pigenlina

26 år

Publicerad 2017-12-19 12:18:36 i Allmänt

Hipp hurra för Pernilla och mig som fyller 26 år! Vilket år det har varit. 2017 rivstartade med mysiga dagar i Prag med Linn och Pernilla. Under våren skrev jag speciale, blev färdigutbildad kiropraktor och firade med en examensfest tillsammans med kusin Ebba. Sommaren bjöd på Tinderbox, en musikfestival i Odense, cykelsemester till Himmelberget och härliga dagar på landet. Jag flyttade till Köpenhamn och började jobba på Kiro-fys, min fantastiska arbetsplats med dejlige kollegor. Så kom bostadskrisen och jag flyttade till Rasmus och Mette, som kom att bli mina roomies i tre hela månader. Delad säng var ingenting efter 9 månader delad mage. Jag köpte lägenhet och flyttade in, målade och målade, och ser fram emot att måla lite till i 2018. Jag glädjer mig också till massa familjetid i jul og snöfyllda, förgyllda dagar i Åre tillsammans med Ebba, Linn och Pillan. Jag älskar mitt liv, min familj och mina vänner och fortsätter att tycka att varje år är det hittills bästa. Tack till alla som har varit med till att göra just mitt liv så fantastiskt. 
(null)
Grattis till oss!
(null)
Tinderbox med finfina vänner.
(null)
Specialemakker.
(null)
Pinglor i Prag.
(null)
Inte utan...
(null)
... min syster!
(null)
Köpenhamnbor.

EM i simning

Publicerad 2017-12-18 11:34:52 i Allmänt

Igår var jag på EM i simning, som avhölls i Royal arena i Köpenhamn. Det var jag och några av tri-tjejerna. Sara Sjöström tog 3 guld, så jag fick sjunga nationalsången lika många gånger. Annars har helgen bjudit på frukost med Rasmus och Ask, samling av min nya pax-garderob, julbuffé på ikea (eftersom jag hade köpt ett par gångjärn för lite) och filmen The Square på bio. En rigtigt panghelg, och den sista i Köpenhamn innan jag drar vidare till Sverige för julledighet. 
Jag tänkte ta tillfället i akt och presentera Rasmus för bloggen. Rasmus är min bästa vän, och den mest omtänksamma person jag känner. Han är extremt lojal mot sina vänner och tänker alltid på andra än sig själv. En ovärderlig person att ha i sitt liv. Jag är så glad över att vi båda bor i Köpenhamn. 
(null)

(null)

Förändringens vindar

Publicerad 2017-12-14 17:06:22 i Allmänt

Förändringens vindar blåser fortfarande starka på Kærholmen. Igår var jag på Ikea och köpte ett matbord (Melltorp 125*75), en soffa (Norsborg 3-sits vit) och en paxgarderob. I och med att 175 cm-garderoben består av en 100 cm del och en 75 cm del, köpte jag ett 100 cm skåp, och supplerar evt med 75 cm delen när dörrarna till den kommer. Det är nämligen bara 25 cm dörren som saknas (75:an har osymmetriska dörrar på 25 och 50 cm). Idag kom mina stolar från Ellos. Det var två jättepaket, så jag var tvungen att ta en taxi hem. 100 kr - sjukt värda pengar. Så idag har jag monterat möbler, satt upp en rullgardin och målat rören samt en tredje runda vägg i badrummet. Dessutom har jag köpt nya proppar till mitt elskåp, för jag brände en när jag målade badrummet igår. En ledning som jag trodde var strömlös kom åt både vatten och varmvattenröret på samma gång, vilket resulterade i gnistor och en kväll utan el. Skönt att ha ljus igen!
(null)

(null)

Badrum

Publicerad 2017-12-12 18:32:03 i Allmänt

Nu är jag igång med att måla badrummet - tak och väggar. Nedersta halvan av väggen består av kakel, och översta halvan vanlig vägg. Medan takfärgen torkade åkte jag till Ikea och köpte lampor till kök, badrum och hall. Vi får se om jag kan sätta upp dem imorgon eller övermorgon. Jag måste borra nya hål. Målaren i mig är trygg och självsäker, men jag hatar att borra upp saker. Det blir alltid snett. Jag hade engentigen tänkt ha en 175 cm Pax-garderob längs väggen bredvid balkongen, där mitt klädstativ min och byrå står nu, men dörrarna till den kombinationen är tydligen helt utsålda. Nu funderar jag på hur jag ska göra istället. Antingen vänta till April (det är då dörrarna kommer tillbaka), eller köpa en 150 cm garderob och ha en spegel eller nåt i mellanrummet som blir över. Vad tycker ni? 

Möbler

Publicerad 2017-12-07 10:38:51 i Allmänt

Jag vet att mamma och mormor vill ha ett hemmahos-reportage, men det får vänta lite till. Några möbler måste vara på plats innan ni får se bilder. Idag beställde jag fyra pinnstolar (Jolina) från Ellos, som nog kommer i starten av nästa vecka, samt 2 m tyg (Marimekko) som jag tänkte sy köksgardiner av. När det kommer till bord tror jag att jag ska köpa C44 från Hay, men jag är osäker på om det är för litet, så jag ska kolla på det i butik först. Soffan blir den vita Norsborg med metallben från Ikea, och där min byrå och mitt klädstativ står nu ska jag sätta en pax-garderob. Jag vill ha två marimekko och en svenskt tenn-kudde i soffan. Så tänkte jag hänga upp lite tyngre, eventuellt blå eller ljusgrå, gardiner i en skena i taket vid balkonväggen. I badrummet tänkte jag byta ut det existerande handfatet till ett från Ikea. Vad tror ni, blir det fint?
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela