pigenlina

Social söndag

Publicerad 2014-03-30 22:27:25 i Allmänt

Den här söndagen började med brunch hos mig och Ole tillsammans med ett gäng vänner. Ett härligt sätt att starta dagen på!! Eftersom det var så fint väder avslutade vi brunchen med kaffe på uteplatsen, och där blev vi sittande flera timmar i solen. Kl 18 var Ole och jag hembjudna på middag till Oles gamla hyresvärd. Hon är en 60-årig kvinna som Ole bodde hos ett tag. Det var trevligt, och smickrande att bli inviterad. Nu glädjer jag mig till nästa helg, då Oles syster och jag tar turen till Lund, spanar in staden och träffat morbror och kusinerna!



Crossfit

Publicerad 2014-03-29 17:07:07 i Allmänt

Nu har Kajsa och jag tävlat som ett team i crossfit. Det var kul, svettigt och hårt på samma gång. Man kunde antingen tävla tjej-tjej eller kille-kille och alla tävlade mot varandra. Kajsa och jag kom 3:a, så vi fick inget pris, men köpte proteinbarer åt varandra istället. Det var vi värda! Ole och Ellen var där och hejade, tack för stödet! Ikväll är Ole och jag bjudna på födesefagsfest hos en ny norsk kille som precis skrivit första tentan. Känns som längesen jag var i den positionen!



Lasagne

Publicerad 2014-03-27 15:40:26 i Allmänt

Igår lagade Cassandra, Jonas, Simon och jag lasagne innan cheerleadingen. Det blev väldigt gott och jag var mätt resten av kvällen. Tidigare på dagen tog jag en löptur med Maren och övade kiropraktik med Eleonor. Vi har examen imorgon, men det känns lugnt. Vi har övat ordentligt. 




Sikta högt

Publicerad 2014-03-25 12:51:31 i Allmänt

Nu har jag haft det muntliga förhöret om vår bacheloropgave. Själva opgaven hade fått sämre betyg än jag hade förväntat, men det samlade betyget för både opgave och muntligt försvar blev ändå 7. Det är helt okej. Efter försvaret övade Eleonor och jag kiropraktik. Nu är det bara att ladda om till kiropraktorexamen på fredag! På lördag ska Kajsa och jag tävla som ett team i en crossfittävling som Eleonor håller. Vi hoppas på att vinna de fina priserna. Båda är lika envisa, så det kan nog gå bra! Älskar den här bilden Kajsa tog av en fönstetputsare. SIKTA HÖGT!


Cheer-DM 2014

Publicerad 2014-03-23 13:50:16 i Allmänt

Igår tävlade Vikings cheerleaders i DM, och kom 2:a i nybörjarklassen! Det var fantastiskt kul och riktigt bra för lagandan. Bussresan till Fredrikshavn, där tävlingen ägde rum, tog ca 4 timmar med pauser, så det blev mycket lära-känna-varandra-tid. Nu ska jag över till Line från laget för lite mer cheer-tid. 
Jonas tar en busspaus..
Vikings yeah!
Tröjor och rosetter på
Starka Simon!
Svenskarna tar över...
Stretcha ut efter tävling...
Killarna på laget!







Torsdag

Publicerad 2014-03-20 19:18:52 i Allmänt

Den här modulen har verkligen varit lugn och behaglig. Idag gick jag upp vid 9-tiden, åt frukost och drack nespressokaffe, innan jag stack till WP för att läsa igenom de artiklar vi har skrivit en review om. Jag förbereder mig inför det muntliga förhöret på tisdag. Efter det knäckte jag och mjukade upp en av killarna i cheerlaget. Det är perfekt att öva på vänner! Eftersom det var strålande sol gick jag till och från WP och tog även en löprunda. Ole har åkt till Norge för att åka skidor med några vänner, så jag laddar till cheer-DM ensam ikväll. Imorgon är det av till Fredrikshavn med resten av laget. Längtar! 
Jag behöver väl inte säga att jag är extremt avundsjuk på Pillan och Björn som tillbringat gårdagen hos Anna, Robban och Gustav? Jag vill också!!!



Genrep

Publicerad 2014-03-17 17:19:39 i Allmänt

Om tre timmar håller Vikings Cheerleaders genrep för vänner och familj. Det blir kul! Jag hoppas allt går bra och att ingen faller. Nu är det bara två träningar kvar innan DM, den här och på onsdag. Spännande! Jag har precis fyllt upp med lite spagetti och köttfärsås tillsammans med Cassandra, som också är på laget. Avslutar med en sjukt kul bild som jag hittade på facebook..
 
 
 
 

Bacheloropgaven

Publicerad 2014-03-13 20:23:20 i Allmänt

Nu är bacheloropgaven inlämnad och klar! Jag är väldigt nöjd med både resultatet och arbetet bakom det. Tjejerna och jag njöt av läsa på om ett intressant ämne, sätta oss in i artiklar och skriva vår egen review. Luncherna i solen var inte så dumma de heller. Den här modulen har varit riktigt chill, soft, skön you name it! Det är tur att Ole och jag har blivit hamstervakter igen, så Bisquit kan hålla mig sällskap när Ole läser. Efter en dag på läsesalen ser Ole ut som William i Williams önskestövlar, för han drar sig så mycket i håret..



Vårigt värre

Publicerad 2014-03-10 14:42:06 i Allmänt

Det blir bara soligare och soligare i Odense, underbart! Ändå åkte jag på en dunderförkylning i förrgår, men hoppas att den försvinner lika snabbt som den kom. Igår stod jag över cheerträningen, men mötte upp för att öva positioner och takter. Idag trotsar jag snoret och halsonten för att vara med så gott det går. DM är ju om 2 veckor, så nu är det bara att satsa!
 
Den 4:e mars inledde jag årts fasta. Inte från mat, utan från godis och sötsaker. Det har blivit en tradition och flera vänner har hakat på. Alla fastar inte från godis, utan vissa väljer exempelvis facebook eller snus. Fastan varar fram till påsk (lagom till första påskägget).
 

Vårblommor

Publicerad 2014-03-08 15:42:09 i Allmänt

Idag har det varit riktigt vårväder i Odense. Stämningen krävde att jag gick ner på stan och köpte nya blommor till huset. Nu är vår lägenhet vårig och färgglad! Dagen började med ett godmorgon-kort av stor- och lillprinsen, så det har varit en fin dag trots att jag är megaförkyld med täppt näsa och hals! Ikväll kommer tjejerna och deras pojkvänner över på tapas, innan vi ska över till Kjell på födelsedagsfest. 


Husmor

Publicerad 2014-03-05 18:49:37 i Allmänt

Jag tycker verkligen om att laga mat nu när jag bor med Ole. Det är roligare att laga till någon annan än sig själv. Idag gjorde jag korvstroganoff. Husmanskost när den är som bäst. Vi hade partypølser kvar sen Oles småsyskon var på besök, så jag använde dem istället för falukorv. Sen gjorde jag eget knäckebröd på mitt nya non sticking baking paper.. Inte så non stickning! Jag hoppas att bakplåtspapper är nyttigt, för jag fick inte bort allt.. Goda blev de i alla fall! Här har ni receptet:
* 3 dl mjöl (majs eller vete)
* 1,5 dl solrosfrön
* 1,5 dl linfrön
* 0,75 dl sesamfrön
* 0,75 dl olja av valfri sort
* 3,75 dl kokande vatten
Blanda ihop och bred ut över två plåtar. Tips: lägg ett bakplåtspapper över och ett under och pressa ut smeten. Den är för kletig att kavla! Eller smörj plåten, även non sticking bakplåtspapper fastnar!




Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara

Publicerad 2014-03-03 21:54:29 i Allmänt

Det har blivit tradition för mig att blogga på tåget tillbaka till Odense, så jag gör det den här gången också. Jag är alltså påväg till O-town efter världens bästa helg i Sverige. I torsdags ankom jag till Stockholm och åkte direkt hem till farfar, som bjöd på mat och gott sällskap. Efter härlig farfarbarnbarn-tid, åkte jag till pappa på Liljeholmen och sov över där. Fredag var en kulturell dag, som tillbringades med Linn på Stockholms stadsteater. Vi såg Sweeny Todd med Jöback i huvudrollen. Låter det bekant? Ja, vi härmade Pillan. Jag sov över hos Linn, vi åt en härlig sconesfrukost och begav oss ut på stan. Där mötte vi upp resten av familjen, som alla hade samma mål: St Eriksgatan och Anna, Robban och babyns hemkomst. Ivriga som vi var fick vi vänta in den nya lilla familjen på ett café, innan de kom hem i taxi. Mötet med Scooby är det mest fantastiska ögonblicket i mitt liv. Det var kärlek vid första ögonkastet. Tänk att något så litet kan skapa så mycket kärlek!! Det var underbart att dela den stunden med resten av familjen. På lördag kväll följde Pillan och jag med Linn på 'herr och dam'. En sittning som börjar var kön för sig och slutar i en gemensam fest. Män utklädda efter temat boy band serverade och uppträdde på damernas sittning. Stiligt jobbat grabbar! Dagen efter var vi trötta, och inget passade bättre än att ägna fyra timmar åt att umgås med Scooby. Kolla, hålla, lukta. Och de nyblivna föräldrarna förstås! Jag är så glad över Anna och Robbans gästfrihet, ni får oss verkligen att känna oss välkomna! Söndag kväll spenderade jag med Sandra Rönnsved, min duktiga, framgångsrika och ambitiösa vän! Vi åt godis och pratade om våra liv, andras liv och världen. Sandra är så förnuftig, begåvad och hysteriskt rolig på samma gång. Tänk hur länge vi har varit vänner! Så kommer vi till måndag, eller idag. Gissa var jag tillbringade mina sista Sverigetimmar? På St Eriksgatan såklart! Med Anna, Robban och Scooby. Åh, som jag saknar er alla redan! Jag får  kolla, hålla och lukta på Ole sålänge, och jag lovar att visa honom alla babybilder om och om igen!
Med Linn och Peter Jöback
I väntan på baby
Fyra generationer!
Finaste killen
Bästa stunden i mitt liv
Pillan tröstar och sjunger
Stolt morbror
Er tur nästa gång?
Bästa Sandra!
Hejdå moster!






Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela