pigenlina

Art Week

Publicerad 2018-05-31 10:17:22 i Allmänt

Förra veckan var det Art Week i Köpenhamn. Jag gick på två av alla hundratals event: en specialrundvisning med Judith Hopf (tysk konstnär) på Statens Museum for Kunst, och interaktiv balletshow på Charlottenberg Kunsthal. Judith Hopf är verkligen en spännande konstnär! Hon jobbar mycket med förhållandet till sin egen kropp i rummet och hade skapat tre jättepäron i tegel. Hon hade också skulpterat stålatativ som efter närmare granskning föreställde människor med ipads/laptops, för att poängtera hur våra kroppar formas efter teknologin. Balletshowen var något mer flummig, med 3 stolar utställda på gårdsplatsen utanför konsthallen (i förlängning av Apollo bar), där publiken kunde sätta sig och få en personlig dansuppvisning. Reglerna var enkla: publiken valde hur länge den ville sitta i stolen, och skulle hålla ögonkontakt med dansaren hela tiden. Jag vågade inte sätta mig (kändes för mycket som en lapdance), men observerade på avstånd. En man satt i stolen 2 timmar. Gränsen mellan ’att utmana dansaren konstnärligt’ och creepy är hårfin. 
(null)


Royal run

Publicerad 2018-05-21 23:09:45 i Allmänt

Idag firades både annandag pingst och kronprinsens födelsedag här i Danmark. Det första med en ledig dag, och det andra med Royal run - ett 10 km lopp genom Köpenhamns gator. Mitt mål var en tid mellan 40-45 min, och jag kom in på 41:27. Jättenöjd! Arrangemanget var sjukt bra planerat och genomfört, med underhållning längs hela rutten. Sander löpte också med, och vi firade med Italiensk pizza, öl och tiramisu efter målgången. Bättre start på veckan fås inte!
(null)

(null)

Träning

Publicerad 2018-05-11 13:42:52 i Allmänt

Jag startade i KTK-86 (köpenhamns triathlonklubb) oktober 2017, och har alltså tränat triathlon i över ett halvår. Vad kan jag säga? Jag älskar det! Det är fantastiskt att kunna ha så stor träningsmängd utan att bli skadad eller överbelastad. Simningen känns stabil, löpningen går bättre än någonsin och jag har så smått kommit igång med cyklingen. En idealvecka ser ut som följer:
  • Måndag: styrketräning själv 1 h, simning med klubben 1 h
  • Tisdag: löpning och core med klubben 1,5 h
  • Onsdag: cykling med klubben 2 h
  • Torsdag: löpning själv 1-1,5 h, simning med klubben 1,5 h
  • Fredag: vila
  • Lördag: simning 1 h, löpning 1 h båda med klubben
  • Söndag: aktuellt vila, cykling i framtiden
Det är inte alltid jag kommer iväg till klubbträning om lördagen, men när jag gör så är det världens bästa start på helgen. Nu har jag officiellt anmält mig till Øresund triathlon den 9 september. Det är en halv ironman-distans. Alla som vill får komma och titta. Det är dagen efter Midnattsloppet i Malmö, så det går an att slå två flugor i en smäll. 
(null)

(null)

Dop

Publicerad 2018-05-07 15:10:17 i Allmänt

Vilken mysig helg! Jag flög till Stockholm direkt efter jobbet i fredags, mötte upp Ebba och Robert för att hämta nyckeln till Ebbas lägenhet, och övernattade på Lidingö. Lördag morgon tog jag en liten löprunda, innan jag åkte till Björkhagen för lunch och fika med mamma och mormor. Ronnebygänget, som vi kallar oss. Lördag kväll lagade Ebba, Linn, Pillan, Rebecca och jag halloumitacos (vår egen version på fisktacos), drack bubblor och vin och dansade på Trädgården. Söndag var det dags för Edvins dop. Alla var så fina, både faddrar och familj. Stackars Gustav låg på sjukhus för lunginflammation, men utöver den dramatiska öppningen på dagen, var allt perfekt. Tack familjen Elmgren Nordmark för ett fint dop, och lycka till i framtiden finaste Edvin. Du har så mycket kul framför dig. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela