pigenlina

Spot

Publicerad 2012-06-13 15:10:02 i Allmänt

Two down, one to go... Nu ær det bara det praktiska provet i palpation kvar. Idag gjorde jag spot-examen, den kændes hur bra som helst. Jag ær sæker på att jag kommer ha några fel, men inte många. Absolut øver hælften! Det ær skønt att den skriftliga och spoten har kænts bra, eftersom de ræknas ihop. Kiropraktorexamen ær ju fristående, så nu behøver jag inte oroa mig øver att poægen kommer læggas ihop. Fem stationer med A och B frågor borde gå som smort imorgon. Sen blir det fest fest fest. På tordag fyller Ole år, på fredag Eleonor, och på søndag var det någon annan fødelsedagsfest i byn med tema studenten. Jag visste att jag skulle få anvændning før min studentmøssa! Tur att jag tog med den till Odense...

På søndag ska jag træffa Helena i Køpenhamn och på måndag blir det kæra slækten i Lomma. Mormor lovade att bjuda på ungersk mat. Nu får Ole reda på hur den egentligen ska smaka... Med nockedli gjorda på riktigt jærn istællet før rivjærn... Mamma, nu vet jag hur det kænns att vara du nær vi æter hos mormor. Du brukar sæga att du ligger ett steg efter, tænk då på mig som ligger två steg efter. Men skam den som ger sig, jag ska bli lika bra på pørkølt som på havregrynsgrøt. En dag.

Snart får jag træffa de hær skatterna igen:

HELENA!


BESTEMOR!

Tjejdag

Publicerad 2012-06-12 17:47:06 i Allmänt

Nu ligger jag i Oles soffa och kollar på bilder på preparat. Tidigare idag var jag och trænade med tjejerna. Det blev ett crossfit pass i lag 2 och 2. Jag var med Ellen, som har blivit så grymt stark. Medan jag kæmpade på med armhævningar oc burpees fløg hon bara upp och ner. Sen åt vi lunch tillsammans hos Eleonor och kollade på dissektionsvideos på youtube. Vældigt lærorikt!

Imorgon har jag spotexamen. Det går ut på att man ska gå runt på 20 olika stationer och identifiera strukturer på preparat. Det ær den jag ær mest nervøs før, men det ær också den roligaste examen. Efter det, på tordag,ær det palpationsexamen och dærefter sommarlov! Nu vill jag bara vara klar...

Den stora, skriftliga examen igår gick bra. Jag blir førvånad om jag inte godkænns. Så ræknas ju den ihop med spotexamen, så jag ska bara kænna mig sæker på den också så kan jag slappna av i sommar. Det hær ska jag ro iland!

Mina blonda, starka, snygga och smarta babes!

Modul 4

Publicerad 2012-06-10 21:20:42 i Allmänt

Imorgon skriver jag den stora skriftliga tentan før den hær modulen: modul 4, som jag har hørt om ænda sedan jag børjade hær. Helt sjukt så fort tiden har gått! Snart har jag gått ett år på utbildningen. Som jag glædjer mig till torsdag alltså! Jag stannar i Odense hela helgen efter. Mina planer ær att inte slæppa någon av mina kompisar ur sikte en sekund, utan bara umgås och slappna av. På søndag spelar Danmark EM-match, så då funderar jag och Ole på att se den på storskærm i Køpenhamn. Sen vill vi gæra ta turen førbi skåne en snabbis innan jag fortsætter upp mot Mariefred och sommarjobb på onsdagen. Mormor och morbror, ær ni hemma søndag-måndag-tisdag næsta vecka?

Idag har jag bara repeterat och gått igenom mina anatomi, biokemi och fysikhæften. Først trænade jag och Eleonor på førmiddagen, sen kom tjejerna øver på sconeslunch och så satt vi och repeterade tillsammans i ett hærligt avslappnat tempo. Jag tror att det kommer gå bra! Snart dka jag sova så jag kan rocka modul4-examen imorgon. Ønska mig lycka till!

Glassen var ær du?

Publicerad 2012-06-07 18:23:45 i Allmänt

Idag har jag væntat 1,5 timme utomhus på en Ben & Jerrys-glassbil som aldrig kom. Det skulle køra runt en glassbil och dela ut gratis glass som reklam før den nya smaken. Så ikvæll tænkte jag baka æppelkaka och se på sex and the city med tjejerna før att ta bort besvikelsen. Jag kan inte tænka mig ett bættre botemedel, så jag ær ganska glad trots den førlorade tiden.

Om precis en vecka ær examen øver och vi har forhoppningsvis grillfest hær hos Ole, som fyller år. Behøver jag sæga att jag ser fram emot det? Jag hoppas han blir glad før min present, men det ær jag helt sæker på att han blir. Dock kan jag inte skriva vad det ær ifall han læser bloggen... Just nu står presenten i boden tillsammans med mina møbler før att han inte ska tjuvøppna den. Obs, hans sækerhetsåtgærd, inte min!

I Colombia fick jag i alla fall glass!

længtar

Publicerad 2012-06-05 13:34:13 i Allmänt

Det ær hårt att komma igång med træningen igen efter att man har varit sjuk, men idag var jag i alla fall ute och sprang. Kanske inte i det snabbaste tempot jag någonsin gjort, men ændå. Det ær skønt att varva læsningen med lite idrott! Jag har precis gjort klart ett gammalt examenssæt. Om tentan liknar de examenssæt som jag har gjort borde jag bli godkænd. Sen ær det bara spotexamen och det praktiska kiropraktorprovet kvar, men det ska nog gå bra. Alla sæger samma sak: nu ær vi sjukt redo før sommarlovet och vill bara ha tentorna øverstøkade.

Det ær vældigt mysigt att bo hemma hos Ole. Igår fick jag lax till middag efter att jag varit och trænat på OBBC, som numera ligger mitt øver gatan. Vardagslyx! Så idag tænkte jag vara middagsansvarig och bjuda på bakad potatis med skagenrøra och någon god frukt till efterrætt. Jag har blivit helt galen i mango, så det kanske blir det.
Nu ska jag återgå till studierna. Hoppas ni får en kanondag och att ni længtar galet mycket tills jag kommer hem! Før det gør i alla fall jag.

Favoritkillen på fotbollsmatch... Hittar ni honom bland alla andra norrmæn?

Glada dagar

Publicerad 2012-06-04 13:48:50 i Allmänt

Här är några härliga bilder från i fredags när fotbollsfinalen hölls!


Nu sitter jag och Eleonor i biblioteket och läser i väntan på att holdtimmarna ska börja. Ibland behöver man en paus från läsandet... då kan man gå in på bibliotekstoaletterna och ha lite roligt...Armen

Publicerad 2012-06-03 16:43:31 i Allmänt

En arm kanske inte ser så mycket ur før værlden, men jag lovar er att den innehåller allt och lite till. Detta allt och lite till håller jag på att løra mig i en av læsesalarna på WP. Ole och jag cyklade hit runt halv 11 tiden imorse och hær har jag suttit sen dess med undantag av en matpaus. Snart tror jag att jag ska ta ett miljøombyte och cykla hem till Ole igen (dær jag før nærvarande bor) och gøra en gamal tenta. Det ær det bæsta sættet att plugga på tycker jag, gøra gamla examenssæt.

Hur gick cheerleadingen undrar ni kanske? Ett ord: KANON. Jag har aldrig fått så många posotiva kommentarer på en kvæll. Just nu har Eleonor min kamera, men nær jag får tillbaka den lovar jag att lægga upp massa bilder och videon om det går. Hær får ni ett litet smakprov från facebook...

Från høger: Charlotte (Danmarks færger), jag (Sveriges færger), Emma (Norges færger)
 
Det var helt sjukt kul att framføra dansen och akrobatiken. Vi gjorde det två gånger, en gång i tjejernas matchpaus och en gång i killarnas. Sen fick vi dela ut priset till båda vinnarlagen. Det var inte varmt med kort top och hotpants, men det var helt klart vært alla dagar av extra førkylning jag nu har fått. Pompomsen sparas till næsta år... en tradition ær fødd!

All in!

Publicerad 2012-06-01 13:48:13 i AllmäntNu ær jag redo før cheerleading! De gula shortsen och den blåa trøjan ær på tillsammans med en blå rosett i håret och glitter-blå øgonskugga. Satsa allt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela