pigenlina

Long time no see

Publicerad 2016-10-23 18:28:27 i Allmänt

Det var längesen jag bloggade, så här kommer en uppdatering om senaste tiden. Ämbetsexamen närmar sig med stormsteg, och jag pluggar undersökningar, diagnoser och behandlingar varvat med bilddiagnostik. Ämbetsexamen består av 15 stationer med olika uppgifter, som anamnes, differentialdiagnostik, klinisk och paraklinisk undersökning. Det kan vara allt från diskbråck till malignt melanom och psykosociala faktorer. Jag gillar examensupplägget. Praktiska tentor skrämmer många, men jag ser det lite som improvisationsteater. Det är kul att inte veta vad som ska presteras på förhand, utan bara kasta sig ut i det. I övrigt rullar vardagen på med träning av mig själv och forbollstjejerna, vinterbad varje tisdag och vännerhäng.

Veckovila

Publicerad 2016-10-09 10:22:00 i Allmänt

När jag jobbade på Nacka seniorcenter i somras, kunde det stå dax för "veckovila" i schemat, för att schemaläggarna skulle komma ihåg att lägga in lediga dagar. Den här veckan var vår radiologiundervisare sjuk, så jag fick veckovila både onsdag och fredag. Jag var såklart tvungen att plugga hemmifrån istället, men kunde gå upp en timme senare, tända ljus och äta frukost långsamt. Det behövdes! Det var dax för veckovila. Nu är jag redo för ytterligare en vecka på Middelfart Ryggcenter, träning med tjejerna och plugg inför ämbetsexamen. Idag spelar tjejerna fotbollsmatch, och jag följer med som sideline kiropraktor. Efteråt är planen att plugga, ha hemmaspa och förbereda för veckan. Söndagsvanor. Nu sitter jag och ser Skavlan, mitt nya favoritprogram. Igårkväll läste jag klart "Livet efter dig", som jag fick låna av Linn. Herregud vad jag grät! Vilken bok. Jag måste se filmen.
 

Havnebad

Publicerad 2016-10-01 09:06:24 i Allmänt

Jag måste slå ett slag för Odense havnebad, som öppnade under sommaren när jag var i Sverige. Det är en pool i hamnen, där man kan bada och basta.Havnebadet har öppet hela året (på vintern bestämda tider), så att det kan användas som kallbad på vintern och hösten. Den här veckan har jag varit där två gånger för att kompensera för min frånvaro under sommaren. Det är kallt, men läckert och helt gratis. Vilken bra investering av kommunen! Imorse tog jag som sagt dopp nr 2, så nu smakar kaffen extra gott. Det var 15 grader i vattnet, så blåa läppar är ett faktum. 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela