pigenlina

La Habana, 20-05-15

Publicerad 2015-05-21 00:04:41 i Allmänt

Den som väntar på något gott... Här kommer alla inlägg från Cuba på samma gång. Jag bloggade såklart hela tiden, men har inte kunnat publicera förrän nu, eftersom internet var näst intill obefintligt. Läs och njut! 

Nu sitter Ole och jag på Cubas internationella flygplats för att ta oss till Bahamas. Sista kvällen i Havana spenderades på ett gammalt fort, med show och solnedgång. Det har varit riktigt kul att hälsa på Jacob och se hur han bor, lära känna hans vänner och Havana. Cuba är ett väldigt speciellt land, och vi har varierat mellan att älska det och bli galna av frustration. Det är bara på Cuba som någon svarar "sen gick jag ut på internet" när du frågar vad han/hon har gjort idag. Här blir allting till ett projekt, vare sig det handlar om att köpa vatten, gå ut på internet eller betala (Cuba har två olika valutor). På plussidan hamnar att det är billigt att leva (om man får tag på moneda nacional), och att det är mysigt att bo hemma hos familjer i Casa Particulares istället för på hotell. Det är väldigt lätt att få tag på rom, och i Trinidad smakade vi världens godaste piña colada på torget. Vissa personer försöker lura dig för allt det är värt, utan skam i kroppen, inte heller när de blir påkomna. Meningen "amigo, where are you from?!" har aldrig fört något gott med sig. Andra betalar för dig på bussen när du har för stora pengar för att kunna få växel tillbaka. Cuba har en otroligt stark och spännande historia, och hela landet är som ett stort museum i sig. Vad kan jag säga, Cuba måste upplevas! 
Represent Cuba.
Malecón, den 8 km långa strandpromenaden. På bilden ser ni en man helt klädd i vitt. Det finns många såna personer på Cuba. De kallas Santarias, och går vitklädda i ett år som en del av ritualen att hitta sitt skyddshelgon. I tillägg betalar de 300 dollar till prästen. Det ska sägas att genomsnittscubanen tjänar 30-50 dollar i månaden.

Hotel Nacional, vackert beläget vid Malecón.

Ole på revolutionsmuseet.

Kära Ernesto Che Guevara och jag.

Glasspaus. Vi misstänker att det var Rom till och med i glassen...

Sista kvällen med utsikt över Havana.


// Ahora estamos en el aeropuerto internacional en Cuba, para viajar a Bahamas. La ultima noche en Habana estuvimos en una fortaleza, con espectaculo y anochecer. Que divertido era, visitar a Jacob y conocer a sus amigos y La Havana. Cuba es un país muy especial, un día todo nos encantó, el día despúes todo nos molestó. En Cuba, es un projecto hacer todo: usar el internet, comprar agua, y pagar (Cuba tiene dos monedas). Pero es agradable vivir en las casas particulares, y es facil encontrar ron barato. En Trinidad tomamos la piña colada más rico en el mundo. Qué puedo decir, necesitas descubrir Cuba! //


Kommentarer

Postat av: Tonje

Publicerad 2015-05-21 07:00:49

Hei Eveline og Ole! Felipe og jeg har nettopp tittet igjennom alle bildene deres - ser ut som dere koser dere paa tur! Haaper dere snart kommer tilbake til Bolivia. Stor klem Fra Valentino, Felipe og Tonje :))

Postat av: Pappa

Publicerad 2015-05-21 11:57:56

Vilken jättefin uppdatering. Ni får verkligen uppleva mycket.

Postat av: mormor

Publicerad 2015-05-21 20:55:55

Äntligen får man höra ifrån Er!!!!!!

Jag har upplevt Cubas historia under det kalla kriget. Vi kommer mycket att prata om när ni är tillbaka, vilket jag längtar efter.

Vilka upplevelser ni får vara med. Njuuuut!!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela