pigenlina

Berlin baby

Publicerad 2018-04-29 18:52:55 i Allmänt

I fredags tog Morten och jag flyget till Berlin. Jag kommer inte riktigt ihåg hur och när vi bestämde oss för att resa, men det måste vi ha gjort vid något tillfälle. Fredag var ’store bededag’ i Danmark, alltså en helgdag, så vi fick en extra långhelg. På själva bededagen besökte vi Boros Sammlung: en privat konstutställning i en bunker. Det är ett tyskt par som har köpt en (överjordisk) bunker, byggt ett penthaus som de bor i på översta våningen och samlat konst på bunkerns 5 andra våningar. Förr i tiden har bunkern fungerat som både förvaringslokal och klubb. Vi bodde i området Friedrichschain, vid East side gallery. På kvällen gick vi över på andra sidan vattnet till Kreuzberg: ett hippt område med massa matställen och barer. Där åt vi ramen och drack cocktails resten av fredagen. På lördagen åkte vi ut till Olympiastadion, och såg Hertha-Augsburg. Berlin har badat i sol hela helgen, så bästa stunden på stadion var innan matchen när vi satt i gräset, åt currywurst, glass och drack öl. På kvällen utforskade vi Kreuzbergområdet igen, och åt burgers på Burgermeister. Vi hittade ett område med massa uteställen i ’Trädgården-stil’ där vi dansade med den märkligaste blandningen människor jag någon gång delat dansgolv med. Kul! Idag, söndag har vi gått runt i inre Berlin, sett Museumön, Alexanderplats och riksdagshuset. Solbrända, glada och enligt oss själva flytande i tyska, kommer vi sova väldigt gott i kväll. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Opera

Publicerad 2018-04-23 10:28:22 i Allmänt

Jag har varit på opera två gången inom loppet av två veckor. Den ena gången blev jag medbjuden av Kim, en kompis från cykelvärlden, och den andra gången var det jag som bjöd med Morten på ’Øl og Opera’ - ett arrangemang organiserat av Absalon. Absalon folkhus är en gammal kyrka som ägaren av butiken Tgr har startat och som är lite av ett fun house. Dom har allt från croquis till akroyoga och opera. Flera events om dagen varje dag.  Jag hade kunnat bo där. Det gör jag dessvärre inte, men den här veckan är ganska späckad ändå. Idag jobbar jag länge, styrketränar och simmar. Imorgon är det löpträning och jam på Kims cykelcafé. Kim, Rasmus och jag har startat ett mini-band och spelar varje tisdagkväll för skoj skull. Härligt med kreativitet i vardagen. På onsdag tänkte jag joina cykelträningen med klubben, och på torsdag väntar långlöp och simning. På torsdag ska jag även bli upplärd i cykling med rickshaw. Det är en cykel med passagerarsäte fram, precis som en Christianiacykel. Jag har nämligen anmält mig som frivillig pilot till ’Cykle uden alder’. Det är ett projekt runt hela Danmark där volontärer tar med boende på äldreboenden ut och cyklar. Det ska bli så kul att komma igång! Alla har gott av vind i håret. 
Bilder från mina två operaupplevelser. 
(null)

(null)

Vår

Publicerad 2018-04-10 07:50:03 i Allmänt

Mycket har hänt sedan sist! Jag vet  inte var jag ska börja, så jag startar i nutid. Våren har kommit till Köpenhamn! Jag har varit med på min första utomhusträning på cykel, åkt rullskridskor längs Amager strandpark och börjat med långa löpturer. Jag har firat påsk med både Odense-familjen och riktiga släkten. I slutet av april ska jag åka till Berlin med Morten, en av mina bästa killkompisar i Köpenhamn. Det glädjer jag mig verkligen till! Auf wiedersehen! 
(null)

(null)

(null)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela