Igår, söndag, åkte Ole och jag till Glamsbjerg för att äta och sova på Glamsbjerg hotel. Ole hade köpt ett presentkort bestående av trerätters, övernattning och frukost för nästan ett år sedan som vi beslutade oss för att använda nu. Så vi tog bussen till Glamsbjerg, som visade sig vara en pytteliten stad 2,5 mil från Odense. Vi gick genom (förmodligen hela) Glamsbjerg i solen, köpte rostbiffsmörgås och fastelavnsbolle på ett bageri till lunch, och såg Sverige-Canada i hotellbaren. Till middag fick vi kyckling-kurrysoppa till förrätt, grillad känguru till huvudrätt, och chokladkaka, vaniljparfait och frukt till efterrätt. Vrålgott! Kurrysoppan var inbakad, det låg ett lock av typ pajdeg över, vilket var gott (och kul) att göra hål på och röra ner i soppan. Efter ett mysigt dygn i Glamsbjerg åkte vi tillbaka till Odense, som nu känns som en riktig storby!
Framför Glamsbjerg hotel
Ole äter fastelavnsbolle, alltså danskarnas variant av semla.