pigenlina

Kiropraktor utan gränser

Publicerad 2020-01-29 11:24:53 i Allmänt

Den 31 januari åker jag till Dominikanska republiken för att arbeta som kiropraktor utan gränser volontärt i 2 månader. World Spine Care (WSC) är en ideell organisation, vars mission är att förbättra livet för människor genom hållbar, integrerad och evidensbaserad ryggvård. Rygg- och nacksmärtor är den sjukdom som ger flest år levda med funktionshinder i hela världen (WHO - Global Burden of Disease), och orsaken till att många inte kan arbeta. I Skandinavien är det den största orsaken till sjukskrivning, men här har vi i alla fall ett skyddsnät. I många länder gäller inget jobb - inga pengar - ingen mat på bordet. Jag ser så mycket fram emot att ge min tid, kunskap och medmänsklighet till människor som behöver den, och hoppas att du vill vara med på min hjälpresa. Det kan du genom att ge ett ekonomiskt bidrag till World Spine Care, antingen direkt genom 'skänk en gåva'-knappen på Facebook: https://www.facebook.com/WorldSpineCare/ 
eller genom att swisha/mobile paya mig på telefonnummer: +4527134559 (skriv namn och WSC). Alla pengar går oavkortat till WSC. Tusen tack!(null) 

2020!

Publicerad 2020-01-13 11:00:56 i Allmänt

Nytt år och massa nya, spännande planer! Men först kommer en tillbakablick på december 2019. December bjöd på en tur i Tivoli med Rasmus, luciakoncert i svenska Gustafskyrkan och julmiddag med jobbet. Nils och Maria hade hyrt in en kock och servitris från restaurangen vi brukar äta på hem till dem, och kvällen avslutades med dans (med diskokula!) och bubbelbad i trädgården. Jag kom hem kl 06:00. Under mina 2,5 år på Kiro-Fys har jag aldrig tvekat över att stanna en timme extra en fredagseftermiddag, och varje lunch med kollegorna har känts som en minifest. Jag är lyckligt lottad över att ha fått en så bra start på arbetslivet, och jag är säker på att det kommer att prägla mig livet ut. Min födelsedag den 19 december firades med Kjell och Sara på den sydamerikanska resultanten Llama. Jag försöker att få kvalitetstid med alla mina närmaste vänner innan jag åker, men som tur är är jag säker på att hålla kontakten med många av dem. Det underlättar flytten. Jul firades hemma i Stockholm, över flera dagar kändes det som. Lunch hos farfar, adventsmys hos Pillan och Adam, själva julafton i Sollentuna och födelsedagsbrunch för mormor på Ronnebyvägen. Mats följde med mig tillbaka till Köpenhamn, där vi firade nyår med Sanna och Tobias från Falkenberg. Vi höll fast traditionen med mat-lag och frågor om året som gått och framtiden. Kl 24:00 poppade vi champagne på min balkong under en himmel full av fyrverkerier. Det bästa med året som varit är Mats. Jag är så glad över att ha mött honom och ser fram emot allt kul som väntar oss. Mats får mig alltid att skratta, och vi kan vara wonderfully weird tillsammans. Samtidigt är han extremt ambitiös och den duktigaste kiropraktorn jag känner. Det sämsta med året som gick var när jag stupade på Copenhagen Marathon. Som tur är har jag glömt exakt hur ont det gjorde, men jag minns att jag aldrig har mått så dåligt eller haft så ont i hela mitt liv. Jag var rädd för att aldrig våga träna eller tävla igen, och för att få en permanent skada. Tack och lov helar kroppen sig själv, och jag har redan anmält mig till Stockholm Maraton och Sala Silverman i sommar. Nu väntar två arbetsveckor innan jag tömmer lägenheten, mellanlandar några dagar i Sverige, och beger mig till Karribien i 2 månader. Vilken pangstart på det nya året! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela