pigenlina

Lägenheten så långt

Publicerad 2018-01-24 12:12:12 i Allmänt

Nu är det på tiden att presentera lägenheten! Allt är inte klart, men här kommer några bilder på läget just nu. Målningen är helt färdig, men jag saknar tavlor i rummet, en sänggavel som jag tänkte göra själv, och mysbelysning vid soffan, sängen och i fönstret. Köket får ni bilder av senare, men där är jag igång med projekt hissgardin. Jag har köpt tyg, hittat mitt strykjärn och nu väntar bara en kväll med själva syarbetet. Förslag och kommentarer mottages gärna! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Jag är inne på att måla en älgtavla till mig själv, som den jag har gjort till Anna och Maren. Alternativet är två tavlor i ramar inspirerade av Mette Handberg (one line female) och Picasso. Vad tycker ni? 
(null)

(null)

(null)

Pappa på besök!

Publicerad 2018-01-16 15:24:20 i Allmänt

I helgen var pappa på besök! Han kom till kliniken strax efter lunch i fredags, hälsade på mina kollegor och fick en rundvandring på Kiro-Fys. Efter det gick vi de 2 km hem till mig i Vanløse, tittade på lägenheten, lagade lasagne och drack Carlsberg i äkta dansk stil. Vi inledde lördagen med en brakfrukost (pappa hade tagit med vörtbröd från Sverige, hurra!), innan vi gick till Silvan för att köpa borr och brandvarnare. Lördag förmiddag gick alltså åt att sätta upp 2 hyllor, 2 lampor, 1 brandvarnare, 2 krokar och 2 speglar i lägenheten. Det var skönt att ha pappas expertis och två extra armar. Jag hade aldrig klarat det själv, men nu har jag lärt mig en del tips och trix till nästa gång (då jag kanske måste göra det själv). På kvällen hade jag bokat bord på Gorilla, en restaurang i Kødbyen. Där valde vi avsmakningsmeny med 10 rätter på 5 serveringar. Gud så gott, och Gud så mycket mat! Varenda tugga var fantastisk och jag kommer garanterat tilllbaka. På lördagen fyllde vi återigen magarna, men den här gången med smørrebrød, pilsner och snaps på Told og Snaps i Nyhavn. Därifrån gick vi en runda runt Operan och in i Christiania, Köpenhamns lilla fristad. Söndagkvällen spenderades i Vanløse med kaffe, kort och kakor. Helt igenom en härlig helg med världens bästa pappa. Jag hoppas att du kommer tillbaka snart! 
(null)

(null)

Sandspackel

Publicerad 2018-01-10 06:58:27 i Allmänt

I helgen gick jag igång med att renovera hallen. Jag drog loss 2 lager tapet med målning över, och skrapade bort rester med en liten spackel. Efter rådgivning från diverse familjemedlemmar beslutade jag mig för att bredspackla hela ytan innan jag målade. Så nu är det gjort och jag har rullat på första lagret väggfärg. Den blev vitgrå, eftersom jag tyckte att själva spackelmassan hade en fin färg. Nu återstår bara andra lagret på väggarna, samt alla dörr och golvlister. Renovering blir lite av ett beroende. Jag blir sporrad av att klara nya, svåra utmaningar och har redan börjat youtubea videos som "hur man kaklar om ett badrum". Men efter hallen ska jag lägga hantverkarhatten på hyllan ett litet tag, så får vi se om jag tar tag i badrummet, eller nöjer mig med hur det ser ut nu. Vad mer? Igår klippte jag mig! Nu har jag klavikelkort hår. Dock gick jag igång med slipningen av väggarna efter klippningen, så det var inte så länge håret var stylat, men ändå. Här får ni två bilder: en post-klippning och en post-slipning. På kvällen drog Rasmus och jag till Café Bartoft, där det var live stand up. Sjukt kul och något som jag kommer att göra igen (det är  tydligenvarje tisdag).  Idag är jag, något trött, påväg till Odense för turnusmöte. Det är alltid lika kul att möta klasskamraterna och efteråt ska Louise, Jeanette, Eleonor och jag luncha ihop. Dejligt!
(null)

(null)

2018

Publicerad 2018-01-02 17:10:49 i Allmänt

Nu sitter jag på Arlanda efter en helt fantastisk jul och nyårshelg i Sverige. Den startade i Stockholm den 23 december efter ett 2017 med kiropraktorexamen, flytt till Köpenhamn och 5 månaders arbete som kiropraktor. Jag sov hos mamma med mormor och Pillan, och på julafton åkte vi till Sollentuna och firade med resten av familjen. Pappa, farfar, Andreas, Anna, Robert och barnen, Marianne, Ebba - alla bidrog med god julstämning och något gott att äta. Den 25 fyllde mormor 79, vilket firades med brunch på Ronnebyvägen. Samma dag följde jag med Pillan tillbaka till Eskilstuna och den 26 firade vi våra 26 fyllda år på Mälardalens relax och spaavdelning. Det blev mycket bastu, varmvattenbad och aufguss. Välbehövt efter den 12 km löprunda som startade dagen. Tradition tro gick mamma och jag på mellandagsrean den 27. Mamma fyndade både mjukisbyxor, en Odd Molly- och tre tvärrandiga tröjor, medan jag köpte ett par Levis jeans. Den 28 packade jag ihop väskan igen och begav mig till Åre tillsammans med Ebba och Pillan. Vi hade bokat en sovkupé, som visade sig vara världens bästa sätt att resa på. I alla fall om man heter Juhasz och har ett gott sovhjärta. 8 timmar kändes som 1, och innan vi visste ordet av det var vi i Åre, där Linn mötte oss med skidorna i högsta hugg. Vi sov på STF hotellet precis nedanför backarna, så det var verkligen bara att ski in och ski out. Själva nyår startade med solig skidåkning tätt följt av after ski. Därefter fortsatte vi på hotellet med toast skagen, ost- och charkbricka, Bollinger och massa skratt, innan vi poppade prosecco på 12-slaget och dansade på utestället Verandan. 2018 kravlade vi oss upp vid 8-tiden, packade ihop väskorna, tog en välbehövlig dusch och åt frukost, innan vi tog på oss pjäxor och skidor en sista gång og begav oss ut i backarna. Skidåkningen var inte den vackraste, men det var skönt med frisk luft och att vila i liften. Tusen tack till alla som var med och gjorde 2017 till ett så spännande och suveränt år. Jag ser fram emot vad 2018 kommer att bjuda på! 
(null)

(null)

(null)

(null)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela