pigenlina

Edinburgh

Publicerad 2016-11-23 21:57:33 i Allmänt

Nu är jag tillbaka i Odense efter en helg i Edinburgh. Jag har inte varit utanför Norden sedan min sydamerikaresa, så det var verkligen dax att lufta sig lite. Ebba och Linn anlände tidigare under dagen och väntade mig när jag kom med flygbussen. Ludde och hans vänner lagade burritos lagom till vi kom till deras hus. Fantastiskt välkomnande! Och inspirerande. Burrito blir veckans matlåda. På kvällen drack vi öl, uppdaterade varandra om senaste nytt och lärde känna Luddes roomies. På lördagen gick vi till Canyon hill, en kulle i staden med fin utsikt. Vi tog massa bilder och kikade ut över Edinburgh. Man kan förstå att J.K. Rowling fick en del inspiration från staden. Slottet ser ut som Hogwarts, alla byggnader är gjorda i sten och butikerna små med gammeldags utseende. På kvällen gick vi på whiskeysmakning, fick höra om hur whiskey blir till och smaka olika sorter. Efter whiskeyprovningen lagade vi carbonara med killarna, drack öl och gick på pub. Morgonen efter sov vi länge, tog en afternoon tea till frukost och åt klassisk skotsk middag: haggis (ko-inälvor) med potatismos. Det var faktiskt gott! Tack till Ebba och Linn för trevligt resesällskap och extra tack till Ludde med vänner för gästfrihet!

Fantastiska helg

Publicerad 2016-11-17 22:25:25 i Allmänt

Det är alltid härligt med helg, men förra helgen var extra härlig, för då kom pappa på besök. Vi möttes på Banegården vid femtiden på fredagen, jag från Middelfart ryggcenter och pappa direkt från Stockholm. Den kvällen lagade vi rimmad torsk med aspargeskartofflar och gröna ärtor och uppdaterade varandra om senaste nytt. På lördagen tog vi en långpromenad längs Odense å mot Skovsøen, åt lunch på Olivias Brasseri, drack kaffe och åt flødeboll med några av mina vänner hos Ole. Kvällen avslutades på Cafe biografen med härlig middag och öl. Ole var också med på cafe-bio, vilket var extra roligt. Söndagen började också med långpromenad, som avslutades på Bazaren med dürüm-lunch och inhandling av naturgodis. Med förra besökets campylobakter-incident i minnet föreslog pappa lax till middag, vilket vi gjorde, med kall sås, ris och tomat-avokadosallad. Helgen gick alldeles för fort och på måndagen packade vi båda våra väskor, jag inför undervisning i objektiv undersökning för medicinstuderande på första året, och pappa för hemresan. Tackar för supermysiga dagar med papsen! Nu väntar nya helgäventyr med Ebba och Linn i Edinburgh. Vi ska hälsa på Ludde Andersson, som pluggar där. Jag tänker stadspromenad, whiskeyprovning, öl, shopping och fantastiskt sällskap!

Timing

Publicerad 2016-11-08 16:13:05 i Allmänt

Igår efter kliniken gick jag ner på stan för att köpa vinterskor och en vinterjacka. Timingen kunde inte ha varit bättre, för imorse vaknade jag upp till ett snöklätt Odense. Här har vardagen kommit igång igen efter en minisemester i Lomma. Ebba, Calle och jag gick på body world, en utställning om människokroppen gjord på donerade, döda kroppar. Jättehäftigt! I övrigt åt vi som vanligt mycket god mat, massa choklad och badade bubbelpool. Nu är jag på Middelfart ryggcenter tre dagar i veckan, har bilddiagnostik två dagar och speciale på det. Jag inledde veckan med en förkylning och har tagit det lugnt med träning, både av mig själv och av mina fotbollstjejer. Nästa vecka räknar jag med att vara 100% igen, roligare så. Nu till helgen kommer pappa på besök. Så mysigt! Jag tänker mig långa promenader längs ån, öl på Odenses små pubar och massa god mat.

Ebba och Calle på body world

10!

Publicerad 2016-11-05 11:27:31 i Allmänt

Ämbetsexamen är avklarad med galans! Jag fick 10, vilket är det näst högsta betyget på den danska 7-steg skalan (-3, 0, 2, 4, 7, 10, 12). Efter examen blev vi inkallade en och en för att få våra samlade betyg från alla 11 stationer. Oj, då var jag nervös! Men det gick som sagt fint. Igårkväll firade klassen med 3-rätters på Nordatlantiskt hus. Jeanette, Louise, Eleonor och jag drack lite champagne tillsammans innan. Nu är jag påväg till Skåne för en minisemester med Lommagänget. Idag ska vi gå på utställningen Body i Malmö. Lagom aktivitetsnivå för någon som gick och la sig kl 5.

Jens och Jeanette
Louise och Kristian

Ämbetsexamen

Publicerad 2016-11-03 17:01:03 i Allmänt

Imorgon är det ämbetsexamen, en tre timmar lång praktisk tenta på allt vi har lärt oss under fem år. Spännande! Det kommer att vara 11 olika stationer med uppgifter (cases, ta sjukhistoria, diskutera diagnoser, göra undersökningar, behandla). Louise, Jeanette, Eleonor och jag har övat tillsammans och jag tror att vi alla kommer att göra bra ifrån oss. Efteråt väntar 3-rätters på Nordatlantiskt hus med klassen. Imorgon är också dagen julölen släpps i Danmark, så vi blir inte de enda som firar i Odense. På lördag åker jag till Köpenhamn för att fortsätta vidare till Lomma. Det blir en minisemester innan nästa kurs drar igång på måndag. Jag tänker Jacuzzi, lång frukost och mormors mat. Längtar redan! När man bor långt bort från alla andra uppskattad snapchats som dessa lite extra.. mer av dem tack!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela