pigenlina

Ljusfestival

Publicerad 2018-02-26 15:03:12 i Allmänt

I fredags fick jag besök av Louise, Ask och Stine. Vi lagade helstekt kyckling och rotfrukter i ugn, och till efterrätt serverades semlor (sista för i år). Kvällen bjöd på massa spännande samtalsämnen och intressanta diskussioner. Louise och Ask är kiropraktorvänner från Odense, medan Stine är en väninna från Frambu. Jag älskar när hela Skandinavien samlas under ett tak - speciellt under mitt. Om lördagen gick Ask och jag på ljus-safari i Köpenhamn. Det har satts upp en massa ljusinstallationer i staden som vi utforskade. Efter att ha cyklat runt i minusgrader drog vil till Christiania och gick i nakenbastu. Det var verkligen en upplevelse! Söndagen gick mest till avslappning och ukulelespel. Rasmus kom över och åt kvällsmat, men jag gick i säng innan kl 21. Februariförkylningen har drabbat även mig och vi får se om jag klarar av både gympass och simning ikväll. Just nu lutar det åt ett lätt gympass bara för att röra lite på kroppen, och spara dubbelträningen till nästa vecka. Nästa helg väntar födelsedagsfest hos Kjell och ett besök på Statens Museum för Konst. I samband med utställningen ’behind the art’ kan man vara med på en kroki-workshop. Jag prövade kroki-teckning under kulturnatten i Bergen en gång, och nu känns det på tiden att göra ett försök till. 
Bild från lördag morgon med Louise. När kiropraktorer besöker varandra...
(null)

Inflyttningsfest

Publicerad 2018-02-19 10:38:49 i Allmänt

I helgen hade jag besök av Linn, Ebba, Pillan och Adam. Linn och Ebba mötte upp mig efter jobb i fredags, varpå vi köpte taco-ingredienser, glass, choklad och ansiktsmasker och ägnade resten av kvällen åt middag och hemmaspa. En perfekt avslutning på veckan. Lördag morgon startade vi helgen med lång mysfrukost, innan förberedelserna till inflyttningsfesten drogs igång. Mat och alkohol handlades in, mini-burgare och mini-semlor förbereddes, fikon-getostkringlor snurrades och vi gjorde oss fina. Pillan och Adam promenerade in från stan och kom lagom till eftermiddagskaffe och semla. Gästerna rullade in från kl 19:30, och därefter skötte festen sig själv. Vi pratade, skrattade, spelade twister och inte minst åt och drack, innan några av oss begav oss vidare till Old Irish på Fredriksberg, för att dansa av den sista energin. I söndags kom Robban från Lomma för att äta smørrebrød tillsammans med oss  i indre byen. En fantastisk helg i goda vänners lag. Tack till alla som var med! 
(null)

Att vara vuxen

Publicerad 2018-02-12 14:10:25 i Allmänt

När blir man vuxen? Det har jag funderat över många gånger. När jag var barn/tonåring kommer jag ihåg att jag satte gränsen vid 20 år. Sen blev jag 20, och höjde till 23, och därefter till 25. Nu är jag 26 år, cyklar med hjälm, sopsorterar, använder tandtråd, har jobb och lägenhet, men känner mig fortfarande inte helt vuxen. Min nya definition är att man blir vuxen när man själv får barn. Vi får se om den också ändras. Jag såg ett citat skrivet på en vägg här om dagen, som jag tänkte dela med er. "Vi slutar inte leka för att vi blir gamla, vi blir gamla för att vi slutar leka". Tänkvärt! 
Imorgon är det fettisdagen, så idag tog jag med mig semlor på jobb. Det var en succé. På onsdag kommer två vänner från triatlon-klubben och Rasmus över på svensk middag (köttbullar till huvudrätt och semlor till dessert), och i helgen håller jag inflyttningsfest. Det här kommer att bli en riktig pangvecka! (Med massor av semlor...) 
(null)

Kultur

Publicerad 2018-02-09 10:07:56 i Allmänt

Igår kom Cassandra på besök från Odense. Hon hade två konsertbiljetter till den danska artisten Alex Vargas, och ville dela dela den ena med mig. Vi möttes på Vanløse station, köpte Te-birkes (ett danskt fikabröd) och startade besöket med kaffe hemma hos mig. Efter det gjorde vi oss i ordning och lagade Coq au vin blanc (tack för receptet Calle!), innan vi begav oss till Royal Arena. Cassandra är en av mina bästa vänner, och det var fantastiskt att ha henne på besök, få uppdateringar från sista gången vi sågs och dela Vargas skönsång tillsammans. Jag har fått mersmak for kulturupplevelser, och glädjer mig redan till 3 juli, då jag har köpt två biljetter till Paul Simons avslutningsturné. Också på Royal Arena i Köpenhamn. Förhoppningsvis får Pillan ledigt och kan följa med. I mars ska Sara och jag på standup med Sanne Søndergaard, och jag kollar upp möjligheterna för att se musikalen Book of Mormon med en kompis från triklubben. Kultur förgyller verkligen vardagen, och jag är så glad över att bo i en storstad där utbudet är oändligt. I helgen tänkte jag ta en långpromenad i byen och kolla in alla ljusinstallationer som har satts upp i samband med Köpenhamns ljusfestival. En kopp varm choklad på det, och jag har den perfekta helgen. 
(null)

Gardiner

Publicerad 2018-02-05 11:32:19 i Allmänt

I helgen satte jag upp mina sammetsgardiner från Linum. Och det tog verkligen hela helgen. I lördags åkte jag till Ikea för att köpa gardinskenor, och det var också i lördags som jag borrade upp dom. Lägenheten är lite sne, så jag fick ta det svåra beslutet att följa takets lutning eller vattenpasset, och valde det sistnämnda. Det tror jag var smart! Pappa kan vara stolt, vattenpasset visar 0,1% felmarginal. Det sägs att Thomas Edison prövade 1000 gånger innan han uppfann glödlampan, och det var lite så jag kände mig i söndags när jag skulle sy upp gardinerna. Det tog 5 timmar, 3 försök och lika många olika tekniker innan jag blev nöjd, men nu är Linumgardinerna perfekta. Söndag kväll avslutades hemma hos Morten och Jonathan, två köpenhamnvänner jag har fått genom min väninna Louise. Jonathan, som är kock, lagadehemmagjord tortelini till oss. Helt sjukt gott! Det ska jag pröva själv. Efteråt såg vi filmen "The Danish girl", som 1 av 3 grät till. Gissa vem. Morten och jag har bokat en spontanresa till Berlin i April. Det ser jag verkligen fram emot! Vi ska se fotbollsmatch, gå på konstmuseum, äta massa god mat och dricka öl och cocktails. Jag är så glad för alla mina vänner.  Både gamla och nya. Ni är det bästa jag har.  (null)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela