pigenlina

Tentaplugg

Publicerad 2016-03-31 18:09:18 i Allmänt

Nu är examensläsningen i full gång. Med examensläsning menar jag tentaplugg, det är så vi säger det här i Danmark. Efter fem år utomlands är det bara att acceptera att jag har blivit som svenska hollywoodfruar. Utryck som "succefull", "på ett tidspunkt" och "gör mening" låter helt normala i mina öron. Ibland kan jag bli helt förvirrad och inte veta i vilket sammanhang jag ska placera ord som "rolig", "rask" och "hemma", eftersom de betyder helt olika saker på svenska och danska. Nåja, det löser sig. När det går som längst drar jag till med meningar som varken är svenska eller danska, som "man kan inte dra alla över en stack". 
Ikväll ska jag träna mina fotbollstjejer, och efteråt är planen att möta upp Ellen och Molly på Nelles för ett glas vin. Lite avslappning måste man hinna med under examensläsningen. En slags restitution kan man säga.
Pillan förevigade felsägningen med en snapchat:


Påsk i Sverige

Publicerad 2016-03-27 18:57:56 i Allmänt

Vilken härlig påsk det har varit! Jag får alltid så mycket energi av att åka hem till Sverige, och den här gången var inget undantag. Nu hoppas jag på två saker: att jag slipper barnens förkylning och kan ägna mig åt två veckors kvalitativ examensläsning, samt att våren kommer till Odense, så att jag kan ta med mig mina vänner ut och spela basket i hamnen. Om en månad blir det Sverigeturné igen i och med toughest. Här kommer bilder från påsken i Stockholm.
Tjejkväll på Lindingö.
Världens sötaste guddotter.
Ronneby-gänget äter lyxfrukost. Bildregn

Publicerad 2016-03-22 15:15:30 i Allmänt

Här kommer några fler bilder från cheer-DM, tagna av pappan till en av mina lagkamrater. Det ser ganska kul ut med stillbilder på flickflacks och saltos!

DM i cheer 2016

Publicerad 2016-03-20 19:46:57 i Allmänt

Helgen ägnades åt Danmarksmästerskapen i cheerleading, som ägde rum i Brondby utanför Köpenhamn. Vi åkte buss från Odense på fredagkvällen (flash back till gympatiderna) och hann inte så mycket mer den kvällen än att spacea (testa platsförhållandena på cheer-mattan). Sedan lade vi oss för att sova i en gymnastiksal med 200 andra personer. Ni hör själva, perfekta förhållanden för en god natts sömn. Jag somnade i och för sig fint (inget hindrar mig), men vaknade kl 03:55 (!!) av att ett lag hade tänt lampan i heeela salen för att börja göra sig iordning. Hur lång tid kan det ta att fixa håret liksom? Jaja, det vara bara att dra sovsäcken över huvudet och sova vidare. Efter att alla miniorer tävlat var det dags för oss att komma igång med uppvärmning, förträning och tillslut tävling. Det gick bra för laget, vi gjorde ett fint helhetsintryck, även om några stunts (bygg) föll. Vi kom på första plats i vår kategori (seniorer lvl B) och kammade hem guldmedaljen. Skönt efter en intensiv månad! Nu lägger jag cheerskorna på hyllan (de är ändå för små) och slutar min cheerlarriär på topp. Tack Vikings cheerleaders för en kul helg!
Glada cheerleaders.
Liberty (lib) med scorpion. Jag står på botten i den främsta gruppen.Nej tack

Publicerad 2016-03-13 10:32:15 i Allmänt

I fredags gjorde jag något som jag aldrig gjort förut: jag tackade nej till ett jobb. Efter introdagarna på äldreboendet här i Odense kände jag att det inte var en arbetsmiljö som jag ville vara en del av. Jag har aldrig upplevt så mycket skitsnack, dålig stämning och bristande förtroende för ledningen som på den arbetsplatsen (vilket för mig är ett tecken på att systemet som helhet inte fungerar, inte bara personerna). Beyonce sjunger "stop making a big thing out of a small thing" och det var ungefär det jag ville sjunga hela tiden. Personalen klagade på ALLT - bland annat att de inte fick ha på sig sina egna kläder och var tvugna att tvätta dem efter varje pass (hallå, hygien!?). Jag tycker genast om äldreboendet i Bergen ännu bättre, det var verkligen perfekt. Tänk vilken tur att jag tog introdagarna redan nu, så att jag inte upptäckte ovastående precis innan sommaren! På ett sätt känns det vuxet och independent att kunna värdera sin tid till mer värd än ett dåligt arbete. Så nu återgår jag till plan A: två frambuläger, massa jobb på Wilke i vår och en hel augusti i Sverige. Anna, nu behöver du inte vara besviken längre!
 
Igår såg jag mina fotbollstjejer spela match för första gången. Det blev 3-3 mot ett killag, och jag var imponerad över alla. Dessutom fick jag mer respekt för alla föräldrar som kollat på mina matcher under årens gång. DET VAR JU SKITKALLT. Mina läppar behövde flera timmar på sig att återfå normal färg, och jag gjorde en notis till mig själv att ta på fem gånger så mycket kläder nästa gång. I eftermiddag har cheeren generalrep på en gymnastikuppvisning. Vi får se hur det går, mina grupper har inte hunnit öva så mycket pga skador och dålig närvaro på träningarna. Smile and wave boys!
 

Första introdagen

Publicerad 2016-03-10 13:56:28 i Allmänt

Idag har jag haft min första introdag på äldreboendet. Det finns 6 avdelningar totalt, med 9 boende på var avdelning. Nu har jag ju bara sett en av avdelningarna, men den jag såg var lugn och fin. I och med att jag jobbade på korttidsavdelningen i Bergen kommer nog allt annat att vara långsamt. Imorgon ska jag gå kvällsvakt, sen kan jag börja boka in mig på pass. Igår började jag ett nytt projekt på Wilke (telefonjobbet), med målet att få ihop 30 intervjuer per månad. Bara igår genomförde jag 22 st, så det jobbet kommer nog inte fylla så mycket i vår (såvida det inte kommer fler projekt). Kommer ni ihåg när jag precis hade flyttat till Odense? Då fick ni danska glosor av mig. Det ska ni inte få den här gången, men jag tänkte skriva mina favorituttryck efter 5 år i Danmark:
- God arbejdslyst
- God träning 
Tänk vilken fin start på dagen det ger! Det tycker jag att vi ska ta med till Sverige (om det inte redan finns... Finns det? Hälsningar språkförvirrad). På tal om Sverige. Igår var vi några som såg Bo Kaspers orkester live i Odense. Härligt band med härlig musik. Det var vi och massa 40+ i publiken. 
Bild: vardagsglädje


Helgen

Publicerad 2016-03-07 16:29:09 i Allmänt

Till skillnad från förra helgen, som innebar träningsweekend, spenderades den här helgen i glada vänner sällskap både i skolans fredagsbar och ute på stan. I fredags hade jag fyra vänner över på middag. Vi lagade glutenfritt och veganskt pga olika matpreferenser, en uppgift som verkade omöjlig, men som turned out well. Det blev falafel, varm tomathummus, ris med tranbär, tzatziki och sallad. 4 kg vitlök senare gick vi till Epstein, skolans bar och pratade och drack öl med resten av medicin- och kiropraktorsrudenterna. I lördags kom Jeanette över på tacos, innan vi drack cocktails och dansade i byen. Igår var jag således ganska trött, och söndagen ägnades åt brunch och babymys i kolonihagen med Maren, Sara och Ellen. Sara lagade världens godaste cookies, som jag ska få receptet på. Ni kan glädja er!
Jeanette och jag 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela