pigenlina

Helg ljuva helg

Publicerad 2018-10-24 10:11:32 i Allmänt

Förra helgen packade jag min ryggsäck och tog tåget till Odense. Sara och Nick mötte mig på stationen innan vi åkte hem till deras nu gemensamma hus. Där väntade en storslagen brunch och massa updates på livet. Mätta och belåtna gav vi oss ut på stan för att besöka Odenses alla butiker. Shoppingen efterföljdes av  irish coffee tillsammans med Ellen och hennes pappa, medan vi kikade ut över en glad blandning av odensebor, häxor och troll (det var Harry Potter-dagarna i Odense). På kvällen var jag bjuden hem till Louise, som hade lagat pumpa och paprikasoppa. Louise är den bästa kock och bartender jag känner, och middagen efterföljdes av egenkomponerade gin-drinkar, innan vi fortsatte ut i Odense by. Öl på Amys, drinkar på Gertruds och dans til klockan 4 på Blomsten och Bien. Eleonor och hennes dotter Lea var med oss under middagen, och Jeanette joinade oss i byen, så jag fick träffa alla mina allra bästa Odensevänner på under ett dygn. Den här veckan har jag haft så mycket energi att jag nästan inte kunnat somna på kvällarna. Vilken panghelg! Jag njuter fortfarande. 
(null)

(null)

Höstnytt

Publicerad 2018-10-15 11:20:57 i Allmänt

Förra veckan opererade jag bort en ganglion (vätskefylld seneknuta) i min hälsena, så jag har inte kunnat träna ordentligt på nästan två veckor. Synd, eftersom det har varit en helt fantastisk höst med färger och sol. Istället har jag fyllt fritiden med sociala arrangemang. I lördags gick Kjell, Felicia och jag på ’lunch och opera’ i operahuset. Vi såg två akter från La Boheme och åt lunch. På kvällen var jag bjuden hem till Thomas på lasagne, vin och espresso martinis. Söndag ägnades åt brunch i Kødbyen med Sara, Benjamin och Nanna. Efter brunchen cyklade jag vidare till min Kollega Julie. Vi bakade kakor och tog med till hennes syster, där jag fick vara med på familj och vänner-fika. Jag älskar att möta mina vänners familjer. Den här veckan tänkte jag köra igång med lätt styrketräning. Simning och löpning provocerar ärret på hälen, men barfota styrketräning borde gå bra. 
På bilderna: kanadensiskt besök måndag till onsdag förra veckan. Vi åt svenska köttbullar hemma hos mig och drack öl i Christiania. En härlig blandning av skandinaviska specialiteter. 
(null)
Höstmys på balkongen. Jag föredrar glada pumpor framför arga.
(null)
Felicia och Kjell i höstsolen.
(null)

Finbesök

Publicerad 2018-10-03 11:06:44 i Allmänt

Igår kom Cassanda och Victor över till Köpenhamn från Kolding. Jag hade gjort bacondadlar, lasagne och och köpt Ben&Jerrys som vi åt medan vi uppdaterade varandra om livet. Imorse hann vi äta frukost ihop innan jag cyklade iväg till jobbet. Jag älskar att få besök, och speciellt av så fantastiska människor som Cassandra och Victor. Nu har vi två broar och en ö mellan oss, men jag är säker på att vi kommer att få till att ses ändå. Cassandra är gravid och föder i Januari, så jag glädjer mig till massa baby-mys i 2019, och att vara den coola mostern i Köpenhamn. Veckan har med andra ord startat kanonbra, och fortsätter i samma riktning. I helgen väntar Oktoberfest i Stockholm med gänget. Lördagen kommer att ägnas åt förberedelser och fest. Vi ska laga tysk mat, köpa en massa god öl, stryka skjortor till dirndl’s och lederhosen och fläta håret. Förhoppningsvis starten på en ny hösttradition! 
(null)


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela