pigenlina

En kiropraktisk jul

Publicerad 2015-11-30 22:20:48 i Allmänt

Jag önskar mig som sagt en bärbar kiropraktorbänk i födelsedagspresent och julklapp. Nu är den beställd och vi inväntar bara räkningen (och själva bänken förstås) från leverantören. Det kommer att landa på ca 6000 dkk. Den som vill bidra får gärna sända ett mail (elmgrenevelina@gmail.com), så ger jag mitt kontonummer. Jag tror inte att den hinner komma innan jul, men om den gör det får alla en kiropraktisk jul. Det ska bli kul att kunna öva när som helst, var som helst. 
I helgen var jag på julefrukost (som inte är en frukost, utan en middag) med FNKS, kiroprakorföreningen på skolan. Det var vilt och kul, precis som en julefrukost ska vara. Imorgon väntar två event: födelsedagsfika med Sander som fyller 25 och julgröt hos Maren senare på kvällen. Jag skippar jobb och träning för en heldag med mat. 
Jag avslutar med en bild som får mig att gråta av skratt. Precis så känner jag mig hos frisören...


Tack för hjälmen!

Publicerad 2015-11-24 12:28:20 i Allmänt

Tack mamma och pappa för hjälmen, den är mer värd än min cykel och den värmer gott nu i regnrusket. Det känns bra att passa på sitt huvud, speciellt efter cykelolyckan jag bevittnade för några veckor sedan. Veckorna fram till jul kommer att vara riktigt busy, nu när jag både har pengar-jobb (marknadsundersökningar) och kul-jobb (fysisk tränare). Såhär kan en vanlig dag se ut:
8-10 skola
11-15 jobb
18-19.30 fotbollstränare 
20-22 plugg
Plus allt fläng mellan platserna. Jag tycker om att ha fullt upp och tror att jag mår bättre av det än att sitta och uggla. Dessutom rullar väl pengarna in lagom till jul, passande! Här är inspiration till julkort, om någon vill skicka en hälsning till Odense men inte vet vad... 


Grattis grattis

Publicerad 2015-11-19 21:11:59 i Allmänt

Det är många att säga grattis till nu. Grattis till Sara som fyllde 25 i måndags, och grattis till Maren som fyllde 25 i Oktober, men som vi ska fira i helgen. Sara fick tillslut både kamel och kanel, men verkade nöjd med födelsedagen. Hon firade med våfflor, champagne och annan god brunch-mat. 
Sara kanelas mot en lyktstolpe. 

Till sist vill jag säga grattis till mig själv, som har fått ett jobb. Det går ut på att göra marknadsundersökningar och forskningsundersökningar på telefon. Inte det roligaste kanske, men väldigt smidigt, eftersom jag får jobba när jag vill och hur mycket jag vill mellan 8-16. Planen är att jobba 4 timmar om dagen måndag till torsdag fram till jul. De sökte swedish native speakers, så jag passade perfekt. Arbetet blir projektbaserat, och kommer att gå i vågor, därför passar jag på att jobba lite intensivt nu. Tänk, snart får även jag ett sparkonto!

Dopdag

Publicerad 2015-11-15 21:01:59 i Allmänt

Vilken fantastisk helg det har varit! Kort men underbar. Nu sitter Ole och jag på tåget mot Odense efter en helg med barndop, familjetid och EM-kval. Olivia döptes i Matteus lillkyrka. Linda och jag fick båda bli gudmödrar, hon läste Jesus och barnen och jag Lisa Ekdahls Där ser du själv hur högt du når. Lillkyrkan och buffén efteråt var superlyckade och kvällen avslutades först hos familjen Anna-Robban och sedan på O'Learys, där vi stöttade Zlatan och gänget i den första av två kvalmatcher. Som sagt, en väldigt lyckad helg! Här kommer den bästa bilden:


Bankbyte

Publicerad 2015-11-12 16:34:40 i Allmänt

Jag är igång med ett bankbyte från SEB till Danskebank. Eftersom jag är danskebank-kund i Danmark kan jag både öppna ett nytt konto i Sverige och flytta över allt från SEB till danskebank över nätet. Smidigt! Inte för att det är några större förmögenheter som ska flyttas, men ändå. 
Snart ska jag träna mina fotbollstjejer. Om måndagen är vi utomhus och om torsdagen inomhus. Så idag har jag förberett ett styrke/koordination/explosivitetsprogram till musik. Det är jättekul att få en faktisk motivation till att kolla upp specifika skador, deras behandlingar och rehabiliteringsövningar. Jag har redan lärt mig en del!
Snart får jag träffa den här killen!


Mortens aften

Publicerad 2015-11-09 15:56:59 i Allmänt

Igår hade Cassandra och Viktor bjudit in Ole och mig till Mortens aften. Viktor hade stekt en hel and i ugnen och gjort hemlagad rödkål efter sin mammas recept. Till det åt vi tre sorters potatis; vanlig, brun (karamelliserad i smör och socker) och franska (finare ord för chips), rotfrukter och en god sås. Det var extremt gott och därför blev jag också extremt mätt. Idag startade jag på den nya modulen, som heter allmändiagnostik. Det är en grundkurs i de vanligaste sjukdomarna inom alla medicinska fält, för att ge ytterligare differentialdiagnostiska verktyg. Det gäller att veta om patienten ska behandlas på mitt bord eller någon annans. I helgen var jag helt ledig och passade på att måla en tavla till Sara, som har födelsedag nästa måndag. Hon fyller 25 och ska enligt dansk tradition bli kanelad (bombarderad med kanel), men jag väljer att ge henne kamel istället...
Färdig tavla med inspiration från Anna och Robbans älg.
Tidigare i målningsprocessen...Mysiga middagar

Publicerad 2015-11-04 10:17:02 i Allmänt

Igår hade jag en skriftlig tenta om idrottsskador, och imorgon gör jag en praktisk i extremiteter. Det betyder att helgen blir lång innan nästa kurs börjar på måndag. Härligt! Tentan igår firades med god mat som Viktor lagade. Det blev färsk ravioli med massor av goda tillbehör. Pastatacos! Viktor bor hos Ole och mig i en månad, så nu är vi ett litet kollektiv. Jättemysigt! Jag är så gott som frisk från virussjukdomen och tog en långsam, förfriskande löptur igår, men höll på att stuka foten efter 1 km. Det verkar som om jag har glömt bort hur man sportar, så längesen var det. På tal om sport så är det bestämt att jag ska bli fysiskt ansvarig för ett fotbollslag här i Odense. Jag får planera förebyggande träning och rehab helt själv och behandla enskilda spelare. Jag tror att jag kommer att få väldigt bra sportskiropraktor-erfarenhet! 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela