pigenlina

På besök hos Lilla My

Publicerad 2016-01-27 20:03:49 i Allmänt

Nu när Pillan har börjat blogga så mycket, måste jag också ligga i för att inte falla i popularitet. Idag invigde jag bänken som jag fick av alla i födelsedagspresent och julklapp. Jag slog två flugor i en smäll när jag ändå skulle ut och cykla med den, och besökte först min jobbkonpis Teresa för lite kaffe och kiropraktik, och sedan Maren för babymys och massage. Det var en kul syn, Maren på briksen med huvudet ner och lilla Anne under. Det hade nog varit en bra business, att åka till mammor med amningsömma axlar och massera dem.
Sötaste tjejen i stan!
Mamma MarenFlyttlasset har gått

Publicerad 2016-01-24 18:11:11 i Allmänt

I lördags lånade Ole och jag bilen till en av våra vänner, hämtade ett gratis släp på Silvan och började det långdragna arbetet med att flytta. Jag har bott på fem olika adresser i Odense (om man räknar med den allra första och den allra nyaste) och gemensamt för alla är att själva flytten aldrig är speciellt kul. Men tack vare Oles stabila körning med släp på snöfyllda vägar gick det i alla fall smidigt. Ole är verkligen min bästa vän, han ställer alltid upp och vi arbetar ömsesidigt för att underlätta för den andre. Nu återstår bara småsaker och att flytta psykiskt. 
Här kommer en bild på Jeanette och mig efter torsdagens tenta i allmän medicin. Det firades med irish coffee på Gertruds. 


Instructor

Publicerad 2016-01-16 20:33:47 i Allmänt

Jag har fått jobbet som instructor i palpation och ska alltså vara lärare åt yngre studerande och lära dem hur man undersöker olika kroppsdelar. Vi är flera instructors, och jag blev tilldelad nacke, händer och fötter. Det ska bli kul och lärorikt att undervisa andra och repetera anatomin. Igår kväll kom Cassandra över, och vi gjorde hemlagade hamburgare med grahamsbullar och klyftpotatis. Jättegott! Sedan gick vi vidare till ett nytt vinställe i stan och provade olika rödviner. Man behöver bara säga vad man gillar och i vilken prisklass det ska ligga, så serverar de ett passande glas. Smidigt! I vårt fall blev det kraftig och kryddat, studiebidrag. 


Tentaplugg

Publicerad 2016-01-12 20:49:35 i Allmänt

Den här veckan kommer mestadels att ägnas åt tentaplugg, med några ljusglimtar inklämda här och var. Imorgon ska jag besöka Maren för att välkomna Lilla My (Anne) till världen, och på fredag blir det vinkväll med Cassandra på ett nyöppnat ställe i byn. Jag tror att tentan kommer att gå bra. Det är mycket att lära, men jag har också mycket bakgrundskunskap från de första tre åren att luta mig tillbaka på. Ämnet är allmän medicin och omfattar sjukdomar i alla kroppens organ, psykiska sjukdomar, socialmedicin och kommunikation. Massa information och ny vetskap, men kul och nyttigt. Om jag utbildade mig till läkare skulle jag satsa på endokrinologi, det tycker jag är spännande. Snapchat från Maren. Imorgon får jag se henne i verkligheten!


En briks rikare!

Publicerad 2016-01-06 19:36:43 i Allmänt

Idag välkomnade jag min nya briks, en Astra-lite. Den är blå och fin, höj-och-sänkbar och lätt att bära. Med andra ord en perfekt bärbar briks! Tack till alla som bidrog med födelsedags och julklappspengar! 
Efter briksar, julhelg och depositum till den nya lägenheten måste kontot gå i sparmodus. Men tack vare mina hundår i Molkom och nya triks från resan och Odense borde det gå ganska bra. Här kommer några spartips till er som också känner att plånboken har blivit smalare efter jul och nyår. 
1. Se chansen till kylskåps- och skafferitömning. Acceptera utmaningen att laga mat på redan existerande varor i hemmet!
2. Var uppfinningsrik, och tänk utanför boxen. Använd en ögonskugga till rouge om just rouget tar slut (lyxprodukt, får inte plats i sparbudgeten!). 
3. Gör gröten till en het rätt på veckomenyn, gärna varje dag. Prova olika tillbehör!
4. Ägna dig åt gratisaktiviteter, eller sådant du redan har betalt för. Gymma, gå ut och löp, plugga, läs en bok eller börja på en ny serie. 
5. Laga det som kan lagas! Hotta upp det som kan hottas upp! Byt skosnöret istället för hela skon, lappa byxorna och se om inte en tofs klarar av att hålla upp stödet på cykeln lika bra som en reparation. 
6. Tänk "borta bra men hemma bäst", "det bästa i världen är att komma hem", för att undvika resedrömmar. 
7. Ta tillfället i akt att invitera dig själv på middag hos vänner som du brukar bjuda men aldrig bjuder tillbaka.
8. Se för Guds skull till att skicka in studieförsäkran eller viktiga papper till CSN så att nya pengar kommer så fort som möjligt.
8. Om det skiter sig: skaffa ett extrajobb!


Gott nytt 2016!

Publicerad 2016-01-04 21:52:28 i Allmänt

Jul och nyårshelgen kunde inte ha blivit bättre. Jul i Stockholm, mellandagar i Lomma och nyår i Odense var en fantastisk kombo. Påflygturen ner till Lomma flög vi med Pillans körkompis Leon som bjöd på snacks och kaffe. Väl i Lomma ägnades dagarna åt morgonlöp, långa frukostar, jacuzzi och Bjärreds kallbadhus. 
Gänget drog vidare till Köpenhamn, för lite shopping och musikalen Sound of Music.

I väntan på musikalens sköna toner.

Den 31 december spenderades på Odense Bazar och Føtex, en matbutik. Vi handlade in till nyårsmiddagen, som tillagades i mat-team: Andreas, Linn och Maja på förrätten, Alex, Elin och jag på huvudrätten, Pillan och Ebba på efterrätten. Temat var en underskattad, en oväntad och en klassisk. På bild, vinnaren: förrätten! Här pilgrimsmusslor i persilja och citronmarinad. Till huvudrätt serverades andbröst med sötpotatismos, och till efterrätt pavlova.

Andreas i vinsten, utklädningskläder och fejktatuerinar.

Ett försök på en gruppbild.
Vi får se när tvillingarna samlas nästa gång. Tills dess önskar jag alla en god start på det nya året!Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela