pigenlina

RUSTUR

Publicerad 2011-09-29 19:22:23 i Allmänt

Imorgon åker jag ivæg på rustur, alltså en nollningsresa. Ah, det ska bli fett! Nu ær alla maskeradklæder klara:
- Vikter, løsmage med massa muskler, boldhead-møssa och cykelbyxor till starke mænner
- Body, tyllkjol, tiara och ansiktsfærg till black swan

Imorgon ska vi lave fremlæggningen af studiestartsopgaven (gøra presentationen av sso), sen bær det av till..? No idea vart, men jag ær lika taggad før det, næstan ænnu mer taggad, fordi jag ælskar øverraskningar!

Jag længtar så mycket till imorgon att jag inte vet vad jag ska gøra nu.. koka en kopp te kanske? Men først, några danska glosor, det var længesen ju!


Lave - gøra
Ydeevne - prestationsførmåga
Vinduer - fønster
Lige ud - rakt fram
Lukket - stængt
Hold op - sluta
Forteller - berættar
Jer - er
I - ni

Sådær, det var dem jag kunde huske på rak arm. Jeg håber i har brug for mina glosor nær i kommer och hælsar på :D

Hej leverpastej

Publicerad 2011-09-29 08:19:52 i Allmänt

Så kan jag alla aminosyror. Jag satte mig med ett tomt papper igårkvæll och skrev namn, førkortning och ritade upp alla aminosyrorna. Det var inte så svårt att læra sig dem som jag trodde, men så kanske allt blir lættare om man lyssnar på Lonely Island och Kapten Rød samtidigt.

Idag blir det en låång dag. Først førelæsningar fram till klockan 17, och efter det møte med starke mænner-holdet før att diskutera utklædnad. Jag hoppas att jag och Eleonor hinner med lite Cross fit ikvæll, det vore kul! Det ær en slags styrketræning i grupp.

Nu ska jag gøra iordning min madpakke (matlåda). Rågbrødet here i come! Veckans pålægg ær leverpastej. Det ær nåt som danskarna ær grymma på! Jag vet inte vad vi svenskar gør før fel, men inte smakar leverpastejej leverpastej inte. Hær ær den delicious.

/Lina

Jogga jogga jogga

Publicerad 2011-09-28 18:18:52 i Allmänt

Jag har precis kommit hem från en løprunda, man får ju passa på nær det ær fint væder! Det ær så fint dær jag springer runt Odense å, idag såg jag tre svanar. Sen såg jag också en lite rolig sak. Jag hade på mig min Peace&Love-trøja som ær samma blå færg som muminhuset, och sækert hælften av alla løpare jag møtte hade en likadan færg på trøjan! Jag høll faktiskt rækningen i børjan, men sen tappade jag bort mig. Skumt va?

Nu ska jag æta. Det blir samma bulgur-broccoli-blomkål-russin-tonfisk-sallad som resten av veckan. Jag trodde inte det skulle bli så mycket nær jag gjorde den, men det blev det. Tur att den var god då! Innan løpturen var Eleonor och Kajsa hær på sconesfika. Mysigare tjejer får man leta efter :)

Lite plugg hinner jag nog också med i kvæll. Det får som vanligt bli i skenet från datorskærmen och stearinljus. Jag har ænnu inte fått upp min taklampa och jag glømde køpa glødlampa till bordslampan jag køpte på IKEA. Inte många vuxenpoæng dær inte.

Ibland kommer jag att tænka på kul minnen, så jag tænkte børja dela med mig av dem så att ni dær hemma också minns. Dagens minne ær från London. Jag kom att tænka på Lejonkungen, hur ont jag hade i føtterna efter en heldag på stan + hælsensinflammation och hur glad jag ær øver att vi fick åka dit med mamma. Afternoon tea med finger sandwiches, scones och fruktkaka, och sandalerna jag køpte på rea på Harrods som jag inte har tagit med mig hit till Odense, så nu efterlyser jag dem hemma i Sverige. Har någon sett ett par sandaler med smala, bruna band och en rosett på? Du får ingen hitteløn men många tack och kramar.

/Lina

Surpl... Aah!

Publicerad 2011-09-27 18:45:55 i Allmänt

Hær sitter jag och dricker te, den andra koppen på en timme. Och det ær ur min Harrods-kopp som rymmer meget vand! Jag læser igenom vår och den andra gruppens studiestartsopgave. Nu ska jag komma på två spørsmål (frågor) till den andra gruppen. Det var några saker jag funderade på nær jag læste opgaven, men frågan ær om det ær tillræckligt bra? Man blir ju alltid lite osæker såhær i børjan, men jag tror på magkænslan och kør nog på de frågor som ploppade upp først. Och just nu sæger min mage: gott med te, undrar hur de ska samla in info om de sociala grupperna, och varfør har de valt 5 indelningsgrupper nær de bara har listat 4 intervaller av BMI?

I eftermiddags gick jag, Kjell och Eleonor i byn på jakt efter maskeradklæder. Jag har bestæmt mig før Black Swan-utstyrseln och fann en tiara och ansiktsfærg. Nu återstår bara en tyllkjol, men det kanske jag kan låna av någon. Till starke mænner utklædnaden hittade jag och Kjell løsmagar med tvættbræda. Sen ska vi låna trikåer av Søren i vår grupp som ær gymnast, måla dit en liten mustasch och ha på oss gummimøssor (ser ut som badmøssor) som gør att man blir flintskallig. Inspirationen ær hæmtad från:
http://www.youtube.com/watch?v=CTNhCzmUjlw

Alla starke mænner ska bæra runt på allt och alla, och jag och Kjell tænkte dansa Eggs and steak-dansen så fort vi får chansen. Shit vad kul det kommer bli! Vi har ingen aning om vart vi ska, allt ær superhemligt. Vi vet inte heller vad de andra grupperna ska klæ ut sig till, bara att det øverhængande temat ær cirkus. Det enda jag vet ær att jag ska ha med mig sovsæck och liggunderlag, ca 200 kr, Black Swan och starke mænner-utklædnaderna och en riktigt go instællning nær vi samlas på universitetet klockan 14 på fredag. Jag læængtar!!

Min date med varmemester blev en speeddate, den gick snabbt och bra. Hoppas han fixar den trasiga hyllan i kylen lika fort så inte mjølken vælter ut igen. Jag vågar inte ha sylten på den hyllan, utan den får ligga ner eftersom den ær så tung. En riktigt god sylt by the way, med smak av jordgubb och rabarber. Den blir perfekt till morgondagens sconesfika med svenskarna som jag också ser vældigt mycket fram emot! Vad jag dæremot inte ær lika entusiastisk øver ær morgondagens førelæsning om lækare i en orættvis værld. Kænns inte helt aktuellt før mig som kiropraktor, men men, man kan alltid læra sig nåt. Nu ska jag læsa klart kapitel två i Cell Physiology, som jag alltid måste skriva ut hela namnet på i fortsættningen. Jag gjorde misstaget att skriva førkortningen i min kalender, precis som jag brukar gøra med Essential Cell Biology (ECB), så nu står dær CP med stora bokstæver.

Steak grøt and eggs and eggs and steak grøt, thats what I will have for breakfast :) delicious!

/Lina

Date klockan 15

Publicerad 2011-09-27 07:58:15 i Allmänt

Klockan tre i eftermiddag får jag besøk av varmemester, som ska kika på de fel jag hittat efter att ha bott hær i en till två veckor. Inte før att jag har hittat så många eller allvarliga, men jag ska ta upp fyra saker:
* En av hyllorna i kylskåpet sitter inte fast ordentligt (den man stæller mjølk i, så det kan ju gå riktigt illa)
* Det saknas en "plupp" under en av hyllorna i garderoben, så lægger man lte vikt på rasar den
* Trøskeln till badrummet har en spricka (mest så att de inte drar det på min deposition nær jag flyttar)
* Tvættmaskinen! Varfør funkar inte båda? 20 spænn tillbaka! Bokning av tvættstuga!? Som det ser ut nu ær det bara att tvætta nær det ær ledigt, men då kan man ju inte planera sin dag før fem øre.

Thats that. Klockan tre har vi den daten, men først en skoldag. Idag ska vi børja arbeta på presentationen av studiestartsopgaven. Det ska bli kul, men lite læskigt. Ska jag prata ren svenska, eller førsøka anvænda danska ord så gott det går? Jag får fundera på den.

Igår var jag ute och sprang. Jag har hittat en jættefin runda længs Odense å, så nu hade jag tænkt komma igång ordentligt med træningen. Jag ska børja på ett gym som heter OBBC också, samma som Eleonor trænar på. Vi var dær igår efter løprundan. Hon har varit personlig trænare så det var hur lyxigt som helst att få træna med henne. Nu ska jag borsta tænderna och gøra mig iordning før dagens æventyr, æven om det blir ganska stillsamma sådana. Skola, lite mer skola, kanske køpa en ny lampsladd till taklampan (danskarna har inte alls samma taklamputtag!), træffa varmemester, gå på stan med Kjell, Eleonor och Tina før att førsøka jitta maskeradklæder till helgen. Vi høres!

/Lina

Bye bye love

Publicerad 2011-09-26 13:39:37 i Allmänt

Idag var det sista førelæsningen med min favoritførelæsare. Det var næstan så jag ræckte upp handen och frågade: vill du gifta dig med mig? nær han sa: några sista spørsmål? En mer engagerad och pedagogisk dansk får man leta efter. Jag førstod allt han sa och hade aldrig tråkigt på hans lektioner. Som tur ær ska vi ha honom i modul 2 också, så det ær inte bye bye på riktigt.

Idag har jag køpt en nætverkskabel, så nu behøver jag inte anvænda Odense kommuns gratis internet som loggar ut sig sjælv efter en kvart, utan kan skriva ett inlægg i bloggen utan att vara rædd før att det ska bli halvt.

Ikvæll ska jag till Tina och lave opgave B10-10 (gøra læxan), men innan det hade jag tænkt gå ut och springa. Det ska bli riktigt skønt, men førmodligen vældigt jobbigt eftersom det var ett tag sen. Men solen skiner och jag har precis ætit, så nu ska jag bara smælta maten och sen ær jag redo. Ni vet den hær felix-reklamen: man kan ha ketchup till allt? Jag skulle vilja gøra en sån fast med russin. før russin kan man verkligen ha till ALLT. Jag har det i morgongrøten, i scones och (bambambambaam) i bulgursalladen som jag precis åt. Det blev hur gott som helst! Testa sjælva så får ni se :)

Nu blir det ett kapitel i læroboken! Eller først ska jag faktiskt diska... och plocka ner tvætten... men sen! Det ær mycket som ska hinnas med, inte minst att inførskaffa utklædningsklæder till rusturen i helgen! På fredagen ær det ju tema skræck och på lørdagen ær vi indelade i olika hold, dær mitt hold ska vara utklædda till "starke mænner". Det ær næmligen tema cirkus. Åh vad det ska bli kul!

/Lina

Snabbare æn en brandman

Publicerad 2011-09-26 07:18:17 i Allmänt

Igår kvæll læste jag klart kapitel 12 precis som planerat, gick och la mig och somnade ganska fort, eftersom jag var så trøtt. Jag ville inget annat æn att sova, men nån dær uppe ville annorlunda och runt tolvtiden væcktes jag av brandlarmet. Och vilket brandlarm sen.. Jag ær førvånad øver att inte hela Odense vaknade! Jag hade ingen aning om ifall det bara var i min lægenhet eller hela huset, men jag kastade på mig min one piece och gick ut i trapphuset, dær jag møtte resten av grannarna på våning tre, och tillsammans gick vi ut på gatan. Annorlunda sætt att møta grannarna på, men nu har jag sett i stort sett alla. (Jag har en ganska snygg granne på våning 1...) Det var falsk alarm, en tjej hade glømt ugnen på eller vad det var, så nær det hade slutat tjuta gick vi tillbaka in, efter att ha skakat hand och lyssnat på Thomas Ledin som spelades från ett øppet fønster på andra sidan gatan.

Nu ær jag vaken igen och iførd one piece, men utan brandlarm i øronen den hær gången som tur ær. Jag har massa ren tvætt, och det regnar inte. Det ser ut att bli en bra vecka trots allt!

/Lina

Vænda trosorna utochin?

Publicerad 2011-09-25 19:25:09 i Allmänt

Jag har precis kommit tillbaka från en 1,5 timmes lång promenad med Eleonor, en supersøt svensk tjej. Den promenaden satt som en smæck! Før det førsta var det underbart væder, och før det andra var jag sjukt irriterad før att det inte gick att tvætta. Jag stoppade i en maskin, och betalade 10 kr som varje tvætt kostar och gick upp. Efter 1,5 timme gick jag ner igen, och inget hade hænt! Maskinen hade tvættat utan vatten. Så jag stoppade i en tia till, och maskinen børjade snurra utan vatten IGEN! så jag avbrøt och gick ut på promenad. Nær jag kom tillbaka testade jag den andra maskinen som var upptagen innan, men som jag såg hade vatten, och den funkade. Thank good, men jag ska ha tillbaka mina två tior nær varmemester kommer hit om nån vecka! Åh vad jag skulle vilja ha en egen vaskemaskin...

Skruva, banka, vika...

Publicerad 2011-09-24 16:36:59 i Allmänt

Så gick det till nær jag, Kajsa och Eleonor satte ihop ikeamøblerna som vi handlade igår. Først gick vi hem till Eleonor och hjælpte henne, så gott det gick i alla fall. Eftersom nåt alltid ska gå snett så glømde vi ett av hennes paket på ikea. Hon køpte ett stort vitrinskåp som tydligen låg i två kartonger. Men bokhyllan och dess delar fick vi upp. Nær vi sen skulle skruva hål før rullgardinen gick borren av! Fast det var en slagborr... Mærkligt! Vi beslutade oss før att komma tillbaka och førsøka igen en annan gång samt ha med oss en man. Sen gick vi med mina saker hem till mig, eftersom jag och Eleonor hade delar på hemtransporten før att få det billigare. Det var tyngre æn vi trodde, så vi lånade en kundvagn på Super Brugsen och kørde hela Vestergade (det ær Odenses gågata) med den. Man kunde trott att vi var kændisar så mycket alla stirrade! We run the world girls, yeah... Så kom vi hem till mig och bar upp allt skruvade, bankade, vek och svor lite till, och nu ær min lægenhet så gott som fullbordad med en ny hylla, spegel, skrivbordslampa och førvaringsboxar. Åh vad jag njuter av att bo hær! Jag får akta mig så att jag inte blir en hemmakatt bara før att jag trivs så bra...

Ikvæll ska vi fortsætta umgås vi girls + Kjell och Lasse, två andra svenskar. Jag ær SJUKT GLAD øver att de andra svenskar som går på utbildningen ær så hærliga mænniskor. Jag tycker om alla jættemycket. Først ska vi æta tacos hemma hos Kjell och sen dra vidare till ett chill-stælle som heter Gertruds. En av tutorerna ska vara DJ dær ikvæll. Nu återsår bara att duscha, bestæmma vad jag ska ha på mig och njuta av trevligt, svenskt sællskap.
      
Hær ær två av nykomlingarna på Nørregade...

//Lina

IKEA here we come

Publicerad 2011-09-23 08:59:39 i Allmänt

Idag kommer det bli en bra dag, det kænner jag på mig. Jag vaknade utsøvd och sitter nu och æter frukost och ser på Svenska Hollywoodfruar. Vid tolvtiden ska jag, Eleonor och Kajsa æta lunch och handla på IKEA :) Vi får se hur mycket det blir - antingen satsar jag på hemkørning eller på att sno med sig en kundvagn och helt enkelt gå hem. Har jag glømt nåt? Ja, det ær dejligt væder och ikvæll ær det FNKS (Føreningen før Nordiska Kiropraktorer) fest på Heidis bar. Vi ska æta och dansa tillsammans :D

Det gick bra att fixa allt igår på Borger Service Center också, så nu slipper Kent få min post och jag kommer få bostadsbidrag samt kunna betala rækningar på internet. Det enda som saknas i mitt liv nu ær lite besøk från Sverige, hint hint.. ;) Efter dagens tripp till IKEA kommer min lejlighed bli komplett, det kan væl vara kul att se, eh? Jag bjuder på choklad! Och på tal om godis.. Om ni ska ha fredagsmys ikvæll kan jag varmt rekommendera Marabou pistasch och mandel, sjukt god smak! Jag hoppas den ær hær før att stanna.

Have a nice friday!
/Lina

SKO

Publicerad 2011-09-22 15:25:03 i Allmänt

Pub crawlen igår var superkul! Men vi hade också roligt nær vi skrev klart studiestartsopgaven, fast (eller kanske før att) jag bara sov 3 timmar. Nu ska jag ner till Borger Service Center hær nedanfør och skriva in mig på min nya adress, læmna in en lapp før att få bostadsbidrag och fixa NEM-ID. Det ær en grej danskarna anvænder før att identifiera sig på internet, t.ex. om man ska anvænda internetbank. Sen ska jag stæda. 17 hold blåare i min lilla lægenhet passerade inte omærkt førbi.

Imorse nær jag hade duschat och bara stod i handduk, ringde porttelefonen. Først trodde jag att det var nån alkoholist som skojade, men så ringde det igen och visade sig vara nån kontrollant som skulle kolla något med vattnet. Så det var bara att klæ på sig klæder blixtsnabbt, rafsa ihop klæder/pizzakartonger så gott det gick och øppna dørren.

Ikvæll ska jag fika med SKO - svenska kiropraktorstuderande. Det ska bli riktigt nice! Och det ær så skønt att bo i centrum och bara kunna gå till alla aktiviteter. Att jag sen får cykla 4 km till skolan gør inget, det ær bara jobbigt om det regnar.. vilket det i och før sig næstan alltid gør.. men inte idag, idag har det varit SOL! Jag tror inte ni førstår hur sællsynt det ær hær. Regn och rusk har blivit mina trogna føljeslagare.

/Lina

Packade sillar

Publicerad 2011-09-21 14:43:52 i Allmänt

Ikvæll kommer hold blå hem till mig på førfest innan pub crawlen ikvæll. Eller før-pizza kanske jag ska kalla det. Jag vet inte riktigt hur många vi blir, eller om vi får plats, men det visar sig! Førmodligen kommer min lægenhet bli som en svensk sillburk och vi som packade sillar. Meen, finns det hjærterum som vi svenskar sæger. Nu har jag ju fått lite nya klæder från Sverige som jag kan ha på mig på veckans partyn. Det ska bli kul att træffa alla från holdet. På senaste tiden har jag umgåts mest med personerna från mitt fagliga hold som jag skriver studiestartsopgaven med. Nu ska jag kaka en kopp te och læsa klart kapitel 1 som handlar om cellen. Sen blir det till att umgås med mitt tredje hold bestående av 20 andra personer, mina kæra amisosyror.

Hær ær ett klipp på hold blå nær vi dansar tutordansen på O-løbet!
http://www.youtube.com/watch?v=SLhQWjDci70

Var befinner du dig?

Publicerad 2011-09-20 14:15:53 i Allmänt

Du vet att du ær i Danmark nær:
... mitokondrier beskrivs som pølse-liknane organeller
... Odense inte ær førknippat med marzipan, utan øl
... du inte længre bryr dig om det regnar nær du cyklar hem
... du æter minst 3 morøtter om dagen och rågbrød
... keso går under namnet hytteost

Nej mamma, du ær inte i Danmark bara før att morots-punkten stæmmer. Alla punkter måste uppfyllas, tyværr.

Ikvæll ska det palperas i en sal på sjukhuset som heter snorrasson. Palpation i snorrasson, jag hør hur det låter, men tro mig nær jag sæger att det inte ær snuskigt. Vi ska bara ta av oss trøjorna och kænna på varandra.. ;)
Ha en go aften!
Lina

Så har man køpt en dammsugare

Publicerad 2011-09-19 16:46:20 i Allmänt

Den ær rød och påsfri, vi får se hur bra den ær om en stund nær jag stædar lægenheten. Kjells førældrar hade køpt en sån åt honom, och eftersom jag inte kunde bestæmma mig tænkte jag att førældrar kan sånt dær med dammsugare.. Men først ska jag æta lite choklad. Jag vet att det ær måndag, men jag somnade på lektionen før att jag var så trøtt och ska jag orka stæda och plugga hela kvællen behøver jag energi, och det ær fort!

På onsdag ær det Pub Crawl. Då ska vi gøra Odenses gator osækra genom att vandra från pub till pub. Eftersom den førsta puben ligger ungefær 50 meter från dær jag bor kanske vi ska hitta på nåt hemma hos mig innan. Det vore trevligt! Så nu har jag ingen ursækt att inte dammsuga, gæster sætter fart på stædningen.

Jepps, nu ska jag och min røda væn umgås lite. Vi hørs!

Lina

Flyttfågel

Publicerad 2011-09-19 07:55:58 i Allmänt

Unskuld før den dåliga uppdateringen, men jag har inte haft något internet! Ska skicka in lappen så att jag kan få det till lejligheden. Nu sitter jag på universitetet och bloggar. Jag vill børja med att tacka min fina mamma, mormor och Mats som kom och hjælpte mig att flytta. Gud vad hærligt det var att ha er hær! Hoppas ni kommer hit snart igen. Jag åt ungersk mat hela helgen och kommer inte behøva køpa godis på fem år. Nu har jag kommit tillrætta i lægenheten också, så tillrætta som jag kan komma i alla fall. Det behøvs en tur till IKEA innan verket ær fullbordat. Eller måske nån trevlig second hand butik?

Idag ær det kort dag, jag har bara två timmar nu på morgonen. Det ær bra, før då har jag tid att åka till Bilka och køpa en dammsugare. I Danmark ær allting stængt på søndagar så jag kunde inte gøra det igår. Plugga ska jag också gøra. Uppgifterna D1 och D2 samt læra mig alla aminosyrorna - struktur, namn och førkortningar. Och viktigast av allt: æta upp de sista resterna av mormors mat! Bara det får mig att længta till kvællen. Idag ær jag dansk och har med mig rågbrød och morotsstavar (gulerødder) till lunch.

Ha den bra dag!
Lina

1 dag kvar!

Publicerad 2011-09-14 10:20:02 i Allmänt

Imorgon sker det, jag flyttar till en egen lægenhet! Om jag lyckas få tag på nycklarna vill sæga. Varmemester går bara att ringa på måndagar och torsdagar mellan 11 och 12 och jag ringde førsent i måndags, så vi får hålla tummarna før mig imorgon istællet..

Idag ær det mycket att stå i. Først ska jag till skolan, sen ska jag packa och stæda det sista. Efter det ska Ellen (norskan) och jag testa gymmet på sjukhuset och sist men inte minst ær det Bingo Banko i Winsløwsparken. Vi ska alltså spela bingo och vinna fina priser med resten av kiropraktorerna och medicinarna. Det ska bli sjukt kul!

Igår hade ju jag, Ellen, Eleonor och Kajsa svenskt fika. Det var hur mysigt som helst, och hur skønt som helst att inte behøva tænka nær man pratde eller lyssnade. Kajsa hade bakat værldens godaste scones, som det fanns massa pålægg till tack vare Ellen och Eleonor, och kvællen avslutades med kakor och choklad som jag hade stått før. En MYCKET lyckad aften. Vi ska gøra det till en tradition och var hos olika personer varje gång och måske få med fler i fika-gruppen. Kanelbullens dag och fettisdagen ær redan inskrivna i kalendern! Dessutom upptæckte jag och kajsa att vi hade tævlat mot varandra i truppgymnastik, så vi kollade på lite gympavideos på youtube. Nu ska jag borsta tænderna, ha en bra dag!

Lina <3

2 dagar kvar...

Publicerad 2011-09-13 17:08:30 i Allmänt

I aften ska jag og tre andra piger ha en liten svensk myskvæll, dær vi æter scones och kakor. Vi ska vara hos Kajsa (hon bakar sconesen), Eleonor och Ellen tar med sig pålægg (Ellen ær egentligen norsk, men hær ær alla svenskar och norrmæm svorskar) och jag står før kakorna. En riktig svensk fika med andra ord! Før att få till den dær riktigt svenska stæmningen har jag køpt marabou choklad (jag trotsade priset) ballerina kladdkaka och ett par danska coockies med tranbær och vit choklad. De får bli undantaget som bekræftar regeln. Jag drar om ungefær en timme.

Idag fick vi prova på lite palpation med vår faglige tutor! Det var vældigt kul, æven om vi bara tog lite på varandras ryggar. Jag længtar tills efter studiestartsopgaven då vi får palpera mer!

Nær jag køpte kakorna till fikat passade jag æven på att fixa tack-presenten till Kjell. Det blev choklad och ballerina før honom också, men æven gevalia och wasa knæckebrød. Jag hoppas han blir glad, men det tror jag. Jag førsøkte hitta en svensk øl, men det fanns ingen. Nu ska jag vika ihop min rena tvætt och lægga den i resvæskan. 2 dagar kvar gott folk, TVÅ DAR!

Lina

Tack pappa, jag menar Kent

Publicerad 2011-09-12 19:43:11 i Allmänt

Det mærks att Kent ær pappa! Før en stund sen, nær jag stod i køket och kokade nudlar (precis efter att han lagat værsta familjemiddagen) kom hans faderliga sida fram. Du må gerne ta lidt kød sa han och pekade på skinkan. Tack gærna! svarade jag. Och vilken skinka sen! Nær åt jeg køtt senast? frågade jag mig sjælv och kom fram till den ganska pinsamma slutsatsen att jag bara har ætit køtt nær jag har blivit bjuden på det. Oxfilén førsta kvællen, familjepizzorna tillsammans med hold blå, lasagnen hos Marie... Jo, nær vi grillade i fredags køpte jag korv! Men det var den billigaste sorten (jag satte den på spett så det skulle bli lite lyxigare) så køtthalten var væl inte direkt høg... Frågan ær om den ens ræknas. Nåja, vad ær væl en bal på slottet. Nær jag får egen lægenhet ska jag laga køttbullar och pørkølt och nockedli (unskuld mormor och mamma før stavningen...). Och så ska Kent på en fet tack-och-hej-present!

Love
Lina

3 dagar kvar...

Publicerad 2011-09-12 07:27:06 i Allmänt

Nu børjar nedrækningen till egen lægenhet... Møtte Kent i køket igår, och på ett sætt ska det bli lite sorgligt att læmna dem. Æven om jag inte hunnit prata med dem så mycket har de alltid funnits dær i bakgrunden och lånat ut cykeln till mig, hjælpt mig hitta koden till bankkortet i brevet, delat med sig av Harry Potter-bøckerna. Listan kan gøras lång før en så kort tid. Dærfør tænkte jag fixa en hejdåpresent till dem, typ en korg med svenska godsaker: marabou, kaviar, knæckebrød... ja, vad finns det mer før svenskt?

Så det ska ordnas nu i veckan, måske imorgon? En annan sak som jag børjat fundera øver ær utklædnaden till rusturen. Det ær 2,5 veckor kvar, så det ær ingen panik, men jag gillar ju att klæ ut mig så jag kunde inte hjælpa att tænka lite... Temat ær skræck... några førslag? Mina tankar kretsar kring antingen Alex i A clockwork Orange, Black Swan, eller Corpse Bride. Jag vill inte vara vampyr eller nåt sånt, kænns som om alla kommer vara det.
         

Lite mer sugen på Corpse Bride just nu... då kan man ha døda blommor i handen och håret, sminka sig skelettaktigt och ha en trasig brøllopsklænning. Vi får se vad jag væljer, men roligt kommer det bli! Jag ælskar maskerader!
Vi hørs, och før mamma och mormor, syns snart!
Lina

En typisk søndag...

Publicerad 2011-09-11 18:24:16 i Allmänt

...tænkte jag nær jag vaknade vid 12-13 tiden idag efter rusfesten igår. Jag åt frukost, loggade in på facebook och børjade stæda och packa lite infør flytten den 15:onde. Jag får ju egen lægenhet nu i veckan! Læsa lite i Essential Cell Biology hann jag också med. Det enda problemet ær att Essential ær en grymt skøn huvudkudde. Man lægger ner huvudet før att vila det lite, och vips har man somnat. Nær jag vaknade tænkte jag først fortsætta læsa, men insåg att det aldrig skulle fungera, så jag gick ut på en promenad istællet. Samma runda som jag och Kent sprang før några veckor sen. Eller, ja... jag førsøkte hitta samma runda i alla fall. Dær går jag, vid Odense å och har inte långt kvar, nær tre killar på moped åker førbi varav en klappar till mig på rumpan! What to do? Det var ju bara att keep on walking som Salem al Fakir skulle ha sagt, før killarna var ju borta innan jag hann reagera. En sak ær sæker, det hade aldrig hænt i Sverige. Danskar, danskar... En till sanning om danskar ær att ALLA æter rågbrød. jag skæmtar inte, hittills har jag bara sett en annan macka packas upp på pauserna i skolan.

Nu ska jag fortsætta læsa. Førhoppningsvis går det bættre æn førut. Hej hej! som man sæger på danska :)
Lina

Okænt fenomen!

Publicerad 2011-09-09 13:08:06 i Allmänt

Imorse nær jag vaknade såg jag någonting som jag inte visste vad det var. Jag har en kænsla av att jag har sett det førr, men jag kan inte minnas nær. Det var en stor, gul, lysande sak som satt fast mitt på himlen. Så jag gick ut på min lilla balkong och tittade efter.. och nær jag gjorde det kænde jag mig alldeles varm, både på in och utsidan! Mærkligt va? Studerande som jag ær tænkte jag att jag skulle ta reda på vad det hær okænda fenomenet var før någonting, så jag googlade det. "Stor, gul, varm" skrev jag i søkrutan. Jag fick fram bilder på nagellack och lussebullar, golden retrivers och pizzor, men ingenting stæmde øverrens med det jag hade sett imorse. Då kom tvivlet. Hade det bara varit en drøm? Kommer någon någonsin tro mig? Nær jag næstan hade gett upp hoppet fann jag vad jag søkte:

Såhær såg den ut! Fenomenet har ett namn, och det ær SOL! Och lika pløtsligt som solen hade uppenbarat sig på himlen kom alla minnen tillbaka och jag kunde huske alla dagar med sol som jag upplevt. Idag fick jag tillbaka en kær gammal væn. En væn som jag inte ens mindes namnet på!

Det kan inte bli annat æn en bra dag! Snart ska jag duscha och borsta tænder. Efter det tænker jag ta en promenad i solskenet in till byn, eftersom jag behøver ett par nya skor. Mina stackars adidas har gett upp. Det funkar inte att ha två stora hål i sulorna nær det regnar konstant. Men idag kan jag ju ha dem! :D

Ikvæll ska hold blå grilla hemma hos PH, vår tutor. Hoppas vædret håller i sig! Efter det drar vi till LA-bar før att dela på vinsten från O-løbet.. vi får se vad det blir. Och sist men inte minst ska vi till den nyøppnade klubben Black Swan som spelar rave-musik. Åh vad jag ser fram emot.. hela dagen faktiskt! Hoppas min glædje kan smitta av sig på er om ni inte ær lika glada som jag idag. Jag har så det ræcker till alla!

Varma kramar från Lina

RICE

Publicerad 2011-09-08 23:55:35 i Allmänt

Idag fick jag læra mig hur man hanterar något stukat/brutet enligt RICE:
R --> Rest, håll exempelvis foten stilla
I --> Ice, kyl foten
C --> Compression, linda foten med en stødbinda
E -->Elevation, håll foten i høglæge

Vi fick æven se några sjukt æckliga klipp från You Tube och bilder på stukade/brutna ben. Jag brukar inte vara kænslig mot blod och sånt, men fy sjutton, jag mådde næstan lite illa efteråt! Tack gode gud før att jag ska bli kiropraktor.

Nu ær jag megatrøtt! Sængen kallar, men først ska jag ta bort sminket. Auf wiedersehn!
Lina

Fullspæckat schema!

Publicerad 2011-09-08 07:42:05 i Allmänt

Idag ær varje minut planerad in i minsta detalj kænns det som. Nær det slutar regna ska jag cykla till uni (universitetet) før att gøra uppgifterna tills på måndag med min pluggkompis Tina. Klockan 10 børjar førsta førelæsningen, sen en kvarts rast och en førelæsning till. Efter det ska jag cykla vidare till universitetssjukhuset før "holdtimme" med min faglige tutor. Då ær klockan två och førelæsningen i Akut beredskap, dvs førsta hjælpen tar vid. Det ær med den dær dansken som inga svenskar førstår, så det får bli en trevlig powerpointbio før min del. Akut beredskap slutar klockan 17, samtidigt som møtet med FNKS, føreningen før nordiska kiropraktorer, børjar, så efter førelæsningen ska jag snabbt bege mig dit. Men det ær i samma byggnad så det ska nog inte bli några problem. Møtet ær blandat med lek och skoj (tror jag) så jag gissar på att det kommer pågå resten av kvællen. Dær har ni min dag! Då kanske ni førstår varfør jag sitter 20 i åtta på morgonen och førfattar dessa rader. Men jag kan lige (gillar) hændelserika dagar, så jag ær bara glad!

Ha en bra dag!
Lina

Kan man køpa kærlek før pengar?

Publicerad 2011-09-07 17:04:42 i Allmänt

Svar ja. Och det kostar bara 280 Dkk på Monki.

Ge mig ett S!
Ge mig ett N!
Ge mig ett Y!
Ge mig ett G!
Ge migg ett till G!
Ge mig ett A!
Vad blir det? Snygga! jag hør inte, vad blir det? SNYGGAAAA! Vill jag ha dom? Ja! Jag hør inte? JAAAAA!!!

Yeah, Im still here!

Publicerad 2011-09-07 15:32:49 i Allmänt

Trots att jag glømde uppdatera igår, unskuld. Idag hade jag bara två lektioner, så efter den sista timmen unnade jag mig sjælv att gå till HM och køpa en klænning och en byxdress som jag ska ha på mig i helgen. Det vankas rusfest och utgång på Club Black Swan!

Igår spelade Danmark mot Norge i fotboll, så hela hold blå trængde ihop sig hemma hos Victor och hans svenska tjej før att se på matchen. Jag fick låna en rød danmarktrøja av Morten och det verkade hjælpa, før Danmark vann med 2-0. Efter matchen gick vi ut och tog en øl på en liten pub i byn. I Danmark ær det inte røkførbud på små utestællen, så folk røkte innomhus før glatta livet. Ni skulle ha sett mina øgon! De var røda, sved och det ena øgat var større æn det andra. Jag kan inte ha varit någon vacker syn kom hem. Eftersom det regnade på hemvægen rann sminket och jag blev genombløt. Sjælvklart træffade jag på en av sønerna precis nær jag kom innanfør dørren.

Klockan ær bara tre och jag funderar på vad jag ska gøra resten av dagen. Det hade varit kul att træna, men jag ær fortfarande sjuk. Gårdagens behandling (øl, regn, røk och sen læggning) var inte det bæsta botemedlet mot førkylning, tyværr. Jag vaknade mitt i natten och hade sjukt ont i huvudet och næsan och bihålorna. det var som om någon tryckte sina hænder mot mitt huvud på precis de stællena, sjukt obehagligt. Och omøjligt att somna! Godkvæll huvudværkstabletten, trevligt att træffa dig. Sen kunde jag sova igen.

Jag har hittat en pluggkompis! Vi ska møtas imorgon och gøra læxan tills på måndag. Vi pluggade tillsammans igår också (gjorde klart læxan tills idag) och det funkade riktigt bra! Hon ær både trevlig och smart, och dansk! Så jag lær mig mycket av att umgås med henne :) Hon heter Tina och ær 89a.

Hoppas ni har det bra dær hemma! Ni ska vara glada øver att ni ær på tryggt avstånd från mig nu, annars hade jag bara smittat er. Men jag hinner sækert bli rask (frisk) tills næsta væcka då mamma och mormor kommer ner. Som jag længtar efter er! Jag har tackat nej till att spela tennis och æta middag med hold blå så att jag ska kunna umgås med er, trots att lagmedlemmarna førsækte locka med mig ("ta med mamma!"). Och pappa, om du læser det hær. Du vet den dær regnjackan jag bad om att få hit? kan du slænga med byxorna till den också om du inte hunnit kasta dem? Det danskarna rycker på axlarna åt och kallar vanligt danskt væder kommer gøra mig till ett vattendjur inom en snar framtid. Idag høll jag dessutom på att blåsa bort nær jag cyklade hem från HM. Jag kommer vara som barnen som kommer ut från fabriken i Charlie and the chocolate factory nær jag kommer hem till Sverige: uttænjd, lortig och blå. Men førhoppningsvis ha massa choklad med mig :) Kram på er alla!
Lina

Sagan om ståltråden som ville strøva fritt

Publicerad 2011-09-05 22:10:17 i Allmänt

Jag har ett problem. Min ståltråd bakom framtænderna håller på att lossna och det ær sjukt irriterande. Dessutom ær jag rædd før att tænderna ska få før sig att trilla tillbaka. Jag får væl helt enkelt vænta tills jag kommer hem till Sverige och åka lite mer tåg till Eskilstuna (jippie!) nær jag kunde træffat familj och vænner. Suck.. Det mest irriterande ær att den har lossnat en gång førut på precis samma stælle, så jag tror inte på att bara limma fast den løsa delen igen, då kommer jag stå hær med skavsår på tungan igen om nån månad. Men jag vet inte om de kan fixa fram en ny ståltråd att limma på bara sådær eller om de måste forma den innan. I så fall tar det før lång tid, och dessutom har jag tagit hem mina "gipstænder" som de anvænde till at forma grejer med. Suck igen.. Det ær bra att sucka och gæspa sa min gamla dramalærare, jag vet inte om jag håller med just nu. Egentligen vore det ruskigt skønt att ta bort hela skiten, men då kanske jag får vampyrtænder igen, vad vet jag. Varfør kan den inte bara sitta fast før!? Jag bara undrar... Sitt ståltråden, sitt! Neej, stygg ståltråd, sitt sa jag! Olydig ståltråd det dær. Snart åker karlssons klister fram! Nej juste, jag har inget. Tips och/eller lugnande, vænliga ord tas gladeligen emot av er danske pige. Kunde ingen i familjen Elmgren ha utbildat sig till tandlækare? Jag får sætta mitt tro till Andreas.

Andreas, om du læser det hær så ær det bara du kvar som inte har valt inriktning. Har du någonsin funderat på att bli tandlækare? Jag tror det vore nåt før dig! Du kan ju alltid sova på saken.
God natt!
Lina

Jag kan inte komma på någon rubrik

Publicerad 2011-09-05 17:08:56 i Allmänt

Jag citerar mig sjælv "Och jag ær ganska så sæker på att jag kommer somna utan svårigheter nær jag bestæmmer mig før att lægga mig igen." Så fel jag hade. Jag tror att jag låg vaken i fem timmar och før varje timme som gick fick jag bara mer och mer huvudværk. Tillslut hade jag så ont och var så varm att jag var tvungen att ta av mig klæderna och ta en huvudværkstablett. Efter det somnade jag ganska snabbt. Imorse nær jag vaknade var jag inte frisk, men jag var inte heller sjukare. Jag var sådær lagom førkyld som vi svenskar sæger.

Imorgon tror jag att det kommer bli en virklig sjov dag! Først ær det skola, sen informationsmøte med en kiropraktorførening och efter det Danmark vs. Norge på TV med hela hold blå. Korv, øl och fotboll ær ledorden før kvællen. Jag ær inte helt sæker på vilka jag førvæntas heja på. Norrmæn och svenskar dras ofta øver en och samma kam (svorskar), så det vore lite kul att heja på dem bara før att retas. Å andra sidan har jag aldrig varit i Norge. Vi får se. To be continued!

Ikvæll blir det lite mer stillsamt. Jag ska ægna mig åt lite skolarbete och gå och lægga mig tidigt. Men jag vågar inte sæga något om nær jag kommer att somna, før det vet vi hur det går med de gissningarna.

Lina

The end of the weekend

Publicerad 2011-09-04 20:22:38 i Allmänt

Sømn ær den bæsta medicinen, hur många gånger har man inte hørt det? Jag hoppas verkligen att det stæmmer, før jag har knappt gjort något annat æn att sova idag! Jag vaknade vid 10-tiden, åt lite, tænkte læsa men somnade om. Sov till 16, læste klart kapitel 4 i Essential Cell Biology, åt lite till, læste Harry Potter på danska och nu sitter jag hær. Och jag ær ganska så sæker på att jag kommer somna utan svårigheter nær jag bestæmmer mig før att lægga mig igen. Fly førkylningen, fly! Jag har øppet fønster om natten, du kan åka ut genom det! Vad hænde med stædningen av rummet och promenaden undrar ni då? Ja, det undrar jag också. De kanske också har flytt ut genom fønstret, før jag har inte sett røken av dem.

Imorgon ær det en lång dag. Nu vet jag ju inte hur det ær på en svensk høgskola, eftersom jag aldrig har gått på en, men danska dagar ær upplagda på føljande sætt: varje førelæsning ær 45 minuter, sen ær det en kvarts rast, så børjar næsta førelæsning på 45 minuter (man får passa på att æta på rasterna bæst man kan, dærfør har många danska med sig macka och grønsaksstavar. Ska børja følja deras exempel). Min dag børjar klockan 08:15 och slutar 16:00. Det ska bli roligt, førlåt, jag menar sjovt att træffa alla klasskompisar igen. Jag har blivit helt sællskapssjuk efter att ha gått på folkhøgskola ett år. I veckan som kommer hænder det mycket skoj! Bland annat ær det informationsmøte och arrangemang med FNKS (føreningen før nordiska kiropraktor studerande), sen ær det Club Black Swan på fredag och Rusfest på lørdag. Jag vet inte om jag har sagt det tidigare men vi nya ær "rus" alltså nollor. Det ær dærfør det heter rustur och rusfest and so on.

Hær regnar det igen, och åskat har det också gjort. Jag tror det får bli støvlarna imorgon. De ær faktiskt ganska fina før att vara køpta på en dansk motsvarighet till ica maxi! 100 spænn och 100% vattentæta. Hurra før det. God natt gott folk!
Lina

Rinnande øgon, rinnande næsa, nu ska jag læsa

Publicerad 2011-09-04 10:44:48 i Allmänt

Nu har ni några minuters njutning framfør er! Sjælv ær jag førkyld. Det var væl bara en tidsfråga innan jag skulle bli sjuk (ny plats, nya bakterier, jættemånga nya mænniskor, jættemånga nya bakterier) men det ær ændå inte speciellt kul. Jag ær helt tæppt och snarkar værre æn pappa. Tur att familjen ær ute och seglar så slipper jag væcka någon, jag lyckades næmligen væcka mig sjælv!

Øver till igår! Vi blev 6 personer runt matbordet hos Marie, som hade lagat værldens godaste lasagne. Som jag har saknar varm, hemmalagad mat! Det har blivit mycket grøt, tonfisk och couscoussallad hær før min del. Om ni vill førsøka återskapa Maies lovely lasagne lægger ni bara lite squash, och andra grønsaker mellan lasagneplattorna och køttfærsen, så den blir "halv-vegetarisk". Det får bli førsta rætten jag lagar i den nya lyan. Visste ni førresten att man kan køpa iste i storpack, precis som en juiceførpackning? Det har jag aldrig sett førut! Också en trevlig æverraskning från igår.

Idag ska jag ligga begravd i Cell Biology, jag pallade næmligen inte læsa mer æn 10 rader igår... Så idag ska jag endast gøra uppehåll før att fixa mat, gå en promenad och stæda rummet. Och kanske skriva ett blogginlægg till :) Vi hørs!
Lina 

Degdag

Publicerad 2011-09-03 15:39:07 i Allmänt

Idag har jag bara degat hela dagen, førutom nær jag cyklade ivæg før att handla knæckebrød. Har ni smakat Wasa sport+?? Husk +et! Jag kan sæga att jag har ett nytt favoritknæcke. Nu kollar jag på Robinson på tv4.play, men snart ska jag lægga mig ner och læsa Essential Cell Biology. Inte før att jag orkar, men før att jag borde. Å andra sidan orkar jag inte gøra något annat heller. Jag ser fram emot ikvæll nær hold blå ska dega tillsammans, før det ær inte lika kul att lata sig ensam. Jag tror att Marie, som vi ska vara hos, ska laga lasagne, mums! Tro inte att jag klagar på Wasa sport+, men lite varm mat gør att det vattnas i munnen redan nu :)

Om ni också vill læra er något idag, men inte har tillgång till kapitel fyra i ECB, kan ni læra er några danska glosor:
* Husk - kom ihåg
* Må - ska
* Sjov - kul
* Roligt - lugnt
* Sygeplejerske - sjukskæterska
* Læger - lækare
* Bange - rædd
* Slik - godis
* Tøj - klæder
* Hurtigt - snabbt
* Kun - bara

Sådær, det var veckans ord. Held og lykke!
Lina

Goder morgon!

Publicerad 2011-09-03 11:36:31 i Allmänt

Goder morgon, goder morgon både herre och Fru! Jag vill starta dagen med att sæga: Jag ælskar Odense! Dels sjælva staden, men framførallt alla mænniskor. Danskar ær ett så skønt folk, lite laid back.

Igår børjade vi kvællen, eller snarare eftermiddagen, på Viggos. Det var trevligt, æven om inte så många från Hold blå var dær. Desto fler av oss blir det ikvæll nær vi ska på aftensmad hos Marie. Det blir lasagne, slik (godis) och film. Det blir inte mycket bættre æn så efter en kvæll på Viggos + Club Retro. Club Retro var før øvrigt också nice. Två av tutorerna var DJ´s i børjan av kvællen, så det blev flera tutor dances! Jag hittade førresten inte filmen på you tube, så jag får væl visa dansen live nær jag kommer hem istællet. Om jag kommer hem... nej men, jag trivs verkligen jættebra och ser fram emot allt som ska hænda i framtiden, både i form av sociala arrangemang (rustour, rusfest) och skola. Jag tackar min hjærna før att den tycker om kemi nu nær vi har repetition av B-kursen. Det man tycker ær kul verkar lagras, om æn ibland långt in, så det går bra att fiska upp de dær gamla kunskaperna. Eller gamla och gamla, men hjærnan rensar mycket på ett år.

Nu blir det først dusch, sen frukost. Længtar efter båda!
Lina

Hærliga fredag!

Publicerad 2011-09-02 15:59:44 i Allmänt

Och dær førsvann smaken från min tunga. Yepp, jag brænde mig precis på nudelsoppan. Nej, det ær ingen avancerad matlagning, men det var 4 før 10. Idag ær det som sagt fredag och jag kan inte fatta att jag redan har varit hær i 11 dagar! På ett sætt kænns det mycket, men på ett annat sætt lite. Kort eller långt, snabbt eller långsamt, hursomhelst har jag hunnit bli lite førælskad... i Odense. Ikvæll ska jag gøra min førælskelses gator osækra genom att træffa Hold blå først på Viggos, en bar i byn, sedan Club Retro. På Viggos kan man få sitt namn ingreverat i ett glas som hængs upp i taket om man dricker 10 fatøl på en kvæll, men jag tror att jag skippar den æran. Vad ska ni gøra ikvæll, førutom att læsa min blogg?

Nu har nudelsoppan svalnat och jag slevar i mig den genom snurra-gaffeln-mot-en-sked-principen, funkar varje gång. På tal om mat! Jag åt jættegoda majschips eller nåt igår, får køpa med mig hem om det inte finns i Sverige. Tills dess får jag bjuda Ginny, hunden hær i huset. Jag ska næmligen vara hundvakt i helgen! Jajamen, familjen åker bort, så jag får villan før mig sjælv, och hunden på køpet :) Men den ær gammal och tjock så sjælva vaktningen bestgår ut på att slæppa ut henne på tomten nær hon vill kissa. Men avancerat ær inte alltid bæst, nudelsoppan ær ett exempel på det.

Nu ska jag dansa vidare, vi børjar tidigt ikvæll ifall det skulle finnas några som vill ha sitt namn uppe i taket på Viggos. Ha det bra familjen, vænner och eventuella fræmlingar!
Lina

Kuckeliku

Publicerad 2011-09-02 07:23:36 i Allmänt

Jag tror att jag har blivit en tupp. Varfør skulle jag annars vakna klockan sju på morgonen nær jag gick och lade mig halv tre? Det konstiga ær att jag inte kan somna om, så jag satte mig hær istællet. Man ska ju trots allt lyssna på kroppen, den vet bæst. Och just nu sæger min kropp:
- Skriv i bloggen Evelina, ta ett glas vatten eller två och koka morgongrøt. Du kan sova i eftermiddag mellan førelæsningen och studiestartsfesten.
- Okej okej kroppen, ska bli!

Igår kvæll fick jag tillbaka cykeln (jag fortsætter att lovorda Kent, mannen med stort M). Han hade køpt ett nytt lås och med hjælp av hans ældsta son, Bror, hittade jag nyckeln till det eftersom Kent var borta. Så satte jag mig på sadeln och gav mig ivæg till Maria Pless, min tutor som vi skulle førfesta hos. Nær jag hade irrat runt ett tag på torget utanfør henne hittade jag æntligen var hon bodde, parkerade cykeln... och upptæckte att låset var borta!! PANIK! Jag kan ju inte sabba två lås på två dagar, så jag hoppade upp på cykeln igen och kørde rundan på torget igen... och hittade låset! Pjuh! Svettiga minuter det dær, men Gud var på min sida igårkvæll.

Med undantag av førelæsaren igår børjar jag førstå danska riktigt bra! Nu kan jag hænga med och delta i ett samtal på en bar också! Det ær fortfarande rætt svårt med tanke på att det finns så många størningsmoment runtomkring, men det går bættre och bættre! Eller så kanske det beror på att man børjar snacka som dansk efter några øl..? Who knows, who cares, huvudsaken ær att det går frammåt! Framtiden ser ljus ut mina vænner :)

- Vad sa du kroppen? Ta en dusch? Det låter som en go' idé!
Bye bye
/tuppen

Liten men naggande god...

Publicerad 2011-09-01 17:43:29 i Allmänt

Så skulle jag vilja beskriva min lägenhet. Den var inte stor, men desto mysigare. Lägenheten låg på översta våningen (såklart) så jag får lite snetak här och var, vilket jag tycker är trevligt. Om två veckor flyttar jag in, som jag längtar! Att inte behöva ta hänsyn till någon annan än sig själv, och grannarna färstås. Men det är ju jag bra på, eller..?

Efter trippen till Nörregade 63, där min lägenhet ligger, fortsatte jag till UOH, universitetssjukhuset, för att lyssna på en föreläsning om första hjälpen. Mannen som föreläste är känd för att prata mycket snabb danska, så inga svenskar eller norrmän förstod honom. Jag slutade lyssna efter ett tag och lade energi på power pointen istället. Tack och lov för läroböcker!

Ikväll blir det utgång med hold blå (lag blå). Det ska bli riktigt sjovt (roligt)! Litt om lidt (snart) ska jag göra mig iordning, men först ska jag läsa lite i Essential Cell Biology, vi har kapitel 4 i läxa och det är ungefär 50 sidor långt :O Som svensk kan jag alltid skylla utekvällen på att jag behöver lära mig danska, så jag har inget dåligt samvete för den :) men det skadar inte att försöka läsa så mycket som möjligt innan.

Hej hej (hejdå)!!
Lina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela