pigenlina

Skafferirensning

Publicerad 2016-05-29 18:43:43 i Allmänt

Sommaren närmar sig med stormsteg, och därför provar jag att tömma skafferi och frys så gott det går. Det kan bli en del spännande kombinationer. Idag åt jag kyckling och ris med lingonsylt. Fungerade oväntat bra! Annars pluggar jag på inför tentaveckan och träffar vänner. Jag har haft 3 träningsfria dagar pga min benhinneinflammation, men tänkte börja igen på måndag. Jag fick ont till och med när jag styrketränade, så en träningspass var på sin plats. Snart ska Sander och jag tävla om vem som löper längst på 5 min, så jag måste hålla igång konditionen. Vem vill träna intervaller med mig i Stockholm nästa vecka? 
Sander och jag på FNKS julfest i slutet av november 2015. Må bästa man/kvinna vinna!


Snart Sverige

Publicerad 2016-05-28 21:22:20 i Allmänt

Igår slog det mig att det bara är 2 veckor kvar innan jag skriver tenta (en skriftlig och två praktiska). Jag har tänkt att det är en månad eller så, men nu börjar tentaplugget på allvar. Som tur var bokade jag tåg istället för flyg till Sverige, så jag kan sitta hela tågresan och läsa. Smart tjej! Jag längtar verkligen till Sverigeturen och kommer pysa av stolthet börjat ser Pillan ta examen. Det blir som en liten förfest till sommarlovet, som jag ska spendera i Sverige för första gången på flera år. Det blir glada dagar!

Heliga helg

Publicerad 2016-05-22 22:53:59 i Allmänt

Idag tog jag en kort (3 km) löptur till hamnen för att skona mina stackars benhinnor och körde styrka utomhus i solen. Det finns stänger att göra chins på, bänkar att göra box jumps på, konstgräs att slå flickflacks på och massa annat. Jag mötte två jag kände, och det slutade med att vi hängde i hamnen flera timmar. Satt i volley-sanden, körde parkour och solade. Vilken härlig dag! Igårkväll var Molly, Cassandra och Ellen över hos mig på middag. Det serverades töltet paprika och vi roade oss med akro yoga och thaiboxning på mitt rum. Stackars grannar, de måste tro att jag är galen.


Karantän

Publicerad 2016-05-19 17:07:26 i Allmänt

Idag blev jag uppringd av blodcentralen här i Odense. Det är tydligen blodbrist på sjukhusen, och läkarna vädjar till donatorerna om att "tappa sig". Äntligen, tänkte jag! Jag har ju bara tagit själva blodprovet, men aldrig gett blod. Jag tycker själv att jag är den perfekta kandidaten. Inte det minsta nålrädd, ett praktexemplariskt Hb-tal och en blodtyp som kan ge till de flesta. Först ett halvårs karantän för ny piercing (kommer ni ihåg den jag gjorde i örat?), sedan ett halvårs karantän för varje resa utanför Europa. Ja, ni ser själva. Det har gått några år. Nu är det min tur! MEN, så kom frågan om akupunktur, och jag erkände att vi nålar varandra på undervisningen i skolan och ibland hemma för att öva. Så nu har jag fått 4 månaders karantän TILL. Alltså, jag kommer ju aldrig att få ge blod. Jag förstår att reglerna måste vara stränga, men så är det inte konstigt att det är blodbrist på sjukhusen. Blodcentralen sa att omjag  någon gång håller en längre paus från att sticka mig själv kan de upphäva karantänen. Jag har aldrig känt mig mer som en narkoman. Tragikomiskt. 

Gymtankar

Publicerad 2016-05-18 22:49:55 i Allmänt

Har jag skrivit om varför jag tycker att det är så kul att träna på gym? Jag älskar att få beröm för en prestation istället för ett utseende (jämför: snygg squat vs. snygg rumpa). Dessutom är det lätt att mäta resultat och framgång. För mig är det viktigt att känna mig stark, både i vardagen och för mitt famtida arbetsliv. Sen tror jag på funktionell träning, att träna för att bli så funktionell som möjligt. Ni behöver alltså inte vara rädda för att jag ska bli en body builder. Jag vet inte varför jag fick lust att skriva om temat, men jag var på gymmet idag, så säkert därför. 


Hamnen

Publicerad 2016-05-12 21:21:22 i Allmänt

Det har kommit en ny turistattraktion till Odense: hamnen! Från att ha varit ett dött industriområde, har hamnen hottats upp till världens inneställe. Det finns nya fräscha lägenheter, stadens bästa brunchställe, beach volley-banor och utegym med parkour-ställningar, rep och ringar (i äkta toughest stil!). Nästa som kommer och besöker mig i Odense får en rundvisning. Super trendigt, men med den hårda, lite tuffa stilen bevarad. Igår drog vi ner ett gäng och spelade volley i kvällssolen. Idag besökte jag Maren och Anne i kolonihagen, innan jag cyklade ut till Marienlyst för att träna mina tjejer. Odense har badat i sol de senaste dagarna, och även om väderleken säger det motsatta hoppas jag att vädret håller i sig. Jag har nämligen ledigt fredag-måndag. Imorgon ska jag träna styrka utomhus med Maren och en annan väninna som precis har fött barn. Mammorna och jag!


Toughest 2016

Publicerad 2016-05-10 09:10:30 i Allmänt

I onsdags åkte jag till Lomma och kom inte tillbaka till Odense förrän i söndags. Det blev ett mini-sommarlov i skåne, med sol, släkt och mysiga frukostar. På programmet stod också Toughest, ett hinderbanelopp i Malmö på 8 km och med 40 hinder. Robban, Calle, Pillan och jag bildade lag tillsammans med 7 andra, och alla kom i mål. Bra jobbat! Hindrena var allt från höbalar, till lergropar, ringar och rep. Mina personliga favoriter var det 8 m (?) höga höbaletornet, vattenrutschbanan, lergroparna och rampen. Pillan och jag löpte tillsammans hela loppet och stöttade och hjälpte varandra vid hindrena. I rampen fick vi hjälp av en okänd stark man med blått ansikte som sträckte ut en stark arm vi kunde klättra upp på. Det här vill jag verkligen göra om igen. Toughest 2017 här kommer jag!
Ett par starka tvillingar
Och en stark morbror! Bra jobbat Robban och tack för initiativet
Laget
 

Familjen Hurtbulle

Publicerad 2016-05-04 09:58:29 i Allmänt

På lördag löper familjen Hurtbulle toughest tillsammans, eller i alla fall Robban, Ebba, Pillan och jag. Jag har laddat genom att träna löpning med intervaller och styrkeinslag. Det är alltid lika kul att bli peppad av sina syskon, och ofta får jag snap chats (bildmeddelanden) som dessa här nedan. Jag är glad över att vi har en så hurtig familj, för det innebär ännu ett sätt att umgås på. 
Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela