Visserligen har jag tenta(or) nästa vecka, men det som förlorats i studietid har med råge vunnits i energi. Jag kan inte känna annat än glädje och tacksamhet för min fina familj och fina vänner. Nu har jag ordnat allt med sommarjobb och jag kan börja planera lovet. Jag kommer att jobba på Frambu vecka 28-29 och i Nacka 30-34, den 18 juni till 10 juli är jag alltså ledig och öppen för förslag. På listan står Skåne, landet, hälsa på Pillan i Österrike och se Veronica Maggio med Ebba och Linn. Mer kommer det bli. Nu: bildregn.
Kusin Ebba på UB
Älsklingarna i Sollentuna
Prinsessan
Fina flickor på fest
Skånegänget 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela