pigenlina

Valparaiso

Publicerad 2015-01-30 23:26:40 i Allmänt

Nu är Ole och jag i Valparaiso. Man kan nästan säga att vi är tillbaka där vi började, för Valparaiso ligger strax väster om Santiago. Här har vi promenerat gata upp och gata ner, sett graffittikonst och smakat pisco sour, en känd chilensk/peruviansk drink (länderna bråkar fortfarande om vem som uppfann den). Idag tog vi lokalbussen till grannstaden Vina del Mar för att tillbringa dagen på stranden. Det var sjukt höga vågor och istället för att bada, vilket man inte fick eftersom det var röd flagga, stod man och blev nedstänkt. Väldigt kul badteknik! 
Modell-Ole i en av Valparaisos färgglada trappor.
Besök på cementarion, alltså kyrkogården.

Cementarion låg högst upp på en kulle, och istället för gravar i marken var kyrkogården full av små hus. Ståtligt, men lite spöklikt.

GATUKONST!

Mer gatukonst!

Pisco sour. 

Chilensk hotdog (Italiano): bröd, korv, guacamole, tomat och en halv burk mayonaise. Den här bamsen hittade vi på en snabbmatsrestaurant. Jag orkade halva... 

Gårdagen avslutades på ett ölbryggeri till tonerna av live jazz. 

Jag och favoritkakorna på stranden. 

Imorgon tar vi oss vidare norrut till en av Chiles stora surfstäder. Därifrån är det inte långt till huvudstaden i Bolivia, La Paz, och vi närmar oss den delen av resan. Jag ser fram emot att faktiskt bo i en sydamerikansk stad och börja ta spanskalektioner!

Kommentarer

Postat av: mormor

Publicerad 2015-01-31 17:36:07

Det är sååååå roligt att resa med Er.
Kramar i massor

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-02-02 08:01:05

Favoritkakorna påminner om Lisa-kakorna.
Pusspuss

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela