pigenlina

Marklyft och magdans

Publicerad 2012-09-27 20:19:43 i Allmänt

Jag är precis hemkommen från ett träningspass med Eleonor. Idag körde vi dips, squat, marklyft och avslutade med lite mage. Det var tungt och härligt. Nu ska jag och tjejerna ha en riktig myskväll med massage. Det ska bli hur dejligt som helst. 
 
Idag hade vi en så sjukt bra föreläsare som pratade om hæmostase. Jag vet inte hur det stavas på svenska.. Eller han pratade mer om koagulation. Det var väldigt intressant, men framförallt catchy eftersom han var så bra.Synd att vi bara skulle ha honom en föreläsning.
 
Imorgon är det kiropraktorfest på Heidis med mat och det hela. Det kommer bli en bra avslutning på veckan! Nästa helg blir det inflyttningfest med tema bokstaven E. Jag tänkte vara exotic dancer och kika på bazaren efter orientiska kläder och dansa magdans hela kvällen. 

Middag

Publicerad 2012-09-26 18:34:36 i Allmänt

Snart ska jag iväg på födelsedagsmiddag hos Oles kompis Simon. Han är också svensk i Odense. Det ska bli mysigt och säkert väldigt gott. Tidigare idag har jag tränat (cross fit) och skrivit klart kredsløbsøvelsen med min grupp. Så nu är det bara att skicka in den, det ska vi göra imorgon. Imorgon åker Ole till Norge och stannar där hela helgen. Fyra dagar borde inte kännas så mycket efter gapet på fyra veckor i somras, men det tror jag att det komer göra ändå. Människan anpassar sig jobbigt fort ibland. 
Jag håller verkligen tummarna för att Pillan kommer hit under Harry Potter-dagarna. Jag kan absolut tänka mig att gå på symfoniorkesterns konsert igen, den som spelade filmmusiken, och se på barn som köpt sig trollstavar och jagar iväg dementorer. 
 
 
 
 

EKG och bänkpress

Publicerad 2012-09-25 20:37:29 i Allmänt

Idag hade jag kredsløbsøvelsen, som är ett delmoment i modul 5. Så idag har jag mätt blodtryck och gjort EKG. Det var roligt, och nu återstår bara att svara på massa frågor om allt vi har gjort. Gruppen samlades direkt efteråt och började skriva, så det är inte så mycket kvar. När vi inte orkade skriva mer gick folk hem och jag och Eleonor drog till gymmet för att börja på vårt nya maxningsprogram. Jag körde igång med 6 x 3 på 85 kg i squat och sedan testade vi max i bänk för att veta vad vi skulle utgå från. Det gick bra, och jag klarade ett lyft på 60 kg - nytt rekord! Målet är 65. Nu har jag precis ätit klart mina proteinpannkakor och tänkte plocka fram mitt anatomiatlas och fördjupa mig i kraniet. Hoppas ni får en trevlig kväll!
 
En rolig tatuering som jag dock inte hade tänkt göra...

Familjen

Publicerad 2012-09-23 17:46:00 i Allmänt

Tusen tack för en underbar helg! I fredags kväll kom pappa och Anna till Lyckliga gatan, och lite senare Pillan. I lördags hjälpte familjen till att fixa tvättmaskin till Lyckliga gatan, sedan åt vi lunch och drack kaffe hos Ole, hann gå på Magasin i en timme innan de stängde och åt middag på Den Grimme Elding (den fula ankungen). Innan läggdax drack vi varsin öl på Carlsons kvarter. Jag prövade en Double Chocolate Strout, precis som Anna, och Pillan och Ole tog varsin belgisk körsbärsöl, medan Pappa tog en Fynsk foröl. Tiden gick otroligt snabbt och jag hade önskat att ni stannat dubbelt så länge. Ser redan fram emot nästa gång!
Kärlek <3

Sconesfika...

Publicerad 2012-09-20 22:15:43 i Allmänt

...med tjejerna ikvæll och et avsnitt Svenska Hollywoodfruar, några avsnitt Elsas verden och ett avsnitt Unskuld vi er her. Avslappning på høgsta och bæsta nivå. Nu avslutar jag kvællen med att se på nær Ole stædar det sista infør min familj kommer på besøk. Imponera lite på sværfar...

Girl power

Publicerad 2012-09-19 16:35:57 i Allmänt

Idag har Eleonor, Ellen, jag och Kajsa suttit på WP hela dagen och läst och räknat och läst. I modul 5 ingår fysik, så nu åker miniräknaren fram igen. Pousilles lag och Bousilles lag och allt vad lagarna heter... Snart ska jag rensa tankarna med lite träning på OBBC med Ellen och sedan laga lite proteinpannkakor till middag. Det är lyckliga gatans nationalrätt. Jag lovar att laga det till alla besökare som vill smaka!
 
Igår satt jag och tjejerna och tittade på norska bonde söker fru. Det var lika kul som det svenska och ungefär det jag orkde efter en dags resande hem från Prag. Dock var inte hemresan lika turbulent som ditresan, då en man kollapsade på tåget. Men med 5 medicinstuderande (och en kiropraktor) i samma vagn gick det bra. Däremot var personalen på tåget helt sjukt dåliga på att hantera situationen. De sa åt Torkild och Ole att flytta på sig från gången när de höll på med livräddning (mannen slutade andas) och ville ge honom vatten. Sedan när Maren och Viktor frågade om de skulle gå upp och möta ambulansen sa de att de att tåget kanske skulle åka utan dem. What? Mer första hjälpenutbildning på tåg!
 
Snart kommer familjen på besök... Saknar och längtar efter er alla där hemma!
 
 
 
 
 
 

Praha!

Publicerad 2012-09-18 21:41:00 i Allmänt

Nu är jag hemkommen från en weekend i Prag. Åh vilken helg! För det första är Prag en otroligt vacker stad, lägg på otroligt fina vänner på det så får ni helgernas helg. Dag ett, som var lördagen, checkade vi in på hotellet, vilade lite och gjorde sedan stan. Vi åt 1/2 duck var (eller försökte iaf), drack öl på ett bryggeri, rockade dansgolvet och testade metron. Dag två spenderade vi också på stan, såg Charles bridge och bäst av allt COLD PLAY. Konserten var så himla cool. Alla fick ett armband vi ingången son lyste under hela konserten, tillsammans med fyverkerier och underbara musikaliska cold play. Efter långt sökande efter en taxi åt vi på kära Donken och hoppade bums i säng. Upp till gratis morgonmat på hotellet och första helt oplanerade dagen. Crepes, marknader, slott, kyrkor, och ice-bar var några av sakerna vi upptäckte under den tredje dagen. Ice-bar var en bar byggd av is, där man fick en tjock jacka och vantar och ölen serverades i isglas. På kvällen åt vi på en brasiliansk restaurang där man först tog från salladsbuffén och sedan blev serverad kött efter kött vid bordet från tjeckiska servitörer som hela tiden kom med nya sorters kött och till och med grillad ananas och ost. Jag har aldrig varit så mätt i hela mitt liv!

På Charles bridge satte vi oss hela gänget på kanten och blev avbildade av världens gulligaste man som log hela tiden. Här har ni gänget från vänster: Torkild, Ole, Jag, Viktor, Karina och Maren (fram). Fett minne, det kan jag tipsa om!
Presenting ICE BAR!
 
Nu har jag internet, så räkna med täta blogginlägg!
Kramar från Lina

Anatomi och fysiologi

Publicerad 2012-09-06 13:52:20 i Allmänt

Nu sitter Eleonor och jag i biblioteket igen. Vi har en 4 timmar lång håla som är svår att fylla med bara plugg. Inte för att det inte skulle gå mängdmässigt, utan för att plugg-moodet inte riktigt har infunnit sig ännu. Om en halvtimme börjar 2 timmars holdtime i anatomi, där jag kommer att lära mig väldigt mycket om hjärtat. Jag tycker alltid att holdtimmarna är bättre än föreläsningarna, så det ska bli roligt trots att jag är lite trött på att vara på universitetet nu. Ikväll ska några vänner över på middag runt Lyckliga gatans stora bord och hjälpa till att borra upp lampor och några hyllor. Det är nämligen betongväggar och tak i nästan hela lägenheten. Hallelujah! Jag tänker inte röra borren... Sen vankas det nog dans och öl på heidis, dit de nya ruserne (nollorna) ska idag. Det är ju trots allt första skolveckan, och då får man festa på vardagarna. Jag hade även tänkt hinna med en löptur efter skolan. Ole och jag löpte i förrgår, långt och snabbt. Vi hittade ett nytt spår som gick vid en å och där det betade kor och hästar längs med grusstigen. Men hade jag inte haft Ole med mig hade jag aldrig hittat tillbaka (eftersom vi sprang på måfå). Mitt lokalsinne är ju som det är. Jag får helt enkelt ta med mig Ole nästa gång också! Vi måste ju öva inför marathon 2013.

Ha en bra dag allesammans!
Nu har jag min kära Eleonor på andra sidan bordet varje dag. Vilken lyx! Här åt vi amerikanska bananpannkakor när jag bodde hos Ole.

Long time, long, long time

Publicerad 2012-09-05 10:19:15 i Allmänt

Hej hopp! Nu var det länge sen jag skrev. Det skyldes (som man säger på danska) dålig teckning i somras och inget internet på Lyckliga Gatan (än...). Det får vi om ungefär en vecka, då kan ni räkna med regelbundna blogginlägg!

Just nu sitter jag och Eleonor på biblioteket på universitetet och jag passar på att spara alla scheman, studyguides och holdtimeopgaver på datorn så att jag har dem även när jag inte har internet. Skolan har kommit igång med en rivstart och det är mycket att läsa, göra och förstå redan. Men så är det ju alltid i starten. Lovar att komma med en längre utläggning om starten och sommarlovet inom kort! Nu måste jag strukturera upp mitt liv lite...

Vi hörs snart! Lina
Den här fina bilden hade Ole förstorat upp i Taiwan. han hade även skrivit ut alla Colombia-bilder, så nu kan jag göra ett album!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela